9010

• B0B0
    Banner frissítve, A Kind Of Magic 8-ra áll.
  • vasmacs
    Végre valaki! :-)
  • zakika
    mi ez a nagy forgalom? 92 uj uzenet. hol tart a szavazas?
    ...
    vegigolvastam, tehat
    hot space 7
    the works 9
    magic 10
  • B0B0
    Húúú, ebben nagyon hasonlítunk akkor :)

Sajna csak úgy tudtak életben maradni a 80-as években (Qwertrt után szabadon :)), hogy leegyszerűsödtek. :/
  • larrylurex
    Hú, itt vagyok, csak kicsit elhúzódott a locsolás:). Szóval The Works: célirányosan meghallgattam valamelyik nap, és rájöttem, hogy összesen kettő baj van vele. Egy az, hogy rövid(+3 szám egy pont plusz lenne a pontozásban nálam), kettő, hogy az a nyomorult nyolcvanas évek belerondít a hangzásba. Nem a Radio Ga Ga-ra gondolok, az tökjó, hanem pl. a Hammer to fall dobjára.
    A másik az a Magic. Ugyanez. Van pár zseniális kompozíció, de úgy elrontja szinti, meg a fölösleges visszhangeffekt, meg a mittomén milyen tipikus nyolcvanas évek hangzás, hogy nem tudok hatosnál jobbat adni rá. Lehet, hogy csak az évtized popstílusával szembeni ellenszenvem beszél belőlem, de szerintem, ha más évtizedben csinálják ezeket az albumokat, sokkal jobbak lettek volna.
    Így se rosszak, na, de azér...

Nálam THE WORKS: 6
    A KIND OF MAGIC:6
  • pipeppers
    jóóóvannaaaa :)))
  • B0B0
    Naaaaaa, neeeeeee :DDD
  • pipeppers
    Hát hogy az Opera=Bohemian :)
  • pipeppers
    Még jó, hogy itt vagyok én, hogy szeressem azokat a számokat, amiket Te kevésbé. :)))
  • B0B0
    Miért? :)
  • pipeppers
    De elárultad magad :)))))
  • B0B0
    Nem rosszak valóban, de egy Prophet's Song, vagy egy Seaside Rendezvous lepipálja :)

Egyébként anno ez volt az első album amit megvettem. Bevallom egy olyasfajta zenét vártam tőle, mint a Princess Of The Universe, ennek ellenére valami mást "kaptam". Emiatt akkor kicsit csalódtam benne, emiatt lehet, hogy ez a kedvenc dalom róla.
  • grizzly21
    de a mondanivalo? One Visionnek pl,
    vagy a Who wants to live forever-nek a szépsége, vagy a Princes of the Universe elsöprő ereje?:)
  • B0B0
    Zakika és Larrylurex naon eltűnt
  • B0B0
    Attól függ, kinek mi a jobb :) Nálam speciel a bonyolult összetett zene, amit az A Kind Of Magicről nem lehet elmondani :)
  • B0B0
    Bocs, A Night At The Operát akartam írni :)
  • vasmacs
    Szószerint, én is ugyanezt a kettőt. :-)
  • qwertrt
    A Boh Rhap beszavazása 2002-ben történt. A többire nem tudok mit mondani, olvastam... :-)
  • qwertrt
    A Kind if Magic: 9

Ugyanaz a kategória, mint a The Works - a kési klasszius Queen egyik hatalémas lemeze, tele jobbnál-jobb dalokkal. Talán csak a Pain Is So Close to Pleasure-t és a Don 't Lose Your Head-et kedvelem kevésbé.
  • vasmacs
    UGYE??? :-))
  • grizzly21
    hm, néha olyan érzésem van, hogy minnél jobb egy album annál kevesebb pontot adtok rá:)
    Kind of Magic 10
  • vasmacs
    Azt még csak egyszer hallottam, azalapján annyira nem tetszett.
    Hogy melyik lenne a kedvenc Floyd-om, arra még csak ötletem sincs :-) van 6 olyan zseniális albumuk, amik közül teljesen esélytelen, hogy akár csak egyet is ki tudjak emelni :-) Viszont a legjobb számuk az egyértelműen a Comfortably Numb, de hát annál az egész világon sincs sok jobb szám :-)
    Télleg, nem válaszolt senki. Jön vki Roger Watersra (most szombat)??
  • vasmacs
    én is! :-)
  • vasmacs
    őőő... izé. nem nagylemezeket értékelünk? :-)
  • pipeppers
    The Works
    5

