QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Eddig is mindig elõre meg volt beszélve, az más kérdés, hogy valaki nem olvasta el elég figyelmesen és nem emlékezett rá.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

zakika
jo, csak elore beszeljuk meg a szabalyokat, hogy utolag senki ne reklamaljon

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

B0B0
Na, úgy néz ki, gyûlünk! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

zakika
nekem is meg van az osszes, halgattam is oket, van kedvencem is. nem mondhatnam hogy ismerem oket nagyon, de azert talan meg el tudnek szavazgatni

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

qwertrt
Én is benne vagyok! :-)

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Jones Nedved
Én is ismerem õket <#eljen> 😄

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

NonsenS
Hát sztem jelentkezzenek azok, akik ismerik az összes albumot, tudnak róluk véleményt mondani, és benne lennének.

Én jelentkezek!!!

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

B0B0
Meglátjuk! 😊

qwertrt
Szerintem érdemes lenne belevágni

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Egy albumszavazás anno elkezdõdött, de aztán elhalt, mert az idejáró emberek közt olyanok is vannak, akik nem ismerik mindegyiket és emiatt volt, hogy 2-3 szavazott csak. :/

Mondjuk azóta volt egy kis cserélõdés, lehet, hogy most lenne létjogosultsága<#fejvakaras>

NonsenS
TÉNYLEG!

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

qwertrt
Albumszavazás sem volt még tudtommal, pedig milyen kézenfekvõ...

B0B0
😄D

Hááát azért az 50 000 kicsit még távol van! 😊

NonsenS
Aha. Aztán az 5000. És a végén azt vesszük észre, hogy 50 000 hsz van a topicban. Aztán hozunk létre egy új oldalt a fórumnak, mert az sg nem fogja fenntartani ezt a fórumot, aztán meg....

B0B0
Szép lassan így beközeledtünk a 4000-hez! 😊

grizzly21
aha, érdekel!

B0B0
Kell akkor?

qwertrt
Hát, én is csak az angol wiki anyagából lettem ilyen okos :-) de tényleg érdekes, annyira felkeltette az érdeklõdésemet, hogy azóta leszedtem a Zep diszkográfiát, és egészen megtetszett a zenéjük

http://en.wikipedia.org/wiki/Led_Zeppelin

B0B0
Már szedem.

McGrady
tõlem :-))

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Igen, a pályájuk elején Queen-feldolgozásokkal kezdtek (ha jól tudom).

B0B0
A Queen-t is azóta hordozzák a tenyerükön a szemetek,amióta szegény Freddie meghalt! Akkor rögtön minden meg lett bocsájtva nekik.

Led Zep feldolgoz. No ez nekem új. <#fejvakaras> Mesélj még, én csak pár dal erejéig ismerem õket! 😊

NonsenS
És ez?
Qwertrt nem tudnád valahogyan elküldeni azokat a Willie Dixon számokat???

grizzly21
az beszerezhetõ valahonnan?

qwertrt
Azt hiszem 2002-ben a Led zeppelin kapott egy életmû Grammyt (vagy 2001-ben, de hogy megkapták, az biztos). Egy ilyen azért kijárna már a Queennek is. Külöben a Led Zeppelin a Queen után a másik nagy kedvencem, de azt nem lehet róluk elmondani, hogy ne szeretné õket a kritika. Ha akkoriban kevésbé is, manapság igen tenyerén hordozza õket pl. a Rolling Stone is.

Amit Ribbie-ról mondasz, ugyanazt elmondhatjuk ugyanakkor a Zeprõl is. Mint már írtam a lemezeik minimum 1/3-ad része blues és folk feldolgozásokból áll, több pert is akasztottak a nyakukba. Eléb megnézni a leghíresebb dalukat, a Whole Lotta Love-ot: Willie Dixon dalainak zseniális összedolgozása (You Need Love, Shake for Me, Back Door Man).

McGrady
jah
a Fetrengés c. lemezükön látszik hogy vérprofik...a Queen paródiákat is visszaadják rendesen 😊

Kuss!-magyarázta.

