QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0ppika
2:2

http://epica.nl

larrylurex
Liar 2:1

don't try 1:1

B0B0
Nem tudom betévedsz-e, de heppi börszdéj! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Na akkor úgy látszik, ma megint én kezdem:

1:0 a Liar-nek

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Liar:egyértelmûen az elsõ album zeneileg legkiemelkedõbb dala, ám ismertsége nem nagy, hiszen az albumot csak késõbb fedezték fel, amikor a késõbbi világsikerû albumok árnyékában csak a rajongók figyeltek fel rá. A Liarnak az együttes egyértelmûen nagy karriert szánt, hiszen a Keep Yourself Alive mellet csak ennek a dalnak készült videoklipje az albumról.

Don't Try So Hard:az Innuendo album egyik lemmegindítóbb dala, kétségtelenül a késõi Mercury egyik legnagyobb ének-teljesítménye. Ugyan nem jött ki kislemezen, de bizonyosan több ember polcán ott hever az több-milliós Innuendo album végett.

B0B0
Jól tetted, hogy nem raktad be a Good Old-ot. Én igazából nem is értem azt aki berakta, hiszen egy slágerrõl van szó, hisz 17. volt Angliában

B0B0
A végeredmény tehát 5:5, így a szabályok értelmben a White Queen jut tovább (azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy az Operából több fogyott, mint a QueenII-bõl).

NonsenS
Másik kérdés:
Az, hogy egy dal híresebb lett, befolyásolja a szavazatunkat??
Mert pl én a Good Old-fashioned Lover Boyt nem tettem bele a 16-ba fõként azért, mert rajta volt a GH1-en. De attól az még lehet, hogy jobban tetszik, mint az, ami ellen játszik.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

NonsenS
Bocsi, hogy eddig nem voltam, meg hogy a 12-es szavazásnál sem voksoltam, de most már jövök.
A Death on two legs a maga szókimondó szövegével nagyon jó szám. Az elején a felturbózott hangerõ feszít, egészen addig, míg hirtelen le nem csillapodik és már hallani is az új dallamot. Ez az, ami nagyon megfogott benne.
Viszont most újrahallgatva a két számot azt hiszem, hogy a White Queen - bár késõbb tetszett meg, mint a Dotl - sokkal szebb szám. Fõleg az ének miatt. Kihagyhatatlan. Szóval maradok a White Queennél.
Így 5:5.

Ezzel viszont fel is jön az a probláma, hogy mi van akkor, hogyha a fúrumozók 2 kedvenc dalát egy helyre soroltad. Akkor az egyik kénytelen lesz kiesni. Mivel egy "nyertes" dal lesz, ez nem számít, de a 2. helyet lehet, hogy nem a tényleges 2. foglalja el.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

B0B0
Nem, nem, akkor már 5:4 a Dotl-nek

zakika
dotl
4:4

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

qwertrt
:-D A helyzet fokozódik!!!

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

larrylurex
Hú, de szoros lesz!

0ppika
4:4

B0B0
Én is így vagyok vele 😊

grizzly21
érdekes lesz😊 én nem szomorkodok bármelyik nyer

qwertrt
Death on Two Legs. Az egyik legütõsegg metal szám, amit valah hallottam, és még gyönyörködtetõbb hallani tudván, hogy kinek, miért lett szánva...

4:3

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

McGrady
Nekem egyszerûen jobban tetszik a DoTL :-))Fõleg, hogy az egyik kedvenc számom, ez talán a gitáros vénám miatt van 😊)
4:2

Kuss!-magyarázta.

