9010
-
Na most a Led Zeppelin is rengeteg számot feldolgozott a pályájuk elején - az albumok majd 1/3-éd Howlin Wolf és Willie Dixon feldolgozások jelentik. Mégsem mondhatni rájuk, hogy tehetségtelenek voltak, elvégre csak volt valamicske közük a hard rock kialakulásához. -
Nem értelek félre :) Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a Five nem tiszteletből dolgozta fel a We Will Rock You-t -
pipeppers #3793 Te félreértesz. Én csak azt magyarázom (tudom feleslegesen), hogy nem baj, ha olyanok is hallják a dalokat, akik amúgy nem hallgatnak Queen-t. Sokan ugyanis utána meghallgatják az eredetit is. -
Mellesleg majdnem bejutott -
Hohóóó! Az az egy dal, amely erősebb lett volna a Black Queen-nél (nálam persze) -
Akkor nézzünk is meg, hogy a Five-nak volt-e azon kívül olyan száma ami sikeres lett! -
ez a prophet's song is nagyon jó, még eddig nem is hallottam :o -
pipeppers #3788 Azért ez elég merev gondolkodás, ha igaz is. Én nem szeretem a feldolgozásokat, azt tudom, hogy a Five-nak van egy de azt már nem, hogy melyik, de szerintem is az egyfajta tisztelet, ha feldolgozzák a számaikat. És ha átteszik egy másik zenei stílusba, az mégjobb, mert többen megismerik és lehet, hogy megszeretik az eredetit is. -
a spread your wingset én irtam! :) -
Gondoltam, hogy most jönnek az ilyenfajta mondatok, de én már csak ilyen vagyok. :)
Mindenesetre egyvalamit azért leszögeznék:
A Queen sosem dolgozott fel semmit. Nem azzal akartak dicsőséget és pénzt. -
Egy-két gondolat.
Kár hogy nem voltam itt amikor a számokat ajánlottátok, mert el nem tudom képzelni, hogy a Spread your wings, és főleg a Prophet's Song (a Queen egyik, ha nem legjobb száma, sőt, számomra minden általam ismert zene egyik legjobbika) hogy maradhatott ki. Na mind1.
Feldolgozás: azt ne felejtsd el, hogy vannak, akik tiszteletből dolgoznak fel számokat. Pl. a DT. Rájuk talán nem illene azt mondani, hogy tehetségtelenek... :-PP
És az a DT-féle Boh Rhap. az az egész szám, vagy a Change of Seasons kislemezen lévő Big Medleynek az egyik részlete? Mert ha az egész szám, akkor engem is érdekelne... :-) Én tőlük eddig csak a Death on two legs-et hallotam, zeneileg természetesen hibátlan, de James (énekes) nagyo erőlködik, hogy el tudja énekelni, pedig neki is nagyon jó hangja van, dehát Freddie más dimenzió... :-) -
Szerintem jó ötlet a Queen feldolgozások szavazása, csakhogy én George Michael-féle Somebody to Love-on és a Metallica Stone cold Crazyn kívül nem sokat ismerek. Esetleg Robbie WATC-je. Vagy a Five WWRY-ja, bár ez átdolgozás, szal nem számít. -
este szolj ram -
ez azért kicsit szigorú :-)
ha valaki lebír játszani mondjuk egy BohRhapot hangról hangra, meg vissza tudja adni a szám ízét, az azért figyelemre méltó. persze sokan vannak akik csak keménykedésből csinálják meg és egy rakat szar lesz, de akad azért jó is :-)
Zakika, a Dream Theater-féle BohRhapot fel tudod tenni valahova? köszi! -
Igen de én (tudom, elég merev hozzállás) maximálisan megvetek bármiféle feldolgozást! Minek egy művet megváltoztatva, másnak újra előadni? Az azért lett anno olyan, mert a szerző olyannak képzelte el! Számomra a feldolgozás a tehetségtelenség mintapéldája: olyanok alkalmazzák, akikben nincs elegendő ahhoz, hogy olyan nagyszerűt alkossanak, ezért mások vállaira támaszkodnak. Ha gondoljátok, levezénylem a szavazást, de én biztosan nem veszek részt benne, az én személetembe nem illik bele. És nem is lennék kompetens benne, mert nem ismerek sokat. -
Mégegyszer idetévedsz, nem leszek ilyen barátságos! -
egy het utan es nem sokara banoljak. szep karrier -
pedig szerintem te ismersz legtobb queen felgolgozast. persze az erdeti a valodi. de vannak dalok, amiket masok is eleg jol elo tudnak adni (most nem a sok techno feldolgozasra gondolok, hanem pl. a Dream Theater Bohemian rhapsodyjara) -
Hát akkor én csak a bíra leszek :) -
akkor a legjobb Queen feldolgozas. abbol van szerintem rengeteg. csak akkor mindenki a jeloltjet fel kell hogy valahova tegye, mert nem biztos hogy mindenki ismeri azt a dalt amit a masik benevez -
Az amolyan keserű szájízt kölcsönözne. Nem a hibákat keressük abban, amit szeretünk. -
meg lessz a kovetkezo szavazas - legkevésbé sikerült Queen dal vagy lemez -
Zeneileg egyszerűbbek jóval, mint a szavazás dalai. Végig egy ritmus, kevesebb hangszerek.
