9010
-
Hát ja. :))) -
ahhoz képest mindkettőt lemosták :-))
-
A Queennek igazán nem a Beatles volt a példaképe, sokkal inkább Jimi Hendrix vagy a Led Zeppelin. -
A Queen-t megszűnte után sírják vissza nagyon ugye, ezért egyedülálló a megszűnt együttesek közti hihetetlen npszerűsége. -
Én mindig azt hittem, hogy a Hitman az egyetlen Queen szám, ami valójában az AIDS-ről szól. Úgy tűnik, ez sem. Pedig milyen találónak tűnt!
Egyébként felesleges a listás helyezésekről vitatkozni, nem ezen múlik. Mennyi szám tűnt el a süllyesztőben No.1 után! Ehhez képest pl. egy Don't stop me now, vagy egy Show must go on eléggé ott van a köztudatban, pedig dobogósak se voltak. Ami pedig a minden idők listákat illeti, a trendek adott időben mindig felkapottabbak voltak, mint a kicsit trenden kívül álló Queen. Éppen ezért a könnyűzene fejlődését nem szabad a Queenhez viszonyítani. A Nirvana pl. fontos zenekar volt, és történelmet csinált a zenében, korosztályos hős. A zenetörténetet pedig a korosztályos hősök alakítják. A Queent a saját idejében nem tarották a szokványos értelemben vett kultuszzenekarnak, de ma egyre inkább úgy kezelik. Hogy ez utólagos történelemírás, vagy a világ rendjének helyreállítása, arra szerintem mind egyfélét válaszolnánk.:) Amúgy a Beatleshez hasonlításról még annyit gondolok, hogy úgy viszonyul a Queen a Beatleshez, mint a Beatles Elvishez. A példaképhez kár a követőt hasonlítani. Amúgy a Beatles szerintem onnan, hogy Revolver tök zseniális... -
Ja és majdnem elfelejtettem...a Kind of Magic is előbb volt a Vasmadarakban mind a Highlanderben. :-D -
Jó jó, de ilyen alapon minden film B kategóriás amit többször leadnak egy évben? Nem hinném. -
Igen...de a Hitman fel sincs tüntetve a film végén, ellenben a többi számmal. -
Azért, mert a Hitman-t és a One Vision-t a Vasmadarakba írták! Igen, a One Vision-t is, annak ellenére, hogy sokan úgy tudják, hogy a Live Aid alkalmából. Pedig az "csak" ihlette. -
Hát, hogy megjelenéskor B kategória volt-e vagy sem, az nem tudom, de ma minek neveznél egy filmet, amelyet évente ötször leadnak a különböző csatornák? :-)
-
Bocsánat az INNUENDO-t 1991-ben adták ki. -
Nem vitázni akarok, de a Vasmadarak 1985-ben való debütálásakor nem éppen a B kategóriás moziba tartozott. A másik pedig, hogy ebben a filmben előbb tűnt fel a Kind Of Magic vagy a One Vision mint a Hegylakóban (ott 1 évvel később 1986-ban). És van a Vasmadarakban még egy szám ami az INNUENDO albumra került fel 1990-ben annak előtte még a Vasmadarak stáblistáján sem szerepelt pedig benne volt a filmben a HITMAN. Ezt sosem értettem és egy QUEEN könyv sem adott rá választ. -
pipeppers #4383 Hát, ha a futballmeccs lerajzolásával azonosította, akkor ő tényleg arra gondolhatott, hogy nem lehet.
Vannak olyan emberek, mint én is, akik nem tudunk beszélni róla, ez igaz, de attól még lehet, én is szívesen olvasgatom az eszmefuttatásaitokat. Úgyhogy csak beszéljetek róla sokat :) -
Ez nem azt takarja, hogy nem lehet róla beszélni, hanem, hogy két egyforma vélemény nincs -
Speciel evvel nem értek egyet, sztem igenis lehet és érdemes a zenéről beszélni... -
A Kapuvári-Sebők könyvben van ez:
"A zenéről beszélni olyan sikerességgel lehet, mint egy futballmeccset lerajzolni."
