2056
Nexus: The Jupiter Incident
  • Zsolo007
    Egészen egyszerű (szerintem) Odamész a 3 hajóddal amerre a lövöldözés folyik, kinyírod a lövöldözőket, és elmenekülsz a csajjal :D. Komolyan nem bonyolult (legalábbis emlékeimben, bár nekem nem rémlik hogy egyszer is gondot okozott volna a map)
  • darazsx
    Angelwing meg Brutus(felderítő romboló) és Sparta(taktikai romboló) a pálya címe: a felderítő. és a lentebb említett whisper nevű hajót kell megvédeni és közben elpusztítani vmi IP-blokkolót, hogy el tudjon menekülni. A whisper hajó csak kb 10másodpercig látható utána megint eltűnik
  • Gipsz75
    Kicsit írnál bővebben a küldetésről, milyen hajóval vagy stb. mert már ro*adt régen játszottam vele:)
  • darazsx
    Hali! Nagyon elakadtam az egyik pályán, ahol a Whisper nevű hajót kell megvédeni. Már nagyon sokféleképpen megpróbáltam de nem megy. Ez még a játék elején van, nagyon jó lenne ha tudnátok segíteni.
    Előre is kössz!
  • Braveheart
    Hali! A játék alapból ugye opengl módban indul. Namost, a laptopom videókártyája (intel graphics media accelerator 128 mb) nem szereti az opengl-t, csak a directx-et, és hibaüzenet miatt nem indul a játék. Megoldható vhogy hogy rögtön directx-ben induljon? A többi játék, mint pl. a dungeon siege 2, age of empires3, rome total war gond nélkül fut rajta.
  • Toroco
    Hi!

Most próbáltam ki ezt a játékot és valahogy nagyon nem megy a kezelése. szokatlan nekem eza kezelő felület.

Ez egyik küldetésnél van gondolm mmég az elején. amikor egy hajót hozunk ki egy meteor bázisból. angelwing vagy mi a neve. azt a hajót hogyan lehet megmenteni? amikor kijön iszonyat elkezdik lőni de nem is láttam hogy mi lőtte hogy a stilettoval tudtam volna segíteni.
  • Mester01
    Boldog Új Esztendőt Kivánok Mindenkinek.
  • Myster
    miaz a hamachi?
  • LoCk
    Koszke!

Kiprobalom.
  • Mester01
    Valaki nem akar Multyban játszani?
    Hamachi nevű progival?
    Érdekell valakit L érhet a
    MSN:[email protected]
  • Mester01
    Nekem is ugyan ez volt a problémám csak masik küldetésnél!
    Csináld azt hogy az elözö küldit kezzd L elölröl csinald meg utana kezd L a masik. Talan jo lesz igy..
  • Gipsz75
    Passsz, nálam nem volt ilyen gond, én az 1.01-es verziót játszottam végig
  • LoCk
    Van egy kis gondom.

Az egyik küldetés elején ahol az angelwing álcázva van, a játék kiakad, vagy reseteli a gépet..

Fönt van a javító pach is.

Valami új javítás van a gaméhoz?

Lehet, hogy az Ati 850XT kártyámat nem szereti?
  • Gipsz75
    Gratula:D
  • LoCk
    Megoldottam.

• LoCk
    Hi all!

Van egy kis problémám az egyik küldetéssel.

Ez még totál az elején van.
    Back to Earth..
    Az elsődleges küldetés a Relay Station-t megvédeni...

Na ezt ezzel az űrgané Angelwing hajóval nem tudom kivitelezni nem lehet tűzparancsot adni, automatikusan tüzel..és egy halálcsillagot sem találna el 2 méterről.

Mi a trükk ebben a küldetésben? Mit nem figyeltem meg?
    Mi a megoldás? A rakéták mindíg betalálnak, képtelenség szétlőni.. :(

Aki tud plz.! segítsen!
  • Mester01
    Jolvan Lindult most meg! :D
  • Mester01
    Nekem meghalt a game 21. küldetésnél .EXE fálj hibát észlelt és leál!
    Valaki nem küldené L a 22. küldetést?:D
    (Tegyétek föl NETre)
  • Zsolo007
    Előkerült megint a játék, nyomom is ezerrel :)

Modokat testelek, még így egy év távlatából is jó gém ez :)
  • rodzsi
    azért kösz
  • rodzsi
    ja valahol biztos van
  • Zsolo007
    Szar ügy. Jó annak asingle része is..

Amúgymeg menj a hivatalos fórumra és vegyél rá embereket hogy játszanak veled :)
    Persze ehhez angol tudás sem árt, bár gondolom van magyar fórum is...
  • rodzsi
    ez fasza ezért érdemes volt megvenni a gamet! habár csak 3e volt, mert naon akartam multiban nyomulni vele
  • Zsolo007
    nem. a hivatalos oldal hivatalos fórumán. Ha ez embernek gondja van logikus hogy oda megy először (legalábbis nekem...)
  • rodzsi
    ezen a forumon olvastad?
  • Zsolo007
    ööööö nekem nincs meg eredtiben :D
    Sőt már 1000 éve nem láttam a játékot, szal....
    Csak azt írtam le mait a hivatalos aoldalon találtam, meg a fórumon olvastam.....
  • rodzsi
    neked ott a multi beállításoknál a master szerver port, meg egyedi portnál be/ki van kapcsolva? azzal kell vlmit csinálni?
  • Zsolo007
    nemhinném
  • Zsolo007
    Lehet azért mert nincsenek már szerverek? :D