A Kind Of Magic
    6
  • pipeppers
    A Dark Side egy vitathatatlanul jó lemez, bár nekem a kedvenc Floyd-om a The final cut.
  • pipeppers
    Szeretem a Man on the Prowl-t :))
  • B0B0
    Hát nézd. :)

Ha egy BoRhap nálam 9, akkor ez minimum a fele, úgyhogy még lágyszívű is voltam! :)
  • vasmacs
    Hm. Nem kevés az egy kicsit? :-)
    Mindenesetre nekem Kind of magic: 10.
    Nem mind1ik szám kiváló róla, de a legtöbb az, és hát különben is összességében a kérdés, és összességében imádom :-)
  • B0B0
    Utánanéztem:
    Egy Red Special pro (Brian gitárjának professzionális kézzel gyártott verziója) mindössze 1.374.500 Ft-ért már meg is kapható :)

Ki mennyit kér? :D
  • B0B0
    Jah! És közben azért elejtenék egy szavaztot! :)

A Kind Of Magic: 5
  • B0B0
    Én nem tulajdonítok nagy jelentőséget egy Grammy dínak, miután egy Spice Girls, meg ilyen mai kula előadók vagonszámra zsebelik be őket. Olyan, mint ma az Oscar díj: az épp divatos szereplőket jutalmazzák, nem a értékekkel teli műveket.
  • B0B0
    Na ebbe aza furcsa, hogy nekem egy 1996-os Guiness Rekordok könyve van és ott sehol sem szereple a Queen :/ Pedig ezek a titulusok már akkor is álltak
  • B0B0
    Hmmm. Amerikai mérskeltebb siker (azért annyira nem sikertelenség :)):

1. Más stílus:
    Az USÁban a "new wave" előtt is már az egyszerűbb dallamok domináltak, úgymond előkészítve azt, nem véletlen, hogy onnan indult ki. A Queen kezdeti, bonyolult zenéjére csak egy bizonyos réteg volt vevő, a populáris zene akkoriban már jóval inkább hasonlított a mai egyszerűhöz, mint máshol.
    2. Rossz "időzítés"
    Azonkívül az amerikai zenei kultúra a Queen indulásának idején már kezdett kitermelni slágergyárosokat, mert a 60-as években szinte csak az agol előadók tudtak hatalmas sikereket kovácsolni. Az 50-es évek rock 'n roll őrületének elmúlása után csak 1-2 nagy marad a csúcson, mint a Beach Boys, vagy Presley (bár az ő ázsiója is csökkent) és a régi nagy mammutok mint a Shadows vagy a Temptations, stb. eltűntek a süllyesztőben. A 70-es évek első felében viszont jelentkeztek az újak: Blodie, Police, Iron Maiden, Van Halen... Ha nem is mindegyik volt echte amerikai, ott csináltak karriert. A Queen egy ilyen piacra tört be '77-ben egy olyan lemezzel, amin még jócskán ott voltak a régi árnyalt rockos elemek. Ugyan utána a Jazz egy kisebb visszaesés volt, de olyasmi, mint az A Night At The Opera után. A csúcsról csak lefele lehet egy ideig menni ugye. Node a The Game mindenképpen befuttatta a Queen-t az USÁban. Ez vitathatatlan. Épp ezért jött nagyon rosszkor a Hot Space visszafogott sikere. Angliában nem volt érdekes, már akkor ők voltak az elsőszámú rockegyüttes évek óta, ott belefért a dolog. De az Usában tuljadonképpen nem rég robbantak csak be az elitbe. Ott ez maradandónak bizonyult. Ezután jött egy olyan album, amivel ismét javíthettak volna, de ugye ismeretes, hogy az I Wan't To Break Free videoklipjével és színpadi előadásával mekkora botrányt okoztak - főleg a Biblia-övben. Mindenesetre ez azt eredményezte, hogy soha többé nem koncerteztek ott. Szerintem ott vágták el magukat. Jó példa rá, hogy a Made In Heaven, amely album a világon szinte mindenhol óriási számban fogyott, fent volt az első 10-ben (nem ritkán első helyen), az USÁban csak 58. lett. Menjünk csak vissza az időben 15 évet! 1980-at írunk, a The Game "tombol" az USÁ-ban. Jön egy abszolulte nem slágeres koncepcióalbum, a Flash Gordon, mindehol a futottak még kategória (Queeen mércével mérve persze) és az USÁban mégis 23. lett ami nagyon jó eredmény.
  • qwertrt
    Azért gy Grammy életmű igazán kijárna már nekik, nem?
  • qwertrt
    Még a rajongáűshoz egy érdekes adalék: a Queen rajongói klub benne van a Guinness rekordok könyvében, mint a legrégebb óta fennálló fanclub. A BohRhap-ot ugyanitt az elmúlt 50 év legjobb kislemezének, a FM Tribute koncertet pedig a legnagyobb "sztárkoncertnek" anyakönyvezték :-)
  • B0B0
    Bezony bezony, a tökénél ragadtad meg a témát! :)
  • qwertrt
    Igen, az ABBA Gold még egy olyan Best of, amelyben biztos kevés töltelék van (vagy nincs is), de valljuk be, teljesen más pop kategóriában slágereket írni, mint rock kategóriában. Utóbbi azért összetetteb dolog :-)
  • qwertrt
    Igen, és rávilágítottál egy nagyon fontos tényre: a Queen talán egyedüliként a szupercsapatok közül sikeresen vette a 80-as éveket, nem oszlott fel, nemhogy megijedt a new wave-től, hanem beépítette a zenéjébe, és ugyanolyan sikeres tudott maradni. Rengeteg zenekar oszlott fel 1980 körül, vagy ment le a népszerűségük a béka s*gge alá - kivétel ismét csak a Queen.