B0B0
<#worship><#taps><#worship><#taps>

Mirigyék nagyon tudnak játszani, de ugye az általad említett okokért eladták magukat a médiának

McGrady
<#eljen>
én is így vagyok vele nagyrészt
amúgy Madonna vagy Robbie Williams szerény véleményem szerint azért csinálnak ilyen zenét, mert kell nekik a pénz...a közönség hülye, ezt veszi be, igényes zenét hiába dörgölsz az orruk alá, leszarják...úgyhogy csinálnak valami buta dallamot semmitmondó szöveggel és kész is a "sláger"
de biztos tudnának jobbat
a Mirigy is azért baromkodik, mert ha igényes rockot játszana, a kutya se figyelne rájuk.
persze vannak menthetetlen esetek, ezek a "popdívák", de õket inkább nem emlegetem...

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Hát Madonnát én nem tartom sokra az alább említett okok miatt, de a sikerei mellet nem lehet elmenni csak úgy 😊

A mai igényes zenéknél gondolom olyan típusuakra gondoltál, amik úgymond nincsenek a kirakatban, ugye?

B0B0
Hmmm. Hát akkor neked gyûlölnöd kéne a Led Zeppelint (nem tudom ugyan, hogy szereted-e, na és persze több 70-es évek beli nagy rock-elõadót), mert a sajtó abban a korban általában a sikeresebb bandákat támadta, leghevesebben ugye õket és a Queen-t (elnézést, hogy õket hozom fel példaként, de az õ esetükben ez igencsak kiemelkedõ volt).

A másik:
Az igazán nagy klasszikusoknak (ABBA, Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, T. Rex, Creedence Clearwater Revival, Dire Straits, Uriah Heep) nincsen Grammy díjuk, ami ugye a zene oscar.

Szerintem az alapján megítélni valamit, hogy a sajtó jónak tartja-e vagy nem az önmagadhoz õszinte gondolkodás sárba tiprása. Szerintem inkább te magad döntsd el, hogy valami színvonalas-e vagy nem, vagy te annyira jó srác! 😉

Robbie Williamsrõl még annyit. Vagy 1 órán át kerestem a cikket, de sajna nem találtam rá 😞 amiben olvastam, hogy egy ürge hozzáállt górcsõ alá vetni a "dalait". Kiderítette, hogy a dalok közel 50%-a feldolgozás, csak az eredetik nagyrésze nem angol anyanyelvû ország slágere (lásd ugye Oláh Ibolya-Magyarország alias portugál népdal). Na én ezért utálom a gyereket. Semmi kreativitás nincs benne.

qwertrt
Nos, a színvonalat általában nem egy ember határozza meg, ez így van nálam is. Az említett elõadókat azért tartom színvonalasnak, mert általában a kritika és a szakma azoknak tartja õket. Speciel nekem pl. Robbie williams munkássága (fõleg az utóbbi idõben) is bejön, de azt már említeni sem mertem :-) Más kérdés, hogy Williams színvonalassága vitatott, ez azt hiszem nem kérdés.

NonsenS
Hát, már rég voltam itt (önhibámon kívül természetesen), és hát tényleg szépen elvitáztok itt. És még én voltam leb*szva, mert anno Deep Purple-lel offoltam a témát😊

Az én véleményem hasonló Boboéhoz.
Egyrészt a feldolgozások. Én is rühellem õket. Ma például a tesóm mutatott egyet, de elõtte figyelmeztetett, hogy ne kiabáljak. Hát persze, hogy egy technós Another One Bites The Dust feldolgozás volt. 1 másodpercig volt a fülemben a füles<#falbav>.
Na persze a feldolgozásoknál is vannak kivételek. Például a már említett pályakezdések. Aztán ott vannak a poénos feldolgozások. Nem hallgatok Irigy Mirigyet, de azt nem vetem meg, hogy feldolgozzák a számokat úgy, hogy vicces legyen a szövegük. És persze az, amikor tiszteletbõl játszanak el egy számot nagy együttesek.
Viszont AZ, amikor azért, hogy pénzt keressenek rajta, azért egy klasszikus dallamot átírnak. Na az engem kiborít. Vegyük példának Madonnának az ABBA feldolgozását. Gondolom mindenki tudja, mire gondolok. Namármost hallottam olyat, hogy egy emberke azt se tudta, hogy ez eredetileg nem is Madonna. Attól függetlenül tisztelem Madonnát, mert Õ is egy mûvész, aki nagy sikereket ért el (amit ugye nem lehet csak úgy elérni). Viszont minden reggel a kollégiumomban a rádióból szó szerint ömlik rám ez a mai szenny popzene. Van kivétel, persze, de amíg minden reggel az alatt a 3/4 óra alatt minimum 3-4 feldolgozást hallok (amirõl tudom, hogy az és még a többi, amirõl nem is tudom), addig nem túl boldogak a reggeleim.
A másik része a témának, hogy manapság tényleg milyen zenéket csinálnak. Szerintem a mai pop nagyon lesüllyedt. Mármint zeneileg. A szövegekrõl nem tudok nyilatkozni, de tény, hogy a zenének az egyik része maga a szöveg és mondanivaló, a másik pedighát a zeneiség. Én zeneileg értem a lesüllyedést. Egyszerûen alig hallok olyat, amire azt mondanám, hogy ez igen, EZ zene. Persze ezek a már említett rádióban hallott zenékre igazak. Viszont van manapság is igényes és jó zene. Nyilván sokkal nehezebb írni egy jó dallamot, mert az ember kitalál egy dallamot és rájön, hogy hoppá, már van egy ilyen zene (na persze ez ritkán fordul elõ). (Egyébként ez is a feldolgozás téma: Ha én a gitáron egy ti-ti-tá ritmusban pengetek egy d-E-A akkordot, akkor azt le lehet védetni?? Nem hiszem. Pedig valaki már írt belõle egy híres számot.) Visszatérve a témára én is ismerek sok jó mai igényes zenét. Nem csak rockot.