Először is: fel van patcholva a gém? ha nincs innen szedd le
    Másodszor: legyen fent ez az mp patch
    Ha mindezek megvannak akkor a legjobb ha imátkozol...nem sokan multiznak...csinálj szervert és reménykedj..
  • rodzsi
    a multi beállításoknál nem kell vlmit beírni a mstserver címhez meg az egyedi porthoz?
  • rodzsi
    kár hogy egy szervert se jelenít meg te nagy okos! na erre mit lépsz? segítséget szeretnék nem okoskodást azt mindenki tud
  • Zsolo007
    lol te nagyon hülye lehetsz már bocsáss meg.

elindítod a multi exét, még véletlenül sem a singlet, ott meg joinolsz egy szerverhez amit látsz. kemény agymunka kell ehhez..
  • rodzsi
    nemtudom hogy hogyan kell multit játszani, eredeti gameval!!!! HELP
  • rodzsi
    aztán, utána már csak szervert kell majd kerseni? vannak magyar szerverek?
  • LSSAHPAUL
    Először is eredeti game.
  • rodzsi
    hogyan lehet beállítani a Multiban hogy lehessen játszani neten? mi kell hozzá?
  • alex ultras
    hali!

van egy problémám a játékkal:
    feltelepítem, alindítom, fekete képernyő, bal felső sarokban egy logó, eltelik pár másodperc és az egész gép újra indul!
    nem tudja valaki hogy mi lehet a probléma?
  • juzosch
    Nagyjából sztem mindenkinek igaza van, csak árnyalatnyi különbségek. A lényeg, hogy nagyon ritka a tisztán taktikai vagy stratégiai játék, mindegyikben van taktikai is és stratégia is. A lényeg, hogy miből mennyi, és a Nexushoz visszatérve sztem jóval közelebb áll a taktikához.
  • Gregorius
    Akkor megvilágítok mégegy szempontot, hátha...
    A történelem nagy stratégái az asztal fölött ülve tervelték ki a gondolataikat, nagy léptékben, mit kell majd csinálni.
    A taktikai elemeket, kisléptékben mindig a csatamezőn döntötték el. Vagyis fentről jött a stratégiai utasítás, mit kell csinálni, és egyesszám elsőszemélyben eldöntötte az ember a taktikát, hogy hogyan fogja megcsinálni.

Innentől kezdve szerény véleményem szerint a modern hadviselésre átültetve ezek a kifejezések csak torzultak, és teljesen fölösleges rajtuk vitatkozni.
    Minden számítógépes játéknál, legalábbis amit én ismerek, aztán lehet, hogy ti tudtok olyat is, ahol nem, de a feladatokat megkapjuk küldetés előtt, és azokat kell végrehajtani egy stratéga szempontjából, de valós-időben hozott taktikai utasításokként. A stratégiai kérdésekben a legkevésbé döntünk. Számomra a stratégiai kérdés akkor volna a játék színfoltja, ha mondjuk a C&C -ben múlna valami azon a történet szempontjából, hogy éppen melyik szomszédo területet kívánom lerohanni pályaválasztáskor. De még ha múlna is, sem nevezném stratégiai játéknak, mert a legkevesebb szórakozást nyújtja számomra ez a dolog. Az is inkább lenne stratégia, ha a StarCraft-ba válaszút elé állítanának egy-egy küldetés indítása előtt, vagy mondjuk egy csata elvesztése nem annak újrajátszásával végződne, hanem kihatása lenne a játékmenetre, hogy elvesztettem egy küldetést.
    Persze amióta világ a világ stratégiai játékoknak hívjuk az összes Dune, C&C, Blizzard, LucasArts produktumot, és már így rögzült a fejünkben. Ha valamelyik játék megpróbál eltérni ettől, akkor már önkénytelenül új kategóriai megjelölések irányába fordulunk, és próbáljuk megkülönböztetni egymástól a stílusirányzatokat, holott magának a szó eredeti jelentésének a legkevesebb köze van ezekhez a játékkasztokhoz.
    Ahány ember, annyi értelmezés. Én nem értek egyet ezekkel a besorolásokkal és kész. A Panzers-t is, mint minden játékot stratégiai játéknak fogok hívni, holott a játékidő 99.9%-át taktikai játszadozással töltöm.
  • [NST]Cifu
    Szvsz eléggé partalan azon vitatkozni, hogy mitől stratégiai és mitől taktikai egy játék... :)

De a taktika álltalánosságban kis léptékű (raj, szakasz, egyeség, csapat, stb.), míg a stratégia nagy léptékű (hadosztályok, hadseregek, egész háborúk) irányítását, cselekedeteik megtervezését jelenti.

Pl. nukleáris fegyverek terén taktikai fegyver az, amelynek használata egy kisebb harctérre korlátozódik (tehát mondjuk egy rakéta hatótávolsága legfeljebb száz-százötven kilométer, robbanóereje legfeljebb egy-két tíz kT), míg stratégiai fegyverek azok, amelyek akár több ezer km-ről is indíthatóak, és hatásuk nagyobb területre hat ki. Tehát egy 15kT-s robbanófejjel ellátott SCUD rakéta taktikai fegyver, míg egy 7db, egyenként 3-400kT-s robbanófejjel ellátott, tengeralattjáróról indított ballisztikus rakéta stratégiai atomfegyver.