Team Fortress 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a maradék 0,01% pedig amúgy is próbálkozik vele, ráadásul lehet, hogy elõítéletes vagyok, de nem igazán hiszem azokról az emberekrõl, akik steam accountok lopásával keresik a kenyerüket, hogy macjük lenne odahaza.
Én speciel ha jól számolom 11 embernek szereztem eddig fülest, láttam 1-2 olyan accot, hogy csorgott a nyálam erõsen, de meg se fordult a fejemben az, hogy ellopjam bármelyiket is.
Ráadásul legjobb tudásom szerint ha tudod a regelési adatokat, akkor pillanatok alatt vissza tudod szerezni az accountot és nem tud benne komoly kárt tenni a tolvaj.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Én antialmás vagyok (nem próbáltam még, iPhonet tapizgattam kicsit, de meh... nekem fontos hogy gaming, és akkor még PC... de szerintem igenis a Valve (Blizz?) hibája hogy a maces port szar, vagy drivergond....
@
Ez egyrészt azt jelenti, hogy az apple bénázása miatt nem teljesítenek jól a játékok, teljesen felesleges a valve-ra/blizzardra hárítani a felelõsséget, másrészt biztató is, hisz ha az apple végre egyszer valamikor komolyan venné ezt a dolgot, akkor biztos, hogy nagyon sokat tudna javulni a teljesítmény, tehát nem az alapok rosszak.
Amúgy én is megnézném, hogy mi születne abból, ha mondjuk a koncolról siralmasan portolt gta4et tovább portolnák macre... De van egy olyan érzésem, hogy az 1millás mac pro is izzadna vele... 😄
DirectX vs OpenGL
+
szarul sikerült portolás...
Jó hogy nem duplaport 😄 konzol -> pc -> mac 😄
@
"Mi értelme megvenni egy PC-t drágábban, csak mert alma logó van rajta?"
Ez azért így nem teljesen igaz.
Nem vagyok egy apple fan, nem állítom, hogy a macek valami csodagépek lennének.
Amikor úgy döntöttem, hogy laptopot fogok venni azért kezdtem el inkább macre spórolni, mert más rendszer és úgy gondoltam, programozóként érdemes lenne vele is megismerkedni, illetve több programozó ismerõs is mondta, hogy nagyon szereti, mert unix alapú, nincs vele annyi nyûg, arról nem is beszélve, hogy az egyre inkább elterjedõ iphone/ipod/satöbbi termékekre csak osx alól lehet fejleszteni hivatalosan, (de ez azért kijátszható).
Pár napi használat után én úgy vélem, hogy nem kis különbségek vannak a pc+win-es és a mac+osx-es világ között.
Az, hogy kinek melyik tetszik jobban már szubjektív, friss maces vagyok, egyelõre minden nap rácsodálkozok vagy 10 dologra, hogy "jéé, ez mennyivel jobb, gyorsabb, egyszerûbb, szebb, mint a pcmen!", ugyanakkor elõfordul az is - ugyan sokkal ritkábban - hogy valami nem tetszik, de egyelõre nem tudom, hogy 1 év múlva amikor leülök a "gép elé", akkor a macem vagy a pcm power on gombját fogom-e elõbb megnyomni, ha egyáltalán megnyomom mindkettõt.
Az viszont tény, hogy játékra a mac csapnivaló. Nem sokkal gyengébb teljesítményû a macem, mint a pc-m, a tf2 viszont ég és föld a két platformon, pc-n 1680×1050ben full grafikán meg se röccen, macen pedig 1280×800ban mediumon totál kiszámíthatatlan, 1-2 percig megy jól aztán fél percen át akadozik.
Az is tény továbbá, hogy az ára magasabb, mint egy átlag laptopé, de azért ez annyira nem szélsõséges. Egy minõségi laptop a macbook teljesítményével olyan 150+ezer körül van, ehhez ha megveszed azokat a szoftvereket eredetiben, amik machez járnak, akkor máris 250+ezer környékén jársz, egy macbook pedig jelenleg 310ezer pénz, de ha normalizálódik a dollár árfolyam szerintem vissza fog menni, nemrég még 260ezer volt. A többletért pedig olyasmik járnak, mint 10 órás üzemidõ, multitouch tapipad (ami nagyon hasznos), alumíniumtömbbõl kimart váz, amit tényleg nem kell kímélni, satöbbi...) Viszont ha van egy monitora az embernek, akkor ott a mac mini 170 ezerért.
