51
Mit érdemes manapság használni hozzá?
 • aqvarius
  #51
  Hello!
  En jatek filmek (moviek) keszitesevel foglalkozom, eddig softveresen digitalizaltam. nekem azt mondtak hardveresen sokkal jobb minoseget lehet elerni :) (minoseg! - meret aranyt).
  tehat az a kerdesem ,hogy lehet-e merevlemeztol merevlemezre digitalizalni? kepfelbontas 800x600 - 1280x960(es kozte) felbontasok lehetsegesek-e? amilyen formatumot szeretnek : xvid/divx,mpeg2,mpeg4(!),wmv(?). elnezest ha kicsit fura a kerdes, de en ezen szempontok alapjan keresem az igazit!:)
  és ha van ilyen akkor meg tudnatok dobni nehany tipussal?(normalis aron)
  elore is kossz.
  jo reggelt !
 • pista
  #50
  Én azt tapasztaltam, hogy ha elcsúszik a hang online captur esetén, annak az az oka, hogy a processzor kevés. Nagyobb processzorral a probléma megszűnt.
 • pista
  #49
  Én is szoktam digizni. A gépem: celeron1100, ASUS V3400, UDMA33 HDD.
  Ezek a lényegesek,mert: 704x576/25 fps online videocapturhoz az UDMA33 sebesség elég, de ennyi kell, lassabbnál kimaradnak kockák, processzorból a celeron500 is elég volt. De vannak programok, ami azonnal mpeg1-be vesz fel (PowerVcr), ehhez már kell az 1000-1100 Celeron.
  A fenti összeállítás tehát alkalmas 704x576/25fps ASUS codekkel felvett avihoz, 352x258/25fps mpeg1-hez, vagy 352x288/25fps röptömörített DIVX capturhoz. Mindezt szoftveresen.
 • corleone
  #47
  olyan 50 br. max.
 • pista
  #46
  Mennyi pénzed van rá?
 • corleone
  #45
  VHS kaziról vinyóra mit javasoltok? milyen kártya a jó?
 • ByP
  #44
  Az 533ast is próbáltam , de a hiba ( játékokban akadozás ) ugyan úgy fennt állt mint a 1260asban, pedig akkor engedélyeztem a 2×es AGPt, mert azelőtt csak 1×esre volt állítva.
  Hát kössz, majd esetleg még vmikor megpróbálkozom.
 • narumon
  #43
  byp: Bocs, elnéztem nekem 5.33 van fönt eddig ez volt a legjobb. Asus honlapján a beta drivereknál megtalálod.
 • narumon
  #41
  Byp: Nekem nem csúszik a hang tök jó az egész film végéig, de nálam a driver az pl 6. valahányas, és nem detonator...
 • TIBI
  #40
  nem tudom ez egy video digitalizáló fórum.
 • ByP
  #38
  Az asv2 vel felvett filmeknek a hangja nektek nem szokot elcsúszni? Kb. 20 perces filmnél nekem vagy 2 secet siet a hang....?
  És a 12.60as driver után nektek a játékok nem szaggatnak ( pl. HL forognék körbe, és pár seces csúszással mutatja a képet, de amikor mutatja akkor folyamatos..)?
 • narumon
  #37
  http://www.asus.com.tw/Products/Addon/Vga/asuse/softappb.html
 • TIBI
  #36
  Sehol nem találom az asus honlapján a codec-et.Írjál már légyszives pontos címet
 • TIBI
  #35
  Sehol nem találom az asus honlapján acodec-et.Írjál már légyszives pontos címet
 • narumon
  #34
  gucmuc: Egyszerűen csak www.virtualdub.com :) teljesen ingyenes szoftver de mindent tud és nagyon király...
 • narumon
  #33
  Tibi: Az asus codec legutoljára még fönt volt az asus honlapján (szerintem még ott van) a beta driverek között. (mutlimedia) a cim pedig www.asus.com.tw
 • TIBI
  #32
  nem találom sehol a az asus codec-et.Írjál már pontos címet.előre is kössz
 • gucmuc
  #31
  Tibi! azt hiszem narumonnak igaza van, de nézd meg a capture opciók között nincs-e olyan, hogy:
  seperate video to .ASV file. Ha ezt a négyzetet üresen hagyod olyan avi-t kapsz, amit más gépen is le tudsz játszani. Egyébként két file-t kapsz, egy avi-t(meglepően kis mérettel) és egy *.ASV file-t(a kettő együtt már tekintélyes méretű). Bár az is lehet, hogy ez csak a combo kártyákon van így.
 • gucmuc
  #30
  Narumon kösz a helpet. A véleményeddel egyet értek, tényleg az asus codeccel lettek a legjobbak a felvételeim. Megköszönném még, ha megjelölnél egy címet, ahonnét letölthetem az említett virtualdubot.
 • narumon
  #29
  Tibi: Asus codeccel veszed? Akkor természetesen ahol le akarod játszani ott is fel kell installálni egy asus codecet. Külön is letölthető az asus honlapjáról....
 • TIBI
  #28
  Nekem is van egy óriási problémám.Köv.Na szóval van egy Asus v3800-as kártyám full kimenetekkel.Az a baj hogy amit be digitalizálok csak én tudom lejátszani.Más gépén csak hang és egy fekete valami van.Mi a baj?
 • narumon
  #27
  Gucmuc: Használj virtualdub-ot... 4Gbot kezel egyben de megadhatot hogy mennyi után nyisson új fájlt. (akár másik vinyóra) ez tökéletesen történik meg egy frame kiesés sem lesz. A dolog szépsége még az ha befejezted a felvételt akkor elég csak az első fájlt megnyitni a többit automatikusan megnyitja (tehát te úgy látod és úgy is dolgozol az egésszel mintha egyben vetted volna fel) Használd az Asus saját ASV2 codecjét a legjobb a piacon. Ja és 704x576-ba digitalizálj!

