9010

• qwertrt
    Azért nem teljesen...

Én tisztelem az RS-t, csak a Queennel való hozzáállásukat kritizálom. Nekem pl ha egy dal/album fenn van az RS 500-as lisán, az azt jelenti, hogy egy kritikailag elismert dal/album.
  • B0B0
    Ezekkel az 500-as listákkal kapcsolatban úgy látom nem értetted meg, hogy nem a zenei minőség, hanem a sikeresség és fülbemászó dallamosság az, ami dominált.
  • qwertrt
    Nekem alapvetően semmi bajon az RS csapattal, egy kicsit arrogánsak. Egyedül az zavar, hogy a Queen-t ennyire méltatlanul kezelték (lehet, hogy más együttest is mélatlanul kezeltek, de mivel Queen rajongó vagyok, csak ezt tudom). Bizonyára valamennyire a rajongás is beszél bekőlem, de annyira idegesít, hogyha a Queenről van szó, a kritikus átmegy alári, lesajnáló stílusba, fasisztázás, fikázás. És az még jobban zavar, hogy tudom, hogy ennél pedig sokkal többet ér az együttes, az RS valamiért mégis utálta.

Talán a legendás rossz viszonyuk a sajtóval?

Pölö az RS 500 legjobb albuma listáján csak az ANATO szerepel, pedig aki kicsit is konyít a zenéhez, csípőből hiányolja a Sheer Heart Attack-ot és a Queen II-t. Előbbi korát megelőző rock és metálhimnuszokat tartalmazott, utóbbi egy remek (félig)koncept album, misztikus prog metál, 1973 egyik legjobb albuma.

At RS 500 legjobb dal listájáról (szerepel a BohRhap és a WWRY) eleve hiányzik a Stone Cold Crazy (1974-es thrash!), a Brighton Rock (nagyon híres és míves gitárszóló), The Match of the Black Queen (poliritmikus prog rock remek, opera beötéssel), az Innuendo (egy epikus prog rock/hard rock a kései 1991-ből).
  • B0B0
    Akkor KLIPSZAVZÁS!

A szavazás menete:
    A #4571-ben felsorolt videók szerepelnek a szavazásban, abban a verzióban (kivéve a Tie Your Mother Down-t, köszi LarryLurexnek a javításért!).
    Holnap mindenki felsorol 10 klipet. A 6 legjobb fog továbbjutni. Mivel minden bizonnyal lesz holtverseny, ezért azok egy további (csütörtöki) fordulóban fognak versengni.
    Miután kialakult a legjobb 6 mezőnye, egy hétfőn kezdődő bajnokságban döntik el a címet! Ez 5 forulót jelent, tehát a verseny vége jövő hét péntek! A bajnokság mérkőzéseinek sorsolása pénteken történik.

Egy mérkőzés menete: ugyanúgy, mint a 'legalaulértékeltebb-dal' szavazásnál, annyi különbséggel, hogy itt van döntetlen is. A győzelem 2 pontot ér, a döntetlen 1 pontot.

Jó szavazást mindenkinek!
    B0B0
  • B0B0
    A Rolling Stone egy gyökér kritikuscsapat, amely az egyéni véleményekre épít! Freddie egyszer ezt mondta róluk:
    "Ki nem szarja le, hogy egy senkiházi mit ír a zenénkről. Még egy nyamvadt fuvolán sem tud játszani, akkor meg milyen jogon osztja az észt???"

