2056
Nexus: The Jupiter Incident
-
Gipsz75 #1294 Végigtoltam, a vége tényleg kicsit qrta lett:(( -
Gipsz75 #1293 Na megcsináltam 1 hét pihentetés után az utolsó előtti pályát (csata a földért)
:))
Érdekes, pedig mindent ugyanúgy csináltam mint eddig, csak most használtam az ostromlézert:)
SZóval már csak 1 pálya:) -
ELPopper #1292 ja egyébként érdemes rákeresni a neten nexus faq walkthrough ra mert szerintem nemgyon szépen és részletesen leír mindent a fegyverelsosztástól a küldetés legrejtettebb titkaiig :) -
ELPopper #1291 Bgabor remélem nem késtem el. Szal a lényeg az lenne hogy a hajódon legyen TUDOMÁNYOS szkenner és amikor kezdődik a küldetés szépen végigpróbálod a hajókat (általában az utoljára megjelenő gorg hajón szokot lenni) és amelyiknél kiírja hogy titok azt végigszkenneled. Utána már nincs más dolgod mint manual ba rányomni minden pajzsbontó löveget (bubble) meg minden taktikai (lézer) fegyveredet. Ja és el ne felejtsd kijelölni a berendezéseknél az ip-blokkolót. ha ez kész
MISSION ACCOMPLISHED :D -
#1290 Én a Star Trek Online-t várom nagyon.... -
#1289 Én startrek környezetben szeretném játszani. Bár a starfleet command 3-nál nehéz lenne jobb gémet csinálni. Nincs is jobb annál mikor kilépsz álcából egy Klingon ragadozó madárral vagy egy nagy batár Romulán battlecruiserrel :) -
#1288 Nah végre valamiben egyetértünk! -
bgabor #1287 Tévedés, én szeretem az űrstratégiákat. Nem szenvedés. Ezt is újra fogom próbálni, amíg nem sikerül. Mégha k*rva nehéz is. Meg nehéz irányítani.
Remélem egyszer lesz egy ilyen grafikájú űrstratégia, eredeti star wars környezetben. Mert azért a legjobb lenne egy falkányi victory osztályú csillagrombolót irányítani. :-) Vagy Darth Vader hajóját, az SSD Executort. -
#1286 Amúgy bocsáss meg az eltakarodás szó erős volt, kicsit elragadtattam magam...
(okkal, vagy ok nélkül más kérdés)
Nem akarok további logikai ellentéteket feszegetni a HSZediben, pedig lenne bőven, dehát.... -
#1285 No comment......
(nagyon nem egyezik a véleményünk minden további próbálkozási elképzelés törölve...további jó szenvedést a szar sablonos magyar nexus-szal) -
bgabor #1284 Lehet hogy másoknak más a véleménye de szerintem bizonyos területeken a magyar játékok igenis nem ütik meg a színvonalat. Eltakarodni nem fogok csak azért mert neked más a véleményed. Sokan felmagasztalják a magyar játékokat, én ugyan nem fogom ezt tenni valük csak azért mert magyarok készítették, hanem megnézem, hogyan teljesít az adott program a nemzetközi riválisaihoz képest, és akkor máris teljesen más a kép (pl: Panzers<-> Soldiers). És az Afrika Korps még a panzersnél is gyengébb.
Talán azért hozta fel ő is a Homeworldöt mert az egy kiválló program és egy űrstratégia irányításának úgy kéne kinéznie. Nem úgy ahogy a Nexusban.
Miért ne lehetne összehasonlítani? Totál ugyanaz a műfaj.
A Hegemónia pedig a külföldi progikhoz viszonyítva nem volt egy nagy eresztés.
A nyulak és malacok háborúja valóban nem sablon. Én inkább gagyinak nevezném. -
#1283 -
Gipsz75 #1282 Nekem az alábbi játékok vannak meg eredetiben itthon:
IG1
IG2
Haegemonia
Armies of Exigo
Afrika Corp vs Desert Rats
Asszem ez elmondja, hogy nekem ezek mennyire bejöttek.