  Divx: Realtime-ban nagyon szar képet produkál mert ilyenkor nincs ideje optimalizálni. Amit én ajánlok az az hogy az asus codeccel felveszed amit akarsz, mindent beállítasz fullra. Ha kész a felvétel (ez egy full filmnél 5-6-7GB is lehet) akkor utána resizenál beállítasz egy kisebb felbontást pl 512x384 (fontos hogy az első osztható legyen 32-vel) beállítod hogy divx és a megfelelő bitratet utána hajrá.

  Ha valami nem tiszta akkor kérdezz nyugodtan eléggé otthon vagyok a témában. Amig nem terjedtek el ennyire a dvdrippek addig szinte mindent felvettem videokaziról....
 • ByP
  #26
  ProTech: ha érdekel az MJPEG akkor vmelyik chip CDn a legújabb verziója fennt van, ingyenes, csak neten kell regisztrálnod magadat.De ha akarod elküldhetem neked mailben, ami nekem van az a 2.5ös ver, crackel.

  MPEG-2: én tudok közvetlenül mpg2be felvenni, az Ulead Media Studio 5 el, a capture progijával, ami elég türhető, és még a gépem is győzi, de csak akkor válazd hogyha nem akarod tovább szerkeszteni a felvételt ( ilyen esetre szerintem meg jobb a DivX,AngP vagy ha Asus kártyád van akkor ASV2 ben mondjuk a 6os minőség ), ha szerkeszteni akarod akkor a sokat emlegetett MJPEG.De van még pár real timeos MPEG-2 progi/codec, ilyen pl. a DVMPEG

  2 GB: többféleéppen meg lehet oldani, ( ugye az az alap probléma hogy szar a win, és nem kezeli a 2 GBnél nagyobb fájlokat ((avikat))):1.úgy hogy előre kiszámolod hogy milyen bitrátát (kbit/sec) et kell alkalmaznod hogy a 2 GBbe beleférjen x idő.
  2.olyan programot használsz ami tudja darabolni felvétel közben az avit, ilyen pl:VirtualDub, vagy Asus kártyával az AsusLive 4.Ezekben a prg.kben vagy automatikus ez a funkció, vagy be kell állítani (ehhez ld. readme fájlok)
  Asus ajánlat:azoknak akik Asus vid. kártyával rendelkeznek.
  Asus vagy vmi hardverrel foglalkozó webhelyéről a legújjabb driver (A1260 ).
  Asus Live 4.0 ( van már 4.6os béta is, nekem nem futott Tud timer recoding funkciót...)
  ASUS Video Decoder v1.0 beta ( asvd2000 viszonylag új codec asv2 )
  alaplaphoz legújjabb ide driver, DMA feltétlenül szükséges!!!!

