9010
-
A Rolling Stone magazin 1978-ban, a Jazz megjelenésekor lefasisztázta a Queent. Alapvetően a News of the World (ezen belül a We will rock you) miatt, ami punk-ellenes, egy kicsit valóban "reakciós" (egyébként a Sheer heart attack és a Fight from the inside ugyanerre a témára épül, ti., hogy ti szarok vagytok, mi meg jók), de a RS kritikája szerint a Jazz-en is tovább él a dolog, a Let me entertain you-ban főleg. -
"A világ első fasiszta zenekara"?Nem értem.És ha tényleg annyira alulértékelt volt,akkor miért maradt 63 hétig listavezető? -
aha, lehet ott :-) -
VH1-en, ugye?
Abból én is el-el kaptam egy-kettőt, de hát szánalmas volt az a lista...
-
tegnap volt a VHR-en egy olyan összeállítás hogy "Top 10 - the worst collaborations" 1. lett a Five feat. Queen - We will rock you.
Télleg jó szar volt. -
Itten van egy eléggé kontár kritika a Kind Of Magicről. Tele hibákkal és (szerintem) marhaságokkal. -
A Dozen pontosan a Don't Lose Your Head instrumentális verziója, kislemezek B-oldalán jelent csak meg, mint pl. A Kind of Magic 1986-ban, stb. -
jaja..nehany szo nem stimmel, rosszul emlekeztem, de ezaz, koszi! -
Jó,nem baj ha van benne magánélet,de azért mégse erről kellene szólnia az egész filmnek!
Van egy szám(Dozen red roses for my darling),ami tisztára ugyanaz,mint a Don't lose your head,csak szöveg nélkül.Ez melyik albumon jelent meg,ha megjelent egyáltalán?Átnéztem azokat,amik nekem megvannak,és egyiken sincs fent. -
Igazából azzal se lenne baj, hogy magánélet van benne, de ennél én is jobbat írok. -
Egy ilyen filmnek nem Freddie magánéletéről kellene szólnia,hanem arról,hogy mit adott a világnak a zenéjével! -
Ez tényleg jó nagy szar. Rossz, pontatlan, hatásvadász. Akkor inkább ne legyen semmi. -
Too much love will kill you? Az ilyesmi. -
iroszob #8037 Nem túl bíztató (legalábbis szerintem) hírek a Freddie filmről: a film cselekménye mindösszesen annyi, hogy hősünk egyik "gay party"-ból veti bele magát a másikba, míg el nem jutunk a végkifejletig. -
nagyon ciki de nem jut eszembe melyik lehet az a Queen szam, amiben valami ilyesmi idezet van:
Im not half the man Im used to be
mintha Brian enekelne..valami tipp? -
A Rick Sky-könyv vége felé járok,és hogy őszinte legyek,nem igazán nyerte el a tetszésemet,néhol túl közönséges a stílusa,meg nagyon sok olyan dolog van benn,ami szerintem kitaláció. -
Király! -
Lesz alkalmad korrigálni! :) -
Ez az, amiről anno is beszélettünk! Tudod, szubjektív. -
De pl. a Led Zeppelint is porig alázták a fénykorában (pl. megvádolták, hogy ellopják a feketék blues zenéjét), meg a Nirvanát is lehúzták, majd retrospektív az egekig magasztalták őket - na, ezt hiányolom én a Queen esetében, ebből a szempontból a magazin egyik legalulértékeltebb együttese. -
Hát nem tudom, azért nekem mindig van olyan érzésem, mintha lenne egy kis rés közöttük. Pl. (megint ezt hozom elő), a magazin 500 legjobb albuma listájána csak az ANATO szerepel, az 500 legjobb dal listáján csak a BohRhap és a WWRY, persze lehet, hogy túl elvakult rajongó agyok, de ennél szvsz biztos többet tudott a zenekar. Plusz az RS weboldalán is meglehetősen epésen írnak a Queenről, szinte látom a szerző arcán a fintorgást... -
Nekem pont nem a Fun it a szívem csücske a Jazz-en.:) De mostanában én is elég sokat hallgatom, és rá kellett jönnöm, hogy a Dead on time anno méltatlanul kimaradt az alulértékelt dal szavazásból. -
A cezúra Freddie halála volt. Attól a pillanattól úgy kezdett viselkedni a RS, mintha mindig is szerették volna a Queent. Meg aztán időközben lecserélődött a garnitúra, talán ma jobb fejek írják...:) -
A legjobb himnuszok listáján az első.
Hya a másik listára gondolsz, nyilván az RS nem tartja rossznak +a News of the World albumot (és ez komoly lehet, mivel a WWRY náluk minden idők 500 legjobb dala közt szerepelt, annak ellenére, hogy megjelenésekor porig alázták, kigúnyolták, fasisztázták :s) -
Hol a We Will Rock You??? :) -
Köszi. Olvasgattam a rolling Stone oldalát, úgy tapasztalam, mintha enyhülne a jég (bár nem tudom, valóban így van-e, és hogy ha igen, mióta), szóval pár Queenes "elismerést" találtam, ami azért ismerve a Queen és az RS rögös múltját, jelent valamit:
http://www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2007/06/18/rolling-stones-10-best-sports-anthems/
http://www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2007/05/29/rolling-stones-25-greatest-songs-off-bad-albums/
Más kérdés, hogy még mindig nem kezelik kellő helyen őket :(
A másik, amit nem először látok, hogy az Under Pressure-t jó dalnak tartják :) -
mozso3 #8024 Letöltöttem pár cd-t, és nagyon megtetszett a Jazz.Mindenki énekel rajta, van pár "lágyabb" szám, a "harapósak" (Fun it:) mellett.Bár épp az említett tetszik legjobban... -
mozso3 #8023 Hali!Király, hogy visszatértél:) -
Üdv újra! :)
A lényeg (ha valaki nem akarná végigolvasni)
"Er, who else is there that's better than me? I really don't know. Freddie Mercury, maybe.." -
Én sajnos nem tudtam ott lenni 86-ban(mert még tervben sem voltam sajnos),de megéri a 14-et egy ilyen fantasztikus élmény! -
Roger Waters azon tanakodik, hogy kik vannak benne "az öt legjobb könnyűzenei szövegíró" csapatban Két név jut az eszébe.
http://www.pinkfloyd-co.com/band/interviews/rw/rwQ92.html
:) Hát, ha ő mondja... végül is csak kiadott egy The Wallt a kezei közül... -
13900 a jegy, én még filózok rajta -
Én akkor megnéztem már, amikor még be sem linkelted (Endrével szokunk levelezni :)) -
Úgy hallottam,ősz környékén jön Pestre a Queen,én,ha törik,ha szakad,elmegyek,nem érdekel,hogy mibe kerül,mert nagyon szeretnék találkozni az együttes tagjaival! -
Mona Mercury #8016 Nagyon-nagyon sajnálom...
azt hittem, örülni fognak a "fórum lakók"
is egy ilyen hírnek... 
No mindegy, Bobo, renmélem azért Te legalább megnézed a linket... ugye? Naaaa... lécciléccilécci..

www.queenconvention.atw.hu -
Az itteni emberek nem ennyire fanatisták, sajnos még egy szimpla esti találkozót sem lehet összeverbuválni :( -
Mona Mercury #8014 Kössssz, hogy reagáltatok az üzenetemre.
Bezzeg a Cini...
Pedig szerintem kicsit lényegesebb infót közöltem, mint az, hogy a Zalatnay-nak férfiszomja van...

-
A Sky könyvnek az az egyik baja, hogy gyorsan összedobták, amikor Freddie meghalt. Viszont amikor a Magyar Rádió '95 környékén csinált egy Queen sorozatot, az infókat a Sebők-féle, és a Sky-féle könyvből ollózták össze. Sokszor szóról-szóra átvették a szöveget, a hibákkal együtt. Érdemes elolvasni, de a hangsúlyokat nem kell komolyan venni. -
Nem tudom,én régebben egy trafikosnál vettem 1600-ért.De megéri megvenni szerintem,jó könyv! -
mozso3 #8011 Hol lehet beszerezni a Borotvaélen-t???Ha elfogult Freddie-rajongó vagy, akkor Peter Freestone könyve is jó, bár inkább a mindennapjait mutatja be.