QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Kérünk fényképet! :)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Nekem is az a kedvencem róla. Roger jól nyomja

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Emlékszem, szétbarmoltam a belsõ borítóját, hogy kirakhassam a falra, mert nem volt Queen képem. Késõbb persze megbántam, mert csak egy nylonba volt a lemez, de ezt csináltam a Hot Space-val is. Aztán szép lassan tele lett az egyik fal Queen-nel.

Nekem errõl az albumról a Rock It a kedvencem a pörgése miatt. Nagyokat õrjöngtünk rá.

B0B0
Érdekes. Hozzám is elõször a The Game jutott el az eredeti Queen LP közül és milyen furcsa, hogy elsõre nekem is a Play The Game volt az ami megtetszett és ennek ellenére ma már nincs az élbolyban nálam.

grizzly21
kép alatti 3.sor: illetve után: Rick Wakeman, ha jól emlékszem

grizzly21
Na az én történetem:
Szerencsére szüleim szerették az igényes zenéket, és valószínûleg én is ezt örököltem. Még mindig megvan az a bakelit lejátszón amin az elsõ Beatles számokat hallottam meg. Már régen meguntam õket, mert ronggyá hallgattam ezeket (She loves you, Please let me hold your hand stb..). Azok fogtak meg akkor, úgy 14 éves lehettem (5éve), amik a Beatles korai idõszakából voltak.
Aztán amikor elkezdtem keresgélni más bakelitek után kezembe akadt egy szép ezüstösen csillogó darab. Olyannak láttam mintha a földönkivüliek hozták volna, mindenképp meg akartam hallgatni. Ez volt a The Game:

Rögtön megfogott a hangzása, mert a dallamokat egyben rögtön megszerettem, de annyira egyediek és változatosak voltak, hogy megunni sem tudtam ellenben a Beatles nótákkal. Emlékszem a Play the game c számot hallgattam meg nagyon sokszor. Emlékeztetett az ilyen különleges effektekkel teli hangzásu Vangelis-re, amik szintén voltak bakeliten itthon, illetve ,amik azelõtt szintén nagyon tetszettek.
Utána megkérdeztem van-e még ilyen, hát bakeliten sajnos nem volt több, de kazettán a sokak által emlegetett greatest hits-et megtaláltam, és rengetegszer hallgattam végig. Mindig tudtam hogy melyik szám jön, és bár angolul nem tudtam, de a szöveget is megjegyeztem több kevesebb sikerrel:D
A we are the champions és a we will rock you fogott meg elõször legjobban, de aztán a bohemian-t is megértettem, és azt azóta sem sikerült megunni, talán mondhatom hogy a kedvenc számom.
Még annyit tennék hozzá, hogy néhány éve elkezdtem ugy hallgatni a számaikat, hogy amit nem értek hallásra, azt ugy hallgatom végig, hogy elõttem van a szövege, sokkal többet ér igy egy queen dal, ha tudom is mirõl szól, nem csak hallom hogy szép.
nagyjából ennyi ;)

B0B0
Tegnap 31 hsz érkezett, ez idén rekord eddig! :)

Közel a 3000

B0B0
Ez így van! :)

zakika
en szeretem a deep purplet, nagy dalaik voltak anno es erdekes nem az eredeti felalasban alakitottak nagyot hanem a masodikban. sot az eredeti felallas nagyon is felejtos

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Fölösleges ezen vitatkozni. 5-6 év és nekünk kell elmesélni a fiataloknak, hogy volt ennek az együttesnek egy Freddie Mercury nevû énekese... Jó ez így. Többet nem is írok ebben a témában.

Én fiatalabb vok nálad: 14

NonsenS
16. Te?

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

Na akkor hány éves vagy?

NonsenS
Pont ez a lényeg! Hivatalosan sztem sosem fogják Queennek hívni. Mindig csak Queen + PR lesz. Így végülis nyugodtabban alszanak, de könnyebben eladják a zenéjüket.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

B0B0
Én ugyanígy gondolom, csak egyvalamiben nem egyezünk: én sosem fogom Queen-nek elismerni ezt az új formációt, csak 'Brian+Roger+Paul'-nak

NonsenS
Persze, nyugodtan.

