30108
- [ TF közösség ] -
- [ Steam HU ] -
- [ Vásárlás Steam-en ] -
- [ TF 2 Leírás ] -
- [ Magyar szerverek ] -
- [ OGC ]
SG.hu bővítmény a böngésződhöz
-
#7774 A TF2? Mert ha az akkor biztosan megéri! -
#7773 biztos lehetsz benne. nem fogsz csalódni -
#7772 Na hétfőn meglesz remélem megéri az árát. -
chooselee #7771 Én a vistát átugrom szerintem és várok a win7-re. Csak ha minden kötél szakad, akkor rakom fel a vistát, de nagyon nem akarom. :P -
donatus13 #7770 Persze, mivel májusban elvileg lejár az xp támogatása így valószínű ,hogy a vista és a windows 7 fog utat törni magának. -
#7769 Ja én tavaly novemberit láttam utoljára, most ezen én is meglepődtem. A statisztikában én a Windows XP 32bithez és a Vista 64bithez járultam hozzá 1-1 ponttal(3 gépem van, de 2-őn van Steam). Egyébként már szinte minden új gépet Vistaval adnak szóval nőni fog ez még. -
#7768 Ability a házigazda. -
#7767 intel részesedése nem lepett meg, a játékosok körében az AMD viszonylag nagy részt hasít ki magának, de alapjába véve a teljes piacon kb 26% volt a legnagyobb részsedése a P4-es fiaskónál.
de NV fölénye meglepett -
#7766 és akkor te most mit csinálsz?
amúgy annyira nem tértünk el, csak windows-on fut tf2....
btw:
http://www.fpsbanana.com/skins/61893
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=825716
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=826724
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=827310
-
#7765 Mi lenne ha a TF2 témánál maradnánk?
Aki meg erről akar vélekedni az menjen a megfelelő topic-ba.
Van ennek a témának házigazdája/moderátora? -
Pio #7764 Itt a vista elég durva, 24,96+9,18=34,14%. Szóval a 10%ot nagyon erősen túlviszi, de még a Poll-r-es 18%ot is, ahogy tippeltem, de ilyen sokat nem tippeltem volna én se.
Tanulságos még, hogy hogyan húzódunk a 64 bit felé, xpből még alig van, vistából már több, mint az egynegyede, és az egyenlőre természetesen igen csekély 7nél már többségben vannak a 64bitesek.
De kössz ezt az adatlapot, marha jó, nem is tudtam, hogy van ilyen. -
dzsaniii #7763 Nem tudom mi baja lehet egyáltalán valakinek az integrált programokkal. Én sem használok IE-t, én sem használok WMP-t, de attól még elfér, sőt, ki is lehet szedni őket, van rá módszer Vistában, hogy minden parancsikont, hivatkozás, könyvjelzőt, de még a fájl asszociációt is megszüntet, kitöröl. Amúgy meg az új Live programok egész jók. Windows Live Mail nem rossz program, a képnézegető és a fotógaléria is olyan, ami jó ha van egy gépen, ráadásul nem is rosszak, akiknek nincs igényük speciális alkalmazásokra azokat bőven kielégíti és biztos örülnek, hogy ez szerver része a Windowsnak. -
#7762 Ha témánál akarunk maradni akkor a Steam eredményét kell megnézni, negyedévente(vagy fél) csinálnak felmérést, a hardveredről és szoftveredről. A legutóbbinál valahol 20% alatt volt a Vista ha jól emlékszem.
Közben, meg is találtam: 2009 februári -
Pio #7761 Az a 10% az szerintem inkább 20+, legalábbis a múltkor láttam a poll-r-en egy szavazást, ahol 18% volt a vista, viszont 15% volt rajta a linux, úgyhogy valami kockaportálon készült a szavazás, amiből következik, hogy az átlagnál kisebb arányú lesz a vista eredménye.
Amúgy nagyon sok helyen olvastam, hogy az szidja izomból a vistát, aki nem szánta rá ugyan azt a néhány hónapot a kiismerésére, mint ami annakidején az XPhez is kellett. Aki nyitottan állt hozzá és komolyan foglalkozott vele az megszerette és mára sokkal jobban boldogul vele, mint XPvel.
Hogy ez igaz-e nem tudom, mert egyetlen egérkattintásnyi ideig se voltam még vista közelében. A 7et viszont kipróbáltam és szerintem szuper lesz, ráadásul a játék, amit kipróbáltam (far cry 2) is jobb FPSt produkált, mint XPn.