Természetesen ha valaki mindent lewarezol, akkor drasztikus az árkülönbség, ez vitathatatlan, szóval a közel azonos ár csak akkor áll fenn, ha valóban ugyan azt szeretnéd összevásárolni legalitás szempontjából is.
Például programozóként megjegyezném, hogy a microsoft visual studio 2010 pro 550 dollár, a neki megfelelõ apple xcode 3 pedig teljesen ingyenes.
Továbbá jó, hogy itt nincs külön pro, meg home, meg industrial, meg én nem tudom milyen verzió. Mindenbõl 1 van és kész.
Aztán például a windows live photo galery és movie maker tényleg nem vehetõ egy kalap alá az iphotoval vagy az imovie-val, amik minden machez járnak, ha azok funkcionalitását legálisan el akarod érni winen, akkor a pénztárcádba kell nyúlnod. Például ITT egy videó, aminek semmi értelme, de a kép és a hang is a machez ingyen járó szoftverekkel készült.
Bár a microsoft elvileg hamarosan kidob valami nagyon pimp új photo galeryt.
Egy dologban viszont egyformán fos mindkettõ, ez pedig a médialejátszó... 😊
Pyro update jó volt (nemtom azóta mi változott. ja persze úgy hogy airblast is bekerült aztán)
Heavy update jó volt (eldobható sandwich annyira már nem szimpi)
Spy update tetszett, a motionsensoros cloak nagyon bejött. mondjuk szerintem könnyíti elégé a játékot.
Scout update már már az energiaitallal meg sandmannel elég gáz, viszont a FAN az fasza
Sniper volt az elsõ update ami nem tetszett.
Soldier cuccokat már nem tudtam megszerezni, egy ideje nem játszottam igazán, de a rakétavetõ hogy gyorsabban lõ kisebb splash vagy micsoda jó ötlet, többi cuccát nemtom.
Demoman... hát ez a hegylakósdi fejlevágós kardos pajzsos marhaság... az egyetlen aminek köze van a demomanhez az a groupos stickeyje meg szerintem szar
@
Mert hidd el, sok dologban jobb, mint a PC, és nagyon sok mindent könnyebb és gyorsabb vele fõleg munkában. De nem akarok vitát szítani, én is PC-t használok, de ha olyan munkám lenne, vagy hobbim, hát jobban örülnék egy Mac-nek.
I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune
Az updatek nekem tetszenek. Jó, van pár kivétel, de alapjába véve szerintem abszolút nem offbalance. Mondjuk az igaz, hogy a medic cuccai a legjobbak, übersaw zseniális, blutsauger jó retreat wep, a kritz meg jó kezekben csodákra képes (mondjuk én szinte csak überrel tolom). Régen szerintem is rosszabb lett a játék az updatektõl, de aztán megtanultam néhányat használni, tolerálni és összeségébe nem a frageket néztem, hanem a szórakozást. És így most ott tartok, hogy mindegy h vanilla v updatelt.
Én casual gémer vagyok és tökéletes casual gémre találtam TF2-ben. Már mikor megvettem és updatekkel együtt is. CSS-szal pl 5 percet nemtok játszani, mert a "hájdzs" 13 évesek lealáznak benne. Ciki ezt így bevallani, de ez így van. Tf2-vel meg felmek haverokkal pubra és lövünk egy órácskát.
Szerintem aki komoly és versenyjátékot akar a TF2-bõl, az eltévesztette a házszámot...
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Pio: én is gondoltam rá, hogy lekapok egy leopardot, de nyílt elõttem más lehetõség <#idiota>#idiota>
De a TF2 updatek akkor is jók! Egyre több variáció van a játékban... egyre többmindennel kell számolni... hogy te mit viszel csatába és hogy vajon az ellennél mi van... szerintem ez kötelezõ egy ilyen játékba😊
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Van, aki úgy, hogy soha nem is találkoztunk felvett friendbe és megkért, hogy szerezzek neki egy fülest, mert látta, hogy rajtam van és adta is az accountját. Közben voice chaten épp azon elmélkedett valaki, hogy hackintosht csináljon-e a pcjébõl egy fülesért és el is kezdte letorrentezni a snowleot... 😊
Én sajnos hiába javasoltam, hogy dobjanak össze 10en egy mac minire... 😞
meg a jatek updatek nelkul unalmas lenne nem lennek uj jatekosok csak lenne egy olyan scene ami sosem valtozik. Szerintem jok az updatek : ) hay
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Az általad említett kritzkriegre is rá lehet mondani, hogy nem illik a medic modelljébe, mert a medic azért van, hogy életben tartsa a csapattársait, megóvja õket nem pedig azért, hogy tápolja a sebzésüket.
