9010
-
Ez azért egy kicsit túlzás, vagy inkább általánosítás. Ami a Zemtívíben meg a magyar kereskedelmi rádiókban megy, arra igaz, de egészségesebb popzenei kultúrájú országokban azért nem. Radiohead, Muse, Norah Jones és még SOKAN mások. Lehet őket utálni, de nem kommersz tucatzenét csinálnak. És el is ismerik őket. -
en meg arrol hogy husz ev mulva a buta kommersz mostani szamokat fogjak feldolgozni es lesz egy masik Bobo egy masik forumon aki Robbie Williams topicot fog modralni, mert o lesz a nagy oreg, akinek nem ismertek el elegge a tehetseget -
Én beszéltem:
"Buta kommersz szarokat csinálnak ma már." -
ki beszelt itt uj generaciorol. arrol majd husz ev mulva fog a fiam -
Mindegyiket ismerem, de egyik sem az "új generáció" képviselője. -
pipeppers #3830 Pavarottinál szerintem jobb Carreras, amúgy pedig jobban szeretem a baritont. Nálam Tito Gobbi a favorit Callasnak viszont egyedi hanja volt. -
Blackmore
a tenor az a magas férfihang :) -
csak par nev, lehet hogy mar hallotal roluk:
pavarotti - azt mondjak jo tenor (bar nem tudom az micsoda)
callas - sokak peldakepe
wagner - monumentalis operakat irt
de mehetnuk a popularisabb mufajba is
Blackmore - a deep purplebol ismert virtuoz gitaros
Jon Lord - ugyanugy deep purple, billentyus es klasszikus zenet is jaccot (pl Bach)
Meat Loaf - ennek is jo hangja van, erdemes meghalgatni (Jim Steinman irja a zenei jobbikat)
A.L. Webber - musicalok (vilaghiruek)
Sarah Brightman - Webber volt felesege es talan a musicaljainek legismertebb eloadoja
folytassam? -
Azokra a zenékre, amik ismeretek. Lényegében a populáris zenére, de azért a probléma jóval globálisabb, de a populáris zenénél domborodik ki leginkább. -
Gondolom ezeket mind a mai populáris zenékre írod, ugye?
-
Na de pont ezt mondom: miben nagyok? Miben nyilvánul meg a nagyságuk? -
nem is varja el toled senki hogy szeresd. eleg ha mas szereti. de azert neha el kell ismerni a nagysagukat -
pipeppers #3823 Én annak idején nem szerettem a P mobilt, a Piramis a tesóm kedvence volt, azt hallgattam eleget. A nyolcvanas években a HBB-t szerettem, máig is szertem azt az időszakát. Nem vagyok annyira zeneszakértő, mint ti, nekem az a fontos, hogy hasson rám a zene. Az a blues, amit ők játszottak, az nagyon magával ragadott. Mostanában mintha többféle lenne, dehát mindenféle zenére jellemző. Az ember már nem tudja követni a sok stílust. -
Tudod, én csak azt látom, hogy maximálisan visszafejlődés megy. A dallamok egyre csak egyszerűsödnek, a daloknak semmi mondanivalója, a lényeg, hogy rímeljen, a hangszereket már nem is használják (nézz meg egy mai koncertet, jóformán már alig lehet felfedezni a színpadon zenészt), a szöveg (mivel nincs semmi témája) nem illeszkedik a zenéhez, aki előadja, végig ott álldigál a mikrofonállván előtt, semmi stílus. Buta kommersz szarokat csinálnak ma már. Akik meg a valódi zenét csinálnák, nem érvényesülhetnek, mert ezek a divatmajmok meg szőkére festett hangjanincs libák elveszik tőlük a teret. -
Na de akkor ne is várja el tőlemsenki, hogy én ezeket művésznek nevezzem! Az emberek 90°%-a képes a zenekészítés egyik darabkájában részt venni (ének, szövegírás, koreográfia, stb.). Az a művészet amikor ezt egyvalaki (vagy egy banda) csinálja, mint pl. ugye a Queen, vagy Máté Péter. -
mostanaban sok mai zenet halgatok - gothic rock, darwave stilusba foleg. keresek valami ujat, jot, de nagyon keves van amit tobszor meg lehet halgatni. technika fejlodik, mas a hangzas, de semmi uj vagyis csak nagyon keves, ami enkem meg tudna mozgatni -
kultura nagya reszeben ez igy van, hogy nem az irja a zenet aki eloadja. Callas sem arrol volt hires, hogy operat irt vagy Wagner, hogy enekelt -
Mirigy az elején Queen-dalokkal kezdte. Amúgy nekem mindegyik ma működő zenekarról negatív véleményem van. Ma már nem csinálnak zenét. Azt sajnos a 80-as évek végén elfelejtették -
Robbie Williamsről inkább ne is beszéljünk. Ne szennyezzük vele a topicot. Az az ember egy szégyen. A dalainak fele feldolgozás és a maradékos sem ő írja. Gyűlölöm. A mai szinvonaltalan zene példaképe az a kis geci. Már bocsánat. -
én a Becsületet meg a Fénylő piramisok árnyékábant nagyon szeretem, de amúgy nem az én műfajom.