Igen, értem, de pont NEKÜNK, fanoknak kéne elnézõek lennünk ezügyben, azt hiszem. Szerintem is jobb lenne, ha nem az lene a nevük, de mivel egyre valószínûbb, hogy az lesz, próbálom megszokni a dolgot. Ezért nem fog fekete pontot kapni tõlem egyik sem, mert SZERETEM õket. Ezután is csak azt a Quuen-t fogom meghallgatni, amiben Freddie is ott van, de attól még szeretem Brianékat is. Remélem érted, hogy mit szeretnék értésedre adni.

NonsenS
Sajnos õk is úgy vannak vele, hogy akkor persze nem, de mostanra kiheverték Freddie halálát és azért mégiscsak jobb lenne, ha alapon használják a nevet.

Akkor én is érdeklõdhetek?

B0B0
Nézd. Pont Brian mondta azt 92-ben, hogy Freddie helyét senki nem veheti és nem veszi át.

B0B0
Így van

NonsenS
Egyébként én is gitározok. Queent még nem próbáltam, az egyenlõre talán még túl bonyolult lenne, de semmiféleképpen nem akarom kihagyni késõbb.

NonsenS
Egyébként tényleg Brian kezdte el ezt az egész bandásdit :), de Freddie találta ki a nevet. Még évekkel elõtte, ugye BOBO?

Teo torriate. Az is a Race-n van. Az fogott meg végleg. Csak a Boh Rap volt az, ami miatt elkezdtem érdeklõdni. De továbbra is a You take my breath away a kedvencem.

NonsenS
Attól én még nagyon szeretem õket. Na jó, persze nem jobban, mint a Queent. Sztem attól még jó lehet egy zenekar, hogy cserélõdnek a tagjai. Egyébként a dobos az végig benne volt. Csak most újabban 1-2 éve nincs. Nem tudom miért, lehet, hogy meghalt.

NonsenS
Csak érdeklõdök.

Feltételezem, hogy megint a Queen névrõl van szó. Csak annit akarok hozzátenni, hogy nem csak a Purple-t lehet erre felhozni. Mikor meghalt a Lepke a Stonesból, vagy Hillel Slovak a Red Hot Chili-bõl (mellesleg ott a négy tagból kettõ cserélõdött) mégis megmaradt a név.
Azonkívûl senki ne felejtse el. hogy az együttest Brian alapította, és azt hiszem joga van ehhez a névhez. Áldásom rájuk.

McGrady
hát, a brighton rock szólójának a "hírhedt" része megy, meg a bohrapot is tudom szólózni, ilyesmik :-)) csak gyakorláson függ az egész, ha vagy olyan eltökélt, hogy addig gyakorlod amíg összenemjön, akkor semmi nem állíthat meg a virtuózzá válásban :))
BOBO, én nemtom eldönteni melyik szám fogott meg :D Felette valószínû, hogyha nem hallgatom meg a Brighton rockot, akkor nemleszek Queen fan, de ugyanez elmondható a BoRhap-ról is :)

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Nézd. Én a Deep Purple-t egy senkiházi dolognak tekintem a Queen-hez képest, mert az nonszensz, hogy egy 5 tagú banda majd összes tagja kicserélõdjön. Kész vicc

B0B0
Hmmm, érdekes, de számítottam rá, hogy eléggé sok embert a BoRhap fogott meg :)

larrylurex
Hol tartasz a gitározásban? Én most próbálgattam a We will rock you szólóját, de rá kellett jönnöm hogy nem leszek virtuóz.

Miért szeretnéd tudni?

NonsenS
Hát akkor mikor voltál már? (Ha nem vagyok tolakodó és bunkó..)

NonsenS
Hmm. Nem tudom, mit lehetne ezzel kezdeni. Ha annak idején tényleg megígérték Freddienek (és a Show must go on ez ellen szól), akkor ne használják. Viszont, ha nem és John is áldását adja rá (mármint a jogdíjak meg minden, ami õt is illeti), akkor használhatják. Sajnos. Én sem örülök ennek, hogy használják, de minden joguk megvan hozzá (kivéve az erkölcsi és az, amit a rajongóktól kapnak (mármint az nem jog, de mindegy)). De gondolj csak a Deep Purple-re. Õk annyiszor váltottak, hogy nem is ugyanaz, mint az elején. Mégse mondod, hogy most Deep Purple-t hallgatok eredeti felállásban. Most a Deep Purple tagjaitól + valakitól hallgatom ezt a zenét stb. stb... Viszont az albumnak örülök (függetlenül, hogy mi van ráírva).