Támadjátok a véleményem, érveljetek ellene, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. (De hosszúra sikerült a mondandóm<#circling>)

B0B0
Nem. Nem az az érvem. Az én érvem az, hogy tudom mirõl szólnak azok a dalok, amiket úgy hallgatok. Te például mi alapján nevezed színvonalasnak a Foo Fighters? Hmm. Csak tudni szeretném, mi a feltétele nálad a színvonalas zenének.

B0B0
Nem én kezdtem el a másikkal személyeskedni. És nem tudom emlékszik e rá, de az egész témát így kezdtem:
"tudom, elég merev hozzállás" Mármint az enyém. Ezek után nem tudom miért kell sértegetni a másikat csak azért, mert valamit máshogy gondol.

qwertrt
Te azt érvnek neveznéd, hogy "fogalmad arról, mirõl is szólnak azok a dalok, amiket hallagatsz!"? Ez hogy jön ahhoz, hogy te csõlátó vagy? :-)

Természetesen nem zavar, ha a Queent emlegetik, nem is mondtam, de az igen, ha elvakult fanatizmusodban :-) lefikázod pölö a mai kor zenéjét. Mert akkor nem tudod mit beszélsz. Ha stúdiótechnikus vagy, és rendelkezel zenei mûveltséggel, tuthatnád, hogy mai is léteznek igényes elõadók, hogy csk az általam kedvenceket említsem: RHCP, Scissor Sisters vagy Foo Fighters.

McGrady
nem hiszem hogy túl sok értelme van ezeken vitázni...ez egy szubjektív (de még mennyire) mûvészet, kinek mi jön be.
ráadásul csak egymás torkának fogtok esni 😊)

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Egy Queen topicban mihez hasonlítsam a zenét????????!

Most mondjam, hogy Máté Péter? Tessék! Máté Péter! Ha ez számodra kevésbé irritáló. Nem hittem volna, hogy egy Queen rajongót az zavar, hogy a populáris zenét kedvenc együtteséhez hasonlítják.

Ja! Amúgy meg, továbbra sem értem mik az érveid. Mert nekem vannak, de neked nincsenek.<#fejvakaras>

qwertrt
Hogy tudom-e, ki mirõ zenél, annak semmi köze ahhoz, hogy teneked csõlátásod van-e vagy sem. De tényleg olyan zavaró, hogy mindent a Queenhez hasonlítasz, a Queen mindennél jobb, a többi együttes szart sem ér a Queenhez képest. Akármit is mond az ember, te mindig rá tudsz kontrázni, hogy a Queen mégis a legjobb. Annak ellenére, hogy én is Queen rajongó vagyok, elismerem, hogy nekik is vannak gyenge albumaik, gyenge pillanataik, stb. Nem tudom elképzelni, hogy egy stúdiómérnök, aki rendelkezik bizonyos zenei mûveltséggel (azaz akkor ismernie kell a 60-70-80-as évek nagy zenekarait), mégis ennyire csõlátó legyen.

B0B0
Garden Lodge:

zakika
vagyis publikussa, mert nem en tettem fel a rapidra, csak fel a forumra

keveredik a logikai menetem, pedig meg nem is ittam

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

zakika
neked tettem fel

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

B0B0
Leszedjem?

