Nexus: The Jupiter Incident

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rodzsi
ja valahol biztos van

Zsolo007
Szar ügy. Jó annak asingle része is..

Amúgymeg menj a hivatalos fórumra és vegyél rá embereket hogy játszanak veled 😊
Persze ehhez angol tudás sem árt, bár gondolom van magyar fórum is...

rodzsi
ez fasza ezért érdemes volt megvenni a gamet! habár csak 3e volt, mert naon akartam multiban nyomulni vele

Zsolo007
nem. a hivatalos oldal hivatalos fórumán. Ha ez embernek gondja van logikus hogy oda megy elõször (legalábbis nekem...)

rodzsi
ezen a forumon olvastad?

Zsolo007
ööööö nekem nincs meg eredtiben 😄
Sõt már 1000 éve nem láttam a játékot, szal....
Csak azt írtam le mait a hivatalos aoldalon találtam, meg a fórumon olvastam.....

rodzsi
neked ott a multi beállításoknál a master szerver port, meg egyedi portnál be/ki van kapcsolva? azzal kell vlmit csinálni?

Zsolo007
nemhinném

Zsolo007
Lehet azért mert nincsenek már szerverek? 😄

Elõször is: fel van patcholva a gém? ha nincs innen szedd le
Másodszor: legyen fent ez az mp patch
Ha mindezek megvannak akkor a legjobb ha imátkozol...nem sokan multiznak...csinálj szervert és reménykedj..

rodzsi
a multi beállításoknál nem kell vlmit beírni a mstserver címhez meg az egyedi porthoz?

rodzsi
kár hogy egy szervert se jelenít meg te nagy okos! na erre mit lépsz? segítséget szeretnék nem okoskodást azt mindenki tud

Zsolo007
lol te nagyon hülye lehetsz már bocsáss meg.

elindítod a multi exét, még véletlenül sem a singlet, ott meg joinolsz egy szerverhez amit látsz. kemény agymunka kell ehhez..

rodzsi
nemtudom hogy hogyan kell multit játszani, eredeti gameval!!!! HELP

rodzsi
aztán, utána már csak szervert kell majd kerseni? vannak magyar szerverek?

LSSAHPAUL
Elõször is eredeti game.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

rodzsi
hogyan lehet beállítani a Multiban hogy lehessen játszani neten? mi kell hozzá?

hali!

van egy problémám a játékkal:
feltelepítem, alindítom, fekete képernyõ, bal felsõ sarokban egy logó, eltelik pár másodperc és az egész gép újra indul!
nem tudja valaki hogy mi lehet a probléma?
Nagyjából sztem mindenkinek igaza van, csak árnyalatnyi különbségek. A lényeg, hogy nagyon ritka a tisztán taktikai vagy stratégiai játék, mindegyikben van taktikai is és stratégia is. A lényeg, hogy mibõl mennyi, és a Nexushoz visszatérve sztem jóval közelebb áll a taktikához.

Gracie Barra

Gregorius
Akkor megvilágítok mégegy szempontot, hátha... <#vigyor>
A történelem nagy stratégái az asztal fölött ülve tervelték ki a gondolataikat, nagy léptékben, mit kell majd csinálni.
A taktikai elemeket, kisléptékben mindig a csatamezõn döntötték el. Vagyis fentrõl jött a stratégiai utasítás, mit kell csinálni, és egyesszám elsõszemélyben eldöntötte az ember a taktikát, hogy hogyan fogja megcsinálni.

