9010
-
happy birthday:)
4 -
Boldog Szülinapot Larry!
5 -
Heppi Börszdéj Larrylurex!!! :)
6 -
A ragtime pont olyan, mint a Seaside Rendezvous, vagy a Bring Back That Leroy Brown, tulajdonképpen egy felgyorsított, modernebb jazz.
7
(Ha így megy, a hétvégén meglesz :)) -
Country - folk rock, egy lépésnyire van egymástól :-)
A ragtime viszont nem tudom mi...
8 -
’39 - country
Seaside Rendezvous - ragtime
Egyébként direkt nem hoztam ezt föl példának, mert erre joggal lehet azt mondani, hogy: Na persze, az "Opera" az más! :) -
Persze a legjobb példa még mindig az A Night at the Opera:
Death on Two Legs - hard rock
Lazing On a Sunday Afternoon - kabaré
I’m in Love with My Car - blues rock
You’re My Best Friend - pop
’39 - folk rock
Sweet Lady - heavy metal
Seaside Rendezvous - kabaré
The Prophet’s Song - progressszív rock
Love of My Life - lassú ballada
Good Company - dixieland
Bohemian Rhapsody - progresszív opera-rock
God Save the Queen - himnusz
Imádom ezt az albumot, legjobban May eklektikus szerzeményei tetszenek, szerinte akkoriban ő volt a legjobb a négy tag közül.
10
-
A Sheer Heart Attack-ra én is úgy értettem a "vérbeli-pop" kifejezést, hogy new-wave (csak lefelejtettem)
Egyébként a zene is bizonyos szempontból olyan mint az étel: nem mindenkinek ízlik ugyanaz és nem mindenki érzi ugyanazt az ízt egy ételnél. :)
11 -
Fú, ez is mutatja, milyen tág értelmezése van a zenének :-) Én az alábbiakat (györkeresen) máshogy tudtam:
We Will Rock You és We Are the Champions - vérbeli stadion rock, mert mindkettő direkt úgy lett írva, hogy a közönség énekelni tudja (főleg a WWRY)
Sheer Heart Attack: New Wave/punk
-
Hmm :) Ez mindig nehéz feladat, jellemezni a zenéjüket. Valaki szimfonikus rocknak hívta, de ebbe ugye nem lehet belesorolni egy Stone Cold Crazy-t például. Sokan a kezdeti időkben hard-rock kategóriába sorolták őket (többek között a literatura.hu is), de egy hard rock banda nem tesz minden albumára egy Nevermore szintű balladát. Azon kívül Freddie hangja sem az a tipikus Hard-rocker. Valaki a pop-os rock-ot mondja rájuk, ez persze valamelyest illik a 80-as évek beli munkákra, de a 70-es évek albumaira messze nem igaz.
Az az igazság, hogy egy-egy albumuk már önmagában is olyan színes zeneileg, hogy lehetetlen egy szóval, vagy egy mondattal elintézni a Queen stílusát. Nézzük csak meg pl. a News Of the World-öt!
1. szám: We Will Rock You
Induló-szerű dal, amolyan new-wavevel fűszerezett rock
2. szám: We Are The Champions
Hiába hívják sokan stadion rocknak, mert nem az. Progresszív rockzene, ami később a szövege miatt lett divatos a staionokba.
3. szám: Sheer Heart Attack
Ez egy vérbeli pop-dal
4. szám: All Dead, All Dead
A Queen "menetrendszerint" érkező balladája
5. szám: Spread Your Wings
Rock-himnusz (érdekes módon sokkal modernebb kiadásban, mint az előző két albumon)
6. szám: Fight From The Inside
Kemély hard rock
7. szám: Get Down, Make Love
Freddie furcsa szerzeményére az ember kapásból azt mondja, hogy vérbeli new-wave-es dal
8. szám: Sleeping On The Sidewalk
Remek blues, blues-on túlmutató gitárjátékkal
9. szám: Who Needs You
Óceániai hangulatú dal, kongár elemekkel
10. szám: It's Late
Ez lenne az a bizonyos nagyobb horderejű rock-dal, mint korábban a BoRhap, vagy a Balck Queen, bonyolult szerkezettel (3. felvonásból áll) és összetett zenével
11. szám: My Melancholy Blues
Alapból blues dal, de vastagon benne van a Queen-es líra
Na! Ez 11 szám, és minimum 7 homlokegyenest más stílus. Gondoljunk bele, hogy a rockzene és a new-wave legnagyobb háborújának idején mindkét stílus szerepel az albumon. De elég csak a blues és a hard-rock ellentétekre gondolnunk. Na ezek után mi is mondhatnék :)
13 -
Hát az akkori felhozatal sokkal színesebb volt, épp ezért nagyon nehéz átfogó képek kapni a korról. Mindig tanul az ember újat :)
14 -
Brian May egy nyilatkozatban kifejezetten említette, hogy a Queen II-re hatással volt a The Who és a Led Zeppelin, bár igaz, nem a rétegezett gitárhangzás kapcsán mondta.