:) -
Azt hiszem a zene megítélése sosem lehet objektív, te is pl. szubjektív módon nézed a dolgot, naná, hogy a Queent tartod a legjobbnak, de egy Nirvanás biztosan vitázna erről vele :-)
A Radio Ga Gáról meg annyit, hogy a kedvenc Queen dalom, a világ egyik legjobb dala :-) Nagyságát bizonyítja, hogy erős popzenei háttere ellenére rendjklívül ütős módon érvényesül egy rockkoncerten, és számos rock formáció dolgozta fel, merített belől inspirációt. -
Persze ezek a listák meg rekordok, olyanok számomra, hogy ha az élen végez a Queen akkor azt mondom okés, ennek örülni kell, hisz a reklámérték fontos, de persze egy lista nem lehet teljesen mentes a szubjektivítástól, épp emiatt nálam sosem mérvadó (gondolok itt arra, hogy egy VH1-es szavazás volt anno a legjobb rock-óda és a BoRhap "csak" a második lett egy szánalmas Nirvana szám mögött, pedig szvsz ha valami fix, akkor az az, hogy a BoRhap óda-kategóriában verhetetlen) és ezt ugye legjobban példázza az, hogy a Radio Ga Ga sosem fér oda a legnagyobbak közé kizárólag azért mert amiatt az istentelenül szánalmas és gyenge "Relax" című dal miatt nem lett No.1. Angliában, pedig 17 országban volt listvezető, nem egy helyen több hétig és a mai napig a Queen egyik legnagyobb sikerének tartják. Na szóval ennyit ugye ezekről a szavazásokról. :) -
Annyira, hogy mind "dobogós" :) -
Hát igen, ez mind a majdnem kategória... -
Hohóó, ha tudnád én hány számra hittem, hogy No1. volt Angliában! :DD
No lássuk csak:
Somebody To Love
We Will Rock You
We Are The Champions
Crazy Little Thing Called Love
Radio Ga Ga
A Kind Of Magic -
én nagyon bírom az abbát, nagyon igényes zene(főleg pophoz képest), a csajok meg elképesztően énekeltek! persze Queen szinten nincs zeneileg, de látszik hogy profik ők is :) -
Igen, az új hullám, mint oly sok együttest, őket is elsöpörte. -
Nem az ABBA-t tartom kevésre, hanem az említett kislemezt többre. Még "kiscserkész" koromban, mikor először láttam a Queen kislemezek helyezéseit, nagyot lestem, mert ha volt valami, amire a gatyámat tettem volna, az az volt, hogy a WATC/WWRY kislemez biztos listavezető volt. Ehhez képest, az #2 UK/#4 US kiábrándító (egy ilyen kaliberű kislemezhez képest). -
Persze az mindent elmond a zene fennmaradóságából, hogy a Queen válogatásalbuma messze a legsikeresebb. Az ABBA igazán csak a saját korában (1974-1982) volt irtó népszerű, utána drasztikusan estek a sikerek és emiatt is bomlottak fel olyan hirtelen. -
Azért az ABBA-t ne sajnáld le. A maguk idejében minden együttesnek odavertek, egyedülállóan és kimagaslóan sikeresek voltak (ugye a tipikus Beatles-receptet követték: egyszerű fülbemászó dallamok, mégannál is egyszerübb szövegekkel) -
A BoRhap tart még egy rekordot: egyedüliként neki sikerült két különböző évtizedben ('70 és '90) number one lenni több héten át. -
Nyílván a kiadónak valami haszna származhat ebből... más magyarázatot nem látok arra, hogy egy együttes ilyet tegyen...
-
Én eddig azt hittem, hogy a "dupla A oldalas kislemez" csak szubjektív dolog. Görénység két külön kislemeznek venni! -
Egész korrekt dolgok vannak ám itt! Más oldalakon sokszor tök hamis tabokat meg akkordokat adnak meg, de ez a hely aranybánya.:) -
És milyen dolog ez: 1977-ben a WATC/WWRY kislemez második lett, az első A The Name of the Game volt az ABBA-tól. A pofám leszakad...
Persze a Dupla A-oldalas kislemez más tészta, mert ha pl. egy kislemezből 50 ezret adnak el egy héten, a dupla A-oldal esetén 25 ezer az egyik, 25 ezer a másik oldalnak jut. Tehát ha sima A/B oldalas kislemezként jelentették volna meg, tarolt volna (még Amerikában is első lehetett volna). -
Érdekességek a Guinness Book Of Hit Singles-ből (ilyen is van? :-)
Csak két előadónak sikerült négy különböző dekádban listavezető kislemezt kiadni - Cliff Richard és a Queen (utánagondoltam: 70-es évek - BohRhap; 80-as évek - Under Pressure; 90-es évek - Innuendo; 2000-es évek - WWRY)
A Bohemian Rhapsody 14 hétig volt number one, ezzel negyedik a rangsorban ( I Believe (18 hét), (Everything I Do) I Do It For You (16 hét), és Love Is All Around (15 hét)).
-
Nem hinném, én is csak ezt az egy képet találtam róla :( -
pipeppers #4362 Nem lehetne beszerezni valahonnan? -
Dehogy tesz jót, anno én örültem is neki, hogy igazán csak az első rész zenéja a Queen-é. (A másodikban ugyan van A Kind Of Magic, meg Who Want To Live Forever, de csak pár másodpercig) -
Más kérdés, hogy jót tesz-e vajon a Queen megítélésének, ha ócska B-mozikban tűnik fel a zenéje? (lásd még: Vasmadarak). -
Mennyország McGradynek! :)) -
A Hegylakó 5-ben benne lesz a Princess Of the Universe és a Who Wants To Live Forever újrahangszerelt változata -
Ma már tuti! :) -
Hiába beszélnek a Beatles-esek, a Queen a népszerűbb :-D