QUEEN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
figyemeztetek mindenkit hogy nagyon szemelyes lista es szerintem nem fogja nagyon befolyasolni a vegeredmenyt. legfeljeb latszik belole melyik korszak a kedvencem.
9. Who wants to live forever
10. 39
11. Spread your wings
12. Killer Queen
13. You dont fool me
14. Friends will be friends
15. The Miracle
16. One year of love
17. Thanks god its christmas
18. Its a hard life
19. Under Pressure
20. I´m going sligthly mad
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
9. White Queen
10.Somebody To Love
\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo
10. Death On Two Legs
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
10. Ride the wild wind
Sajna az Another One Bites the Dust már nem fért bele a listámba ( meg sok más) pedig annak is ott a helye.<#szomoru1>#szomoru1>
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Az 1986-os frenetikus év után a rajongók várakozásával ellentétben csendes és zavaros idõk következtek. Azok után, hogy 1987-ben kijött egy újabb koncertalbum az 1988-as év volt az elsõ amikor a zenekar teljes csöndbe burkolózott. Freddie egyre szorosabb fûzõdõ kapcsolatát ápolta a spanyol dívával, Monserrat Caballéval, Roger saját együttest alapított The Cross néven, mert hiányzott neki a zenélés, Brian saját munkáin dolgozott és besegített néhol, John pedig totális pihenõt rendelt el.
Ma már tudjuk, hogy Mercury elsõ pozitív AIDS tesztjei 1986 végén jelentkeztek, ígyhát egyre kevesebbszer tûnt fel a nyilvánosság elõtt. Nem csoda, hogy amikor a fiúk kiéhezve bevonultak a stúdióba 88 végén a sajtók Brian és Freddie afférjaitól volt zajos, amellett, hogy ismét nem jött be a károgásuk: a Queen nem oszlott fel!!! Brian azért vitatkozott Freddievel, mert nem értette, miért nem akar koncertezni. Brian nyilatkozata 1988-ból:"Teljesen elment az esze! Csak az operára tud gondolni, lassan átvedlik operaénekesnek! Bármi is történik, koncertezni fogunk, biztos késõbb benõ a feje lágya, a rajongókkal nem tehetjük!" Páran óriási összegeket ajánlottak fel nekik, hogy turnézzanak, még Oroszországba is!
Persze akkor még az énekes nem tudatta a tagokkal szörnyû betegségét és valljuk be, a többiek így eléggé meggyõzõen tudtak amellett érvelni, hogy Freddie csak sokat dolgozik és kimerült.
Az album munkálatai alatt mindenesetre semmi különös nem történt, csak az, hogy Freddie a szokásosnál hamarabb elfáradt ezért az album kiadása eltolódott 1989-re. Addigra Freddie is elárulta borzalmas titkát, így az új LP bemutató kapánya már teljesen más légkörben zajlott a Queen berkein belül. Az album remekül nyitott a listákon, talán a rajongók "éheztetése" mégjobban feldobta ezt az amúgy nem a legjobb LP-re pályázó lemezt. A stílusa nem idézte annyira a Queen változatosságát. Az összes szám meglehetõsen Pop-osra sikerült, ami nem baj, a dalok nem lettek rosszak, de mégis valami hiányzik belõle. Még egy fontos tényt kell tudni. Ezen az albumon az összes számhoz a Queen-t jelölték szerzõnek.
A kezdõ dal, a Party is ennek lett áldozata. Így utólag Freddie hitvallása is lehetne: a új életmód, amibe betegsége kényszerítette: vége a bulinak.
A Khashogghi's Ship a Party folytatása, ahol a buli kissé vaddá válik.