A windowsba meg azért van sokminden beleintegrálva, mert a vásárlóknak csak egy nagyon szűk rétege ért hozzá annyira, hogy mindent maga oldjon meg (ráadásul pont ezek között a legnagyobb arányú az illegális windows), a többségnek igenis sokkal jobb ez így. A többség örül annak, hogy felteszi a windowst pár perc alatt (legalábbis a 7 tényleg pár perc alatt fentvolt) és onnantól tud filmezni, zenét hallgatni, internetezni, CDt/DVDt írni (7ben már ISOkat is, ha jól olvastam), számológépezni, fájlokat kezelni, szövegszerkeszteni (az új wordpad és az új paint is igen sokat fejlődik), nyomtatni, scannelni, internetezni, satöbbi. Nem mindenkinek vannak napjai arra, hogy szórakozzon a számítógép finomhangolásával és nem mindenki számítógépezik annyit, hogy neki a legmegfelelőbb, legmaximalistább eszközökre legyen mindenhez szüksége, sőt, a többség valószínűleg ebből az utóbbi rétegből tevődik ki, hisz nyilván a microsoft fejlesztési irányvonalát nem idióták határozzák meg, hanem olyanok, akik felmérik, hogy mire van igény.
Arról nem is beszélve, hogy szerintem sokan megdöbbennének azok közül is, akiket zavar a sok integrált alkotóelem, ha a windows telepítése után kapnának egy tök üres tálcát, egy tök üres asztalt és egy ms-dos parancssor ikont... ;-)
Nem mellesleg valószínűleg az oprendszer megjelenése után napokon belül jönni fognak a tweaker programok amikkel aztán a hozzáértők olyan telepítő lemezeket csinálnak maguknak, amilyeneket akarnak. Sőt, már a bétából is vannak megbuherált verziók. -
#7760 igen olvastam. ezért nem értem miért mondjátok hogy a vistánál nagyobb lesz. ha úgy lesz ahogy írták akkor reményeim szerint töredéke lesz az egésznek. ha okos az MS mégegyszer nem ad ki egy olyan trágyát mint a pista. azért 3 év alatt alig 10% részesedés mutat valamit. anno az XP-t 1-2 év alatt megszerették (főleg az Sp1 után) -
#7759 Nem fog kevesebb helyet foglalni, csak le lehet tiltani a programokat. pl. IE 8 -
#7758 ha téged ennyire érdekel, de mégse olvasol utána, grat...a 7-ben már választani lehet a telepítendő programok közül, elvileg -
#7757 google desktop. a win7 alapkonepciója 2008.ban még az volt, hogy 1 CD-s lesz (azaz max 800megás telepítő). és igenis már az xp-ben is vannak olyat pogramok installálva amiket nem hazsnáltam és soha nem fogok, ellenben több-kevesebb helyet foglal. vistában meg még több ilyen van. az MS nem érti meg, hogy nekem nem kell egy full integrált OS. legyen fapados, a célszoftvereket meg majd leszedem ami kell (pl VLC media player, gimp 2 , thunderbird, firefox, NVU és még sorolhatnám). sokkal specializáltabbak, és tényleg ezt szedek le amit akarok. -
#7756 tedd más gépére -
#7755 hajrá :D KÉKHALÁL SCREENSAVER :) -
#7754 linket :DD
Amúgy, ha minden igaz 1 órán belül elkezdem telepíteni a Win 7-et. Szurkoljatok ! -
#7753 van ilyen képernyővédő is -
#7752 Nem vicces
Amúgy meg olyan volt, mint a #7739-es kommentben. -
#7751 Nekem is elég stabilan futott eddig a vista (most is, csak néha kéket mutat), mert szerencsére elég jó gépem van. -
#7750 Nekem sem volt eddig soha kék halálom, csak amióta újra raktam a Vistát. szerintem most megint újra rakom.
