168
Akarok venni egy Webkamerát, légyszi adjatok ötleteket
  • magyarkolega01
    Labtec webkamerához tud valaki 64 bites drivert?
  • T Man
    Ez milyen komolyságú webcamera?
  • repvez
    erröl kinek mi a véleménye?Azzal tisztába vagyok hogy erös tulzás amiket osszeirtak, de ha csak a negyedét tudja az is már jo.
    Vaterán is árulják. esetleg valaki probálta már melyek a tényleges paraméterei nem a softveresen felturbozott értékek.
  • Bal0924
    ui.: És Windows 7-en elfut.
  • Bal0924
    Hello!

Most vettem egy Logitech Webcamera C200-t, azt szeretném tudni, hogy van-e olyan program - ami kompatibilis ezzel - ami a háttérben fut és ha kell, akkor "mindenen felül" van. Létezik ilyen program?
  • repvez
    van egy logitech quickcam messengerem, de nem találok hozzá se vistás se w7es drivert sem . tud valaki megoldást rá hogyan tudom használni w7 64bit alatt ?Amit eddig letöltöttem progit hozzá az ott megakadt hogy a csatlakoztatásnál nem ismerte fel az eszközt.
    A illesztöprogram frissitéssel sem talált semmit a a windows az eszközkezelöben sárga kérdöjel van .
  • Peetboy
    Microsoft LifeCam VX-6000
  • Peetboy
    A Trustot nem ajánlom, silány termékeket gyárt. A Logitech az autómata forgó fejjel szerintem felesleges. A Creative sem annyira jó, a Philips jónak tűnik, de a Microsoft és Logitech 10ezer feletti kamerái jók szoktak lenni.
    Ajánlom még a Microsoft LifeCam VX-6000 kamerát. Videofelbontása 1280 x 1024, 30 fps mellet, nagylátószögű objektivvel és az ára nagyon kedvező 11 ezerért már lehet kapni. Én ilyet akartam, csak aztán nem ez lett.
  • Kaszi46
    pfffff nem rakta be a többit, emga aképeket sem:\

szoval akkor:

microsoft

logitech

creative

philips

trust
  • Kaszi46
    Sziasztok, szeretnék egy webkamerát venni, és a tanácsotokra lenne szükségem.

Az igényeim:
    -HD(ready) felbontás
    -minimum 30fps-es videóflvétel hd(ready) felbontáson
    -optika is jó legyen, ne csak a megapixelekkl vakítsanak
    -windows7 x64 drivertámogatás
    -gyenge megvilágításnál is jó képet adjon, nem ártana, ha automatán állítaná a továbbított képet az adott fényviszoknak megfelelően

Pár dolog aminek örülnék még ha képes lenne rá a készülék:
    -infra led ami segít jobb képet adni gyenge fényviszonyoknál
    -olyan szoftvercsomag amiben lehet mókázni az élő adás közben. Mint Pl logitech-nek a Logitech® Video Effects™ programjával.

Én a következő eszközöket találtam:

Microsoft LifeCam Cinema

Trust Widescreen HD Webcam

Philips SPC1030NC Webkamera

creative Live! Cam Socialize HD

logitech QuickCam Sphere

Ti ezek közül melyiket ajánlanátok? Van esetleg másik készülék amivel még kiegészítenétek a listát?

Nekem amugy a microsoft nyerte eddig el legjobban atetszésemet.
  • sanya0215
    Windows 7-nél
  • sanya0215
    Sziasztok.
    Webkamera telepítése után ein 7 nél ezt a hiba üzenetet kapom:
    Error 80040154: Cannot create video capture filter
    Mi lehet a baj?
    Ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm.
  • ibrik
    Megnéztem a Trust oldalán: van hozzá XP-s, Vista-s és Win7-es driver is, de a 64bitről nem írnak semmit...

Talán írj egy levelet a Trust-nak, kérdezd meg tőlük.
  • torok6
    Sziasztok! Egy trust wb-6250X webkamera megy Windows 7 64-bit-en?
  • ibrik
    A Creative Labs-nak is nagyon jó kamerái vannak. Az asztali gépemhez és a laptopunkhoz is egy-egy Live!Cam-ot vettem tavaly.
  • Peetboy
    A videó is ilyen vele, bár én nem tudtam vele videót felvenni, Raw formátumban veszi fel, azt nem tudom visszanézni. Az a két pici zöld pötty, ami a képen látható a kamera hibája. Megbántam, hogy ezt a kamerát megvettem, mert a fénybeállításokat minden alkalomkor be kell kézzel állítanom. A színeket se úgy adja le ahogy kellene, hanem színtelenül, élettelenül, sokszor színt téveszt.
    Logitechet akartam de abban boltban nem volt, igy ez hirtelen döntés volt. Annyi a jó, hogy éjjel jól lát, infraled nélkül is.

De amit nagyon hiányolok belőle, hogy kamerázás közben, nem lehet állítani a szin, fény beállitásokat, csak ha leállitom. A másik nagy hibája, mivel flexibilis ha mozgatom, valami érintkezési hibája van belül és mindig leáll.
    Szóval aki jót akar az ilyet ne vegyen, hanem inkább Logitech-et, vagy Microsoft-ot.
  • tobias88
    de a videó is ilyen vele?
  • ibrik
    Ez a normális. Nem tudom, a másik miért nem működik...
  • Peetboy
    Nekem is MSI StarCam van, de a 370i típus. A beállításoknál az Aux LED Mode-ot: On - be kell kapcsolni, akkor lát a sötétben is. Csináltam képet most korom sötétben, a monitort is kikapcsoltam, ilyen képet tud:
  • ibrik
    Erre csak azt tudom mondani, hogy ez a kamera nem infrakamera - legjobb esetben is csak valami passzív érzékelésre képes. A LED-ek állítólag az infra fényforrások, amelyek fényére kellene hogy "reagáljon" a kamera.
    Nem tudom, nálad miért nem működik.
    (Természetesen, ha a LED-ek tényleg infra LED-ek, akkor azok fényét te nem látod, hanem csak a kamera tud a segítségükkel képet készíteni...)