McGrady
hello!
akkor mondom a történetet :-))
talán tavaly elõtt, amikor nekiálltam gitározgatni akkor leszedtem egy "greatest guitar solos" c. válogatást, amiben bennevolt a bohemian rhapsody meg a brighton rock is. apám mondta, hogy a brighton rocknak nagyon dûtõs szólója van, azt néha hallgatgattam, aztán jött a bohrap, amit elõször nehezen tudtam megemészteni, de a rockos része nagyon bejött :-)) utána apa megmutatta az eredeti live killers cd-nket, ott a death on two legs tetszett, aztán egy ismerõsöm átküldte az összes queen lemezt, azóta intenzíven hallgatom õket :)
valahogy így volt :D

Kuss!-magyarázta.

Nyugi,én sem voltam még akkor.

B0B0
Na emberek. Itt van egy infó az új albumról (én fordítottam, igyeketem nem belevinni a savanyú hozzáállásom):

BESZÉLGETÉS A QUEENNEL AZ ÚJ ALBUMRÓL
A rock legenda elsõ albuma 1995 óta

Ahogy azt egy elõzõ riportból tudjuk, Brian May és Roger Taylor bejelentette, hogy a korábbi Free és Bad Company énekessel, Paul Rodgerssel, kivel 2005-ben koncertturnéztak, egy új albumon dolgoznak.

May kikotyogott pár dolgot az új felvételekrõl:"Stúdióba vonultunk..., hogy lássuk mi sül ki akkor, hisz már kipróbáltuk magunkat a színpadon és a gyümölcse meglehetõsen jóra sikeredett...és mindez szinte elõkészület nélkül... s felbukkanva néhány dallal melyek szerintem igazán jók lettek.

Ez nagyon más és igencsak ellentétben áll azzal amit mi és Paul eddig csináltunk."

May a RockRadionak elmondta még, hogy az új anyag meghatározó alappillére lesz egy esetleges új turnénak.

Szenzációs lenne, mert ha ismét turnézhatnánk, nem nosztalgiázni szeretnénk, hanem megmutatni, hogy ezek vagyunk mi!"

Az együttes utolsó kiadott albuma az 1995-ö Made In Heaven, mely Freddie Mercury utolsó felénekelt felvételeit tartalmazza.

Forrás:

B0B0
Az édes úrnõ egy olyan nõrõl szól akibe a dalíró szerelmes, pedig tudja, hogy maximálisan kihasználja õt. Vívódik, hogy elhagyja-e vagy nem, de a végén kiderül, hogy a szerelem rabja.

B0B0
Nos tulajdonképpen ma van egy éve, hogy a topic "beindult" Ha visszanézitek, akkor azóta elég ritka az olyan nap, ami hsz nélküli

B0B0
Annyira nem lehet rég! Biztos még most is egy szemrevaló gyönyörû 40-es grácia vagy :)

Ez csak azt jelenti, hogy rég születtem :))

qwertrt
Srácok, egy kis segítség kéne: mi mindent tudtok a Sweet Lady címû dalról (azon kívül, hogy May írta, és az Opera albumon jelent meg)?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

NonsenS
Mit ünneplünk holnap?

NonsenS
Jah, ahhoz képest, hogy én akkor még magamról se tudtam:)

Tök jó neked, hogy azóta ismered az eggyüttest!

Én a My Defence videoval voltam így

Utána megkérdeztem a tesóm, hogy ez hány szám volt, azt gondoltam, hogy kb 3 :) De nem. Tetszett a stílus és kíváncsi voltam a többi dalujra is. Nem volt szerelem elsõ hallásra igazából, mert nekem a Race a kedvenc albumom abba szerelmesedtem bele. De ez volt az elsõ találkozásom velük.

B0B0
Tök jó neked, hogy még akkor megismerhetted õket :)

A BoRhap a telefono keresztül annyira megfogott, hogy akkor alakult ki a szerelem elsõ hallásra?

qwertrt
Jaj, ezzel én is így vagyok, nekem is szorította valami a torkomat, amikor néztem...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB