QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

highlander15
These are the days of our lives

Az egyik kedvenc,de itt másik,ami nagyon bejön:
Mother Love

Nagyon szeretem a Queentõl az erõteljes és az érzelmes nótákat egyaránt,az utóbbiból ez a két kedvencem!

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

B0B0
Emberek!!!

Tudom, volt már ilyen, de azóta sok új taggal bõvültünk. 😊 Ezért újra tegyük meg:
Mindenki linkeljen egy videót a youtuberól (vagy indavideoról, dailymotionról, stb...) ami neki a leginkább tetszik. Kíváncsi vagyok, ki milyen csemegét talál. 😉

Jöjjenek hát a klip-csemegék! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
T még mindig lógsz a Greatest Hits koncept-történetével!!! 😄DDD

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Nem biztos

larrylurex
Világos, de a fasisztázás nem ennek a kritikának a sajátja, csak a RS cikkre utalt. Az mondjuk más kérdés, hogy nem magyarázta meg, így aki nem ismeri a sztorit, nem érti.

B0B0
Mellesleg a Pain Is So Close To Pleasure nálam a is a 3 legrosszabb Queen dal között van...

B0B0
Nézd! Szerintem a világ legnagyobb baromsága az, hogy egy olyasvalakit lefasiztáznak, akinek legnagyobb példaképe a félvér Hendrix volt és maga is bevándorló. Ha egy kicsit is mûveltebb lenne zeneileg, akkor tudhatná, hogy a punkellenesség a Queen esetében kizárólag mûfaji, az egyszerûség és üresség elleni vélemény-nyilvánítás.

highlander15
Azt még elfelejtettem,hogy a Vasmadarakban nem a Keep passing the open windows van a One Vision helyett?

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

highlander15
A One year of love szerintem nagyon jó szám,a Pain is so close to pleasure annyira nem tetszik.A Kind of Magic akkor is az együttes egyik legjobb albuma.Az egész lemezrõl a Gimme the prize a kedvencem,naponta többször is meghallgatom.
A Rolling Stone meg könnyen változtatja a véleményét,mert Freddie halála után majdnem az egekig magasztalta az együttest...

larrylurex
Szerintem nem kontár, sõt. Van benne néhány tévedés, de alapvetõen látszik, hogy az író foglalkozott a dologgal. A PisCtP és a OYoL esetében pedig egy kicsit az én szívembõl is szólt...

larrylurex
A Rolling Stone magazin 1978-ban, a Jazz megjelenésekor lefasisztázta a Queent. Alapvetõen a News of the World (ezen belül a We will rock you) miatt, ami punk-ellenes, egy kicsit valóban "reakciós" (egyébként a Sheer heart attack és a Fight from the inside ugyanerre a témára épül, ti., hogy ti szarok vagytok, mi meg jók), de a RS kritikája szerint a Jazz-en is tovább él a dolog, a Let me entertain you-ban fõleg.

highlander15
"A világ elsõ fasiszta zenekara"?Nem értem.És ha tényleg annyira alulértékelt volt,akkor miért maradt 63 hétig listavezetõ?

McGrady
aha, lehet ott :-)

Kuss!-magyarázta.

B0B0
VH1-en, ugye?

Abból én is el-el kaptam egy-kettõt, de hát szánalmas volt az a lista... <#levele>

McGrady
tegnap volt a VHR-en egy olyan összeállítás hogy "Top 10 - the worst collaborations" 1. lett a Five feat. Queen - We will rock you.
Télleg jó szar volt.

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Itten van egy eléggé kontár kritika a Kind Of Magicrõl. Tele hibákkal és (szerintem) marhaságokkal.

qwertrt
A Dozen pontosan a Don't Lose Your Head instrumentális verziója, kislemezek B-oldalán jelent csak meg, mint pl. A Kind of Magic 1986-ban, stb.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

grizzly21
jaja..nehany szo nem stimmel, rosszul emlekeztem, de ezaz, koszi!

highlander15
Jó,nem baj ha van benne magánélet,de azért mégse errõl kellene szólnia az egész filmnek!

Van egy szám(Dozen red roses for my darling),ami tisztára ugyanaz,mint a Don't lose your head,csak szöveg nélkül.Ez melyik albumon jelent meg,ha megjelent egyáltalán?Átnéztem azokat,amik nekem megvannak,és egyiken sincs fent.

larrylurex
Igazából azzal se lenne baj, hogy magánélet van benne, de ennél én is jobbat írok.

highlander15
Egy ilyen filmnek nem Freddie magánéletérõl kellene szólnia,hanem arról,hogy mit adott a világnak a zenéjével!

larrylurex
Ez tényleg jó nagy szar. Rossz, pontatlan, hatásvadász. Akkor inkább ne legyen semmi.

larrylurex
Too much love will kill you? Az ilyesmi.

Nem túl bíztató (legalábbis szerintem) hírek a Freddie filmrõl: a film cselekménye mindösszesen annyi, hogy hõsünk egyik "gay party"-ból veti bele magát a másikba, míg el nem jutunk a végkifejletig.

grizzly21
nagyon ciki de nem jut eszembe melyik lehet az a Queen szam, amiben valami ilyesmi idezet van:
Im not half the man Im used to be
mintha Brian enekelne..valami tipp?

highlander15
A Rick Sky-könyv vége felé járok,és hogy õszinte legyek,nem igazán nyerte el a tetszésemet,néhol túl közönséges a stílusa,meg nagyon sok olyan dolog van benn,ami szerintem kitaláció.

larrylurex
Király!

