30108
  • Viktor99
    Ha hiszed ha nem megéri olyan hülyének lenni. Ha spynak álcázod magad akkor az álcád is álcázva van. Szóval az ellenfél úgy látja hogy te egy álcázott spy csapattag vagy.

Én mindig váltani szoktam az álcákat elég sokszor és a spy mindig bejön.
  • Zomil
    Spy-nál inkább az a fontos, h ismerd a mapokat, nem árt vágni hol vannak az ammo pack-ek és igy ismán át lehet menni a map egyik végéböl a másikba végig láthatatlanul :)
  • SzirmosSzisza
    "The key is only available to be purchased from the Mann Co. Store; it cannot be found from random drops and cannot be crafted. The key can be traded two days after being purchased."
  • ratgab
    Man co Supply Crate-t ki tudom nyitni kulcsvásárlás nélkül? Lehet craftolni vagy lootolni ilyen kulcsot?
  • SzirmosSzisza
    Rohadt könnyű craftolni is, kb mindenkinek van :D
  • Grr1234
    Hehh, mikor megyek heavyvel néha negyed órát kell bőgni a csapatnak, hogy nem kell 4 sniper, valaki legyen medic...
  • RedDevilsza
    Jó hát ahhoz elég lámának kell lenni hogy ott állj és benyelj 3-4 lövést.
  • PunkZoli
    utálom azokat a buzikat is ,akik ha 20 hp lemegy visszarohannak a kezdőre, mondjuk főleg cp mapon idegegesítő, mert ott ha nekinyomod meghalsz kb ugyanott tartasz időben és még csináltál is valamit

goldrushon is meg lehet tartani hevik ellen a dolgot sztikikkel, szentrikkel , überekkel simán, csak a gond, hogy az emberek képtelenek csapatban gondolkodni és győz a hülyeség, azaz veszt, ahol több győkér single player fortress játékos van, aki spymániázik, vagy snipermániázik
  • Neoncsoves
    én sima revolverrel szoktam őket lelőni :D
  • RedDevilsza
    Erre van az Ambassador kitalálva.
  • NEOreg3
    nem kell félni a razorback-es sniperektől, közvetlen közel mész hozzájuk és 2-3-at beléjük lősz, mire reagálni tudnának, már meghaltak
  • Fpocok
    LOL most nézem, hogy 5.5Euróért lehet venni a fegyót! :D
  • ratgab
    Én meg a Medic+ Heavy kombókra utazok! Snipereket csak akkor zaklatom, ha nincs a hátukon pajzs!

2-3 napja volt, hogy a szokásos Sniper-sniper csatánkat vívtuk egy ellenséges játékossal és mikor én vesztettem spy-ként éledtem újra... mögé kerültem és backstab-et kapott, aztán az előtte 1 méterrel lévő sniper is (akkor derült ki, hogy 2-en voltak és egyiken sem volt pajzs).

Utána egy Engineer csavarkulccsal lecsapott.... De megérte...
  • Fpocok
    Átmegy az ellenfélen, többször sebez, nem kell lőszer bele, viszont pumpálni kell, hogy feltöltse...

• SzirmosSzisza
    Én ha Spy vagyok vagy funolok Eternal Rewarddal vagy Sentry farmokat szedem ki, csak úgy ritkán vagyok vele.
  • Neoncsoves
  • csokalaci
    Én elég sokszor használom és be is szokott válni.
  • ratgab
    Én arra gondoltam mi van akkor, ha spyként ellenséges spynak álcázom magam.....

Próbáltad már? Lehet, hogy ez is nyerő lehet (majd legközelebbi meccsben letesztelem)! Egyébként is ki az a hülye (jelenlévők ne vegyék magukra), aki spy-ként spynak álcázza magát? Legalábbis én ilyet még nem láttam!
  • Rage47
    hogy néz ki?
    képet:)
  • ratgab
    Persze 100 %-os megoldások nem léteznek.... Nyilván! Ez nem is kérdés!

Okos tanácsok egyébknét! Köszi!
  • Fpocok
    KAPTAM.
  • Fpocok
    OMG! RANDOMRA KAPTAL LÉZERPUSKÁT!
  • ronihun
    én például egyszer beálltam engi álcával egy üres dispenser mellé, elég sok killt szereztem így:)
  • Viktor99
    Hát az sem 100%-os megoldás. Lehet néha trükközni. "El kell játszani hogy velük vagy." Ilyen kis apróságokkal amik rohadt hihetővé teszik.

Például:
    -Ha visszamész, ne menj egyenesen vissza. Hátrálj be és aztán fordulj meg.
    -Nyomogsd a medic hívót ha az álcázva kevés hp-d van.
    -Tömegben nyomogasd az X-2-t (Spy!), hogy elvond magadról a figyelmet. Persze ez is kockázatos mert ha pl egy pyro el kezd pörögni és nyomja a lángot akkor megjártad :P
    -Ha meglőnek ne reagálj rögtön. Folytasd ami eddig csináltál, ha elindultál valahova, tarsd az irányt. Néha ha nem reagálsz leszállnak rólad és tudsz keresni egy medpack-et. (Ez se jön be mindig, főleg a hülye heavynél-_-)
    -Stb, stb
  • Viktor99
    Én mindig vanilla spy-al tolom. Nem használok semmilyen kést vagy órát. Mondjuk ez is helyzettől függ. Védésnél van mikor beteszem a cnd-t. Azt kell használni amivel előrébb juttatod a csapatod. :P
  • ratgab
    Eddig minden játszmában akármilyen kaszttal voltam a társaim mindig spy veszélytől tartva belém lőttek (pyronál ez igen kellemetlen lett volna, ha tényleg ellenséges spy vagyok), így az álca igencsak kockázatos!