on -
#7749 amúgy a többi részével egyetértek, pl én sem bírnék egy napot sem a vista keresője nélkül -
#7748 annyiban kijavítanám, hogy a win7 lett volna a Vista, csak már nagyon szorongatták őket, így kiadták a Vistát, ami megfelel a 7 alfa verziójának -
#7747 XD -
#7746 És azt hiszed hogy ezt végig olvasom? -
dzsaniii #7745 A Win7 még nagyobb lesz, mint a Vista, és technikailag ugyan olyan lesz, mint a Vista. Alapból az egész egy továbbfejlesztett Vista. Amúgy nagyon jó irányba halad, és régi gépeken is fürge lesz, de attól még egy kiegészített Vista. Egy terás vinyót 25k-ért lehet kapni, gondolom téged földhözvág +10 giga helyfoglalás ami azért nem teljesen csak szemét. Amúgy remélem tudod, hogy amikor kijött az XP akkor mindenki utálta, senkinek sem futott jól a gépén, mindenki csicsásnak tartotta. Pont az volt, mint most a Vistával. Majd ha a Win7 tényleg jó lesz (és valószínűleg kelendőbb is, mert most már mindenkinek lenne hozzá vasa akkor is, ha nagy lenne a gépigénye), akkor rájössz, hogy a Vista sem a csicsáról szól, és sokkal kiforrottabb. Kezdve a stabilitással amivel most is megelőzi az XP-t. Majd gondolkozz el azon, ha tényleg jó lesz, hogy Vista nélkül nem lenne Win7, ami felhetetőleg úgyis tetszeni fog. Ha meg nem, akkor előbb - utóbb bele leszel kényszerítve. Én már nem használnék XP-t, mert egyszerűen nem jobb, de elfogadom azt, hogy nagyon sokaknak a Vista nem produkál olyan teljesítményt és az XP is kielégíti őket. Én sokmindenhez ragaszkodok Vistánál ami nekem már kell. Amúgy szó se róla, vannak nagyon idegesítő dolgai. Pl.: régi lassú vinyókat kerregteti, elhiszem hogy mást az őrületbe kerget, utána meg szépen letiltják a superfetch-t amivel lőttek az egésznek és azt hiszik, hogy jajj de jól megoldották. Akkor az indexelő is belassul sajnos, ilyen téren várok előrelépést a Win7-től. Szóval maradjunk annyiban, hogy a Vistán bőven van mit javítani, de vannak olyan körülmények amik között egyeseknek most is jobb, mint az XP. -
#7744 Nekem 2500G helyem van, tényleg nézőpont kérdése. -
#7743 kinek mi a pici os, ugye az alap vista ultimate-nek, alapból 13 giga kell + az update-ek, és elvielg ekörül lesz a 7 és, kb 20 giga körül lesz a max, mert ugye az is 5 változatban jön
viszont nekem meg van 1650G helyem, szóval nézőpont kérdése -
#7742 Én is vistát használok, mielött megvettem, tehát még xpm volt, akkor már játszottam tf2-t. Jött az új gép vistával, tf2 normálisan ment, aztán kb. 20 percenként kékhalál..., ez ment fél évig mert lusta voltam írni fórumokra segítségért, megtettem és kiderült, hogy a hálózati drivert kellett frissíteni, kész, azóta nincs semmi kékhalál gondom.
Szerintem próbáld ki a hálózati drivert frissíteni, ésha nemjó akkor írj, vmi infós topicba itt sg-n vagy prohardveren pl.
A kékhalál tetején lévö hibakód és a 0x21312341000-hoz hasonló számok a lényegesek. -
#7741 /off/
nem, egyszer raktam újra a gépemen az XP-t, amikor cseréltem. az irodai gépen is azért volt XP csere, mert sterilizálni kellt (családi gépből irodai, nyilván az adatokat lekellett szedni). szóval sztem a vista vakvágány volt: nagy, nehézkes, lassú, tele hibával. fenének se kell egy batár nagy állat. ellenben egy pici, fürge, de annál stabilabb OS kelendőbb. ha a win7 ilyen lesz (ilyennek szánják, fapadosnak) akkor sikere lehet. sőt, én meg is venném ha 4-5ezer alatt kapható lenne. fene se krekkelgetne. megvenném és futna, kész.
/on/ -
#7740 -
#7739 nálam akkor volt kékhalál, mikor a régi gépebe vettem egy ddr 1gb-os ramot, aztán csak úgy betettem a helyére. elindítottam egy játékot és puff
-
#7738 ÉS IGEN! A 6. ezen a napon!
-
dzsaniii #7737 Utolsó: nekem is saját tapasztalat hogy jó. Emelett azt is tudom, hogy másnak más géppel valóban lehet szar. Win7 meg hatalmas előrelépés lesz a Vistához képest, szóval énis várom. ON -
#7736 Nem akarok most erről többet írni, de én teszteltem a bolti vista-t, (tehát nem tákolt, krekelt) saját tapasztalatom, hogy sz*r. Kevesebb progim volt fenn vista-n, mint most 8+ hónap alatt xp-n, és a Vista 3 hét után belassult - uninstall.
ON -
dzsaniii #7735 Tény, hogy van olyan réteg akinek jobb választás, bár szerintem aki TF2-vel játszik annak azért nem lehet annyira szar gépe, és egy kellően erős vas alatt (amihez ki is adtak használható drivereket, szóval inkább új gépekre gondolok) a Vista sem lassabb, viszont amúgy meg sokkal kiforrottabb és használhatóbb.