QUEEN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akit erdekel nezzem meg. meg nem probaltam leszedni. az en netemmel el lennek vele egesz hetvegen. ha erdemes akkor nekikezdek
http://linkyourstuff.blogspot.com/2006_10_08_linkyourstuff_archive.html
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
nézve a videót kedvet kaptam hozzá, hogy én is alkossak vmi hasonlót 😄
úgyhogy felkaptam gitárom és feljátszottam a szólót lett benne jópár hiba, de ma ennyire futotta 😊 majd máskor csinálok egy igényesebbet 😊 azért remélem csempész egy kis derût 😊
Kuss!-magyarázta.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
http://epica.nl
ez egy ismerosom nickje
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

.jpg)

a Dream Theaternek meg szerintem a Pink Floyd a "példaképe".
Kuss!-magyarázta.
http://skinnylead.atw.hu/EMLEKZENEKAR.jpg
\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo
A Queen tudásomat pedig ne kezeld felsõbbrendûségként, abszolúlt nem azért osztok meg veletek dolgokat, hanem azért, hogy ti is tudjátok.
Bocsi bármi olyanért, ami nem ezt tükrözte
A képrõl annyit, hogy undorító, de ha mint karikatúrát nézed legfeljebb egy kivetnivalót találhatsz. A tartalmát: "Én vagyok a király és ti le vagytok ***" Na, a Freddie sosem volt ilyen. De az orra a szája... darabonként minden oké. Ja, és ez egy gif valójában, ide-oda forgatja a fejét. Úgy mégjobban elõjön rajta a felsõbbrendûség.
És hidd el ha nem is vágom annyira a Queen-t, mint te, nagyon szeretem és Mercury hangjától néha a könnyem is kicsordul. Szóval nem azért raktam fel ezeket a képeket, hogy fikázzam, hanem mert vannak.
Saját korában a Queen sosem örvendett túlzott megbecsülésnek: már a kezdetekkor hatásvadász módszerek alkalmazásával vádolták õket, elavultnak a glam rock elemek alkalmazása, és mûvinek a szokatlanul erõs kiadói támogatás miatt. Llegendás volt a szaksajtóval való rossz viszonyuk is, a mérvadó Rolling Stone címlapjára sohasem kerültek fel. A kései 80-as években túl kommersznek tartották az együttes zenéjét.
Manapság javarészt elismerik õket, Freddie Mercury halála után sorra jelentek meg a cikkek a Queen úttörõ stadion rock stílusáról, a kritikusok pedig elismerik, hogy a rocktörténelem egyik fontos zenekara volt. Bár stílust nem teremtettek, nem egy utánuk következõ zenésznek és zenei stílusnak adtak inspirációt:
* Hard Rock: Boston, Extreme, Joe Satriani, Steve Vai, Sweet
* Progresszív Rock: Dream Theater, Kansas
* Metal: Def Leppard, Guns N' Roses, Iron Maiden, Metallica, Queensryche
* Pop: Culture Club, Frankie Goes to Hollywood, George Michael, Seal, Robbie Williams, Wham!
* Alternatív: The Cult, Radiohead, Scissor Sisters, The Smashing Pumpkins, Nirvana, Foo Fighters
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Szóval a képen igencsak kigyúrt állapotban van, pedig a hetvenes években pengevékony volt!
hát, az tény hogy a 80-as években kevesebb volt a keményebb dal, de végülis a 70-es évek soundjának ezek a dalok jeles képviselõi.
Kuss!-magyarázta.
Nem értem miért érti mindenki félre, én tkp. nem szapulom eme dalokat, csak azt írtam, ezek hasonlítanak legjobban a késõbbi Queen soundra.
Kuss!-magyarázta.
A Brighton rock meg az én személyes kedvencem, úgyhogy számomra arról lepereg minden "kritika" 😄
Kuss!-magyarázta.
Akkor a Deep Purple-t kihagyom, végül is csak a hard rock miatt írtam be.
A szintetizátoros témát átfogalmazom majd, hogy "a The Game albumon alkalmazták nagyobb hangsúlyban a szintit".
Viszont attól nem tágítok, hogy a Brighton Rock, Now I'm Here és Stone Cold Crazy még nem az igazi Queen sound. Koraiak még, kevésbé hatásvadászak mint a kései slágerek, keményebbek, szóval ez még nem az az igazi Queen hangzás.
A kései korszakról mi a véleményed?
A Deep Purple semmilyen hatással nem volt a zenéjükre, Brian ki is emelte egy intejúban, hogy nem igazán szerették õket. A Led Zeppelin vonatkozása igaz is, annyit hozzátennék, hogy az elsõ album után meg is vádolta õket a sajtó, hogy másolják.
Az, hogy a Now I'm Here, a Brighton Rock és a Stone Cold Crazy megelõlegezik a Queen stílust, egy hülyeség, már az elsõ album ízig vérig Queen. Az viszont tetszik, hogy végre valaki leírja, hogy a Black Queen megelõlegezi a BoRhap-ot! 😊
Nem a The Game-en használtak elõször szintit, hanem már a News Of The Word-ön.
Nem ilyen haja volt ugye, hanem hosszú én nem tüsi.
Na már csak egy van! Hajrá! 😊
Csak a bal kezén festette a körmeit!