A Who Needs You számomra egy olyan gyöngyszem, ami sajnos egyedül árválkodik a repertoárban, kár, hogy nem lett "folytatása". :(((
Spread Your Wings John zeneileg legösszetettebb műve, ezért nem írtam a többi mellé -
Nem is beszélve a Spread your wings-ről, ami a maga módján nagyon alulértékelt, mert bár kijött kislemezen, és videoklipje is van, alig ismert. Hangszerelésében nagyon hasonlít a We are the champions-hoz, és igazi sláger lehetett volna akár. Jó, mondjuk én se írtam be a 16-ba. Talán kellett volna. -
Szerintem nem egyszerűbb az. Az AOBTD és a Hot Space-es számok igen, de a You're my best friend vagy a Misfire, vagy a teljesen kuriózum Who needs you nem. Az Misfire például majdnem minden "legkevésbé sikerült Queen dal" szavazáson a mezőnyben van, amit nem értek. Szerintem nagyon jó, csak elbújik a Mercury-May mezőnyben. -
Johnny kevés dalt írt (a többiekhez képest) és azok legnagyobb része sláger lett, de legalább valamennyire ismert. Viszont ami fontos: ő jóval egyszerűbb zenét képviselt (Another One Bites The Dust, You're My Best Friend, Misfire...). -
Valóban több a 70-es évek beli gyöngyszem, és az ismeretlen szám. A 80-as évek albumairól sokszor több mint a számok fele kijött kislemezen, így ismertebbek is voltak. Számomra a nagy meglepetés, hogy nem volt Deacon szám a mezőnyben. -
próbáltam írni csak nem bírtam megfogalmazni :DD
jó az összefoglalás amúgy, én is inkább 70es évek rajongó vagyok :)) -
Azt hittem, hogy azért vélemények is vannak a szavazással kapcsolatban
-
Értékelném a versenyt, miután megint nagy csönd van:
A 'The March Of The Black Queen' győzelme, talán kijelenthető, hogy nem meglepetés. Ő volt a legnagyobb esélyes és ehhez méltóan szerepelt. Mégcsak megszorítani sem tudták.
A 'The Millionaire Waltz' magabiztosan került be 16-os mezőnybe de így is szép, hogy a döntőig menetelt. Így utólag kijelenthető, hogy minden bizonnyal a White Queen került volna oda, ha nem a győztes ágán van. A verseny legnagyobb meglepetése, aki "csak" pótselejtezőn jutott be a 16-os döntőbe, első körben kiverte az a dalt, amelyik a második legtöbb szavazatot kapta a 16-os selejtezőknél.
A 16 dal között nem sok 80-as évek beli található, mégis az egyik odaért a a legjobb 4 közé. Ez talán azért érhette el az 'Is This The World We Created...?' mert hangzásában idézi a 70-es évek dallamosabb korszakát. Végeredményben kijelenthető az, ami várható volt, hogy a 70-es években sokkal több meg nem értett és meg nem ismert remekmű született, mint a jóval igénytelenebb és egyszerűbb 80-as érában. -
Kisebbfajta frissítés történt a könyv oldalán, bár nektek nem mond sok újat :( -
Egy kis emlék: :)
-
Lassan csinálhatnál a bannerben egy dicsőségtáblát, ahol a különféle gőztesek szerepelnének :-) Alig várom már a következő szavazást. -
Csatlakozott tehát a Save Me-hez és a Bohemian Rhapsodyhoz! :) Ez a három dal a topic nagy triója! :) -
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a 'The March Of the Black Queen' nyerte a >>legalulértékeltebb Queen-dal<< versenyt! -
Oks -
pipeppers #3758 Az fel sem merült bennem, nem azért írtam.:)
-
Black Queen
7:4 -
Ki mondta, hogy haragszom?? :) -
pipeppers #3755 Bobo, ha ez elégtétel számodra, már 2 napja a White Queen-t éneklemv:))