A címadó dal egy remek klasszikus-szájízû popdal, aminek a végén dominál inkább a rock-os hangzás, s amely az elsõ listás dal lett az albumról. A videoklip az egyik legeredetibb. Gyerek-Queen adja elõ, 4 fiatal srác, akik be vannak öltözve a tagok ruháiba. A végén a négy valódi zenész is megjelenik és itt szembesült elõször a közönség Freddie új arcával. Az AIDS melléktüneteként jelentkezõ kaposi-szarkóma foltjait úgy tüntette el, hogy borostát növesztett. Az újságírók persze egyöntetûen kíváncsiak voltak az okra mire Freddie szokásos könnyed válasza ez volt:" Egyszerûen nincs kedvem többé borotválkozni!"
Az I Wan't It All az album legsikeresebb dala, egészen a 3. helyig kúszott fel angliában a slágerlistán. Itt dominál leginkább a rock az albumon, kemény virtuóz gitárszóló, feszes és lassabb ritmus, az album "legqueenesebb" szezeménye.
A The Invisible Man merõben modern hangzású. Rogernek nem kellett megerõltetnie a ritmus dobolásánál, a dallam egszerû mégis Freddie utánozhatatlan elõadásmódja és Brian betétje nagyon felemeli a dalt, amely szintén a slágerlistákon kötött ki.
A Breakthru egy remekmû. Lüktetõ, gyors ritmusa, dinamikus hangszerelése az egyik legnépszerûbb Queen-dallá emelte. A híres vonatos videoklip - ami a kor legdrágább videoklipje volt - is emelte a népszerûségét, melyhez egy apróbb botrány is fûzõdik. A klipben látható csinos hölgy Roger barátnõje volt, akinek közben felesége is volt. Freddiet nem értették , miért pont õt választotta a nõi szereplõnek. Erre Freddie csak azt mondta:"Debbie egyszerûen szexi."
A Rain Must Fall amolyan modern ragtime, ami ismét egy kis szúrkálódás a sajtó fele. Ki tudja mi lett volna ebbõl a stílusból, ha a Queen folytatja késõbb.
A Scandal amolyan Princess Of The Universe sorsú dal lett. Ennek is nagyobb karriert szántak, ennek is remek videoklip készült, mégis... Pedig Freddie hangja itt teljesedik ki a leginkább az albumon.
A My Baby Does Me ismét egy kendõzetlen szexuális vallomás. Ez is afféle modern ragtime, csak kicsit jobban dominál benne az új hangzás.
A Was It All Worth It-ben jön elõ Freddie Caballéval töltött évei. A dalban egy komplett szimfonikus betét hangzik el. Ez a dal ismét az együttes egyedi vokálhangzását alkalmazza.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
egy hetet nem voltam, most mar nem fogok szavzni a feleben de erdeklodessel figyelem a listat
10. Under Pressure
https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Heineken reklám: We Are The Champions
9. Save Me
10. Spread Your Wings
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Emlékszem régebben volt egy Ballantines-reklám, annak az Innuendo volt az aláfestõzenéje. Imádtam akkor a Ballantines-t.
Hááát, nem ez a feldolgozás az, amire a legbüszkébbek vagyunk<#ijedt>#ijedt> már ha annak lehet nevezni...
Kösz az együttérzést, de még mindig vígasztalhatatlan vagyok, pedig nem is vagyok oly nagy foci drukker, csak már hagyomány nekem nézni a VB-t, azt szeretem, meg a brazilokat is <#rinya>#rinya>
De mostmár veled tartok, mert megutáltam a francikat, és remélem Portugália kiveri õket, sõt, mivel a maradék csapatok közül õ a legszimpibb, nyerje csak meg a tornát! Uh. mostantól egyazon csapatnak szurkolunk <#eljen>#eljen>
Ui.: Az egyetlen jó momentum az, hogy Ronaldo all star gólkirály lett a 15 találatával.<#vigyor2>#vigyor2><#taps>#taps>
http://epica.nl
Kuss!-magyarázta.
Megnéztem a Brighton Rock-ot, hát nem tudom... Nekem mindig bántja a fülemet, ha egy együttes más számát adja elõ, hogy a dob máshogy szól. Nem is gondoltam volna, hogy dob és dob között mekkora különbség lehet. A számnak nem könnyû a dallama, igaz a gitárt is szét kell benne nyúzni. Összességében valóban a gitáros volt a legjobb.
