9010

• qwertrt
    Azért az erős kijelentés, hogy a BohRhap miatt lett sikeres az opera. Eleve akkor csak a kislemez fogyott volna (ami ugye az album előtt jelent meg). De voltak azért még nagyon jó dalok a lemezen, rögötn a Best Friend, a Death on two Legs, a 39, a Good company, az I'm in love witn My Car, a Love of My Life... ezek rögötn a kedvenceim közé tartoznak, és ugyanazaon az egy albumon szaerepelnek. ezzel azt akarom mondani, hogy minden zeneszerető találhatott az operán leglább 4-5 dalt, ami a kedvencei közé tartozhatott.
  • pipeppers
    Azért kíváncsi lennék, hány embernek jut az eszébe az Operáról a Seaside Randezvous. Persze ez a másikról is elmondható, de az Operát a Boh Rap miatt vették annyian, ezt ismerjük be.
    Ezt inkább úgy kellett volna csinálni, hogy azt megvizsgálni, hogy az adott lenezen hányadik ismertségben és nem eladás után. Persze már mindegy, mert úgy kell befejezni, ahogy el lett kezdve, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy nem egészen fedi a valóságot ez az eldöntés.
  • B0B0
    Nem, hisz a kevesebb albumos szám jut tovább (ismeretlenebb)
  • qwertrt
    No jó, de ha a Seaside Randezvous az Operán volt, annak kéne továbbjutni, nem?
  • B0B0
    Bannert majd frissítem, ha az uw újra kegyes lesz működni
  • B0B0
    Nos akkor:

A Night At The Opera: 9,5 millió

The Works: 3,5 millió

Továbbjutó: Is This The World We Created...?
  • B0B0
    Legyen!
  • NonsenS
    Már csak azért, mert Veled is előfordult már, meg velem is, meg akárki mással is előfordulhat bármikor.
  • pipeppers
    I agree
  • McGrady
    hát, tegnap csak azért nem jött össze, mert fellépés miatt nem volt időm, de amúgy én tudok szerintem szakítani. de mindegy :-))
  • NonsenS
    Hétvégén ez sztem nem probléma.
    Viszont hétköznap is néha nehéz minden nap gép elé ülni, úgyhogy szerintem a továbbiakban egy szavazást két napig tartsunk, hogy elkerüljük az ilyen eseteket. Merthát az ember hiába akarna gép elé ülni, sokszor van, hogy nem tud. Vélemények??
  • McGrady
    bocsi amiért megint lemaradtam, de tegnap túl sok dolgom adódott, ha lehet még szavazni akkor a Seaside Rendezvousra szavazok (5:5)
  • qwertrt
    Ja, szavazni is kéne:

Is This the world We Created..?

5:4
  • Jones Nedved

Seaside Randezvous -> 4:4 :)

• pipeppers
    Seaside Rendezvous
    4:3
  • qwertrt
    Ráhibáztál :-)
  • qwertrt
    Hát persze, az nagyon jó lenne!!!!!!!!!!
  • B0B0
    Hiába, ez nem slágerzene.

A Queen, ha a zenéjét nézzük, későn kezdte, egy olyan világban lett ismert, ami már igencsak el volt POP-osodva, ami ugye az egyszerű melódiákat és üres, mondanivaló nélküli szövegeket jelenti. Egy ilyen közönségnek már nem lehetett eladni globálisan a fifikás zenét, a bonyolult összetett hangszerelést. Ennek tükrében a BoRhap mégnagyobb dolgot vitt véghez, mint amekkorát tulajdonítanak neki. Ebben egyébként mindig is az USA járt az élen, ezért nem volt ott annyira sikeres szeretett együttesünk, míg Dél-Amerikában és Japánban (ahol akkoriban 5-10 év hátrányban voltak) bombasztikus sikert arattak.
  • B0B0
    Jah
  • zakika
    akkor szerintem 4:2
  • larrylurex
    Crazy Little Thing Called Love?
  • larrylurex
    Seaside Rendezvous 3:2 Érdekes, hogy a Beatles ilyen jellegű dalai mennyire ismertek, a Queen-é pedig nem. Amikor a Megasztárban elénekelték a Leroy Brownt mindenki le volt akadva, hoyg ilyen is van. Egyszer történt az, hogy egy ismerősöm ismerte a Seaside-ot, de csak a King's Singers féle feldolgozást, teljesen meglepődött, hogy ez Queen. Az is zseniális ebben a számban, hogy a "hangszerek" nagy része tulajdonképpen Freddie és Roger.
  • NonsenS
    Is This Te World We Created
    4:1
  • B0B0
    Ezt sem hittem volna, hogy a Let Me Entertain You tulajdonképpen olyan simán megy tovább, mint a Black Queen
  • B0B0
    Seaside Rendezvous

3:1

Nehéz döntés, amit megkönnyített, hogy az Is This már elhúzott
  • grizzly21
    Is this the world we created?
    We made it on our own
    Is this the world we devastated
    Right to the bone?
    If theres a God in the sky looking down
    What can he think of what weve done
    To the world that he created?

3-0
  • B0B0
    Jah! És a Kapuvári Sebők első fele tényleg a sztori, de a második fele, egyedülálló módon zenei elemzés!!! Ha gondolod odaadom, megvan doc-ban.
  • B0B0
    David Brett - Borotvaélen. Ugyan életrajzi könyv, de nagyon részletes és tényleg sokminden benne van. Csak ugye sehol sem lehet kapni
  • zakika
    Is this...
    2:0
  • zakika
    elso osztalyba jartam es tanultam irni, olvasni, szamolni...
    vagy nem erre gondoltal?
  • vasmacs
    Is this...
    1:0
    Gyönyörű szám. Másikat sosem szerettem.
  • qwertrt
    27 éve, 1980. február 23-án milyen jelentős esemény történt?
  • qwertrt
    Nem gondolok semmire, a Freestone féle könyvön kívül egyet sem olvastam. De úgy hallottam, hogy a Kapuvári-Sebők inkább a sztorira koncentrál. engem olyan nylánkságok érdekelnének, mint az albumok felvételeinek részletei, mik ihlettek egyes dalokat, hogy születtek meg egyes dalok, stb.
  • B0B0
    De azé remélem van Sens-ed! :)
  • NonsenS
    Hohó, már hogyne kéne. Bár akkor már úgy, hogy a nevem Non-sens. Vagy akár külön Non sens. Mert igazából kötőjellel írom, csak úgy nem lehetett sg-n regelni...
  • B0B0
    A Kapuvári-Sebők könyvre gondolsz?
  • B0B0
    Szerintem is messze elmarad a Top Gunos dal a Queen-étől. Az egyiket hangszerrel játszák és szól is valamiről, a másik gépzene, semmmi mondanivalóval
  • B0B0
    Jól számoltad
  • B0B0
    Ó, a végén még itt elbízom magam :)

NonsenS? Kő logó? :)
  • B0B0
    A #3186-ban ajánlom neked eme idézetet:
    "Egy "mérkőzés" szabálya:
    A két dal közül mindenki leadhat egy voksot az egyikre, de ha bizonytalan, akkor mindkettőre egy-egyet. Amelyik több voksot szerez, az nyer. Ha az állás döntetlen, miután mindeki szavazott, akkor az a dal veszít amelynek az albuma nagyobb számban fogyott."

Szerintem kár vitatkozni a szabályokon, biztos, nem ez a legjobb, de de akkor senki sem kötött bele. A fociVB lebonyolítása sem mindig igazságos.