Szerintem ez inkább a félig üres/félig teli pohár esete.
De tényleg nem látom értelmét ezen témázni, teljesen szubjektív az egész, van, akinek tetszik, van, akinek nem, szerintem úgyse fogja az egyik oldal meggyõzni a másikat, nem fogja valaki, aki szereti mondjuk a jaretét csak azért megutálni, mert valaki leírja, hogy milyen gáz, illetve nem fogja valaki csak azért mégis megkedvelni, mert valaki leírja, hogy milyen király.
Ha meg ehhez hasonló ugribugri, akkor határozottan az elõbb említett Q3 vagy UT. Ez az én véleményem, nem várom el, hogy ebben a topikban egyetértsen velem bárki is😊
Néha eljátszogatok ezzel is 1-2 órát, de elég hamar megunom. Ennyi, öregszem és õszülök is😊
[merlinw.org]
Asszem akkor itt be is fejezem a beszélgetést ^^
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Quake3, UT2004 a mai napig hatalmas közösséggel rendelkeznek. Elõbbi a Quake Live indulása óta ismét a csúcson van. Mindkettõ multiplatform (Win/OSX/Linux)
Ne essünk bele megint a szubjektív térítésbe😊 Mindenkinek más..😊
[merlinw.org]
Most meg a heavy tud gyógyítani, a sniper tud spyokat leleplezni, a scout tud halhatatlan lenni, etc.
Vagy vegyük például a demo-t vagy a snipert: Mindkettõ távolsági, épp az volt a lényegük, hogy közelre nem jók. Mindennek megvolt a hard countere. Mostmeg demok pajzzsal-karddal rohangásznak, sniperek meg centirõl mákolnak a spamelt nyilakkal, meg húggyal dobálóznak, hogy "segítsék a csapatot" - NEM, egy sniper nem megy közel, mert õ MESSZIRÕL SEGÍT.
Holistartottam... Spy: Fejesek, yeah sniperkedjünk! Cloak&Dagger: Hajrá! Mintha azelõtt spyoznál, mielõtt ammoval tölthetted a cloakot, csak nehezebben fedeznek fel! Dead Ringer: "Nem rakunk olyan elemeket a játékba, amik megtévesztik/megváltoztatják a játékost/játékos által látott képet" -Valve (Ez igaz natashára is és a sandmanre is.)
Eredetileg a valve ötlete az volt az updatekkel, hogy olyan új fegyvereket raknak be a játékba, amitõl a kaszt ugyanaz marad, de máshogy lehet vele játszani. Tökéletes példa erre a medic update - Kritzkrieg! A többi update-tel meg összemossák az összes kasztot... És mielõtt bárki (akárki :o) elkezdene jönni azzal, hogy ezek a warokat nem változtatják meg, most lelövöm: Ez egy casual játék, casual játékosoknak.
Ezek után el tudom képzelni, milyen lesz a valve+icefrog dota utód: nincs lasthit, nincsenek szintek, viszont kurva sok sapka lesz benne...
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
"4 Azok a játékok egyenként nyújtanak annyi játékélményt, mint az összes 2000 óta megjelent játék együttvéve."
Nem tudom hány órád van tf2-ben, de 90%, h a felsorolt játékok-ra összesen szántál ennyit, persze kivétel a Bardurs Gate, de a felsorolásba teljesen felesleges több, mint 100órás végigjátsással rendelkezö rpg-ket belevenni
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
2. én speciel évente olykor többször is elõveszem õket
3. a felsorolt játékokban nem igen van multi, még internet sem igen volt akkoriban (lakásokban legalábbis - max betárcsázós) 😊
4 Azok a játékok egyenként nyújtanak annyi játékélményt, mint az összes 2000 óta megjelent játék együttvéve.
[merlinw.org]
Szerintem semmi értelme egy 10 éves pár óra alatt végigrohanható 2D fps-t hasonlítani egy évek óta akár napi szinten több órára lekötõ játékkal. Hidd el, ha ugyan annyi játékódár lenne azokban a játékokban, mint a TF2ben pont ugyan úgy megunnád. Mert szerintem inkább errõl van szó. Vagy én vagyok túl elnézõ, de az, hogy azon, aki lelõ most már van egy vicces sapka is nálam egészen biztos, hogy nem cseszi el a játékélményt.
http://facebook.com/musicleander
HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x
[merlinw.org]