9010

• qwertrt
    Khmm-khmmm... azt az ominózus 250 millót magam írtam. Nehéz megítélni, mert 77 különböző forrás 78 más dolgot állít, olvastam már 100 milliót (2001-es adat), 190, 200, 250 és 300 milliót is. Kiválasztottam a középpontot (a 100 millós komolytalan, annál biztos több), így esett a választás a 250 millióra. Az angol wikipédiában van olyan oldal, hogy List of best selling music artists, ott van egy keménymag, akik 250 millión felül adtak el, a Queen köztük van. Persze ez is csak egy forrás...
    "Ráadásul szinte köztudott, hogy a GH1ből fogyott a legtöbb, ami ma közel 20 millió lehet." Ezt nem értem mire mondod. A GH1 tudtommal jelenleg 27 milliónál tart...
    Ha meg tudsz írni valamit, nagyon +köszönném, a wikipédiába kerül :-) Esetleg, ha van rá kvalitásod és kapacitásod, írhatnál okosakat te is, pl. most hoztam/hozok létre külön cikket minden 1-es albumnak, az adatok (dalok, chart, megjelenés, közreműködők, producerek stb.) benn vannak, de áltlánosságban lehetne írni valamit az albumokról, meg esetleg érdekességeket a dalokról, de nekem ez már nehezen megy.

Íme az újratervezett diszkográfia, skubizz rá: http://hu.wikipedia.org/wiki/Queen_diszkogr%C3%A1fia#.C3.96sszes.C3.ADt.C3.A9sek (valszeg még nem lesz kész, mikor +nézed)
    itt van egy link a Queen I albumhoz, erre is nézz rá: http://hu.wikipedia.org/wiki/Queen_%28album%29
  • Jones Nedved
    A wikipédiára ne alapozz - csak megsúgom. Ott azt írják, hogy világszerte 250 millió körül. Ráadásul szinte köztudott, hogy a GH1ből fogyott a legtöbb, ami ma közel 20 millió lehet. A 2002es eredeti kiadványban is a Queen legsikeresebb lemezének nevezi 19 milliós eladással. Majd a napokban begépelem. A kérdesedre nagyon nehéz a válasz. 2 éve -mikor még szuperált a queenonline Quastions&Ansvers oldala- megkérdezték, hogy mennyi albumot adott el a Queen napjainkig. A válasz egy 130 milió körüli becslés volt és a legnagyobb példányaszámban elkelt stúdióalbumként a Made In Heaven t említették.

Én ennyit tudok, de ha lesz más konkrét akkor majd visszatérek a dologra.

csumpek
  • qwertrt
    Jó, viszont a News Of The World esetében kevés, annál nagyobb kaliberű az album...

DE A KÉRDÉS FENT ÁLL!!! TE IS MONHATSZ RÁ VALAMIT!

Ja, és a Wikire se nézté rá, ejnye. Pedig jól jönne a segíccség...
  • B0B0
    Nem hittem volna, hogy a GH2 ennyire kemény
  • qwertrt
    Valaki nem tudja esetleg, hogy egyes Queen albumok milyen példányban keltek világszerte? Nagy segítség lenne! Vgy egy okos link. Előre is köszi!

Ja, amit eddig találtam:

News Of The World - 8 millió
    The Game - 10 millió
    Platinum Collection - 4 millió
    Greatest Hits II - 19 millió

Van még egy pár...
  • B0B0
    Jaaaa, okés. Félreértettem
  • 0ppika
    Magic Wembley 86
  • B0B0
    Kedvenc koncert-képem:

• B0B0
    Glam rock 72-ből:

• B0B0
    Hát nézd!Mivel emlékkoncert volt, tehát Freddie már akkor halott volt, ez elég nehéz lett volna :)
  • sz4bolcs
    köszi :)
  • McGrady
    neked meg boldog névnapot, ha megkésve is :D
  • sz4bolcs
    Ott MErcuryval is koncerteztek, nem?
    Ilyen sárga felső volt rajta, fehér adidas cipő, fehér trikó, valami hasonló, nem?
  • B0B0
    A Wembley-ben volt 1992-ben
  • sz4bolcs
    Ez volt az egyetlen? Hol volt?
  • 0ppika
    ja, volt AZ emlékkoncert
  • sz4bolcs
    asszem ezen az emlékkoncerten a rettenetesen sok nagy zenész közül színpadra lépett még Slash is.
  • sz4bolcs
    óóó óóóó

most találtam egy emlékkoncert Bohemian Rhapsodyt Elton Johnnal...
    Nagyon durva volt.. a közepén jött egy hakni, ahol felvételről ment a szám, hogy legyen ott Mercury is, aztán a fejrázós rész előtt nagy tüzijáték, és beugrál Axl Rose... :D:D:D
    Kedvenceim együtt (kivéve Mercuryt) + Elton John :)

Anyway the wind blowsssss
  • B0B0
    Bezony :)
  • vasmacs
    khm... a magyar koncert... ejnye :-)
  • McGrady
    wembley koncert? najó az nem pont 20 év :D
  • vasmacs
    Tudjátok mi volt pontosan 20 éve?
  • B0B0
    Tudjátok, hogy a Queen abban is uttörő volt, hogy a keleti tömbben elsőként adtak koncertet 1979-ben Szarajevóban??? (két hónappal Elton John szentpétervári koncertje előtt)
  • B0B0
    Boldog születésnapot Roger!!! Kívánjuk, hogy még sokat püföld a dobokat!
  • B0B0
    Komoly??? Attól még te is jöhetsz mondjuk, bár a te esetben nem tudok vitatkozni :)
  • zakika
    en is. meg is valogatom milyet iszok
  • grizzly21
    voltam ott, finom a sör:)
  • zakika
    Szlovakia
    ertem ki jon?
  • vasmacs
    Megnéztem most a Radi Gaga-t a Live Aidről. Hát, beleborzongtam... :-)
  • B0B0
    Majd lemegyek érted, hogy legyen felnőtt kíséreted! :)
  • McGrady
    15 évesen? :P :D
    majd vhogy megoldjuk...remélem :)
  • vasmacs
    Bp.
  • B0B0
    Nézzetek rá a honlapra, megújúlt! :)
  • B0B0
    Van már M5-ös autópálya! Tessék jönni! :)
  • McGrady
    Kecskemét, 85 km :)
  • B0B0
    Az csak egy köpésre van! :)
  • 0ppika
    majd meglátjuk
  • grizzly21
    Budaörs:)
  • B0B0
    Egy napra feljöhetnél! ;)
  • 0ppika
    Paks