9010

• B0B0
    Hát ez van, kicsit igazságtalanabb ez így, de ha mindenki írt volna egy 10-es listát, akkor 1 nap alatt vége lett volna
  • B0B0
    Mai meccs:

The March Of The Black Queen:A tagok bevallása szerint is a legkiforrottabb és legjobb Queen dal a Queen II-ről, mitöbb egyesek többre tartják, mint méltó utódját a Bohémian Rhapsody-t. Nem alaptalanul, hiszen a sokatmondó szöveg és a borzalmas precízen váltakozó stlíus tökéletes összhangban van.

Don't Lose Your Head:A Kind Of Magic album egyik "elfelejtett" dala, melyet Roger írt és amelyik, ugyan más formában de, elhangzik a Hegylakó című filmben, amikor Kurgan Brenda-t elviszi "kocsikázni". Lényeg a lényeg, nem izzadt le sem John, sem Roger, sem Brian, amikor a dalt el kellett játszaniuk.
  • zakika
    ket favoritom mar kiesett...
    pedig tegnap 5:5 volt
  • B0B0
    Szóval a Liar jutott tovább (ez is 11-eses meccs volt, de azt hiszem ma kicsit egyértelműbb lesz az eredmény :))
  • zakika
    dotn try so hard
    4:4
  • NonsenS
    Hát akkor menjen a Liar!
    4:3
  • B0B0
    Gyerekek! Ha bekésitek, vége a meccsnek és a Liar jut tovább!
  • B0B0
    Bevallom, én arra számítottam, hogy a mai meccs simább lesz
  • B0B0
    Erre fogadtam volna :)
  • qwertrt
    Liar 3:3
  • qwertrt
    Erre én is fogadnék, messzemenően esélyes a Top 3-ba jutásra
  • grizzly21
    dont try so hard 3-2.
  • B0B0
    Persze! :)
  • vasmacs
    Köszi szépen!! :-))
    Na,én eddig az első két meccsből nem tudok dönteni. Teljesen esélytelen. Viszont a többinél már tudok. Teljesen egyértelműen :-) Szal akkor az lehet, hogy csak holnaptól szavazgatok?
  • 0ppika
    az biztos
  • B0B0
    Szerintem a The March Of The Black Queen-nek lesz egy-két sima meccse :)
  • larrylurex
    A tizenegyesrúgásoknál már nincs meglepetés.:) Arra viszont kíváncsi leszek, melyik szám lesz az első egyértelmű párbajgyőztes. Lehet, hogy egálközeli lesz mindegyik meccs! Ez azt is jelentheti, hogy a rajongók nehezen tesznek különbséget, ami persze nem baj:)...
  • B0B0
    Szerintem legyen bronzmeccs is a döntő előtt 1 nappal!
  • B0B0
    Most nézem csak, hogy a Death On Two Legs voot az egyik favorit a maga 5 pontjával. Megtörtént a "torna első meglepetése" :)
  • B0B0
    Szívós meccs :)
  • 0ppika
    2:2
  • larrylurex
    Liar 2:1
  • pipeppers
    don't try 1:1
  • B0B0
    Nem tudom betévedsz-e, de heppi börszdéj! :)
  • B0B0
    Na akkor úgy látszik, ma megint én kezdem:

1:0 a Liar-nek
  • B0B0
    Liar:egyértelműen az első album zeneileg legkiemelkedőbb dala, ám ismertsége nem nagy, hiszen az albumot csak később fedezték fel, amikor a későbbi világsikerű albumok árnyékában csak a rajongók figyeltek fel rá. A Liarnak az együttes egyértelműen nagy karriert szánt, hiszen a Keep Yourself Alive mellet csak ennek a dalnak készült videoklipje az albumról.

Don't Try So Hard:az Innuendo album egyik lemmegindítóbb dala, kétségtelenül a késői Mercury egyik legnagyobb ének-teljesítménye. Ugyan nem jött ki kislemezen, de bizonyosan több ember polcán ott hever az több-milliós Innuendo album végett.
  • B0B0
    Jól tetted, hogy nem raktad be a Good Old-ot. Én igazából nem is értem azt aki berakta, hiszen egy slágerről van szó, hisz 17. volt Angliában
  • B0B0
    A végeredmény tehát 5:5, így a szabályok értelmben a White Queen jut tovább (azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy az Operából több fogyott, mint a QueenII-ből).
  • NonsenS
    Másik kérdés:
    Az, hogy egy dal híresebb lett, befolyásolja a szavazatunkat??
    Mert pl én a Good Old-fashioned Lover Boyt nem tettem bele a 16-ba főként azért, mert rajta volt a GH1-en. De attól az még lehet, hogy jobban tetszik, mint az, ami ellen játszik.
  • NonsenS
    Bocsi, hogy eddig nem voltam, meg hogy a 12-es szavazásnál sem voksoltam, de most már jövök.
    A Death on two legs a maga szókimondó szövegével nagyon jó szám. Az elején a felturbózott hangerő feszít, egészen addig, míg hirtelen le nem csillapodik és már hallani is az új dallamot. Ez az, ami nagyon megfogott benne.
    Viszont most újrahallgatva a két számot azt hiszem, hogy a White Queen - bár később tetszett meg, mint a Dotl - sokkal szebb szám. Főleg az ének miatt. Kihagyhatatlan. Szóval maradok a White Queennél.
    Így 5:5.

Ezzel viszont fel is jön az a probláma, hogy mi van akkor, hogyha a fúrumozók 2 kedvenc dalát egy helyre soroltad. Akkor az egyik kénytelen lesz kiesni. Mivel egy "nyertes" dal lesz, ez nem számít, de a 2. helyet lehet, hogy nem a tényleges 2. foglalja el.
  • B0B0
    Nem, nem, akkor már 5:4 a Dotl-nek
  • zakika
    dotl
  • qwertrt
    :-D A helyzet fokozódik!!!
  • larrylurex
    Hú, de szoros lesz!
  • 0ppika
  • B0B0
    Én is így vagyok vele :)
  • grizzly21
    érdekes lesz:) én nem szomorkodok bármelyik nyer
  • qwertrt
    Death on Two Legs. Az egyik legütősegg metal szám, amit valah hallottam, és még gyönyörködtetőbb hallani tudván, hogy kinek, miért lett szánva...

4:3
  • McGrady
    Nekem egyszerűen jobban tetszik a DoTL :-))Főleg, hogy az egyik kedvenc számom, ez talán a gitáros vénám miatt van :))
    4:2
  • Jones Nedved
    A White Queen gyönyörű szép, mind a zene, mind a költői (helyenként Shakespeare-kori angolt idéző) szöveg! A legteljesebben elmélyült érzelem és átélés és szenvedély a női misztérium alattvalójaként. A zene pedig szintén idézi a középkort, azt a más világot, amelynek mevoltak a kétségtelen szépségei is és végtelen romantikája :)

A Death On Two Legs pörgős egy dal ugyebár, és teljesen világos az egész. Titokzat aztán végképp nincs benne! Addig feszítik vele a húrt, ameddig nem sokat tudják rajtuk kívül. Az indulatot mindenféle technikai adottsággal és a hangszereléssel is fantasztikusan alátámasztják. Rendesen oda is vágnak! Freddie itt is maradandót énekel, de a White Queen mégis máltóbb lett volna rá, hogy felfedezzék az emberek.

Így az állás most : 4:1