Nagyón jó suff mind1, talán az Afrika kicsit kilóg, de az sem vészesen.
És szerintem ennek a története sem olyan rossz, engem pl. érdekelne a végkifejlet.
És ahogy Zsolo007 is írta, ha lehet ne fikázzd ennyire a játékot, mert azért annyira nem tré. Én pl. nem szeretem az FPS-t, de ezért nem megyek a HL2, BF2, Doom3 topicba, szidni a játékot...
Tényleg, mielőtt törölném, nm küldene valaki kimentést a köv. pályára?:)
-
#1281 LOL és ő is a Homeworldöket hozta fel #1188-ban... :DDDD
UI.:Bgabor olvasd el a HSZeket 1185-1192-ig akkor megtod a véleményem. Mégegyszer nem kívánom leírni... -
#1280 Nah akkor azt mondd el mi az ami neked jó lenne vazz?? Mert eddig csak kirtizáltál..
A magyr játékok igenis is jók, és a maghyr ötletek is jók. Sablonokról beszélsz közbe meg leszólod a malacok és nxulak háborúját ami sokminen de nem sablon.
A story igenis jó.
MI az hogy ócska a haegemónia?? Vazz ember te megrögözött kiritikus lehetsz, olyan nevetséges dologkat írsz.
Az 1848 meg nem gagyi csak esetleg nem felel meg az ízlésednek.
Már más topicban is írtam, hogy CSAK AZÉRT MERT NEKED NEM TETSZIK VALAMI AZ NEM JELENTI AZT HOGY AZ FOS SZAR SEMMI ÉS MÁSNAK SEM TETSZIK.
Mégegyszer a homeworld nem nexus, nem IG2, ezek nem hasonlíthatók össze (hacsak az összehasonlítási alapod nem az hogy űrhajókat kell irányítani...)
Az Ig2 storyjába mi volt neked túlbonyolított. Kifejezetten egyszerű storyja volt, annyi hogy esetenként többszálas, ennyi.
Vazz ha nem bírod a magyar játékokat akkor ne játsz velük, ne írj ilyen topicokba. De ha más megteszed legalább ne fikázd. Úgy állítod be mint ha szar lenne a gém csak azért mert nem jön be.
Nem is oly rég ugyanebben a topicban volt egy hozzád hasonló csávó neki is elmondtam ugyanezt, el is takarodott....
#1185-#1186
Próbálnám Homeworld-szerűen megoldani a problémát
Vazze mennyi eszed van, csodálkozol hogy nem sikerül? Azt így fikázod?????
UI.: Elnézést mindenkitől, de ez most nagyon felhúzott.. -
bgabor #1279 Nem vagyok béna hozzájuk. Sokat végigvittem közüllük, a homeworld az egyik kedvenc játékom volt.
Kíváncsi lennék, hogy ezek a "nagyszerű" játékprogramok (swine, pokoli szomszédok) milyen eladásokat produkálnak külföldön. Ott amúgy sem jutna eszébe senkinek olyan agyamentötlet mint a disznók és nyulak háborúja. A panzersről csak annyit hogy játsz egyet a külföldi riválisával: a Soldiers:Heroes of WW2 demojával és máris rájössz milyen gagyi. Az 1848-hoz hasonló cuccok pedig nem érdemlik meg a játékprogram nevet.
Egyedül az IG2 tetszett nagyon, végig is vittem vagy háromszor. De az is bűzlött a jellegzetes magyar hibáktól: Nevetséges karakterek, buta dialógukok és túlbonyolított történet. A Hegemónia detto ugyanezeket a hibákat vonultatta fel csak az még ócska is volt. A jelentős külföldi hátszéllel készült Armies of Exigo is elkövette ezeket a hibákat. Csak az még unalmas és jellegtelen is volt amellett hogy minden ötletet más programból lopott. Ellenben a grafikája nagyon szép volt. De itt véget is ért a pozitívumok listája.
