QUEEN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo
Ezért tisztelik Freddie-t félistenként. Made In Heaven, annyi szent!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Neked aztán ötvözött nemesacélból lehet a gerinced! 😄 Egymagad képes vagy kiállni ennyi ellenvélemény ellen. Én veled értek egyet majdnem teljes egészében. Elõttem is nyilvánvaló, hogy a mai zene és általában a mûvészetek válságban vannak. Már régen is volt aki elvbõl nem preferálta a pop-ot, a ZENEI HITELESSÉG (asszem ennek épp az ideje már hogy szerepeljen már a kulcsszavak között) abszolût ellenpólusát jelentette, ami önmagában akkor általálnosításnak minõsülhetett, ma már nem igazán.
A mai popzene (és talán a zene...) iránt egyre csökken az érdeklõdés, ami engem sem lep meg például. Az új vonulatok csak szánalmas próbálkozásoknak hatnak azokhoz az igazi és nagy fenoménekhez képest, akiknek adott esetben idõnként (s érezhetõen egyre gyakrabban) feldolgozzák a klasszikus remekmûveiket.
És azt talán Bobo, Te sem vétóztad meg a tehetségesség kapcsán, hogy ma is millió és egy zenész van, aki mérnöki pontossággal képes és hajlandó 😊 eljátszani a hangszerén szinte bármilyen számot.... Nekem egy barátom például gyönyörûen eljáttsza Van Halen-ék Erruption-jét, méghozzá az eredeti kalapács-tecnikával. A zenetörténeti klasszikus még a pláza cicák-ban is elindít valamit. Az nagy és tiszteletre méltó. De nem is az, hogy eljáttsza, hanem hogy kitalálta. A különbség mindössze ennyi, de épp elegenõ, azt hiszem....
javaslok egy ket hetes Quen elvonokurat (vagy mar kegyetlen vagyok). helyette a forumtarsaid ajallanak neked halgatnivalot (nem feltetlenul mostani alkotasokat)
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Én kizárólag csak annyival érvelek, hogy a zene eredetileg azt jelenti, hogy egy dallamban adnak elõ egy verset/eposzt/történetet és a kettõ harmonizál egymással. Én nem igazán értem mirõl énekel pl. Norah Jones vagy Robbie Williams (és még sorolhatnám) de nekem csak annyi jön le belõle, hogy hú de jóóóó az a valami amirõl szó van, vagy húúúú de rossz, vagy egyszerûen ismételget benne 5 mondatot, ami valami ilyesmi, hogy: Ó jee, de megy az autód, úúú száguld, mint állat, vagy ugye a másik véglet a: ilyen szar kocsit jee még nem vezettem, pedig mercédeszt akartam, óóó igeeeen, és ez a járgány de szaaar. Ha egy Queen dal szövegét elolvasod, el kell gondolkodnod rajta, mert nem olyan egyszerû, hogy egybõl lejöjjön, mirõl is szól és mit üzen. Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy a zene rá van írva a szövegre. Nem tudom ugyan, de az a sanda gyanúm, hogy a mai "zene"gyártás pont fordítva mûködik. Írnak (egy nem mellesleg egyszerû, egy ritmuson nyugvó) dalt, aztán írnak rá valami szöveget, ami kutyát sem érdekel, mirõl szól. Na ez nálam nem a zene fogalmába tartozik. De ez van. Én már csak ilyen vagyok.<#smile>#smile> Kisarkosodott igényesség.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
"Buta kommersz szarokat csinálnak ma már."
pavarotti - azt mondjak jo tenor (bar nem tudom az micsoda)
callas - sokak peldakepe
wagner - monumentalis operakat irt
de mehetnuk a popularisabb mufajba is
Blackmore - a deep purplebol ismert virtuoz gitaros
Jon Lord - ugyanugy deep purple, billentyus es klasszikus zenet is jaccot (pl Bach)
Meat Loaf - ennek is jo hangja van, erdemes meghalgatni (Jim Steinman irja a zenei jobbikat)
A.L. Webber - musicalok (vilaghiruek)
Sarah Brightman - Webber volt felesege es talan a musicaljainek legismertebb eloadoja
folytassam?
Kuss!-magyarázta.
a Dream Theater feldolgozas a multiply oldalamon van
Piramis - egyik kedvenc magyar zenekarom. Neha furan hat revesz hangja. Az erotika c. album szoveget Horvath Attila irta, aki a Koral udvari dalszerzoje (Balazs Feco es Koral az orok kedvenc).
Náluk -meg persze a Queennél- döbben rá az ember, hogy mennyire egyszeru az egész, 1 gitár és 1-2 mikrofon is elég a jó zenéhez.
A piramisnak voltak jo dalai, a Szállj Fel Magasra még külföldön is népszeru volt asszem. A pmobile is saját dallokat irt nem ellopta mint a sok szar kamuzenekar, bár ahogy látom azzal nincs bajod😊
meg ott volt a Robbie Williams féle We are the champions is. Robbie ról se lehetne mondani hogy megélhetési gondjai vannak, meg hogy nem lenne néhány népszeru dala.
naés mi a véleményed az Irigy Mirigyrõl? :-))
Kuss!-magyarázta.
push me in the 220 és hasonló "mondanivalójú" számokat én sem szeretem, sõt...a mobil 1980 végéig volt mobil, amikor ottvolt Bencsik meg Cserháti...az utána lévõ mobil normális gitáros hiányában nem tartozik a kedvenceim közé, sõt :-) az már komédia számomra.
hallgatom a DT-féle BohRhapot (köszi, Zakika!), hát meg kell mondjam, kurvajó. Petrucci kihozza ízzel a szólót, nem csak odavágja. Látszik hogy profi banda, a Kansas számot is egy az egybe nyomatják, respect nekik :-)
Kuss!-magyarázta.
persze hogy nem Queen meg Jethro Tull meg Kansas meg Pink Floyd meg Dream Theater szintû, de a maguk mûfajában szerintem ezerszer jobban odatették mint pl. a Piramis vagy Beatrice
amit ki lehetett hozni az egyszerû rockzenébõl azt kihozták...
Kuss!-magyarázta.
mi bajod a mobillal? sokan lenézik õket, pedig eddig max ha 2-3 embert láttam, aki hangról hangra le bírta játszani Samu szólóit...
Kuss!-magyarázta.
Queen, ABBA, P Mobil 😊 Nem éppen puszipajtások 😊
nem lesz még egy olyan kiváló gitárosa Magyarországnak, mint aki volt anno a Mobilnak...
Kuss!-magyarázta.