Az elõzetesben láttam egy Silver Cup jelenetet, nem is tudtam, hogy a Queen klipnek, és a filmnek köze van egymáshoz...
Kiesett Brazília!!!!!
Vígasztalhatatlan vagyok!!!!!!!!!!!
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
ON
nemrosszak, a két gitáros nagyon tud, az énekben ahogy észrevettem van pár hiba, de ki is tudná kiénekelni pontosan? 😊
Kuss!-magyarázta.
Bocs :-) Pedig én is olvastam... csak mostanában már összefolynak a napok a nyári szünetben... :-)
nem lány
tegnap 10:11 | Privát | Válasz | #1291
Jut eszembe! Hétvégén szünetel a szavazás! Hétfõn folytatjuk - akkor ne nagyon írkáljatok 😊
Kuss!-magyarázta.
9. Save Me
10.I Want It All
nem lány
12. Rock it
12. You're My Best Friend
tudom, hogy jó szám, de nekem konkrétan nem a legbejövõsebb. bármikor szívesen meghallgatom, de sok olyan szám van, amit jobban élvezek :-)
Kuss!-magyarázta.
Na ezért lehetetlen listát írni... most mehetek haza, és a maradékot újrArendezhetem... ugyan kit szorítsak ki, már csak 12 hely van, és oly sok a jó szám <#ijedt>#ijedt><#guluszem1>#guluszem1>
Soha nem elõzte meg akkora várakozást más Queen-albumot, mint a Kind Of Magic-et. A felvezetése is példanélküli volt, még a Jazz-t is felülmúlta.
Az egész albumot megelõzte az 1985-ös év, ami az utóbbi tendencia szerint "pihenõ" lett volna a fiúknak, de nem úgy lett. Elõször is meghívást kaptak a Live Aid nevû mostre-koncertre, ahol egyöntetûen a világon mindenhol õket tartották a legjobb elõadóknak és az együttes addig is példátlan hírnevét a legmagasabb szintre emelték. A koncertet szinte a világ minden táján láthatták és mindenki le volt nyûgözve a Queen teljesítményétõl. Minden bizonnyal evégett is kerete fel az együttest egy bizonyos Russel Mulcahy nevû amerikai úriember, aki akkoriban zeneklip-rendezõként kereste kenyerét és épp elsõ mozifilmjét készült elkezdeni. Késõbb azt nyilatkozta, hogy pont beleillett a képzeletébe a Queen zenéje, mást zene nem is lett volna megfelelõ. A fiúk persze boldogok voltak, hogy ismét egy filmhez készíhetnek zenét. A film a Hegylakó (Highlander) volt, ami méltán mai napig az egyik legprofibb, legeredetibb és legkultikusabb fantasy. Mulcahy rendkívül jól összerakott filmet csinált komor sötét képeivel, pompás rendezésével, úttörõ átmeneteivel és akkoriban hihetetlen trükkökkel. Nem elhanyagolható szempont az sem persze, hogy a film sikeréhez nagymértékben hozzájárult a remek zene és a Queen, mint név.
Ezt azonban még megelõzte '85-ben a Complet Works nevû "pénzfelhajtó" kiadvány megjelenése. A kiadvány tartalmazta az addig megjelent összes LP-t valamint egy bónusz albumot, amin addig ki nem adott B-oldalas dalok szerepeltek valamint egy vadonatúj dal a One Vision amit, a Live Aid csodálatos hangulata ihletett.
A banda úgy állapodott meg Mulcahy-val, hogy egy önálló albumon jelennek meg a dalok, nem kifejezetten a Hegylakó soundtrackjeként. Ezen kívül a fizetség része volt, hogy felkérték az egyébként igen elismert klip-rendezõt, hogy két klipet õ készítsen el nekik. A filmet 1985-ben mutatták be. Hatalmas siker lett és mivel akkor még a Queen albuma nem jelent meg, mégnagyobb várakozás elõzte meg azt.