Jones Nedved
A White Queen gyönyörû szép, mind a zene, mind a költõi (helyenként Shakespeare-kori angolt idézõ) szöveg! A legteljesebben elmélyült érzelem és átélés és szenvedély a nõi misztérium alattvalójaként. A zene pedig szintén idézi a középkort, azt a más világot, amelynek mevoltak a kétségtelen szépségei is és végtelen romantikája 😊

A Death On Two Legs pörgõs egy dal ugyebár, és teljesen világos az egész. Titokzat aztán végképp nincs benne! Addig feszítik vele a húrt, ameddig nem sokat tudják rajtuk kívül. Az indulatot mindenféle technikai adottsággal és a hangszereléssel is fantasztikusan alátámasztják. Rendesen oda is vágnak! Freddie itt is maradandót énekel, de a White Queen mégis máltóbb lett volna rá, hogy felfedezzék az emberek.

Így az állás most : 4:1

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

B0B0
Na igen, ez alapján döntöttem én is, hiszen most ez a lényeg és õszintén szólva ennek tükrében a Good Old-fashioned Lover Boynak nem sok esélye van. És persze a Death On Two Legs nálam is elõkelõ helyezést foglal el! 😊 A nagy dal szavazásban is ott volt a listámon.

B0B0
Death On Two Legs ismertebb (ez tény). 😊

Szóval akkor:
A White Queen a versenyben méltán favorit The March Of The Black Queen "párja", úgymond a Black Queen-White Queen tengely egyik fele. A White Queen egy csodálatos látomás egy sejtelmes éjszakán a hõn áhított nõrõl, kire mindenki vágyik, ki fehér angyalként libben tova. A felvétel a legtökéletesebbek egyike és megelõzte a korát. És amiben egyértelmûen lefõzi aktuális riválisát: Freddie óriásit énekel benne. Hibátlanul vált át a remegõ szopránból a dörgõ baritonba (és vissza) mely részek csodálatosan simulnak egymáshoz!

(Tiszta választási háború 😄DD)

grizzly21
engem az a hajszál döntött hogy a White Queen nem került fel sehova, és szinte senki sem ismeri, (BOBO irása alapján), és most az is benne van a szavazásban h az adott szám nem kapta meg a kellõ tiszteletet.

larrylurex
Amíg írtam, 3:1 lett. Szomorú vagyok...

larrylurex
Remélem nem szabálytalankodom, de hagy kampányoljak a Death on two legs mellett.😊 A White Queen kétség kívül egy kiváló szám, fõleg annál a résznél tetszik, hogy "The white queen walks and the night grows pale...", de a Death on two legs összességében jobban együtt van(szerintem), illetve a Queen történetének egy részét meséli el. Norman Sheffieldrõl, Trident-fõnökrõl szól, aki rengeteg pénzt keresett a zenekaron, de alig csurgatott vissza valamit nekik. A banda(fõleg Freddie)nagyon utálta. Sheffield be is akarta perelni késõbb õket a szám miatt, de aztán mégsem tette. Egyszer Freddie kért tõle pénzt, mert venni akart egy rendes zongorát, de õ nem adott. Ez az apró epizód akkor igazán érdekes, ha meghallgatjátok a szám bevezetõjét. Milyen eszméletlen jó zongora futam!!! Én errõl a részrõl egy csomó ideig azt hittem, hogy valami Chopin vagy Liszt!!! Az a félhangokkal csúsztatott gitár riff-szerûség pedig pedig tipikusan Merury szerkesztés, ilyesmi van a The March... elején, a The Millionere...-ben is elõjön, de még a Was It All Worth It közepén is feltûnik. Szóval az egész szám iszonyú fontos az életmûben.
A kétség kívül kiváló White Queen eddig 2:1-re vezet, de mielõtt szavaztok, gondoljátok végig ezeket a dolgokat. Kampánybeszéd vége. Persze úgy lenne igazságos, ha a White Queen is kapna valami hasonlót, azt másra bízom. Hajrá DoTL!

grizzly21
ez kész, a letöltött összes queen szám gyüjteményben elirták a white queen-t while queenre
alig találtam
nehéz döntés volt de 3-1.