Mondjuk össze sem hasonlítható, de a melóhelyemen régen voltak olyan kültéri kamerák, amelyek alatt volt egy-egy kb. 15x15cm-es infrasugárzó lap. Na azzal szépen lehetett látni, akár a hold és a csillagok fénye nélkül is.
  • tobias88
    De ennek mennyit kellene segítenie? Mert abszolút nem használ semmit, hiába kapcsolom onra, a végeredmény ugyan az marad!
  • tobias88
    köszi
  • ibrik
    Vettem a fáradtságot helyetted, és megnéztem a manual-ban.
    Idézem:
    Infrared Light
    StarCam Clip equipped with the Infrared Light function which
    allows users to see a clear image through StarCam Clip in a
    darkroom. To use Infrared Light function, please select
    [Option / Video Capture Filter] to enter the Properties
    window. In this window, you will find three options, Close
    and Open, under Aux LED mode to control the Infrared Light
    function.

A lényeg, hogy a dolog nem automatikus. A kamera kezelőprogramjában az [Option / Video Capture Filter] részben tudod bekapcsolni a LED-eket (Aux LED).
  • tobias88
    Hellosztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy MSI StarCam Clip webkamerát, és elvileg van benne éjjellátó mód(infra fény)! Próbáltam korom sötétben, de magától nem kapcsolt be, más ötletem meg nincs, hogy hogy tudnám működésre bírni! Valaki esetleg tudja?
  • ibrik
    Nagy valószínűséggel a Vista64-es driver jó lesz hozzá.
  • Freelove
    sziasztok!
    Lenne egy kis problémám...
    Van egy USB20 PC Line-300K webcamom.. Anno 2e ft vettem, és jobb képet ad mint bármelyik logi,vagy akármilyen nagy márka.. Na szóval Xp-n,Vista 64-en kiválóan működött.. Viszont most feltettem a win7 64bites rendszert, és egyszerüen nem lelek driver-ra... Na ilyenkor mi a teendő? vennem kéne egy másik camot? Vagy várni egy driver-re???
    Köszönöm előre is a segítséget.
  • DeerHunter01
    mit vársz hogy percenként válaszolgassunk?
    amúgy szerintem nem elég, nagyon gyenge a net :/
  • Skrivi
    kösz
  • Skrivi
    aha
  • Skrivi
    sziasztok, segitség kéne, szoval akarok venni webkamerát,de nincs nagy feltöltésem(15kb/s)ez elég valamire? mit ajánlatok?
  • DeerHunter01
    "nagy" angol tudásommal irtam nekik egy mail-t de szerintem nem fognak válaszolni.

Vista-val kerestettem hozzá drivert de nem talált.
  • ibrik
    Ezt eddig egy szóval sem mondtad, hogy 64bites Windows-t használsz...

Két megoldást ajánlanék:
    - a Vista-val kerestess hozzá drivert
    - vagy írj a Genius-nak, hogy 64 bites driver kellene neked a kamerához: User feedback
  • DeerHunter01
    ezt is letöltöttem már, de ez 32 bites verzióhoz való és nem müködik amúgyse :S
  • ibrik
    Próbálj meg eleve Vista-s drivert letölteni hozzá a geniusnet.com-ról.
    Pl. látogass el ide, majd a "General download" résznél válaszd ki a "WebCam"-ot és a konkrét modellt.
    A kamera oldalán a kamera képe mellett válaszd ki a Vista-t és "Download"...
  • DeerHunter01
    Szevasztok!
    1-2 éve van meg ez a szar camom.
    Genius Webcam Look a "márkája".
    Amikor még XP-m volt müködött de aztán azon is elbaszódott.
    Most Vista-n érzékeli a mikrofonját a kamerának,az szerencsére kiválóan müködik.
    De ha rámegyek erre a Webcam Look progira akkor azt irja hogy nincs csatlakoztatva a kamera.
    Mit csináljak?
    Mindenféle módon megpróbáltam de nemjó.
  • jimy76
    Sziasztok!

Gyári lemezről instaláltam a drivert a kamerához, majd menet közben lefagyott a gép, vagyis rezetelt folyamatosan. (korábban is megcsináltam ugyamezt és nem volt probléma)
    Újraindításnál megjavult, de eltünt a dvd meghajtó és a hang is a gépről.
    Mi történhetett?
    Mintha nem lenne meghajtóm meg hangkártyám.

• Peetboy
    Na látom nem jött ajánlat. Meg is vettem ma a kamot, MSI StarCam 370i.
  • Peetboy
    Sziasztok!

Milyen webkamot ajánlotok 5 ezer ft-ig ami tudja a 640x480-as videót 30 fps-el?
    És a Microsoft VX6000-at szerintetek megéri megvenni 12 ezerért ami tudja az 1,3 Mpixel videófelbontást 30 fps-el?
  • TommyC
    köszönöm a választ, megfontolom!
  • repvez
    Ezt csak olyan eszközzel tudod megcsinálni ami alapbol tud olyan gyorsan képet rögziteni.Webkamerát felejtsd el azok néha még a folyamatos 30fps-t sem tudják.
    Ha ilyenbe gondolkozol akkor vegyél egy ilyet:
    Casio Exilim
    A neten találsz hozzá videokat is