A fiúk ismét bebizonyították, mennyire professzionális szinten mûvelik a zenét. Az egyébként nagy várakozás mellett újra stúdióba vonultak és tovább csiszolgatták dalaikat, hogy mégtökéletesebben kerüljenek rá a várva várt albumukra. Ez a mûvelet leginkább a A Kind Of Magic-en hallható, valószínüleg nélküle nem is lett volna akkora sláger.
Az album 1986-ban debütált és nem meglepõ, hogy azonnal number one lett. Ugyan nem adott elsõ helyezett dalt Angliában, mégis az egyik legnagyobb példányszámban eladott Queen-album lett.
A Kind Of Magic messzemenõen a Queen legújszerûbb albuma lett. Nem annyira sokszínû, mint profi és modern a zene rajta. Megtalálható rajta az elmaradhatatlan ballada, de elõször belekóstoltak a heavy-mûfajba is. A klasszikus rock nem található meg olyan totalitáriusan, mint a The Works-ön, de jelen van végig az összes dalban.
Az album stilszerûen a One Vision-nel nyit. Csodálatos benne a Live Aid-es "betét", amellett, hogy az egész dal szövege és ritmusa végtelen egyszerû és feszes. Kis Hot Space utánérzet, de sokkal sokkal profibb módon.
A következõ a címadó dal. Talán az album legismertebb szerzeménye, egy szinten emlegetik a Radio Ga Gá-val. Nem véletlen. Ki hinné, de ezt is Roger jegyzi és emelett ez a dal sem tudott végtelen nagy népszerûsége mellett Angliában elsõ lenni ("csak" harmadik"), illetve a stílusa is ugyanolyan kiforrott, mint "elõdjéé" hihetetlen elõremutató hangzásával.A videoklip Mulcahy munkája.
A One Year Of Love John munkája. Igazi "bárba való dal". Johnny ilyet is tud???
A Pain Is So Close To Pleasure kicsit kilóg a sorból, talán nem véletlen, hogy nem került be a filmbe sem. Queen mércével kicsit lapos, a '60-as évek ryth and blues stílusa ötvözõdik a dominánsabb modern pop-hangzással.
A Friends Will Be Friends John és Freddie szerzeménye. A sílusból ki is lehetne találni, hisz John modernes stílusából és Freddie akkoriban már kiteljesedõ szóló-karrierje által elõadott feketezenéjébõl áll. De nagyon kellett a slágerré váláshoz John!
A Who Wants To Live Forever? a szokásos ballada az albumon, de a legprofibb és a legsikeresebb mind közül. Bár angliai 24. helye nem mutatja ismertségét - a Royal Philharmonic Orestra hatalmas zenekarát segítségül hívva a himnusz csodálatos hangzásúvá lett és a film egyik legmeghatóbb jeleneténél hangzik fel - szintén az egyik legismertebb Queen-szám.
A Gimme The Prize egyedülálló a maga nemében. Azonkívül, hogy a film egyes dialógusait most is bekeverték, a heavy stílusba sikerült beolvaszatniuk folkelemet. A két stílus annyira taszítja egymást, hogy talán emiatt kicsit kontrasztos is lett. Mindenesetre a banda talán legkeményebb dala remekül passzol a fõgonosz jeleneteihez.
A Don't Lose Your Head szöveg nélkül tûnik fel rövid idõre a filmben. Nem véletlenül. Amellett, hogy a ritmusa és dallama meglehetõsen feszes és kemény, az ének ehhez képest majdnemhogy altató és szomorú. Persze pont ez kölcsönzi neki a félelmetes és sejtelmes mivoltát.
A Princess Of The Universe-nek nem olyan sorsot szántak, mint amilyet kapott. A különös figyelmet nem csak Mulcahy klipje mutatja, hanem az is, hogy ez az album talán legszínesebb száma. A film fõcímdala nem lett sláger, pedig remekül sikerült.
11. Save Me
12. Life Is Real
https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured