9010
-
#1871 Khmm-khmmm... azt az ominózus 250 millót magam írtam. Nehéz megítélni, mert 77 különböző forrás 78 más dolgot állít, olvastam már 100 milliót (2001-es adat), 190, 200, 250 és 300 milliót is. Kiválasztottam a középpontot (a 100 millós komolytalan, annál biztos több), így esett a választás a 250 millióra. Az angol wikipédiában van olyan oldal, hogy List of best selling music artists, ott van egy keménymag, akik 250 millión felül adtak el, a Queen köztük van. Persze ez is csak egy forrás...
"Ráadásul szinte köztudott, hogy a GH1ből fogyott a legtöbb, ami ma közel 20 millió lehet." Ezt nem értem mire mondod. A GH1 tudtommal jelenleg 27 milliónál tart...
Ha meg tudsz írni valamit, nagyon +köszönném, a wikipédiába kerül :-) Esetleg, ha van rá kvalitásod és kapacitásod, írhatnál okosakat te is, pl. most hoztam/hozok létre külön cikket minden 1-es albumnak, az adatok (dalok, chart, megjelenés, közreműködők, producerek stb.) benn vannak, de áltlánosságban lehetne írni valamit az albumokról, meg esetleg érdekességeket a dalokról, de nekem ez már nehezen megy.
Íme az újratervezett diszkográfia, skubizz rá: http://hu.wikipedia.org/wiki/Queen_diszkogr%C3%A1fia#.C3.96sszes.C3.ADt.C3.A9sek (valszeg még nem lesz kész, mikor +nézed)
itt van egy link a Queen I albumhoz, erre is nézz rá: http://hu.wikipedia.org/wiki/Queen_%28album%29 -
#1870 A wikipédiára ne alapozz - csak megsúgom. Ott azt írják, hogy világszerte 250 millió körül. Ráadásul szinte köztudott, hogy a GH1ből fogyott a legtöbb, ami ma közel 20 millió lehet. A 2002es eredeti kiadványban is a Queen legsikeresebb lemezének nevezi 19 milliós eladással. Majd a napokban begépelem. A kérdesedre nagyon nehéz a válasz. 2 éve -mikor még szuperált a queenonline Quastions&Ansvers oldala- megkérdezték, hogy mennyi albumot adott el a Queen napjainkig. A válasz egy 130 milió körüli becslés volt és a legnagyobb példányaszámban elkelt stúdióalbumként a Made In Heaven t említették.
Én ennyit tudok, de ha lesz más konkrét akkor majd visszatérek a dologra.
csumpek -
#1869 Jó, viszont a News Of The World esetében kevés, annál nagyobb kaliberű az album...
DE A KÉRDÉS FENT ÁLL!!! TE IS MONHATSZ RÁ VALAMIT!
Ja, és a Wikire se nézté rá, ejnye. Pedig jól jönne a segíccség... -
#1868 Nem hittem volna, hogy a GH2 ennyire kemény -
#1867 Valaki nem tudja esetleg, hogy egyes Queen albumok milyen példányban keltek világszerte? Nagy segítség lenne! Vgy egy okos link. Előre is köszi!
Ja, amit eddig találtam:
News Of The World - 8 millió
The Game - 10 millió
Platinum Collection - 4 millió
Greatest Hits II - 19 millió
Van még egy pár... -
#1866 Jaaaa, okés. Félreértettem -
#1865 Magic Wembley 86 -
#1864 Kedvenc koncert-képem:
-
#1863 Glam rock 72-ből:
-
#1862 Hát nézd!Mivel emlékkoncert volt, tehát Freddie már akkor halott volt, ez elég nehéz lett volna :) -
#1861 köszi :) -
#1860 neked meg boldog névnapot, ha megkésve is :D -
#1859 Ott MErcuryval is koncerteztek, nem?
Ilyen sárga felső volt rajta, fehér adidas cipő, fehér trikó, valami hasonló, nem? -
#1858 A Wembley-ben volt 1992-ben -
#1857 Ez volt az egyetlen? Hol volt? -
#1856 ja, volt AZ emlékkoncert -
#1855 asszem ezen az emlékkoncerten a rettenetesen sok nagy zenész közül színpadra lépett még Slash is. -
#1854 óóó óóóó
most találtam egy emlékkoncert Bohemian Rhapsodyt Elton Johnnal...
Nagyon durva volt.. a közepén jött egy hakni, ahol felvételről ment a szám, hogy legyen ott Mercury is, aztán a fejrázós rész előtt nagy tüzijáték, és beugrál Axl Rose... :D:D:D
Kedvenceim együtt (kivéve Mercuryt) + Elton John :)
Anyway the wind blowsssss -
#1853 Bezony :) -
#1852 khm... a magyar koncert... ejnye :-) -
#1851 wembley koncert? najó az nem pont 20 év :D -
#1850 Tudjátok mi volt pontosan 20 éve? -
#1849 Tudjátok, hogy a Queen abban is uttörő volt, hogy a keleti tömbben elsőként adtak koncertet 1979-ben Szarajevóban??? (két hónappal Elton John szentpétervári koncertje előtt) -
#1848 Boldog születésnapot Roger!!! Kívánjuk, hogy még sokat püföld a dobokat! -
#1847 Komoly??? Attól még te is jöhetsz mondjuk, bár a te esetben nem tudok vitatkozni :) -
#1846 en is. meg is valogatom milyet iszok -
#1845 voltam ott, finom a sör:) -
#1844 Szlovakia
ertem ki jon? -
#1843 Megnéztem most a Radi Gaga-t a Live Aidről. Hát, beleborzongtam... :-) -
#1842 Majd lemegyek érted, hogy legyen felnőtt kíséreted! :) -
#1841 15 évesen? :P :D
majd vhogy megoldjuk...remélem :) -
#1840 Bp. -
#1839 Nézzetek rá a honlapra, megújúlt! :) -
#1838 Van már M5-ös autópálya! Tessék jönni! :) -
#1837 Kecskemét, 85 km :) -