B0B0
Lesz alkalmad korrigálni! 😊

B0B0
Ez az, amirõl anno is beszélettünk! Tudod, szubjektív.

qwertrt
De pl. a Led Zeppelint is porig alázták a fénykorában (pl. megvádolták, hogy ellopják a feketék blues zenéjét), meg a Nirvanát is lehúzták, majd retrospektív az egekig magasztalták õket - na, ezt hiányolom én a Queen esetében, ebbõl a szempontból a magazin egyik legalulértékeltebb együttese.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Hát nem tudom, azért nekem mindig van olyan érzésem, mintha lenne egy kis rés közöttük. Pl. (megint ezt hozom elõ), a magazin 500 legjobb albuma listájána csak az ANATO szerepel, az 500 legjobb dal listáján csak a BohRhap és a WWRY, persze lehet, hogy túl elvakult rajongó agyok, de ennél szvsz biztos többet tudott a zenekar. Plusz az RS weboldalán is meglehetõsen epésen írnak a Queenrõl, szinte látom a szerzõ arcán a fintorgást...

larrylurex
Nekem pont nem a Fun it a szívem csücske a Jazz-en.😊 De mostanában én is elég sokat hallgatom, és rá kellett jönnöm, hogy a Dead on time anno méltatlanul kimaradt az alulértékelt dal szavazásból.

larrylurex
A cezúra Freddie halála volt. Attól a pillanattól úgy kezdett viselkedni a RS, mintha mindig is szerették volna a Queent. Meg aztán idõközben lecserélõdött a garnitúra, talán ma jobb fejek írják...😊

qwertrt
A legjobb himnuszok listáján az elsõ.

Hya a másik listára gondolsz, nyilván az RS nem tartja rossznak +a News of the World albumot (és ez komoly lehet, mivel a WWRY náluk minden idõk 500 legjobb dala közt szerepelt, annak ellenére, hogy megjelenésekor porig alázták, kigúnyolták, fasisztázták :s)

B0B0
Hol a We Will Rock You??? 😊

qwertrt
Köszi. Olvasgattam a rolling Stone oldalát, úgy tapasztalam, mintha enyhülne a jég (bár nem tudom, valóban így van-e, és hogy ha igen, mióta), szóval pár Queenes "elismerést" találtam, ami azért ismerve a Queen és az RS rögös múltját, jelent valamit:

http://www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2007/06/18/rolling-stones-10-best-sports-anthems/

http://www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2007/05/29/rolling-stones-25-greatest-songs-off-bad-albums/

Más kérdés, hogy még mindig nem kezelik kellõ helyen õket 😞

A másik, amit nem elõször látok, hogy az Under Pressure-t jó dalnak tartják 😊

Letöltöttem pár cd-t, és nagyon megtetszett a Jazz.Mindenki énekel rajta, van pár "lágyabb" szám, a "harapósak" (Fun it😊 mellett.Bár épp az említett tetszik legjobban...
Hali!Király, hogy visszatértél😊
B0B0
Üdv újra! 😊

A lényeg (ha valaki nem akarná végigolvasni)

"Er, who else is there that's better than me? I really don't know. Freddie Mercury, maybe.."

highlander15
Én sajnos nem tudtam ott lenni 86-ban(mert még tervben sem voltam sajnos),de megéri a 14-et egy ilyen fantasztikus élmény!

qwertrt
Roger Waters azon tanakodik, hogy kik vannak benne "az öt legjobb könnyûzenei szövegíró" csapatban Két név jut az eszébe.

http://www.pinkfloyd-co.com/band/interviews/rw/rwQ92.html

😊 Hát, ha õ mondja... végül is csak kiadott egy The Wallt a kezei közül...

B0B0
13900 a jegy, én még filózok rajta

B0B0
Én akkor megnéztem már, amikor még be sem linkelted (Endrével szokunk levelezni 😊)

highlander15
Úgy hallottam,õsz környékén jön Pestre a Queen,én,ha törik,ha szakad,elmegyek,nem érdekel,hogy mibe kerül,mert nagyon szeretnék találkozni az együttes tagjaival!

Nagyon-nagyon sajnálom... <#szomoru1> azt hittem, örülni fognak a "fórum lakók" <#vigyor0> is egy ilyen hírnek... <#nemtudom>
No mindegy, Bobo, renmélem azért Te legalább megnézed a linket... ugye? Naaaa... lécciléccilécci.. <#rolleyes><#vigyor5>

www.queenconvention.atw.hu
B0B0
Az itteni emberek nem ennyire fanatisták, sajnos még egy szimpla esti találkozót sem lehet összeverbuválni 😞

Kössssz, hogy reagáltatok az üzenetemre.
Bezzeg a Cini...
Pedig szerintem kicsit lényegesebb infót közöltem, mint az, hogy a Zalatnay-nak férfiszomja van... <#gonosz3><#duma>
larrylurex
A Sky könyvnek az az egyik baja, hogy gyorsan összedobták, amikor Freddie meghalt. Viszont amikor a Magyar Rádió '95 környékén csinált egy Queen sorozatot, az infókat a Sebõk-féle, és a Sky-féle könyvbõl ollózták össze. Sokszor szóról-szóra átvették a szöveget, a hibákkal együtt. Érdemes elolvasni, de a hangsúlyokat nem kell komolyan venni.

highlander15
Nem tudom,én régebben egy trafikosnál vettem 1600-ért.De megéri megvenni szerintem,jó könyv!

Hol lehet beszerezni a Borotvaélen-t???Ha elfogult Freddie-rajongó vagy, akkor Peter Freestone könyve is jó, bár inkább a mindennapjait mutatja be.