Amikor először elindítottam a Nexust, ugyanezek a tipikus hibák jöttek szembe. Rámzúdított történelmi adat a játék kitalált világából, ilyen lázadás olyan egymással harcoló megacégek, mindet láthattuk már, dögunalmas lejárt lemez mind.
Aztán elkezdődött a játék, a hülyén bámuló, ostoba arcú főhős jellegtelenül magyaráz valamit az alaktalan hajójából egy másik nevetséges figurának, mindezt perceken keresztül. És ez így megy az összes magyar programban. IG sorozat, Hegemónia, Nexus, e téren mindenhol ugyanaz a totális igénytelenség tapasztalható.
A "kiválló" magyar programozókat majd akkor fogom (és fogják külföldön is) nem lefikázni, ha sikerül végre valami igazán maradandót alkotniuk, olyat, amire még három hónap után is emlékszik a játékosközösség, ami minden területen megfelelő színvonalú lesz. -
Gipsz75 #1278 Ez a küldetés annyira nem nehéz, nekem kb. 5-6-ra sikerült. -
Gipsz75 #1277 Na mióta jelentkeztem kb. 15x próbáltam újra, de mindíg valamiért kilép, hogy vesztettem. Türelmes 1 ember vagyok, de ez már sok.
Uninstallálom, és ba***ák meg a programozók. Én értékeltem az eddigi jó magyar játékokat, mint lentebb LSSAHPAUL említi, de ez sajnos a nyomdokaikba sem ér. Hogy lehet így megírni valamit, hogy csak 1xűen csata közben kilép, és vesztettem. Indoklás:
Angelwing élje túl (pajzs 100%, integritás 100%)
Colossus élje túl (integritás 90%)
Várd meg Angelt (én várom)
A juttassam le Angelt, az teljesítve van.
Tehát akkor mi is a baj?
-
#1276 Baromságokat beszélsz. Imperium galaktika, pokoli szomszédok, panzers, swine, ezek mind tökéletes játékok. Van pár gyenge mint az 1848 és a nexus, de csak a bugok miatt. A kritika itt helytálló mert mért nem halgattak a béta teszterekre, vagy miért nem csináltak peccset..
Egyébként hardon röhögve végig lehet nyomni a gamét. Az az igazsáh hogy béna vagy az űrhajó szimulátorokhoz.Ami nem szégyen csak nem kell ennyire lefikázni a progit, és főleg nem a többi magyar programozót!
üdv.:egy programozó -
bgabor #1275 Amúgy ahogy rákerestem az "IP blokkoló" kifejezésre, láttam hogy még vagy hatan panaszkodtak ugyanerre a küldire.
Ja és még valami: Easy fokozaton játszom. Ha már itt sincs semmi esélyem, mi lenne normalon és hardon? Azt hiszem ezt nem fogom kideríteni. -
bgabor #1274 Hát ezt az IP blokkolós küldit melyik fogyi magyar programozó hozta össze? Próbáltam már mindent, vadászokat, kompot, fegyvert,rakétát és mindent egyszerre,de esélyem sincs. Hiába lövöm ki a blokkolót, rögtön szétlövik a hajót. Próbálnám Homeworld-szerűen megoldani a problémát, mondjuk megkerülni a Titan-t és a másik irányból támadni ahol kissebb az ellenállás. De mivel nagyszerű kis hazai programunkban nem lehet normális űrstratégás módon irányítani a hajókat, ezért még egy nyomorult kerülő manővert sem lehet kivitelezni a programban. Még egy kiválló magyar ötlet, Gratula! Látom amihez csak dicső honfitársaim hozzáfognak annak csak is szar lehet a végeredménye. Lehet az bármi, űrstratéga, második világháborús RTS vagy bármi a végeredmény szar lesz. Nagyon fölhúztam magam ezen a baromságon. Tényleg nem véletlen, hogy a magyar játékszoftverek mindig megmaradnak a "futottak még" kategóriában... -
Gipsz75 #1273 Igen a heavy laser-re, mely, ha elolvasod a leírást, leírja, hogy át tudja ütni a pajzsot, és ha jól fel van szerelve a hajód, hamar lebontja a pajzsgenerátort,s ezzel gyakorlatilag a fullra feltöltött pajzs is megszűnik, és akkor hajrá...:) -
bgabor #1272 Hát most ezzel az újfajta megközelítéssel sikerült végigvinnem. Most lopakodni kell egy aszteroidamezőn keresztül, egész jó csak kicsit hosszú. Viszont miután az előző pályán kicsináltam mind a négy ellenséges hajót ez megadta a lökést hogy megpróbáljam végigvinni a cuccot. :-)
Szerkezetromboló fegyverek? A nehézfegyverekre gondolsz, vagy melyikekre? -
Gipsz75 #1271 A nehézlézerek átütnek a pajzson, célszerű a pajzsgenerátorokat támadni vele. 2db hajó szerkezetrombolóval, ami hamar lekapja a pajzsgenerátort, és mehetnek is torpedók. Az én tapasztalatom szerint viszont figyelni kell a Flakrendszerekre, mert az ellenséges vadászok, és bombázok elég csúnyákat tudnak sebezni. -
Gipsz75 #1270 Köszi, mivel nem boldogultam a régi mentéssel, most kezdem újra a küldetést. Mivel a Colosssus 50k-ra volt megfordítottam, közeledett is a féregjárathoz (én is rájöttem, hogy ott kell legyilkolni őket:), azért köszi), de érdekes, hogy így is kilép:(
1db reléállomás ép, Colossus és, Angelwing ép, ki érti ezt? -
#1269 Nem értek 1et. Nincs rá bizonyíték hogy miért lép vesztődik el a game, én a mecha pajzsra fogom!!! :) 1 biztos: vagy a mecha pajzs vagy a relé miatt...
Gipsz: Vártam kicsit hátha rájösz magadtól... szal úgy kell megcsinálni hogy kezdésnél a lassú hajókkal irány a féregjárat, a gyorsakat oszd szét a támadó hajóka. Nem vészes simán kilehet szedni őket. Arra vigyázz hogy az angelwinggel nem menj messze a fentébb említett dolgok miatt. Ha megszedted teljesgázzal a féregjárat felé.
a colossust parkold le a féreg járattol 10-re, a többievel 4-es távolságra állj. Itt kell megvívni a harcot. Ugyanis pajzs nélkül lépnek át a féregjáraton a hajók és igy gyorsan megkell szedni őket. Ha valamelyik mégis eltudna menni a gyors hajókkal és vadászokkal szét kell szedni. Úgy a jó ha a colossust nem tudják elérni. A colossus ugyan sok fegyverrel rendelkezik de nem éri meg harcba bonyolódni vele. Én próbálkoztam kemény rakétákkal felszerelni de sajnos a saját egységeim is olyan közel voltak hozzá így többet ártott mint használt.
Amire állandóan figyelni kell: BELE MENNEK A SAJÁT HAJÓK A FÉREGJÁRATBA!!
Ez nagyon nagy gáz. Sokat kellett relodoljak mert ha 2-re megközelíti már nincs vissza út beszippantja. Ha távolabb álsz a 4től akkor meg nem moinden fegyver van lőtávban.
Ha egy hullám lement feltétlenül ments, persze félpercenként is menthetsz. Ez a legnehezebb map. Sok kitartást! szükséged lesz rá. -
bgabor #1268 Kösz, megpróbálom újra. Ezzel a rakétás/pajzsbontós módszerrel talán menni fog.