Innentõl kezdve szerény véleményem szerint a modern hadviselésre átültetve ezek a kifejezések csak torzultak, és teljesen fölösleges rajtuk vitatkozni.
Minden számítógépes játéknál, legalábbis amit én ismerek, aztán lehet, hogy ti tudtok olyat is, ahol nem, de a feladatokat megkapjuk küldetés elõtt, és azokat kell végrehajtani egy stratéga szempontjából, de valós-idõben hozott taktikai utasításokként. A stratégiai kérdésekben a legkevésbé döntünk. Számomra a stratégiai kérdés akkor volna a játék színfoltja, ha mondjuk a C&C -ben múlna valami azon a történet szempontjából, hogy éppen melyik szomszédo területet kívánom lerohanni pályaválasztáskor. De még ha múlna is, sem nevezném stratégiai játéknak, mert a legkevesebb szórakozást nyújtja számomra ez a dolog. Az is inkább lenne stratégia, ha a StarCraft-ba válaszút elé állítanának egy-egy küldetés indítása elõtt, vagy mondjuk egy csata elvesztése nem annak újrajátszásával végzõdne, hanem kihatása lenne a játékmenetre, hogy elvesztettem egy küldetést.
Persze amióta világ a világ stratégiai játékoknak hívjuk az összes Dune, C&C, Blizzard, LucasArts produktumot, és már így rögzült a fejünkben. Ha valamelyik játék megpróbál eltérni ettõl, akkor már önkénytelenül új kategóriai megjelölések irányába fordulunk, és próbáljuk megkülönböztetni egymástól a stílusirányzatokat, holott magának a szó eredeti jelentésének a legkevesebb köze van ezekhez a játékkasztokhoz.
Ahány ember, annyi értelmezés. Én nem értek egyet ezekkel a besorolásokkal és kész. A Panzers-t is, mint minden játékot stratégiai játéknak fogok hívni, holott a játékidõ 99.9%-át taktikai játszadozással töltöm.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

[NST]Cifu
Szvsz eléggé partalan azon vitatkozni, hogy mitõl stratégiai és mitõl taktikai egy játék... 😊

De a taktika álltalánosságban kis léptékû (raj, szakasz, egyeség, csapat, stb.), míg a stratégia nagy léptékû (hadosztályok, hadseregek, egész háborúk) irányítását, cselekedeteik megtervezését jelenti.

Pl. nukleáris fegyverek terén taktikai fegyver az, amelynek használata egy kisebb harctérre korlátozódik (tehát mondjuk egy rakéta hatótávolsága legfeljebb száz-százötven kilométer, robbanóereje legfeljebb egy-két tíz kT), míg stratégiai fegyverek azok, amelyek akár több ezer km-rõl is indíthatóak, és hatásuk nagyobb területre hat ki. Tehát egy 15kT-s robbanófejjel ellátott SCUD rakéta taktikai fegyver, míg egy 7db, egyenként 3-400kT-s robbanófejjel ellátott, tengeralattjáróról indított ballisztikus rakéta stratégiai atomfegyver.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kb. egy SWAT behatólás taktika. Benne is van a nevében (Special Weapons and Tactics).
Azért én egy csatát semmi képpen nem hasonlítanék össze egy sarki ABC bevételével. Taktika pl. egy emberre vonatkoztatott feladat. Ha már több tucat embert irányítasz különbözõ célokkal vagy módszerrel,az már bõven nem taktika.

Egyébként lehet dobálózni ezekkel a fogalmakkal, mert a játékok zöme egyáltalán
nem tükrözi a valóságot ebben a tekintetben, mert háború esetén ritkán bányászunk
kék kristályt és építünk belõle barackot. Azért ezek erõsen le vannak egyszerûsítve. Úgyhogy egyik oldalról talán helytálló, hogy nem valós stratégiáról van szó, másik oldalról meg akkor kérdezném, hogy vajon élvezetes
lenne-e egy igazi stratégia, ahol még a sebesültek sem tünnek el, hanem százezer
funkcióval medicet kell rendelned a szállítmányozást, ellátást, lõszerkészletet,
és a kommunikációt is fent kéne tartanod. Szerintem ilyen játékkal a kutya nem
játszana, és nem is említettem csak talán pár fontos dolgot ami egy valós
stratégia eleme...

Még mindig teljesen felesleges ezen lovagolni 😊.
Túl van misztifikálva a dolog erõsen 😉.
Ezt még hivatásosok se nagyon bolygatják.
Jön a parancs, végrehajtod és ennyi.
Gregorius
Ha már a definícióban nem tudtunk megegyezni, akkor szinte csodaszámba menne, ha az alkalmazásában egyetértenénk.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Ahol termelés és építkezés van, az már stratégia. A harc pedig semmiképp nem stratégia. Ha lehet irányítani a harcot az taktika (persze különbözõ mélységekben a csak mozgatástól az utolsó csavar állítgatásáig), ha nem lehet irányítani akkor inkább csak videó.

Gracie Barra

Zsolo007
Azok mind taktikai játokok...abban nemnagyon van stratégia...