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo
A Queen zenei stílusa
A Queen zeneéjére legnagyobb behatással két zenekar volt, a kezdeteknél: a Led Zeppelin és a Deep Purple. Az e két együttes által népszerûvé tett, kemény riff alapú zenét sajátosan ötvözték az akkoriban már kihalófélben lévõ glam és a népszerûsége csúcsán lévõ progresszív zenéléssel. Ugyanakkor már itt megtalálható a rendkívül bonyolult szerkesztésû The March of the Black Queen (ami a sajátos Bohemian Rhapsody-t elõlegezi meg) és a Queentõl sosem idegen slágeres megoldások: Keep Yourself Alive, Seven Seas of Rhye.
A hard rock és heavy metal befolyás jegyében születtek az egyedi Queen hangzást megelõlegezõ dalok, mint a Now I'm Here, a Brighton Rock és a Stone Cold Crazy. Már itt megnyilvánul Mercury vaudeville "hajlama", a Bring Back That Leroy Brown és Killer Queen dalokban.
Kreatív csúcspontjuk az A Night at the Opera album. A dalszerzésben mindannyian aktívan részt vettek, Brian és Roger més el is énekelték a saját dalaikat. Az album megfoghatatlanul sokszínû, nincs egy stílus amelybe be lehetne kategorizálni. Ez jellemzõ altalában a Queen albumaira az 1980-as évekig, még a kislemezsikerek is más-más stílusúak:
* Bohemian Rhapsody: Progresszív Rock/Hard Rock/Opera
* Somebody to Love: gospel
* We Will Rock You: Hard Rock
* We Are the Champions: Stadion Rock
* Don't Stop Me Now: Hard Rock
* Bicycle Race: Pop
De egyéb dalaikban is ez a legváltozatosabb korszakuk:
* Blues: I'm In Love With My Car, Sleeping On the Sidewalk
* Hard Rock: Death On Two Legs, Tie Your Mother Down
* Country: '39
* Progresszív rock: The Prophet's Song
* Music Hall: Seaside Randezvous, Good Old Fashioned Lover Boy
* Dixieland: Good Company
* Punk: Sheer Heart Attack
* Heavy Metal: Let Me Entertain You
Az új hullám hatásai a Queen zenéjét is elérték, például az 1980-as The Game albumukon elõször használnak szintetizátort, és a kalsszikus rocktól eltávolodva egyre több diszkó elem vegyül a zenéjükbe (Another One Bites the Dust, Dragon Attack). Ez a szellem vezérli teljes egészében az 1982-es Hot Space albumot, egyetlen klasszikus értelemben vett "Queen' dal sincs rajta (és a legsikertelenebb albumaik egyike lett).
A 80-as években kifejezetten egyszerû, pop-rock zenét játszottak, bár a jellegzetes lassú (It's a Hard Life, Who Wants to Live Forever, These Are the Days of Our Lives) és kemény dalok (Hammer to Fall, Princes of the Universe, Headlong) minden albumukon fellelhetõ. Az Innuendo album kivétel a sorban, szomorkás és néhol furcsa zenéjével egy érett AOR zenekar igényes mûvének tekinthetõ.
aztán sztem egy karukatúrán nem arány meg egyéb méretbeni hibákat kell keresni ...
http://epica.nl