1138
Milyen hangfalat vegyek?
  • MacrosTheBlack
    A PMPO-t elosztod 100-al, kb az a valós teljesítmény.
  • Korpsweb
    Pont P5GD2-es alaplapon van nekem is...
    Csak az az idegesítő van másnak is ilyen és marha jól szól.
    Kösz az infót, akkor megpróbálom elösszőr megnézetni...:(

• reaper4
    creative for life :D
  • hdanesz
    Korpsweb!milyen alaplapod van?Nekem Asus PD5G2-es,szintén alaplapi 7.1-es hangkártáyval...és hasonló problémám volt a Genius Home theater-el.Próbáltam mindenféleképpen megoldani (másképp kötöttem össze, és szoftveresen is) de nem sikerült.Visszavittem a szervízbe és kicserélték.Kiderült,hogy a sub és az egyik oldalsó hangszóró sem jó.Igaz helyette más hangcuccot kértem,mert kicsit meg rendült a bizalmam...:(
  • Korpsweb
    Helló!

Genius 5.1 SW-Home theater hangrendszert használok, egy asus alapom van amin 7.1-es hang van. Center, Sub problémám van, amit a kis sárga csatlakozó sem old meg, csak azt érem el vele, hogy szól a sub, de elvileg pont fordítva adja jelet. Ha valakinek lenne ötlete a megoldásra, esetleg ha veszek egy jó hangkártyát az megoldhatja a problémát???
    Előre is kösz, ÜDv!
  • Mihail
    ha laptop hangfal akkor creative I-trique
    van súlya a kicsi hangfalnak, és minőségi membránja van
  • izb
    73 euro......
  • hdanesz
    Logitech V20..laptophoz,de többet nem tudok róla. A Logitech cuccokból kiindulva nem lehet rossz.

info róla:
    Logitech V20
  • akos
    sziasztok,
    laptop-hoz vennék hangfalat... elsődleges szempont, hogy yo hangminőséget produkáljon (szép, tiszta magasak, dinamikus, mély basszus) - emellett nem lenne hátrány, ha kis méretű lenne: a hordozhatóság végett ugyebár.

mit ajánlotok?
  • izb
    ez egy német cég,és a conrad forgalmazza itthon nálunk.
    Kit Németben máshol is lehet kapni.
    Jó kis cucc.Fából van a mélynyomó és a kis hanfalak bár műanyagból vannak,semmi recsegés nélkül szólnak.
    Mindegyik súlyos egyéniség.
  • pauly
    ez milyen márka?
  • Balumann
    na igen ez már jó
  • Balumann
    én is hallottam már az én hangfalam másnál, ahol hihetetlen rosszul volt beállítva. Mondjuk amíg nem volt 5.1 -es hangkártyám az enyém se szolt annál sokka ljobban. De az 5.1 szerintem mindegyik 2.1 -nél tisztább. De szerintem túl sok ot a mély, és kevés a magas. Nem használja ki egészen a rendszert.
  • hdanesz
    Valaki tudna nekem véleményt/tapasztalatot mondani a Logitech Z-4-eséről?
    Előre is köszi.
  • izb
    Na nekem ilyenem van,és tökéletes arra amire kell.
    Ára 25.000ft és a Conradnál lehet kapni...
  • grebber
    Ezek közül akarom majd valamelyiket megvenni:

Logitech X-530 5.1 14600,-t-
    Creative Inspire P5800 5.1 15360FT-

Vagypedig ezt csak nemtudom hol lehet kapni :(

Ozaki EM93626 Nuke 7
  • pauly
    Na az nem olyan biztos hogy jobb egy 2.1-es rendszernél.Nem egy ilyen olcsóbb 5.1-es hangfalat hallottam,ami rosszabbul szólt mint az én creative 2.1-esem.
  • izb
    valami barom a depo.hu egy másik termék képét rakta fel a Creative Labs Inspire T60605.1 hangfalrendszerhez.

