9010

• B0B0
    Érdekes írás, bár számomra azért nem minden logikus benne.
  • qwertrt
    http://home.netcom.com/~zmoq/pages/queenii.htm

Aki tud angolul, az feltétlenül nézze meg. Érdekes fejtegetés, miszerint a Queen II egy koncept album, és egy összefüggő történetet mesél el. Monjuk kevéssé imserem ezt az albumot, de már máshol is olvastam, hogy egy laza koncept album. Érdekes, ennek fényében másnak látom a The March of the Black Queent :-)
  • pipeppers
    Meg lehetne úgy is csinálni, hogy mindenki felálltja a saját sorrendjét 1-15-ig visszafelé és ahányadik helyen éll, annyi pontot kap az illetőtől. Persze akkor nem lehetne két albumnak ugyanannyi pontja egy embernél.

Persze ez csak egy kósza ötlet...
  • qwertrt
    Szerintem ez a veszély nem fenyeget, hiszen aki itt most szavaz, az nyilván Queen rajongó, és mint ilyen nem egyéb más albumokhoz fogja hasonlítani a lemezeket.
  • B0B0
    Látom visszaolvastál. :)
  • NonsenS
    Szerintem a pontozásnál nem úgy kéne, mint a Nagy Dalszavazásnál, meg sok más helyen, hogy milyen volt ez az album meg az az album külső megfigyelőtől, hanem Queen mércével, tehát a legrosszabb album 1-es lenne a 10-es mércével. És akkor nem lenne az a bizonytalasnság, hogy most 9 pontot adjak neki, vagy 8-at, hanem sokkal egyszerűbbb 5 vagy 6 pont között dönteni, és így sokkal nagyobb differenciák lennének.
    Nem tudom érthető voltam-e, de ne legyen az, hogy minden album 8-9-10 pontot kapjon?
  • B0B0
    Afféle
  • zakika
    pontozasos?
  • B0B0
    Nem kiesős lesz, mert az utsó szavazásnál sokan morgolódtak miatta.
  • zakika
    pont egy hianyzik a 2 a negyediken hez
    ez lehene kiesoset jaccani
  • larrylurex
    Talán a Beeb? Én se értem.
  • B0B0
    Melyik???
  • zakika
    a szavazas napjan meghalgatod
  • McGrady
    én csak piti módon tudnék szavazni, talán csak az Operát ismerem teljes lemezként :(
  • zakika
    pont egy hianyzik :)
  • B0B0
    A szavazás-lebonyolítás már készen van fél éve, csak fel kell eleveníteni. :)

Annyit előzetesen, hogy minimum 3 hétig fog tartani! ;)
  • B0B0
    15 db:

Queen (1973)
    Queen II (1974)
    Sheer Heart Attack (1974)
    A Night At The Opera (1975)
    A Day At The Races (1976)
    News Of The World (1977)
    Jazz (1978)
    The Game (1980)
    Flash Gordon (1980)
    Hot Space (1982)
    The Works (1984)
    A Kind Of magic (1986)
    The Miracle (1989)
    Innuendo (1991)
    Made In Heaven (1995)

(Amúgy nem szoktam inni :))
  • zakika
    koncertek szerintem mas kategoria. abbol is lehetne szavazas, de azt nem biztos hogy mindenki ismeri. nekem van egypar koncertem, de foleg a jobb hangi minosegueket halgatom (nem minth finnyas lennek - szerintem jobb egy rossz minosegu elo felvetel a kedvenc zenekarodtol mint egy teleefektezet tuctuc didzej akarkitol)
  • zakika
    hany studio album van? csak nem akarodzik utana nezni, bobo meg ugy is ejfelkol felholt reszegen is bevagja
  • larrylurex
    Én is benne vagyok! Akár az is lehetne a lebonyolítás, hogy mindenki a négy vagy öt általa legjobbnak vélt albumot dobja be a közösbe, és mivel szerintem sok közös pont lesz, a beválasztott legjobb hat-nyolc körmérkőzéseket játszhatna 3-1-0 pontos alapon (így senki nem érezné igazságtalannak, hogy rossz ágra került a kedvence). Akár napi két meccs. A meccsek előtt valakik(mindig mások) írnak egy-egy "védőbeszédet" az adott album mellett. Hogy ki, azt a mezőny kialakulásakor lefixáljuk. Értelemszerűen Queen-től Made in Heaven-ig, kivéve a Greatest Hits-ek. A koncertfelvételekről tárgyalhatunk, bár szerintem úgyis kimaradnak. Ez csak egy ötlet, még lehetne finomítani.
  • B0B0
    Eddig is mindig előre meg volt beszélve, az más kérdés, hogy valaki nem olvasta el elég figyelmesen és nem emlékezett rá.
  • zakika
    jo, csak elore beszeljuk meg a szabalyokat, hogy utolag senki ne reklamaljon
  • B0B0
    Na, úgy néz ki, gyűlünk! :)
  • zakika
    nekem is meg van az osszes, halgattam is oket, van kedvencem is. nem mondhatnam hogy ismerem oket nagyon, de azert talan meg el tudnek szavazgatni
  • qwertrt
    Én is benne vagyok! :-)
  • Jones Nedved
    Én is ismerem őket :D
  • NonsenS
    Hát sztem jelentkezzenek azok, akik ismerik az összes albumot, tudnak róluk véleményt mondani, és benne lennének.

Én jelentkezek!!!
  • B0B0
    Meglátjuk! :)
  • qwertrt
    Szerintem érdemes lenne belevágni
  • B0B0
    Egy albumszavazás anno elkezdődött, de aztán elhalt, mert az idejáró emberek közt olyanok is vannak, akik nem ismerik mindegyiket és emiatt volt, hogy 2-3 szavazott csak. :/

Mondjuk azóta volt egy kis cserélődés, lehet, hogy most lenne létjogosultsága
  • NonsenS
    TÉNYLEG!
  • qwertrt
    Albumszavazás sem volt még tudtommal, pedig milyen kézenfekvő...
  • B0B0
    :DD

Hááát azért az 50 000 kicsit még távol van! :)
  • NonsenS
    Aha. Aztán az 5000. És a végén azt vesszük észre, hogy 50 000 hsz van a topicban. Aztán hozunk létre egy új oldalt a fórumnak, mert az sg nem fogja fenntartani ezt a fórumot, aztán meg....
  • B0B0
    Szép lassan így beközeledtünk a 4000-hez! :)
  • grizzly21
    aha, érdekel!
  • B0B0
    Kell akkor?
  • qwertrt
    Hát, én is csak az angol wiki anyagából lettem ilyen okos :-) de tényleg érdekes, annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy azóta leszedtem a Zep diszkográfiát, és egészen megtetszett a zenéjük

http://en.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin
  • B0B0
    Már szedem.
  • McGrady
    tőlem :-))