Ellenben ha láthatatlanul mögéjük kerültem egyszer sem szúrtak ki! Nem hátra figyelnek!

Álcát akkor tolom be, amikor már az ellenséges vonalak mögött vagyok, mert akkor már hihető, ha úgy megyek vissza, hogy rajtam van az álca tuti bukó!

Backstab meg az egész Spyolás lényege ezt tény!
  • SzirmosSzisza
    Eternal Rewarddal lehet szopatni a másik felet rendesen :D
  • Viktor99
    Én jó spy-nak tartom magam, és nem igazán értek veled egyet. Szerintem minél többször vagy láthatatlan annál nagyobb esélyed van a túlélésre. Erre jók az ammo pakkok. Ha nincs ott úgy kell uncloak-olni hogy ne lássanak meg. Az álcáról pedig annyit hogy az sose jó ha nincs, de nem hátrány ha mindig van :P Szóval inkább válts álcát 2 percenként mint hogy 5-6 percenként ugyanazt told be az akció kellős közepén. A spy egyik legnagyobb fegyvere a megtévesztés. Ezt kell kihasználni :) (Na meg a baackstb sem gyenge :P)
  • ratgab
    Akár kipróbálhatjuk a technikát, ha meghívtok!
  • SzirmosSzisza
    Az a baj, hogy ez leírva szép, de mivel Goldrush az csőpálya, ezért maximum a támadók tudnak a másik mögé kerülni, védekezőknek esélytelen, főleg Spynak, aki nem tud rocket jumpolni. És ha folyamatosan lőnek egy irányba, akkor a Spy nem tudja őket kikerülni, lehet akármilyen skilles. Egyszer próbáld ki goldrusht. Én mióta megvan TF2 csak azt tolom :)
  • ratgab
    Akár be is lehet várni az ellent egy alkalmas sarok mögött! Mielőtt már meglátnának benyomod a láthatatlanságot és megvárod, míg elhaladnak melletted... amint az uccsó is elment (tuti, hogy egy ilyen játékmódban gyorsan akarnak haladni)... akcióba lehet lépni.... Szép kis kavarodást lehet kelteni!

Ha valaki jól Spy-ol tuti legalább 1 támadó odavész, ha gyakorlott, akkor több is!
  • ratgab
    Ne találjon el golyó! Ha kell nagy ívben kell kerülni, lehetőleg olyan útvonalon, amit nem nagyon használnak!

Előbb utóbb úgy is szélesebb útvonalon kell haladniuk, akkkor meg végük van!

Jah és Spyhoz még egy dolog: Nagyon vigyázni, kell, hogy ne ütközz a támadóknak láthatatlanul, mert azonnal kapcsolnak... Tesztfázisban jópárszor elpatkoltam így!
  • ratgab
    Jah és Spy-al ha mögé ugrassz (magaslatról) már tolható is a backstab.... Erre is alkalmas az a pálya! CSak addig ne vegyenek észre, amíg mögéjük nem érsz (ez meg a Spy-olás alapfeltétele)!
  • SzirmosSzisza
    De, ha eltalál egy golyó, akkor látszódsz egyből :)
  • ratgab
    Ha láthatatlan vagy nem látnak! Amit én eddig kitapasztaltam a spy-al, hogy akkor kell aktiválni a láthatatlanságot, amikor már igen közel vagy az ellenfélhez, de még látótávolságon kívül (hogy ne fogyjon el az időd idejekorán) és amint az ellenséges vonalak mögé érsz akkor kell álcát kapcsolni.... ebben az esetben, ha 4-5 heavy van + 2 medic, akkor a csapat nagy része mögé tudsz kerülni, amikor is elkaphatod őket álca nélkül is!

És ebben az esetben a lendületük megtörése érdekében szerintem nyugodtan be is áldozhatja magát a Spy (respawnig, meg értékes területet lehet foglalni .... Mérnökök előre tudják tolni a Turreteket!)

Még ezen a Goldrush-on nem játszottam, de épp elég hely van rajta a Spy használatához ahogy elnézem!

• RatBaG #27152
    nincs valakinek egy felesleges black box-a?
  • SzirmosSzisza
    Azt tudom, de ha folyamatosan lőnek nem tudsz mögéjük jutni, mert, ha egyszer látják, hogy ott vagy, akkor rád fókuszálnak :)
  • ratgab
    Mediceket kikapják a spy-ok utána a heavy-k bukta is idő kérdése... Előre és hátra nem tudnak egyszerre figyelni ( 2-3 spy kikapja mediceket, még tán a heavy-kből is párat és rögtön megtörik a támadás)!
  • ratgab
    Backstab-et semmi sem healeli!
  • SzirmosSzisza
    De hogy ? Goldrush, jön feléd 4-5 heavy, mind lő folyamatosan, ha el is találod Flare Gunnal medic / cart visszahealeli :/

Most így max egy Engi teamet tudok elképzelni Wranglerrel :D