  MPEG-4: kisebb gépen is lehet realtimebe (450MhZ,64 MB), de minél nagyobb annál kevesebb lesz talán a "kikockásodás".Ha feltelepíted vmelyik MPEG-4 es codecet ( a hírhedt DivX, vagy a legális AngelPotion Net codec je) utána a felvevő prg. ben a beállítások/videó/tömörítés (vagy hasonló: beáll./ video codec...stb) kiválasztod a telepített Mpeg4et (mondjuk DivX Low motion) utána annak a beállítása ( 1500 kbitet érdemes, az élesség 100%, a kulcskocka maradhat, vagy leveheted 2 secre)

  mégvmi: statisztika:
  ASV 2 codec 9es Q, 352*288, mono hang 16bit,22kHz :832 KB/sec 22 perc 1 GB
  MJPEG 18 as Q .. stb uaz. : 1063 KB/sec 22perc 1,27 GB
  MJPEG 19 es ~1500 KB/sec
  MJPEG 20 as ~3000 KB/sec
  tehát 2 GB be minőségtől/codec től függően 44/ 39 / 25 / 12 perc fér.
 • gucmuc
  #25
  Van egy kis problémám:nem tudok 2 Gb-nál nagyobb méretben felvenni. Hol tudom beállítani? Ja, egyébként Asus V7100 deluxe combom van, a kártya opciói között nem láttam ilyen állítási lehetőséget.
 • pista
  #24
  Legjobb tudomásom szerint mpeg4 videót a Divx csinál. Az mpeg4 Divx-es AVI. Video készítésénél, akár capture, akár konvertálás a Divx codeket kell használni, és mpeg4 lesz.
 • matula
  #23
  ja igen és lacit az mpeg 4 digitalizálás érdekelné.......segítsetek már nekük plííííííííz :))))))
 • matula
  #22
  bocs hgy megint beletúrok a topicodba de idézek egy csomót a hwsw cikkből mert ne teljesen értettem meg:
  "Az egyértelmű előnye a hardevres MJPEG tömörítésnek, hogy D1 minőségű videót tud digitalizálni frame dropok, és a processzor sebességére való tekintet nélkül.

  Mi is az az MJPEG? Ez egy olyan mozgókép-tömörítési szabvány, ami valahol félúton található a mozgókép és az állókép között. A dolog lényege az, hogy a videojelfolyam egyes képkockáit JPEG tömörítéssel tömöríti az algoritmus és ezeket a tömörített képkockákat fűzi össze egy fájlba. Ennek köszönhetően a video jelfolyam mérete az ötödére csökken és a minősége alig észrevehető mértékben romlik. Ez a minőségromlás annak "köszönhető", hogy a JPEG egy veszteséges tömörítési eljárás. Sajnos az MJPEG szabványon belül a mozgókép és a hang szinkronizációja nem megoldott ezért a gyártóknak maguknak kell "házon belül" megoldaniuk ezt a problémát.

