9010
-
Egyébként, ha belegondoltok, érdekes ez az egész film-mizéria. Több dologban is eléggé furcsán állnak hozzá a dologhoz. Emlékezzünk csak vissza, amikor kiszivárgott a film az már vagy 3 éve volt. A stáblista kilétét illetően is állandóan jöttek a holtbiztos infók, ő meg ő biztosan szerepel/rendez, aztán kiderült, hogy nem is, valamint, hogy a film mikori időszakokról szól majd. És számomra az is furcsa, hogy a maradék három tagokat játszókról semmi sincs, pedig azért igencsak fontos lenne ó, hogy színvonalas és hiteles karakterek legyenek ők is. Ahogy Brian és Roger maximalizmusát ismerjük, lehet, hogy folyamatosan kutatnak utánuk :) -
:) -
Hála a jó égnek... -
És nem is ő fogja játszani :-)
http://www.mtv.com/movies/news/articles/1558875/story.jhtml -
Jó, hát ez nemnorm, de nem hiszem, hogy ekkora kezet adnának neki. Nem ő a forgatókönyvíró vagy rendező... -
Színésznek sztem korrekt az áldokumentumfilmjeiből következtetve, csak sokan félnek attól, hogy az eddigi filmjei stilusába vinné el ezt a filmet is, ami vhogy így néz ki:
http://www.youtube.com/watch?v=b2wS6q1nT5k
Fergeteges, csak lehet, hogy egy Freddieről szóló filmben nem ilyet szeretnék látni. De bízom Cohenben, remélem ő is tudja, hogy pár millió embert magára haragítana ezzel :-)) -
Bár ha Brianéket megnyerte, akkor már rossz nem lehet -
Hasonlít, már csak az a kérdés mennyire jó színész -
Súlyos -
hehh, ez azt mondja hogy az Opera egy koncept album? :-)) De akkor miért ez a címe? :-)
És ehhez amúgy mit szólnátok?
http://www2.quart.hu/cikk.php?id=1169 -
Érdekes:
Alright, I like dares. A man kills a guy on a Saturday night(Death On Two Legs), followed by lazing around on a Sunday afternoon(Lazying On A Sunday Afternoon). He then decides to go for a ride in his car(I'm In Love With My Car) where he drives to his girl friends house(You're My Best Friend). The two drive on the countryside, in the good ol' year of '39('39). They go dancing(Sweet Lady), and afterwards to a dock where they are taking a boat ride(Seaside Rendezvous). While out on the water, the police capture the man, and take him to prison, where he awaits his sentence(Prophets Song). The man, who knows he is guilty, shows his effections to the woman(Love Of My Life) before remenising on his past(Good Company). He is then sent into the trial, crying to his momma, and regreting his bad mistakes. But lifes choices have conciquences and he is excicuted and the last line, Any Way The Wind Blows(Bohemian Rhapsody). God Save The Queen is just there to make it cooler!(forgive my spelling)
-
Olyasmi... :-D -
pipeppers #4463 Egyszerűen juuuuuujjjj :))) -
http://www.youtube.com/watch?v=xE7esVpDjHE
Ezt láttátok már? Nem egyszerű... :-) -
Változott a zene, változott a világ, változtak s változnak az emberek az "életmódi".... A szívinfarktus helyét egyre inkább átveszi majd a stroke, az agyi infarktus....hogy ehhez mennyi köze van a divatos zenék jórészét kitevő agyrohasztó vállfajoknak...? Az már érdekes felvetés.
Persze vannak ma is igényes művészek, de nem a reflektorfényben.
Brian May - God Save The Queen (2002; live on the roof))
A mai trenddel szimbiózusban élő barátnőm erre viszont csak az tudta mondani : "jaj ez isteni volt, tényleg...."
... biztos, hogy ezt akkor mondta....?
-
hát igen ez érdekes téma, én a 60as70es80as évek zenéit szeretem, persze vannak jó számok utána is,
igazából stilusból sincs meg hogy mit szeretek, csak jó zene legyen, minőségi. -
Igen, ami a 60-as években a pszichedelikus rock, a 70-es években a hard rock volt, most az a Tiesto meg ATB féle vonulat. Hogy melyik a "jobb", arról értelmetlen vitatkozni, de az vitathatatlan, hogy teljesen más életszemléletet jelent mindkettő.
Míg 1969-ben elment az ember a Woodstock rampage-re :-), ahol sátorokban aludtak, és egy hatalmas dzsembori volt az egész, addig ma repülővel és taxiva utaznak a fénypartik színhelyére, belőtt séróval, szétszolizva, kissé buzis utánérzéssel... szóval két külön világ. -
Meg azért azt is figyelembe kell venni, hogy az 50-es, 60-as és 70-es években a zene a fiataloknak akkor egy életforma volt, az egyik (ha nem a) legfontosabb dolog az életben. Ugye nem kell mondanom, hogy ma már más a helyzet. Főleg a zene minősége az oka, meg persze az életbe mindenhova befurakodó USA-féle kommeszizitás. -
szerintem meg inkább nincs kereslet a normális zenére, csak a szarra. -
Pontosan. Nem történnek ekkora volumenű dolgok. Ez mindent elmond... -
jaja, erre én is! :)
Az a durva, hogy most már azért nincsenek ilyen dolgok. Nem hinném, hogy lesz még olyan én mostanábanvagy ezek után, amiről majd úgy fognak megemlékezni, hogy ekkor készült ez meg ez a szám vagy ekkor volt ez meg ez a koncert. Egyszerűen már nem történnek ekkora horderejű dolgok a populáris zenében. -
Én arra emlékszem, amikor volt az RTl klubon a 80-as évekről az a műsor a Vágóval és Jáksóval és 1986-os adásnál természetesen fő téma volt a koncert, a vendég pedig a ZiZi Labor volt! :) -
Gratulálok, DE nem pontos a válasz! A 1975ös év történelmi megemlkékezéséből nem felejtették ki, a Bohemian Rhapsody "kiadásának" eseményét, amely szövegében egy "annyához fohászkodó gyilkossá lett fiúról szól", amelyhez első ízben készült reklám célú videoklipp nem kevesebb kreativitást belecsempészve, mint az élőben előadatatlanná kivitelezett dalba. Valahogy így és természetesen ezzel a számmal búcsúzott a műsor. Ma 1976ról lesz szó
-
Csak nem az Opera? :) -
Éhlo!