A nehéz és könnyűlézereket mikor érdemes használni? Mi a különbség közöttük? -
Gipsz75 #1267 Nem nagyon emléxem arra a küldetésre, ha minden igaz azon kevés pályák 1ike, amit elsőre sikerült megoldani:)
Gyorsan odamentem a felderítőhöz, és amikor megjelent a gorg hajóhad simán lekapkodtam őket. Nem tudom, hogy itt csak 1edül vagy, vagy többen, ha több halyód van, én az 1ikre csak pajzsbontókat rakok, a másikra rakétákat, és mikor a pajzs lebontódott simán szétszedik a rakéták. Sajna ha sok hajó van, a gyors csatában elég nehéz kontrollálni:(
Ha továbbra sem megy, írd meg a pontos címét a küldetésnek, és ha végignyomtam, megnézem azt a pályát:) -
Gipsz75 #1266 Köszi srácok, valami hasonlóra gondoltam én is:)
Hááát, ha nincs pajzs a hajón, mivel nem szerelhető fel rá, 3-4 hajó kb. fél perc alatt szétkapja. Hidd el, most fogok 16x nekiállni, türelmes vagyok, és kíváncsi a végére. Vannak benne idegesítő dolgok, de nekem így is tetszik.
Nahhh, megyek megmenteni a földet:) -
#1265 A mechanoid pajzs szinte a végtelenségig tart. Ha vesztett azérrt vesztett mert az angelwing nem volt a relé közelében amikor az MI vissza akart jönni a hajóba....
Nemtudom mi olyan nehéz a nagy hajó megvédésében, én a teljes flottámat, illetve minden utánpótláshajót a védelmére állítottam, az összes vadázsgépet ráküldtem, és 2x-ra simán megcsináltam a küldit.
#1260: Hmm érdekes dolgokat vetsz fel, és részben igazad is van. De például gondolkoztál már azon hogy a hajók miért csak valamihez képest tudnak mozogni? a nagy semmi nagy közepén a semmihez képest nem tudod meghatározni hova mész...A földön is így mennek a dolgok, mindíg valamihez képest viszonyítasz, ez természetes és így jó.
Az irányítás igaz hogy elsőre bonyolult, viszont idővel meg lehet szokni és szerintem jó is. A hajómenedzsmentete nem kötelező csinálni manuálisan, bár ha az embernek több hajója van akkor szinte lehetetlen, de ez nembaj, van benne kihívás....Amikor még 1 hajóüja van az embernek mindenképp manuálisan érdemes csinálni a dolgokat mert jobb eredményeket lehget leírni.
A fegyverleírás dolgora nemnagyon tudok mit mondani, mivel már rég játszottam, de emlékeim szerint én simán elboldogultam a fegyverekkel, mindíg tudtam hogy mi mire jó...
Az AI gyengeségére nem tudok mit mondani, szerintem annyiras nem volt gyenge, bár tény hogy láttunk már jobbat is....
UI.: A homeworld nagyon jó, egy baja van ehhez képest az elég árkádos. Az inkább stratégiai játék, ez taktikai, nekem mindíg felfrissulést jelentettek ezek a játékok mivel nicns a nyersanyaggyűjtés gyártás eléggé unreális része... -
#1264 ja. ez természetes. az esetek nagy 90%-ban nem írja ki hogy miért vesztettél.
A feladatra koncetrálj, ja ha akarsz bugot látni lődd ki valamelyik pályán a városhajót... :D -
#1263 1szerü. Az angelwingel túlságosan eltávolodtál a colossus mellől. Kiléptél a mechanoid pajzs alól. Persze lehet hogy a colossust szedték meg ,vagy kikapcsoltad a pajzsát. pl én addig basztattam az energia rendszerét mignem sikerült energia hiányt okozzak.. -
bgabor #1262 Poén... Egy felderítőt kéne hazahozni. Jön négy gorg hajó, letámadja az én három hajómat. Ezekután félóráig vadul tüzelünk egymásra, anélkül hogy bárkinek komoly baja esne. Végül az egyik gorg hajó több alrendszerét is sikerül végleg kikapcsolnom. Nem mintha tudnám mit kell lőni ahhoz hogy harcképtelenné lehessen tenni. (hogy ne használhassa az ágyúit) Aztán egyszer csak mission failed. Nem mondja miért.
