QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qwertrt
Ahogy olvasgattam a Rolling Stone "500 legjobb album" és "500 legjobb dal" listáját, kissé elgondolkoztam. Persze, tudom, hogy szubjektív a lista, de keveslem rajta a Queent. Vajon ez tényleg a Queen ellenes sajtó mûve, vagy én vagyok paranoiás, és csak ennyi mûvük fért fel. például:

minden idõk 500 legjobb albuma:

Ezen az A Night at the Opera szerepel, és azt nekem is el kell ismernem, hogy albumszinten talán csak a Sheer Heart Attack kívánkozik még a listára, mert heavy metal alapmûveket tartalmaz, jóval a Brit Metal Újhulláma elõtt (elég csak a Stone Cold Crazyt példának hozni, a Metallica is feldolgozta). Ezenkívül elismerem nem sok olyan albumuk van, amely minden jelzõjét kimeríteni az örökbecsû klasszikusnak. Persze perfekt, erõs albumok, de már nem rocktörténelmi szinten.

Minden idõk 500 legjobb dala:

Szerpel a Bohemian Rhapsody és a We Will Rock You, teljesen jogosan. Ezek mellé kapásból felírnám: Innuendo, Stone Cold Crazy, Now I'm Here, [i]Somebody to Love, The March of the Black Queen. És még csak nem is gondoltam jobban utána... Ezek a dalok mind remekek a maguk idejében is, de amik különlegessé teszik õket: kiállják az idõk próbáját, sokakat inspiráltak, meghatározói a rock fejlõdésének.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

McGrady
kicsit kicsi de van ott vmi

Kuss!-magyarázta.

grizzly21
emiatt nem jó:
width="32" height="32"

B0B0
MOst mûködik valakinek?

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

grizzly21
csak egyszer kell megvárnod míg betölt, de az sem fél perc.

qwertrt
Aztán remélem ez nem olyan lesz, hogy fél percet kell várni, míg betölt...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

grizzly21
furcsa..pedig jó lenne már, megadná a topik egyéniségét -remélem-

B0B0
Hát ezt komolyan mondom nem hiszem el, hogy nem képes egy modi sem berakni egy rohadt bannert

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

qwertrt
http://www.youtube.com/watch?v=SSlqb6Tvy24

Ezt nézzétek meg. Ha akadozik, akkor várjatok 10 percet, hogy bebuffereljen.

Roger is megtalálható a plebs között :-)

B0B0
Én is azt tartom valószínünek, már '85-ben gond volt, de azért vannak ott még mást sejtetõ körülmények. De hogy a szólóalbum dalcímei utalnak erre az nem véletlen, hisz az AIDS már akkor is rettegett betegség volt

Jones Nedved
Freddie saját visszaemlékezése szerint 1985 február környékén kapta el a betegséget Amerikában. Késõbb lappangott benne és a biztos tünetek, a Kaposi-szarkóma '87ben jelent meg, a lábán, majd az arcán. Szerintem ezt a kérdést is tisztázza a doksi film, ami elméletileg már megjelent...
Brian állítása szerint már a Magic Tour t sem akarta elkezdeni, de hát akkoriban megin' az 'elsõszámúakká' lettek, így mégis csak elragadta a hév. A közvetlen ismerõsei is a betegség következményeként gondolják, amiért Freddie 1986ban radikálisan visszavette, majdhogynem takarékra tette korábbi kicsapongó életmódját, amit õ -sok más kegyes hazugsága mellett- a 4. x-hez való közeledésével magyarázott...

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

B0B0
Nem mondtam, hogy nem jó, de Lennonra nem annyira volt jellemzõ a mély jeletés beszövése

B0B0
Igen, ekörül nagy a titok, gondolj bele csak a '85-ös albumon mennyi balsejtelmû cím van:
My Love Is Dangerous - Veszélyes szerelmem
Love Me Like There's No Tomorrow - Úgy szeress mintha nem lenne holnap
Love Kills - Szerelmi gyilkosságok
stb...
Azt tudjuk, hogy '86 vége '87 eleje körül a tetsztek elõrehaladott AIDS-betegséget mutattak, tehát a HIV+ állapot már elõtte volt. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy 1985-ben hirtelen költözöt át Münchenbõl, az élete kicsapogásai és tivornyái helyszínérõl a Garden Lodge-ba ami akkor már fél éve készen állt. Viszont azt sem szabad ugye elfelejteni, hogy '86-ban bonyolították le utolsó turnéjukat, ami viszont az addigi legnagyobb, legdrágább és leghosszabb volt!
Szóval rázós ez az idõpont kérdés, szerintem sosem fogjuk megtudni biztosan

grizzly21
hát lehet, nem tudom, azért Lennonnak az Imagine, vagy a Jealos Guy olyan dalai amiknek a szövege is nagyon jó

B0B0
Nem pazarolta el az életét. Õ volt az aki tudott élni (hja, ennyi pénzbõl), és az igaz szerelem hiányzott neki mindig. E fájadolm ösztökélte rengeteg dal megírására. Ami Lennon illeti, ajánlok neked egy könyvet: John Lennon élete, saját szavaival. Lennon sosem volt annyira elmélyült a dalai írásakor mint Freddie, talán zért, mert õ megtalálta az "igazit".