Valahol azt is említették, hogy a Beach Boys is hatással volt rájuk.
Milyen jellemzőket írnál hozzá még a zenéjükhöz?
15 -
Ehhez én sajnos nem nagyon tudok hozzászólni, mert még nem teljesen ismerem a felsoroltak zenéit. Pedig hallgatom őket, próbálom őket megismerni, de annyi van, hogy méééég.
Nos. Szerintem ötezerig számoljuk vissza a hsz-eket úgy, hogy minden küldött üzenet után odaírjuk, hogy hány van még hátra.
16 -
A rétegzett gitárhangzás The Who-s hatásával nem értek egyet. Sosem említették ellenben rendszeresen hivatkoznak Hendrixre, Page-re, a Free-re, a Rolling Stones-ra (bár Richards nem igazán rétegzett gitárhangzásáról híres :)). Példa rá nálam a Great King Rat, vagy a Killer Queen
Rétegzett vokálokban szinte mindig a Beach Boys-t tekintik az "elődnek", pedig Freddie állítólag kifejezetten idegesítőnek nevezte, hogy idézzem: "az idétlen amerikai zenészeket". Ennek legismertebb és legjobb reprezentánsa a Somebody To Love (amiben szerintem egyértelműen túlszárnyalják a Beach Boys-t). De vannak pillanatok a Who Needs You-ban is :)
Glam Rock? Hát az öltözködésük egyértelműen Gary Glitter hatása, a zene esetében az általad felsoroltak mellett még egy nagyon fontos személy van: Dawid Bowie! Nekem a kedvenc glam-es daluk a Liar! :) -
Elgondolkodtam a Queen zenei stílusáról, és befolyásolóikról. Egyenlőre három jellemzőt szűrtem le:
1. Rétegezett gitárhangzás - ihletők: The Who, példa: ?
2. Rétegezett vokálok: ihletők - Beatles, Beach Boys, példa: The March of the Black Queen, Bohemian Rhapsody
3. Glam rock megjelenés (a korai korszakban): Sweet, Mott the Hoople, példa: Tenement Funster, Killer Queen
Várom a véleményeket. -
19:P:D -
Ha jól látom, még 20 hsz és elérjük az 5000-et! :) -
:D -
pipeppers #4978 Tudod az a baj, hogy lusták vagyunk. Egyszer megpróbáltuk, bejött a wiki, és feladtuk :)) -
Azt meg azért mondtam, hogy reklám, mert a youtube-s szöveg egy másik kedvenc előadóm egyik dala, de úgy látszik, hogy senki sem nézte meg 
De most már ne is nézzétek! -
Végülis :DDD -
pipeppers #4975 :)))))
Nem megmondta, hogy megtalálta a megoldást? :)
Youtube link is és wiki is. :) -
Azért Roger csak ott volt: http://www.youtube.com/watch?v=yPPVvrDtArA -
Hmmm. :)
Erre: http://youtube.com/watch?v=XPETFTvYnB0
Ez jön be: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Night_At_The_Opera -
hmmm. Lehet, hogy én fogok nyerni?
Megtaláltam azt a youtube-ost videót:
http://youtube.com/watch?v=XPETFTvYnB0
Najó, ez talán csak reklám, de őket is szeretem:D -
Hehe. A hónap kérdése. A helyes megválaszolók között kisorsolunk két liter vákuumot, egy liter hamis bort, valamint 2hetes mallorcai-álomutazást. Álmodozás a megfejtő teljes birtokában:) Még akár az utazás hosszát is meghosszabbíthatja képzeletben.
Egyébként Wikit ahhoz is be lehet linkelni:) -
Egy kis infó az alkotóról -
Ez konkrétan Grandville mű, mint az összes Innuendos grafika (belső borítók, kislemezek)
Az album borítója annyiban különbözik az eredetitől, hogy Freddie rajzolta rá a banánt. -
Ez a kép szerepel az Innuendo album borítóján, ez most konkrétan Grandville-mű, vagy csak annak alapján készült az Innuendo számára? -
Lejött a Live at Budapest, ha valakinek kell szóljon (de megvan a Wembli, a Bowl és a Return of the Champions is). -
Egykutya :/ -
nemnem, most borg:) -
pipeppers #4964 Ejnye :) -
No! Mi történt??? Csak nem bunker barátunk? -
Ha a Uriah Heep July Morningja nem volt No1. akkor esélyes a dolog. -
na itt vagyok én csak a másik nickemet egy hétre elküldték nyaralni -
Igaz az, hogy a 6 és fél perces Innue4ndo a valaha volt leghosszabb angliai No. 1 kislemez? -
:) -
pipeppers #4958 Az A night at the operára milyen youtube-ot linkelsz? :) -
Huh. Pár hét után végre újra itt vagyok. Örülök, hogy nem indult addig semmilyen szavazás, de akkor mostmár Vasmacsot is megvárjuk.
Jó a banner!!! Bár a címekre télleg lehetne linkelni youtube-ot vagy wikit. Inkább tubeot.