én ennek a képét akartam ferakni csak más volt fent a depon,meg nem vettem észre hogy ez nem az.sorry
    a depo linkje.
    6060
  • grebber
    Valamit benézett szerintem mert énis kurva drágán láttam.
  • krisz21td
    Szerintetek logitech x230???Tapasztalatok szerint milyen,akinek van az mondja!!
  • Balumann
    hallottam már logitech-et, egyáltalán nem szólt szebben csak hangosabban, de ez is sok nekem már, hisz emeletes házba lakok. Tény hogy az erősítő nem nagyon ossza el a hangokat, viszont ez gépre, zenére és játékra nagyon jó, hisz tetszés szerint lehet szabályozni a mély dübörgését, és jó beállítással ez is tud olyan szépen szolni mint a logiktech. Mivel megvan a saját hangszíne, nem mind1 ezt se hogy hova helyezik el. Szól ez is, ha jól bevan állítva, hidd el... (zenére és játékra mindenképp nagyon jó, és sokkal jobb mint egy stereo vag 2.1 -es rendszer már eleve.
    Creative-t még nem nagyo nhallottam, vagyis nem tom. Az inkább filmnézésre alkalmas, zenére nem annyira ha jól tom...
  • hdanesz
    A kábelek (Genius 5.1 SW-Home theater) centerhez 2m, frontokhoz 2*3m, surroundokhoz 2*8m.van egy olyan csatlakozó aminek a végén 9tűs mini din csatlakozó van,a másik végén meg egy 3as elágazású 3,5mm-es jack. És van még hozzá 6darab RCA-RCA kábel
  • hdanesz
    Ilyen Creative TD7700-et hol lehet 18ért venni?Én a legolcsóbb helyen 37ért láttam..:(
  • izb
    Ne ennél bármelyik creative,logitech jobb.....
    És hidd el ezek nem esnek szét talán nem véletlenül kerülnek annyiba amennyibe.
  • Balumann
    magyar termék?
    ahoz képest egész jó
    Hát akkor marad az hogy megkérdezem (az a legegyszerübb...)
    Akkor ezért nem találtam régebben se mikor megakartam tudni a tulajdonságait...
  • Dj Faustus #273
    Szerintem nem fog nyerni, magyar termék...
    Esetleg írj nekik mailt: [email protected]

Legjobban úgy tudnád megtudni, ha a hangszórót az erősítővel összekötő csatlakozónál megméred a feszültséget, és abból kiszámítható az RMS teljesítmény.
    Lásd: az általam belinkelt Wikipédia bejegyzést.
  • Balumann
    na vá, akkor csak keresek egy amerikai oldalt, ahol nem használhatják a PMPO-t
  • Balumann
    de értelmes
    És akokr nem lehet valahogy megtudni hogy hány vattos ez a hangfalam?
  • Dj Faustus #270
    A PMPO a Peak momentary performance output-ot jelöli ami annyit jelentene, hogy a hangdobozka annyi watt pillanatnyi teljesítményt birna ki megdöléssel. Természetesen ez csak egyszerű médiatrükk, semmi jelentősége nincs, nem tükröz valós adatokat, nagy humbuk az egész. Amerikában ezt a fajta jelölést nem is szabad használni.

Helyette az RMS (root mean square) tényleges effektív teljesítményértéket szokás használni.
    További böngészésre olvasd el ezt.
  • Balumann
    úgy van írva 2500 W (PMPO), de ezt sajna nem tom mit jelent
  • Balumann
    http://www.szotargepek.hu/modules.php?op=modload&name=postkart&file=index&req=itemview&IID=72&KID=2006011500582080.99.221.23
    Nekem ez a hangfalam van
    Ezt csak így melékesen kérdezem hogy szerintetek ez hány W-os, mert nemhiszem hogy 2500 Wattos lenne, annyira azért mégse szól jól :D
    de azt tanusíthatom hogy jó hangfal, és stabil, már nem egyszer leeseett a hátsó hangfal, és a mélynyomó is :D, az erősítő is esett már le.. És már megvan másfél éve
  • Balumann
    Hát akkor lehet hogy jó, olyan hangfalat viszont én még életembe nem láttam így nem nagyon tok véleményt mondani, de lehet én is megvenném :D
  • Balumann
    hát az a te elved
    nekem meg az hogy vagy egy nagyon jó minőségüt vennék de azt nem 2-3 évre, hanem sokkal többre, de akkor nem így egybe vennék hanem külön egyesével jó hangfalakat meg erősítőt is külön.
    vagy egy egyszerüt, 2-3 évre, ami végülis szól rendesen, de majd ha lemennek az árak akkor vennék egy nem élhangfalat megint de ami jó mégis.
  • Balumann
    minden elromlik, de nem mind1 hogy mikor...
  • izb
    egyszer minden elromlik.
    igy nem lehet vásárolni,mert akkor nem veszel semmit..........
  • CSOCSO
    ez az egyik legjobb cucc pc re... igaz en amcsiba vennem.szal otthon 75 ezer:D
  • Balumann
    jónak tűnik
  • Balumann
    ez most hogy van?
  • Balumann
    hát igen, de honnan lehet tudni hogy melyik a normális cucc?
    Nekem azt tanították, hogy nem szabad olyat venni aminek belevan építve az erősítő, hisz egyzer úgyis elromlik, és nem 2-3 évre kell a hangfalat venni. Én az mellet vagyok hogy inkább egy egyszerü hangfal, ami szól jól, vagy pedig akkor ha több ideig akarjátok venni akkor már inkább egy tényleg olyat amibe külön erősítő, és tényleg jó hangfal, nem csak drága... (ezeket az újabakat meg úgyis úgy tervezik hogy hamar elromoljanak, és úgyis újjat vegyenek, azért is...)
  • izb
    normális cuccoknál nincs ilyen gond