  Feltéltneül meg kell említeni, hogy a Matrox Marvel G400-on készült MJPEG videót egy program segítségével egyszerűen át lehet konvertálni MPEG1 vagy MPEG2 szabványú videóvá. A program a Ligos MPEG2 Transcoder és jó hír, hogy mind az SSE mind pedig a 3DNow! utasításkészletet támogatja.[...]Így elmondható az, hogy nagy háttértár kapacitásra csak ideiglenesen van szükségünk."
  ebből az egészből csak annyit nem értek hogy mitjelent az a "házon belül"?
  elcsúszik a hang és nekem kell utólagosan bántanom?
  egy ilyen kategóriás kártyánál na neeeee?!
 • matula
  #21
  várjunk csak...........most olvasom a hwsw-n hogy a g400 marvel még csak MJPEG-be digizett ami kb ötször nagyobb fileméretet jelent :((
  ha bárki tud valamit arról hogy ezen változtattak vagy nem szójjon má pliz!
 • matula
  #20
  .....máshol is kérdezősködtem(neten) de valahogy egyszerűen senki se tuggya miről van szó.............nemtudom hogy azért mert ekkora bukás ez a kártya vagy csak mert mindenki a speedet meg az nvidiát hajszolja.........nem értem.......
 • matula
  #19
  :))))))))))
  nem szoktam annyira erre figyelni csak nemtudom hogy most nem tudtok semmit erről a kártyától(pedig sűrgős) vagy csak nem tetszett a stílus :))
 • Laci
  #18
  Elég udvarias kölöknek látszol matula! Engem viszont az mpeg4 digi érdekelne és az, hogy ez milyen gépen mennyiért mehet.
 • matula
  #17
  na senki semmit?(látom "megöltem" a topicot csak azért írok hogy felkerüljön és lássátok)
  most akkor mivan?
  nagykert megtaláltam a matrox.com-on.........
  bocs a 16-os hozzászólásért....
  de a realtime mpeg2 digi érdekelne ha van valakinek tapasztalata.............nagyon valószinű hogy hardveres de ha valaki tudja hogy nem akkor írjon már valamit légyszi....
 • matula
  #16
  lehet hogy türelmetlen vagyok de itt kicsit megállt az élet...
 • matula
  #15
  nagggyon jó hogy van ez a topic nem kell másikat nyitnom!
  naszóval:
  nem tudjátok hogy honnan lehet szerezni matrox MARVEL(!!!) G450 etv-t?(keszthelyi vagyok nemtudom mi folyik a pesti boltokban pár nagyker-t már kérdeztem de semmi)
  néztem a matrox.com-on hogy mpeg 2-be digitalizál realtime-ba aztán hallottam hogy az szoftveres meg olvastam hogy harveres és így nemtudom mi van.........ja még ráadásul a hozzáadott szoftverrel állítólag realtime-ba lehet vágni a digizett videót és asszem itt olvastam hogy pc-n verhetetlen minőségű tv-tuner kártya meg videókártyának is a legtutibb szerintem(régebbi matrox képminőség is nagyon ott van a szeren :)
  ha tud valaki valami írjon már valamit kell egy ilyen kártya.......kösz
 • ProTech
  #14
  Udv mindenkinek.

  ByP :

  Azt meg tudnad mondani honnan szerezted a PICVideo MJPEG codec-et. Nekem csak egy regebbi morgan MJPEG codec van. Esetleg elkuldened e-mail-ben.

  Mindenki :

  Probaltatok mar a VirtualDub nevu progrmot. Szerintem ez a legjobb capture progi (presze nem csak erre jo, es raadasul freeware:). Legalabb is annal szazszor jobb amit a Pinnacle PCTV kartyahoz adtak.

  Udv.
 • zennon
  #13
  Van egy remek REAL TIME-osan MPEG-2 szoftveres tömörítő progi.Nagyon COOL!!!
  Ha valaki netán megtudná mondani,hogy a legújabb verziójának PRO változatát (PATCH,REG,vagy SERIAL NUMBER-el együtt) honnét lehet letölteni azt nagyon megköszönném.En a www.cinemacraft.com-on akadtam rá.
  Köszi!
 • pista
  #12
  A hardveresen digiző kártyák drágábbak, de kisebb gép is elég nekik.
  VHS, és SVHS bemenettel rendelkező videokártyák közül az Asus V3400 és nagyobb kártyákkal Celeron 500, és gyorsabb processzorokkal mind 352x288, mind nagyobb (704x576) méretben lehet digizni 25fps-el. Ez az olcsóbb megoldás. Nagy felbontásban divx-es aviba, vagy mpeg2-be továbbtömörítve nagyon jó képminőséget lehet elérni, elfogadható méretben, egy CD-n 40-60 perc. (nem rosszabb mint a jó TV kép)
 • bate
  #9
  ferdinand1.Ha még énis beleférnék nekem is elküldenéd a leírást légyszi.Köszi.
 • Bradock
  #8
  Ferdinand1 : A leírás engem is érdekelne. Küldd el légyszi!
 • corleone
  #7
  ok, várom