Hát köszi... -
Gipsz75 #1261 Nos megpróbáltam, így nem lövik szét a hajót , már a 2. gorg flotta megsemmisítésénél tartok, amikor egyszerűen fogja magát a program és azt mondja, hogy vesztettem. Miért? A megsemmisített saját ahjóknál csak a vadászok vannak, az Angelwing ép, és még csak nagy hajót sem vesztettem. MOst akkó mi van?????????????????????
Nem szívesen hagynám abba, nem sokkal a vége előtt:( -
bgabor #1260 Kipróbáltam a játékot. Sajna elég vegyes az összkép.
Anno a Homeworld és au IG2 a kedvenceim voltak, rengeteget játszottam velük.
De ez...
A grafika gyönyörű bár elég gépigényes. A történet pont olyan, amit a magyarok fejlesztők össze szoktak ütni. Rengeteg felesleges duma, nagyon rossz időben, jellegtelen szereplők között. Már amikor megláttam a tenyérbemászó képű főhőst meg egy bajuszt és lila szemüveget viselő vadászpilótát már tudtam hogy a szokásos magyar minőséget kapom e téren. A hajók tervezése már jobb (leszámítva a történet legelején lévő nagy hajót). Az angelakármi nevű hajó például egészen szép konstrukció. A grafika is csodálatos. A bárgyú szereplőket is elnézné az ember. Sajnos azonban a hajmeresztő irányítás és a pocsék MI alaposan hazavágja a programot. Meg úgy általában rengeteg elbaltázott rész van benne, amik alapvető fontosságúak lennének. Fegyvereknél hiányzik a hatótávolság, rakétáknál a rendelkezésre álló mennyiség. Körülményes megtudni az ellenséges hajó távolságát. A gép alrendszerinek a menedzselése nincs rendesen elmagyarázva az elején, energiaelosztásról, hajtómű és egyéb alrendszerek kezeléséről nem sok szó esik. Amúgy is elég gyors a játék menete, hiába a szüneteltetés lehetősége, a pocsék MI és a lehetetlen irányítás miatt egy hajót is nehéz rendesen irányítani (mindent manuálisan), nemhogy egy egész flottát. Fegyverek leírásából vitális információk hiányoznak, volt hogy nem tudtam megállapítani, hogy amit nézek az most rakétavető vagy lövegtorony. Amit szintén nem tudok megemészteni, a hejók térbeli mozgatásának normális lehetősége. Egyszerűen nem lehet A ból B-be küldeni egy hajót, csak a többi objektumhoz képest meghatározni a mozgását.
Sajnálom ezt a programot. Azért megpróbálom továbbvinni, de asszem inkább előszedem majd a homeworld-öt. -
Gipsz75 #1259 1xűen nem értem még a 10. újrakezdés után sem, ezért tőletek kérdezném meg. A csata a földért című résznél vagyok, amikor Angel lemegy a reléállomáson a földre megküzdeni az MI-vel. A reléállomás persze elpusztul, ezután a Colosssus ellátóhajót kellene megvédenem, amire pajzs nem szerelhető. Namármost az összes létező hajót ennek a hajónak a védelmére rendelem, és még így is simán leszedik. Most még azt megpróbálom, hogy az ellátóhajót elküldöm a legtávolabbi helyre az egységektől, a többiekkel meg harcolok 1 nagyot. Az 5leteket azért várnám:) -
ELPopper #1258 néha összejönnek 7en nyolcan
főleg este felé -
#1257 Amúgy vannak még multi partik? Játszanak még az emberek a gémmel.
Amúgy már rég nincs meg a játék, nemhiszem hogy újból le fogom szedni, a megvételén gondolkozom, jókis magyar játék, megérdemlik a fejlesztők...
Kérdés mennyiért vesztegetik manapság... -
ELPopper #1256 Keress rá a neten le lehet tölteni a "visszafogott" módját, de ha szerzel hozzá kódot akkor korlátlan (www.serials.ws v. www.crackspider.net) -
ELPopper #1255 Egy program, kiüti a legtöbb játék írásvédelmét.