-
akkor szerintem Bobon kivul mindenki benne van a Queen feldolgozasok rangsorolasaban. szerintem hosszu elokeszules (halgatas, zenecsere, szabalyok) utan Bobo mint fuggetlen levezenyli.
a Dream Theater feldolgozas a multiply oldalamon van -
jobban szeretem ha tobb hangszer van ugybezsufolva (lasd Meat Loaf - For cryin out loud cimu dala, ahol ket nagyzenekar van a rockbanda melle es ugy valtakozik az egyetlen zongoza es a sok hangszer kozot, hogy borsozik az ember hata). Simon es Garfunkel dalait szeretem, egyszeruek es nagyszeruek, de neha untatnak.
Piramis - egyik kedvenc magyar zenekarom. Neha furan hat revesz hangja. Az erotika c. album szoveget Horvath Attila irta, aki a Koral udvari dalszerzoje (Balazs Feco es Koral az orok kedvenc). -
Ha már más zenékről beszélünk, mi a véleményetek Simon and Gafunkelről?
Náluk -meg persze a Queennél- döbben rá az ember, hogy mennyire egyszeru az egész, 1 gitár és 1-2 mikrofon is elég a jó zenéhez. -
akkor még volt zene magyarországon , most mondj egy olyan előadot aki nem másol és nem lop? nincs olyan.
A piramisnak voltak jo dalai, a Szállj Fel Magasra még külföldön is népszeru volt asszem. A pmobile is saját dallokat irt nem ellopta mint a sok szar kamuzenekar, bár ahogy látom azzal nincs bajod:) -
a Five előadásán egyébként Brian May gitározott:) nyilván a pénz is az egyik legnagyobb mozgatorugo, ők zenészek ezért kapnak pénzt. De azért nem megélhetési kérdés, a five nak akkor elég jol mentek az eladások. Ha nem is tiszteletből, de azért játszották mert nekik is tetszett. mindenki szereti utánozni a kedvenc együttesét.
meg ott volt a Robbie Williams féle We are the champions is. Robbie ról se lehetne mondani hogy megélhetési gondjai vannak, meg hogy nem lenne néhány népszeru dala. -
az is igaz :-) Mindenesetre én a Piramist általában a "takony" szóval azonosítom :DDD (sry ha valakinek ízlésbe gázolok)
naés mi a véleményed az Irigy Mirigyről? :-))
-
hehe :-))
push me in the 220 és hasonló "mondanivalójú" számokat én sem szeretem, sőt...a mobil 1980 végéig volt mobil, amikor ottvolt Bencsik meg Cserháti...az utána lévő mobil normális gitáros hiányában nem tartozik a kedvenceim közé, sőt :-) az már komédia számomra.
hallgatom a DT-féle BohRhapot (köszi, Zakika!), hát meg kell mondjam, kurvajó. Petrucci kihozza ízzel a szólót, nem csak odavágja. Látszik hogy profi banda, a Kansas számot is egy az egybe nyomatják, respect nekik :-) -
Szerintem a Piramis és a P Mobile eléggé távol állnak egymástól. Az egyik balladsztikus light-rock a másik pedig gitárcentrikus hard-rock -
Bár megnézném, amint a Pink Floyd lenyomja a "Push me in the 220" című számot...:) -
Ezen kár vitatkoznotok. Vannak zenekarok, akiknél a zene dominál, vannak, akiknék az életérzés. Szerintem a Mobil inkább életérzés, bár zenélni is tudnak persze. -
ez a 70-es évek rockzenéje :-)
persze hogy nem Queen meg Jethro Tull meg Kansas meg Pink Floyd meg Dream Theater szintű, de a maguk műfajában szerintem ezerszer jobban odatették mint pl. a Piramis vagy Beatrice
amit ki lehetett hozni az egyszerű rockzenéből azt kihozták... -
Miről szólnak a dalok? Harmonizálnak a zenével? Szerintem ebben nincsenek a toppon és akkor még finoman fogalmaztam ;) -
:-)
mi bajod a mobillal? sokan lenézik őket, pedig eddig max ha 2-3 embert láttam, aki hangról hangra le bírta játszani Samu szólóit...[igen, gitárbuzi, mint mindig] -
Azé te is érdekes egy figura vagy! :))
Queen, ABBA, P Mobil :) Nem éppen puszipajtások :) -
nekem az egyik kedvencem :-))
nem lesz még egy olyan kiváló gitárosa Magyarországnak, mint aki volt anno a Mobilnak... -
Számomra a P mobil nem zenét játszik. Az nem zene :) -
Vegyük a The Great Pretender-t. Az eredeti is aranyos, de mégis olyan, mintha Freddie-re lenne kitalálva. Fel kellett dolgoznia. -
Hú. Szerintem igenis vannak jó feldolgozások, hiszen egy adott dal nem csak úgy létezhet, ahogy az alkotója kitalálta. Önálló életre kel(hú, de költői...), és lehet, hogy feldolgozásként sokkal inkább működik, mint eredetiben. -
a p.mobil is feldolgozásokkal kezdte, ma meg őket veszik elő :-))
-
Ugyanez elmondható a Beatles-ről, de azért gondolj bele. Más az, ha valaki a pályája elején, amikor még nincs repertoárja, előad egy dalt, és más az aki, azért csinálja, hogy ismert legyen és pénzt kaszáljon