Ki látta a (most már tegnapi...) tegnapi Köztévét...? 1975-ről volt szó....Kitalálja valaki, hogy mi volt évről való megemlékezés záró eseménye?
-
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Elkúrtam! Nem kicsit, nagyon.... :)
Itt a helyes link! -
oksi
csak ezt adtad meg lelőhelynek :-)) vagy én nem értem? :D -
;-) -
?????
:-))) -
A Queen Emlékzenekar pár előadása, bár a hang eléggé sza minőségű, de a red special valamelyest halható (végtére is itt az a lényeg). A többi klip a jobb alsó sarokban látszik. A '39 klipjében látható a háttérben töpi 2db red specialja! :)
Lelőhely -
Hááát, azért azt nem mondanám, hogy a Get Down Make Love szövegileg hasonlít a Body Language-hez! :) A Get Down Make Love egy kendőzetlen közösülés sajátos elmesélése, a Body Language inkább "felhvás keringőre" :)) A Get Down Make Love egész mondatokból áll, a Body Language pedig szavakból, darabokból. A téma és a zeneiség valóban hasonló, kíváncsi lettem volna egy Get Down Make Love videoklipre, oda mitt tett volna Freddie! :DD -
Jazzt ő is lehúzza. Gáz. :-D
De legalább Scandal nála is Isten.Meg Innuendot meg Made in Heavent ő is nagyon szereti. De amúgy tök mind1, hogy mi a véleménye :-) -
Ja. Meg pl. a Get down, make love-ot simán egy 1-el díjazza, a Body Language pedig asszem 6-ost kap. Kábé ugyanaz a komment mindkettőhöz. A szövegvilág hasonló, de zeneileg egyértelműen a GDML a jobb. Vagy csak nálam? -
Hát tényleg nagyon érdekes, nekem pl. kifejezetten szúrja a szemem a Cool Cat 3-asra való lepontozása, de a Black Queen is eléggé le van húzva.
-
Ezt találtam, így a mi albumszavazásunk után érdekes átnézni. Engem néhol nagyon idegesít a pontozás módja, illetve maga a pontozó, szerintem nem következetes, illetve az album pontszáma a számok átlagából jön ki. -
Érdemes benézni, főleg McGradynek! :) -
Itten a leghivatalosabb forrás:
http://www.billboard.com/bbcom/retrieve_chart_history.do?model.vnuArtistId=5473&model.vnuAlbumId=805929 -
Hopp, ezt észre sem vettem. Érdekes, a könyv (Borotvaélen) így ír róla:
"Amerikában a rádióállomások íratlan szabályai értelmében nem volt ildomos hatpercesnél hosszabb számokat sugározni, ezért a kislemezdalt kereső Hollywood Records választása a Headlongra esett. Bölcs döntés volt, ugyanis a szám harmadik helyezett lett a tengerentúli slágerlistákon."
(A Hollywood Recordsot 1990 választották az USA-beli kiadójuknak, miután nem voltak megelégedve az Elektrával) -
Igen, tudom orvosolni, ha szükség van rá. Azért nem írtam oda, mert nem a Billboard Hot 100-on érték el azt a pozíciót, hanem a Mainstream Rock (vagy a Modrn Rock pontosan nem tudom) listán. De persze ha szerinted érdemes lenne odabiggyeszteni, megteszem. Viszont akkor már minden dalhoz érdemes lenne a Mainstream Rock listán elért eredményeket odaírni, de ezirányú ismereteim hiányosak.
A TSMGO valóban második lett a Boh Rhap 1992-es Amerikai kiadása kapcsán, ez egyszerű figyelmetlenség, orvoslom :-)
Különben ha arra jársz, és valami szúrja a szemed, akkor nyugodtan jelezd, sőt, még te magad is beleszerkeszthetsz, mert egyedül vagyok a témában, és egyszerűen nem tudok mindenre odafigyelni, óhatatlan, hogy becsúszik 1-2 hiba, figyelmetleség... -
Qwertrt mester!!!
Nem tudom, hogy a Queen dalokat te szerkeszted-e a wikin, de szomorúan tapasztaltam, hogy két nagyon fontos info hiányzik:
Headlong: nincs feltűntetve, hogy a kislemez 3. lett az USÁ-ban
The Show Must Go On: nincs feltűntetve, hogy a kislemez 2.(!) lett az USÁ-ban
Tudod orvosolni?