Roger pedig ezt mondta:
    "Lefikáznak? Leszarom! Csakis az számít, amit a közönség mond. Mi az utóbbi 10 évben csak teltház előtt játszottunk. Nincs több kérdésem!"
  • B0B0
    Nézz utána egy-két korabeli cikknek. A Sex Pistols gyűlölte a Queen-t, mint ahogy az akkori újhullám el is tiporta a régi nagy rock-"mammutokat". No persze Sid Vicious majdnem mindenkit utált :)
  • larrylurex
    Mielőtt még valaki megkérdezné: nincs tarajam, és nincs lakat a nyakamban.:)
  • larrylurex
    Szerintem akkor sem. A SP féle God save the Queen az konkrétan a himnuszra reagál, és arról szól, hogy miközben Anglia a Királynővel, meg az összes többi idióta hagyománnyal szórakozik, nincs jövő. Nem szabad senkire se hallgatni, nem szabad hagyni, hogy más mindja meg, hogy te mit akarsz. Mert mi vagyunk a jövő, nélkülünk neked sincs jövőd. Vagy valami ilyesmi... Ennek szerintem semmi köze a Queenhez.
  • larrylurex
    Ez a Rolling Stone-ban megjelent korabeli kritika. Fikázás, fasisztázás, de a RS sznob és béna újság. Szerintük a WWRY olyan, mint egy menetelés, és a szöveg is tiszta fasiszta. Maga a szöveg az -én értelmezésemben- egyébként azokról szól, akik állandóan lázadoznak minden ellen. A végén azt mondja, hogy "valakinek végre helyre kéne raknia téged". Az eredeti címe "We will beat you"(Leverünk téged) lett volna, de Freddie szerint ez hülyén hangzott. A "rock"-nak meg annyi jelentése van(a "ringat"-tól a "renget"-ig minden árnyalat), hogy mindenki eldöntheti, melyik a szimpatikus. Ez a punkellenesség és a fasisztázás sztorija.
  • qwertrt
    Erről írnál bővebben?
  • B0B0
    Útálta a Queen-t, és még finom is voltam. A legismertebb daluk, a God Save The Queen is erre utal (kifigurázzák benne őket, mondván, pofátlanság, hogy a koncertjeik végén előadják a himnuszt)
  • larrylurex
    A We will rock you kimondottan a punk ellen íródott. Brian az ő egyfajta felsőbbrendűségüket fogalmazza meg a punk ellenében, később ezért fasisztázta le a Queen-t a Rolling Stone. A NotW-ön a Fight from the inside szól még ugyanerről a témáról.
  • larrylurex
    Az azért túlzás, hogy szívből gyűlölte. Rohadt Jani, az énekes, komoly erőfeszítéseket tett, hogy bejusson a Queen által használt stúdióba, hogy köszönjön Freddie-nek. Nincs a Sex Pistols-szal semmi baj. Tulajdonképp pont a Queennek köszönhetik, hogy befutottak, mert helyettük ugrottak be egy tv műsorba(a Queen lemondta a fellépést). Ott káromkodtak párat, készen is volt a tömegpunk. Így van ez jól.
  • B0B0
    Hát annyiban kapcsolódik, lehet, hogy pont a We Will Rock You felvételeinél volt az affért :)
  • qwertrt
    Érdekes :-) A hülye punk :-)
    Bár nem kapcsolódik a We Will Rock You-hoz.
  • B0B0
    A News Of The World felvételeinél a Queen és a Sex Pistols egymás melletti stúdióban dolgoztak egyidőben. Nem titok, hogy az akkor már az egyik legnagyobb rockbandaként befutott Queen-t szívből gyűlölte az akkori kibontakozó újhullám egyszerű és semmitmondó zenéjét úttörőként hirdető punkbanda. Sid Vicious összetalálkozott Freddie-vel egyszer a stúdiókomplexumban és a punk beszólt neki:

-Mivan haver, megkedvelteted a balettot a tömegekkel?

Mire Freddie csípős válasza rögtön jött:

-Ááá, igen Ferocious úr, nos igyekszünk.

(A Vicious szó nagyjából ennyit jelent: bűnös, gonosz, erkölcstelen, a Ferocious pedig: vérengző, habókos)

Vicious piszkálódásának apropója Freddie akkori színpadi jelmezeinek egyike volt, ami Nyizsinszkij orosz balettfenomén egyik leghíresebb kosztümjének szakasztott mása volt.
  • qwertrt
    B0B0, te mint angolos, és Queen rajongó, ezt az alábbi idézetet magyarázd meg nekem:

Sid Vicious from the Sex Pistols once asked Freddie Mercury if he was "bringing ballet to the masses" (this was published in Rolling Stone, December, 2004), so Freddie was pleased when Queen responded with this.