grizzly21
most olvasom hogy valszeg Freddie tudta hogy AIDSes amikor énekelte az In my defence-t..bele lehet borzongani ebbe

grizzly21
jha😊
egyébként mia véleményetek arrol hogy Freddie-rõl amikor szo van rádio vagy akármi, mindenki azt mondja hogy elherdálta az életet nagy bulikat csapott mindig mintha sose gondolt volna semmi komolyra, csak a showra. Szerintem a számainak szövegét hallgatva sokkal fontosabb az amit énekel, és persze ahogy, kizártnak tartom hogy csak ugy összehányta volna a számok szövegeit és nem gondolta volna komolyan õket (filozofiai szempontból).
Egyébként John Lennon ugyanilyen volt: egyszer valami csöves bejött a házukba valamelyik dallal kapcsolatban asszem Imagine, mert megfogta nagyon, és a Lennon meg teljesen ugy beszélt a dalról, hogy õ nem másnak irja a dalokat, csak ami érzés benne van azt beleteszi és kész, nem törödik vele.

zakika
ugy latszik igy kereztezik oket rendorbol es vasutasbol egy kis "jomunkasember" verrel keverve

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

B0B0
Nyugi! Folyamatban van.

grizzly21
jah, ilyenek ezek a modik, ha lebaszni kell valakit rögtön teszik, ha valami építõ munka lenne abba szarnak bele.

zakika
pedig mar elbucsuztunk a regitol...

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

0ppika
bannerrel mi van?

http://epica.nl

B0B0
Na igen...

zakika
meg nirvana es oasis

B0B0

B0B0
Most nézem csak. Ezt valami Black Sabbath buzi állította össze

B0B0
Nem nagyon vágom, hogy mit keres az opera a 19. helyen és Sheer a 8. helyen

zakika
masik jo dolog

Best Band of the Millennium,
in a poll by HMV, Channel 4 & Classic FM
1 The Beatles
2 Queen
3 Rolling Stones
4 U2
5 Oasis
6 Nirvana
7 Radiohead
8 Jackson Five
9 Manic Street Preachers
10 REM

zakika
es meg ez is volt ott
Top British Rock Albums of all time
Kerrang! Magazine Feb 2005

1 Black Sabbath - Black Sabbath
2 Iron Maiden - Number Of The Beast
3 Sex Pistols - Never Mind the Bollocks
4 Led Zeppelin - IV
5 Black Sabbath - Paranoid
6 Muse - Absolution
7 The Clash - London Calling
8 Queen - Sheer Heart Attack
9 Iron Maiden - Iron Maiden
10 Manic Street Preachers - The Holy Bible
11 Led Zeppelin - Physical Graffiti
12 Judas Priest - British Steel
13 Def Leppard - Hysteria
14 Black Sabbath - Volume 4
15 The Darkness - Permission to Land
16 Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz
17 The Wildhearts - Earth vs The Wildhearts
18 Lostprophets - Start Something
19 Queen - A Night at the Opera
20 Muse - Origin of Symmetry

csak tudna hol van a deep purple in rock album? muse azert egy kicsit tul van ertekelve, de mit varhat az ember a britektol. de legalabb queen is ott van (hamar britek)

zakika
My Ding-A-Ling - Chuck Berry
Me & Mrs Jones - Billy Paul

egyiket se ismerem

B0B0
Tesómnál: UK: Abba - Dancing Queen

B0B0
HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ: UK: Blondie - Tide Is High

UK:
Swing the mood-Jive Bunny
USA:
Cold hested-Paula Abdul

McGrady
na, ezek egész jók 😊

Kuss!-magyarázta.

grizzly21
uk:
I Just Can't Stop Loving You - Michael Jackson
us:
I Still Havent Found What Im Looking For - U2

😊

McGrady
igen, de van pár funkció amit el lehet érni fizetés nélkül is úgylátom
menj a "birthday number one"-ra a felsõ menüben, be kell jönnie

Kuss!-magyarázta.

grizzly21
mi ez fizetõs??

McGrady
na, megvan már...basszameg Cher meg Mariah Carey jött ki 😄DD

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hmm, olyat én nem találtam :S
eltudod mondani melyik menüpont? 😄DD

Kuss!-magyarázta.

találtam 1 tök jo kis oldalt ahol meg lehet nézni h a születésnapunkon melyik zene vot a no1 UK-ban vagy az USA-ban.hátha vkinek Queen lesz 😊))
nekem sajna nem az 😞
http://www.thisdayinmusic.com/inner.php

B0B0
Gitárra fel! 😊

B0B0
Wooooow

qwertrt
http://www.theofficialcharts.com/top40_albums.php

A Freddie Mercury Solo 6. az albumlistán.

McGrady
ez szólógitár 😊
de adtál egy fasza ötletet, csakúgy eszembe jutott, majd megcsinálom aztis 😄

Kuss!-magyarázta.

grizzly21
ok

B0B0
Már megtettem, de nem ment. Majd egy modi beteszi

grizzly21
sztem flashhelye-t ird át banner.swf-re😊

B0B0
Már szóltam a segítségnek 😊

B0B0
Nálam sem és nem tudom mi a f*szért nem megy de kínzom

zakika
no banner nalam