B0B0
Jó, tehát akkor a meccs 2:1-re áll a White Queennek

Igen, White Queen.

B0B0
<#wilting><#wilting><#wilting> Most olvasom, hogy '95-ben Brian turnézott a Black Sabbath-tal

B0B0
Gondolom te a White Queen-re szavaztál

B0B0
Igen. Ez így jó lesz! Mindenki az aktuális szavazatát tartalmazó eredményt írja! 😊

Akkor most az álls 2:1?

larrylurex
Death on two legs 1:1...

B0B0
1:0 a White Queen-nek! 😊

B0B0
Death On Two Legs: Nem jelent meg kislemezen, ellenben a legismertebb Queen album, az "Opera" elsõ dala, így valószínüleg aki egyszer meghallagatta az albumot az ezt a dalt is hallotta. Így el lehet mondani róla, hogy nem a legismeretlenebb Queen dalok közé tartozik - ennek ellenére nem lett sikeres ez a borzasztó õszinte "üzenet".

White Queen: abból a korszakból származik amikor a banda még nem volt igazán ismert. A dal szinte teljesen ismeretlen, csak a Queen rajongók hallgatják. Mindezek ellenére, amikor a Queen repertoárja még nem állt, csak 2-3 albumnyi dalból, rendszeres része volt koncertjeinek - mutatva ezzel, hogy kiemelkedõ alkotás.

B0B0
No tehát, ma megkezdõdik a kieséses szakasz a Death On Two Legs - White Queen mérkõzéssel!

B0B0
😊

Oké, eddig mind a két pártfogoltam bent van és láss csodát: nem egymással küszködnek 😊)

B0B0

Az elsõ negyeddöntõ holnap, aztán a következõ, stb. Hétvége szünet.

Jó szavazást mindenkinek!

B0B0
Nos.

Akkor a továbbjutók:

Teo Torriate
Was It All Worth It
Seaside Rendezvous

No és ugye a C csoport <#fejvakaras>
Ott a Let Me Entertain You a továbbjutó a szabályok értelmében (a Jazzbõl kevesebb fogyott, mint az Innuendoból).

A 16-os fõtábla:
'39
Death On Two Legs
Don't Lose Your Head
Don't Try So Hard
Good Old-fashioned Lover Boy
Is This The World We Created...?
Let Me Entertain You
Liar
Love Of My Life
Seaside Rendezvous
Teo Torriate
The March Of The Black Queen
The Millionaire Waltz
Was It All Worth It
White Queen
You Take My Breath Away

B0B0
Az alapján, hogy kettõvel több volt a szavazata mint a mögötte lévõnek és már csak Nedved volt hátra

Jones Nedved
CSÁCSÁ!

Bocs. a késésért :S

1. Teo Torriate
2. Was It All Worth It 😛
3. Gimme The Prize
4. The Propeth's Song

NaGGYon nehezek voltak a választások! Ezért is tartott ilyen sokáig! 😛

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

0ppika
és az úgy hogy? meg akkor mi alapján jutott tovább a Seaside Rendezvous?

B0B0
Úgy

0ppika
mi, hogy a 4 csoportból csak 1 szám jut tovább? vagy hogy?

B0B0
Ahogy ismerem, szerintem tuti a Was It All Worth It-re voksol 😊

B0B0
Jó, szerintem kijelenthetjük, hogy a Seaside Rendezvous bejutott, bármi is lesz Nedved voksa.

Így a lista jelenleg:

The March Of The Black Queen
Death On Two Legs
Good Old-fashioned Lover Boy
'39
Don't Lose Your Head
Don't Try So Hard
Is This The World We Created...?
Liar
Love Of My Life
The Millionaire Waltz
White Queen
You Take My Breath Away
Seaside Rendezvous

B0B0
Ha egyántalán fog

0ppika
biztos nem a 4 pontosokra fog szavazni, amilyen szerencsénk van 😄

B0B0
Nedved jöhene