B0B0
😞(((

zakika
meloban le van tiltva (logikus), othon meg a providerem lekorlatozta ejszakara 11 tol reggel nyolcig totlhetek rola. szar

B0B0
Miért nem tudsz tölteni rapidról???

zakika
ezt talaltam

Queen may 15, 1985

What we get here is a fantastic performance with a not so great sound but still with a minimum quality being a soundboard recording 😊
This is also known as "Rock In Japan". The last 4 tracks according to my info are from a show in San Diego in 1977 with a little better sound. Enjoy, it's a fine era in Queen's history!

Sound quality: 8

Tracklist:

DISC 1
Tear It Up
Tie Your Mother Down
Under Pressure
Somebody To Love
Killer Queen
Seven Seas Of Rhye
Keep Yourself Alive
Liar
Instrumental Inferno
It's A Hard Life
Dragon Attack
Now I'm Here
Is This The World We Created?

DISC 2
Love Of My Life
Another One Bites The Dust
Hammer To Fall
Crazy Little Thing Called Love
Bohemian Rhapsody
Radio Ga Ga
I Want To Break Free
Jailhouse Rock
We Will Rock You
We Are The Champions
God Save The Queen
We Will Rock You
It's Late
Melancholy Blues
Spread Your Wings

As usual you must use Soundaboard as a pass to open the files:

http://rapidshare.com/files/16459923/Q_jap_85pt1.rar
http://rapidshare.com/files/16609433/Q_jap_85pt2.rar
http://rapidshare.com/files/16470103/Q_jap_85pt3.rar

nem tudok rapidrol tolteni, tehat nem tudom milyen

B0B0
Én nem ajánlottam fel semmit, de ha gondolod, lefordítom a dalodat. 😊

Ja! Azt meg ne feltételezd, hogy semmit sem tudok más zenékrõl, mert ha így lenne, akkor nem bírálnám õket. Én stúdiómérnök vagyok, ehhez a szakmához akaratlanul is szükséges némi zenei mûveltség, hát ha még szereti valaki.

B0B0
Tudod, nem értem miért mondod ezt, amikor neked sincs fogalmad arról, mirõl is szólnak azok a dalok, amiket hallagatsz! <#nemtudom>

Nem vagyok én olyan nagyra a tudásommal, de azért annyival elõrébb tartok, mint ti, hogy elolvasom a szövegeket. Volt olyan együttes, akiket 8 éve igencsak kedveltem, de miután kirajzolódott elõttem, hogy mirõl is szól a zenéjük, kiábrándultam belõlük. De volt olyan eset, ami ennek elletéte volt.

zakika
valamikor kozepsulin azt monta az osztalyfonokom, hogy tanuljunk meg mindent valamirol es valamit mindenrol. ha ezt leegyszerusitem a zenere, akkor te mar (majdnem) mindent tudsz a Queenrol, de majdnem semmit a tobbi zenerol. mindig a Queenel hasonlitod ossze es azt varod el hogy olyan legyen. pedig semmi nem ugyanaz. meg kellene probalnod kicsit tagitanod a kereteken.
ami az en zenei izlesemet illeti - nekem is van kedvencem amirol igyekszem mindent megtudni, naponta latogatom a forumat, kivesezgessuk a dalait, meg a feldolgozasokon is elgondolkozunk (van amelyiken erdemes, van amit jobb ha nem is csinaltak volna meg). 4 DVDnyi mp3 van csak tole - a astudio felveteleken kivul demok, elo felvetelek es feldolgozasaok. akik ismernek (szemelyesen) tudjak, hogy az is egyfajta fanatizmus (tehat tisztelet a tiednek is). persze halgatok mas rockot is, de neha egy kis metal es pop is elojon (fefesegem keresere). Amit 20 eve hulyesegnek neveztem, azt most szivesen meghalgatom, meg ha csak egy kis zongemeny is - egylemezes zenekar egyetlen slagere, de jo visszaemlekezni. talan azert hajlok mindig a nyolcvanas evek Queen albumai fele, mert emlekeim kotodnek hozza.
De azert szivesen elfogadom az ajanlatodat, hogy elmondod mit halgatok. akkor peldaul kezdjuk a Meat Loaf - Bat out of hell albumaval (egyi kedvencem) www.zakika.multiply.com

qwertrt
B0B0, sajnos neked csõlátásod van, melynek fókuszában a Queen szerepel. Ezért még nem kell lefikázni a többi, vagy a mai zenét, fõleg mert nincs igazad.