Team Fortress 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
De a greasemonkey durva! 😄 Muhaha durva... 😄
A TENZORMÁTRIXRA RÁHEGGESZTEM AZ OSZLOPVEKTORT ÉS EZ NAGYON MÓKÁS! :D
Szal szerintem:
Scout- Felderítõ
Soldier- Katona
Pyro- Piro 😛
Demoman - a Robbantó
Heavy- az Izmos (/a behemót)
Engineer - Mérnök 😛
Medic - Doki
Sniper- Lövész (/távcsöves)
Spy - Kém
de jobb az angolt használni 😊 pl az Engineert már rég Engi-nek szoktam meg 😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
> - osztálynevek kicsit furcsásak <én ajánlataim: Piromán
> (Pyro), Mérnök
> (Engineer - azért nem minden mérnök gépész...), Utász (Scout
> - bár talán
> a felderítõ mégis érthetõbb), Izomagy (Heavy - ezt ugye te
> mondtad ^^),
> többi teljesen OK>én ajánlataim: Piromán
> (Pyro), Mérnök
> (Engineer - azért nem minden mérnök gépész...), Utász (Scout
> - bár talán
> a felderítõ mégis érthetõbb), Izomagy (Heavy - ezt ugye te
> mondtad ^^),
> többi teljesen OK>
Továbbra is az a véleményem, hogy mivel az eredeti nevek sem poénosak, a
magyaroknak sem kellene annak lenniük.
Magyarban a mérnök az, aki a rajzasztal/számítógép mellett
ül/számol/tervez, a gépész meg az, aki fülig gépzsírosan
szétszed/javít/összerak; itt melyikrõl is van szó? (Angolban a mérnök
egyébként az "xyz engineer" forma, pl. "civil engineer" építészmérnök,
"mechanical engineer" gépészmérnök, stb., az "engineer" úgy magában
inkább olyasvalaki, aki konkrétan gépekkel/szerkezetekkel foglalkozik,
de nem egy egyszerû "mechanic", mert az meg csak ilyen "greasemonkey",
autó/gépszerelõ, vagyis kb. szakmunkás.)
Az utász (sapper) teljesen más kategória, az a csapattal haladó mûszaki
katona, aknazárak és egyéb technikai akadályok semlegesítése/telepítése
a feladata, a scout az, aki a fõerõk elõtt önállóan, egyedül mozogva
információkat szerez az ellenségrõl, vagyis felderít.
De ha nagyon muszáj, akkor lehet pl.:
Scout - Spuri
Sniper - Sasszem
Soldier - Gyalog
Demoman - Kanóc
Medic - GyógyÁsz (és akkor máris jó az Gyógy-ÁszErõ is 😊
Heavy - Golyós
Pyro - Süti
Spy - Spion
Engineer - Melós
-zsigi.tm-
Felderítõ, Katona, Pyro (lefordíthatatlan), Pusztító ember (Demolition Man), Nehézfegyverzetû pacák, Gépész, Szanitéc, Mesterlövész, Kém.
A Demoman "Sticky bomb-jump"-ol (sticky-jump = ragadós ugrás...).
na, akkor összesítve a problémáimat (már kb a felénél tartok...)
dícséretes dolog, hogy egyedül nekiálltál megírni, fõleg hogy ennyire részletesen és hosszan... viszont pont ettõl van tele hibákkal:
nyelvi következetesség: döntsd el, hogy most magyarul vagy angolul írod. szerintem érdemes a fõszövegben is magyarul írni a fegyverek, kasztok neveit, és a kellõ helyen leírni az angol megfelelõket (pl kasztok/fegyverek leírásainál)
kifejezési következetesség: döntds el, hogy most mit melyik nyelven minek hívsz. pl az építõ PDA ne legyen egyik helyen "Computer thingy", másikon meg "Building PDA"
fordítási problémák: jópár dolog elég furcsán lett fordítva... a "hivatalos" magyarítás kasztnevei: Felderítõ, Katona, Lángszórós, Robbantó, Gépágyús, Gépész (nem mérnök, most nem tagalom miért), Szanitéc, Mesterlövész, Kém. érdemes eldönteni, hogy "korrekt" neveket használsz (pl: Lángszórós) vagy inkább poénosakat (pl: Piromán) - TSL16b valamikor írt nekem egy listát, amiben TÉNYLEG poén kasztnevek voltak (pl Scout - Capli), sajna már nincs meg...
plusz egy-két érdekes fordítás/kifejezés: a Shotgun tudtommal nem magyar szó, mint ahogy a Bazooka is tudtommal Rocket Launcher, a Demoman "rocket-jump"-ja meg általában "pipe-bomb-jump" (ami nem pontos) vagy "sticky-jump"
a Medic Achievement-ek fordításához meg ajánlom ezt: http://betjaarblog.freeblog.hu/archives/2008/04/19/ez_azert_beteg/ (csak hogy hírdessem is magam picit) az adatok nem pontosak, ez még a megjelenésük elõtti állapot... nem mondom, hogy korrekten fordítottam, de pl a te változatodban a "Chief of Staff" mint a "Botok ura" azért kicsit durva... valamint még egyszer: ajánlom TSL16b magyarítását (steam.magyaritasok.hu)
annak viszont örülök, hogy korrekten van fogalmazva (bár pl a Heavy-rõl - aki mellesleg Heavy Weapons Guy hivatalosan - azt mondani, hogy "Rohadt lassú", picit zavaró volt), kár hogy azért elég sok az elgépelési hiba. érdemes megírás után egyszer teljesen végigolvasni (tudom, hosszú), és kijavítani ezeket a hibákat.
jaigen, és még annyit mondanék, hogy ne nézd le az egyes szintû sentry-t: ha megfelelõ helyen van, nagyon hatékony tud lenni (és amúgy is viszonylag erõs)
bocsi a kritikáért, de én már csak ilyen vagyok
ettõl függetlenül gratula, nem lehetett kis munka
-zsigi.tm-
csak hogy ha esetleg valami nem egyezik...
a TC játéktípus leírása meg nem teljesen stimmol, meg egy-két dolgot le lehetett volna még fordítani/jobban fordítani...
-zsigi.tm-
Valóban franciakulcs, következõben javítom, thx Aquir!
egyébként nem azért, de az Franciakulcs ami az Enginél van, nem csõkulcs
A TF2 általam készített leírásának (de nevezhetjük inkább ötletkupacnak, tipptárnak, kezdõk bibliájának stb. <#vigyor2>#vigyor2> )újabb változata letölthetõ a lenti linkrõl.
Következõ nagyobb változtatás a Pyro kaszt csomagjának megjelenését követõen várható, csak már tartanánk ott...
http://www.filefactory.com/file/4c1bdf/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Mellesleg igen fantáziadús fejlesztés.
További info: A pyro-n az achievementeken kívül is fognak erõsíteni. Például remélem kijavítják a tüzet, meg a fake criteket.
(És remélem király tauntokat is neki!)
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
új tárhelyet kell néznem:S
vagy mi ilyenkor a teendõ?
A normál fejszéhez képest fele annyit sebez, de ha lángol az ellen akkor critical-t üt 😊