Zsolo007
nem a csaták is stratégia...akkor lenne taktikai a csata ha lemennél és te iránytíanád a csapatokat a harctéren....

Odafent a stratégák annyit tettek annakidején hogy megmondták hogy ennyi egfységgel foglald el/védd meg stb..attól hogy "rövidtáv" ez még nem taktika!

Taktika szinte az összes stratégiában található, amíg csaták vannak.

Gracie Barra

Úgy vagyok vele, hogy a HOI-ban a kutatás, gyártás és a diplomácia az egyértelmûen stratégiai jellegû: döntéseink hosszútávúak, elõre meg kell határoznunk a céljainkat, mivel nem lehet csak úgy hipp-hopp megváltoztatni a terveinket ha látjuk hogy az ellen mással próbálkozik mint terveztük.
Tipikus példa: Japánt játszva tegyük fel a szárazföldi erõkre gyúrunk, azokat fejlesztjük és hadosztályokat állitunk fel (1-2-3-4 év munkája) mivel ázsia felé tervezünk terjeszkedni. Nem foglalkozunk azzal hogy az USA-val jó kapcsolatunk legyen, sõt, a haditengerészettel sem törõdünk. Aztán idõvel hogy-hogynem az USA beindul, hadatüzen,jön pearl harbor stb stb. Flottánk elavult, mennyiségileg lemaradt --> a tengeren elbukjuk a háborút, békét nem tudunk kötni (mert a viszonyunk megromlott), 1-2 év alatt nem lehet bepótolni azt, amivel nem foglalkoztunk.

Ellenben a csaták már a taktikai vonalat képviselik: rajtunk múlik és rövid távon is módositható hogy a rendelkezésre álló erõket hogyan csoportositjuk, melyik területen támadunk, hogyan használjuk ki a terepadottságokat stb stb.

Szóval én úgy látom a HOI egy stratégia+taktika kombó.

Gregorius
oké

Zsolo007
Hát a Hearts of Iron elég keményen stratégia, abban nemnagyon van taktika...

hopps... lemaradt egy kérdõjel 😊

Hmmm... stratégiai játék... a Hearts of Iron nem tartozik ebbe a kategóriába: ott hosszútávú döntéseket kell hozzni, ezért több mint taktika 😊

A 2 szó jelentése adott, nem függ az egyéntõl. Persze lehet, hogy te tényleg egyet sem ismersz anak ellenére, hogy a ma megjelenõ játékok jelentõs része stratégiai játék. De a Red alert is stratégia, szal mégiscsak ismersz😊

Gracie Barra

Gregorius
Bocs, egyéni véleményem, és tartom 😉

Ahol erõforrásokat kell beosztani, illetve visszavonulni/feladni egy csatát az erõforrások megkímélése céljából az már eléggé stratégia. Háborúban sincs olyan, hogy: "háborúzzak-e a köv. hónapban is?" Nem tudom honnan jött neked ez a köv pályás dolog, és mi köze a stratégiához.

Gracie Barra

Gregorius
Különösen, hogy én stratégia játékot még nem is láttam. Nem sok olyan játékot ismerek, ahol a startégia a játék, úgyszólván egyet sem. Minden számítógépes játék a taktikáról szól. Marha uncsi lenne, ha arról szólna egy játék, mondjuk egy Red Alert, hogy megcsináljam-e a következõ pályát, vagy ne.

Hát, kb. mindenesetre azt a csata-háború analógiát azt azért
elfelejthetjük :.

Szerintem rosszul jönne ki, ha mondjuk három városért folytatott
akár több hónapos csatát taktikának kellene nevezni...

Hivatásostól egyébként ezt hallottam:
Stratégia nagy volumenû felhasznált eszközöket, célokat,
vagy idõtartamot tekintve. Taktika pedig kisebb.

Szóval nagyjából mindenkinek igaza van, de továbbra se
hiszem hogy picit is számítana, hogy a Nexust vagy akármelyik
játékot melyik kategóriába soroljuk.
Nem ezért játszák az emberek 😄.
Zsolo007
Ahány ember annyi definíció 😊

Taktika: csata
Stratégia: min. egy háború

Gracie Barra

Zsolo007
Ez már túl egyszerû... 😊

Gregorius
Még egyszerûbben:

stratégia: mit
taktika: hogyan
<#vigyor0>

Zsolo007
Egyszerûbben:

Startégia: nagyban, hosszútvára való gondolkodás
Taktika: kicsiben, rövidtávra való gondolkodás

Sztem közelebb áll a lövöldözõshöz, mint a stratégiákhoz, habár elsõre nem úgy tûnik.