Különben talán könyveket lehetne megtölteni azzal, hogy mi lehetett az amerikai - viszonylagos - sikertelenség oka, én pl. fel nem tudom fogni ésszel.
  • B0B0
    Az ABBA Gold szerintem még nagyon népszerű. A Stonesnak meg nincs igazi klasszikus válogatásalbuma.

"egyes együttesek Best of albumai nagyon sok "töltelék" dalt tartalmaznak"
    Egyébként ez annyira tipikus. Ott van egy Europe, Black Sabbath. Világszerte ismert daluk van 2-3. Ennek ellenére összeraktak egy Greatest Hit-et :)

NonsenS mesternek még annyit az írására:
    Klasszikusan azt mondják ugye, hogy az angol zene legnagyobb piaca az USA, második Japán és "csak" harmadik Nagy Britannia.
    Japánban messzemenőkig a legnépszerűbb együttes a Queen, minden szinten, olyan volumentben, mint a 60-as években a Beatles Angliában. Angliát ugye Qwertrt már kitárgyalta. Az meg ugye kétségtelen, hogy a Queeen az USÁt nem igazán vette be. Egy ekkora együttesnél az 1 szem Number One album és mindössze 5-6 nagy sláger nem akkora durranás (persze mások ölni tudnának ekkora sikerekért :)). De azt is figyelembe kell venni, hogy Dél_Amerikában olyan piacot hódítottak meg, amit azelőtt senki, és azóta is kevesen. Ausztrália két uralkodó klasszikusa az ABBA és a Queen. Dél-Afrikába is egyedül ők merészkedtek el az apartheid idején. És biztos vagyok benne, hogy keleten is azért van a többi együttesnél is nagyobb rajongói bázisa, mert '86-ban itt voltak. Szóval ők mondhatják el magukról egyedül, hogy az összes földrészen alapjaiban rengették meg a könnyűzenei életet. Az, hogy "csak" Angliában egy Best Of-fal vannak az élen? Csak annyit rá: hol van a nagy Rolling Stones? Vagy a ma annyira nyomott Robbie Williams, vagy U2. Led Zeppelin? Esetleg Deep Purple? AC/DC???? A Queen-en kívül egyedül a Pink Floyd az egyetlen nagy kortásr aki bekerül. Nemhogy nyert. Vagy hogy két albummal! Pedig az általam felsorolt bandák is mekkorák voltak. Na itt jön ki, hogy a Queen mennyivel nagyobbak és népszerűbbek voltak, ráadásul egy olyan korban amikor a zenei piac már sokkal sokkal telítettebb volt.