A We Will Rock You kapcsán írta a Rolling Stone.
  • B0B0
    Aha, látom, el van szúrva linkje a Somebody To Love-val egyetemben! :(

Javítás:
    Somebody To Love
  • larrylurex
    A Killer Queen világos, szerintem is csak az eredeti fusson. Viszont szerintem nem ugyanazt a TYMD-t linkeltük be...
  • B0B0
    Nagyon nagyon boldog szülinapot neked! :)

• B0B0
    Tie Your Mother Down: ugyanaz, amit én linkeltem
    Killer Queen: gondoltam, csak az eredetik versenyezzenek, ezért nem linkeltem be pl. a Heaven For Everyone vagy a These Are The Days Of Our Lives másik klipjét is (bár ebben az esetben mindkettő megjelent hivatalos klip-válogatáson, úgyhogy... :))
  • larrylurex
    Egy-két plusz cucc:
    Tie your mother down (eredeti klip)
    Killer Queen (Greatest Flix verzió)
  • B0B0
    10 perc volt :)
  • qwertrt
    B0B0, még jó, hogy ennyire nincs időd :-) Ugyan tényleg csináldmár meg azt az összefoglalót...
  • B0B0
    No tehát akkor a pályázók névsora:

Keep Yourself Alive (az eredeti egy picit máshogy van vágva)

Liar (a vége lemaradt)

Killer Queen

Now I'm Here

You're My Best Friend

Bohemian Rhapsody

Somebody To Love

Tie Your Mother Down

Good_old Fashioned Lover Boy

We Will Rock You

We Are The Champions

Spread Your Wings

Bicycle Race (szívesebben tettem volna be a vágatlan verziót, de számomra érthetetlen módon nincs fent)

Fat Bottomed Girls

Don't Stop Me Now

Play The Game

Another One Bites The Dust

Crazy Little Thing Called Love

Save Me

Flash

Back Chat

Body Language

Calling All Girls

Las Palabras De Amor (The Words Of Love)

Under Pressure

Radio Ga Ga

It's A Hard Life

I Wan't To Break Free

Hammer To Fall

One Vision

A Kind Of Magic

Friends Will Be Friends

Who Wan't To Live Forever

Princes Of The Universe

I Wan't It All

The Miracle

The Invisible Man

Breakthru

Scandal

Innuendo

I'm Going Slightly Mad

Headlong

These Are The Days Of Our Lives

The Show Must Go On

Let Me Live

Heaven For Everyone

Too Much Love Will Kill You

You Don't Fool Me

No-One But You (Only The Good Die Young)

Nagyjából ennyi :)
  • B0B0
    Asszem youtube-os linkgyűjteménnyel kezdem holnap
  • B0B0
    Abszolulte nem ciki! Én pl. kíváncsi vagyok, ki milyen mértékben változott meg azóta :) Főleg McGrady mester! :) Majd kiírom a szavazást a héten valamikor
  • larrylurex
    Fú, de ciki vagyok.:) Pedig amikor először nézegettem a fórumot, meg is akadt a szemem ezen.
  • vasmacs
    :-))
  • B0B0
    :)))

Nézd meg a #2135-öt! A régebbi motorosok biztos emlékeznek még rá, de végülis update-elhejtük a listát, érdekes lesz! :)
  • larrylurex
    Alkalom adtán még klipszavazást is csinálhatunk. Ez pl. tökkirály nálam.:) A youtube-on meg fenn van az összes hivatalos(és nem hivatalos) videoklip, ha esetleg előkerülne valami ismeretlen. Majd egyszer.
  • B0B0
    queenzone-on rengeteg kép van róla
  • vasmacs
    Tudom, nem azért küldtem :-) Csak még nem láttam így ezt a képet :-)
    A másik meg sztem tök érdekes, hogy milyen volt gyereknek, láttam már róla, de ezeket még nem.
  • B0B0
    Köszi! :)

Aztán tessék csak benézegetni
  • zakika
    akkor mehet epi boszdej meglepinek?
    most talaltam - Queen - Calling All Girls Video (1982)

http://rapidshare.com/files/32196114/Queen_-_Calling_all_Girls.mpg

rapidrol nem tudok tolteni, de remelem valakinek tecceni fog

PS: uj meloban dolgozok es nincs idom sgt nezni (meg nem is szabad) :(, de neha estefele benezek
  • McGrady
    köszönöm szépen! ;-)
  • B0B0
    Hepi börszdéj tú jú! :)

• B0B0
  • vasmacs
    De még inkább
    http://www.linternaute.com/musique/diaporama-image/freddie-mercury/1.shtml
    És a második kép is :-)
  • vasmacs
    http://www.queenmustgoon.net/download/sfondi/SfondoFreddie+.jpg
    :-)