Gracie Barra

Csak nagyvonalakban, mert érteni értem, de pontos magyarázatot nem tudnék adni:
Stratégia: hosszútávú menedzselés, a termelés, fejlesztés irányítása stb. Vigyázni kell az erõforrásokra, minden egyes hajó értékes. Feladhatunk egy csatát a háború érdekében.
Taktika: egy csata irányítása, fegyverek cselek, támadótakikák irányítása. A cél a csata megnyerése, általában mindegy milyen áron. (nexusban is kapunk új hajót, ha elvesztünk 1et)
Játékok között az IG2 stratégia, míg a Nexus taktika.

Gracie Barra

Nem vita képpen, de szerintem az emberek 90%-a nem tudja se
a taktika se a stratégia pontos definícióját, valamint a kettõ
közti pontos különbégeket, viszont azt meg tudja állapítani,
hogy nem lövöldözõs, hanem -akkor így mondom- stratégiai jellegû
játékkal játszik. Szvsz tök mindegy.

Ha hirtelen feltenném a kérdést, hogy mitõl stratégiai egy bombázó,
vagy mitõl taktikai egy zseblámpa, szerintem sokan nemtudnák,
viszont lehet, hogy attól még nem a bombázóval világítanak a sötétben
és nem a lámpával mérnek csapást.

De ez persze full OFF, szóval sorry, csak arra akartam rávilágítani,
hogy egy játékot nem biztos, hogy azért játszuk mert az ami, hanem
mert tetszik.
www.nexusthegame.com a hivatalos oldal, onnan eljuthatsz a modokig. Leszedtem valami startrekest, de még nem próbáltam. És készül egy B5-ös, pár screenshot alapján nagyon kira lesz.

Gracie Barra

Zsolo007
Ilyen modok lesznek? <#wow1>

Hol van ezeknek oldaluk?

Ezek miatt lehet, hogy leszedem megint, vagy esetleg megveszem 😊

Most a Babylon 5 és Star Trek modokat várom, ez a 2 világ ötvözve a nexus stílusával isten játékok lesznek

Gracie Barra

Az utóbbi hozzászólásokat olvasva azt veszem észre, hogy sokan nem tudják mivel játszanak. Azt mondják más stratégiai játékkal(pl Homeworld) összehasonlítva alulmarad. Ezzel az erõvel a wormshöz is hasonlíthatnánk, hogy mennyivel szebb a grafikája. Ez ugyanis NEM stratégiai játék. Ez taktikai játék, mûfajában az 1. ilyen a világon, úttörõ munka. Stratégiához köze nincs.
Az irányítást sem kell fikázni, direkt ilyen. A wormsöt sem szidjuk, hogy csak síkban lehet mozogni.

Gracie Barra

Én simán kilõttem😊
Elõször jöttek a vadászok ha jól emléxem, az nem okozott gondot, majd a fegyverekre irányítottam az összes energiát, és kb. 20 másodperc alatt végeztem vele, míg õ csak 1 kiscsíkot szedett le a hajótest épségét jelzõ csíkból.

Jaja, én is erre épitettem ennek a pályának a megoldásánál. Mondjuk a konkrét fegyverre már nem emlékszem, a lényeg hogy nagyrészt hajótestromboló fegyverekkel pakoltam tele a gépeimet, illetve raktam be 1-2 olyan rakétát/bombát is ami területre hatva a pajzsokat bontja.

Egyébként az is hasznos, ha - úgymond - csõre töltjük a fegyvereket (azaz energiát pumpolunk beléjük de nem tüzelünk) és úgy várjuk meg, amig az ellen átlép a kapun. Egy össztûz, és a belépõ flotta volt - nincs... esetleg ha valaki kibirta az elsõ sortüzet, kis idõ elteltével automatikusan ellõttem a pajzsbontó fegyvereket, hadd ne örüljön amikor feláll a pajzsa 😊