1138
Milyen hangfalat vegyek?
  • oliwwer
    Te amúgy ezzel foglalkozol? csak mert ált. képben vagy az ilyenekkel. meg ahogy írtad is hogy "kétszer találkoztam vele" .
  • mila69en
    meg nem ártana tudni hogy hosszabb távon mit bír mert egy pl: yama-t egy wharfedale-t, gyepálhatsz rendesen, nekem még nem sikerült kinyírnom pedig kapja a dózist
  • mila69en
    én sem ismerem annyira a márkát kétszer találkoztam mivoccal, nem tűnt annyira gagyinak:D inkább "minőséginek" (ezt csak így idéző jelbe):DDDD nekem tetszett a hangja is, masszívnak is tűnt, meg kell hallgatni hogyan szól, persze a jamahámat nem adnám oda érte:XDDD
  • oliwwer
    Azt mondod jóféle márka? Nagyon tetszik nekem ez, dizájnos, teljesítménye is jó, és párban adják, garanciás. Na majd egyszer, csak kíváncsi voltam mit gondoltok róla.
  • mila69en
    ezt holnap megérdeklődöm mert minden máshol 60ezer környékén van ez az 1 bolt ennyiért adja valami nem stimmel
  • Solten
  • mila69en
    bárt én is a jamahát venném bevált:D bár ha ez tényleg ennyi:D
  • mila69en
    Mivoc Precision Line jó cucc, nem szarok, inkább minőségiek, bár itthon nem nagyon forgalmazzák!
  • Solten
    Valami nemet kommerszmarka. link, link2, link3.
  • oliwwer
    vélemény? Nekem nagyon tetszik, de nem ismerem ezt a mivoc márkát.
  • Firerock
    pestről rendeltem
    ipon,internetes webáruház
    ingyenes garanciafutár van,ha télleg rossz a cumó
  • Sharks
    Szerintem cseréltesd ki, ha tudod. Ha nem, akkor biztos megcsinálják 1-2 napon belül és esetleg érdemes őket megkérni a kábelhosszabbítós dologra is.
  • Firerock
    nemcsináltam meg,most még erre akarok rájönni hogy miért kattog
    visszaküldjem gariba?mennyi idő alatt csinálják meg?
  • Sharks
    Megcsináltad már a hosszabbítást? Hogyan oldottad meg?
  • oliwwer
    mert szar. add nekem :D
  • Firerock
    valaki megtudná mondani miért pukkan egyszercsak a hangfal?
    ha kinntvagyo ka windowsba akkor is de ha jáccok akkoris
    néha hallkan néha hangosan
    kurva idegesítő
    5let?
  • sanya911201
    Akkor kéne vennem egy normális hangártyát mert az alaplapi gyenge az 5.1-es rendszerekhez? Mert pl. a mély az jól szól de a szateliteknek elég köcsög hangjuk van. Rosszabb mint az eddigi2.0-ás hangfalaimnak pedig azok fele ekkorák voltak!
  • Firerock
    skacok!
    miért van az hogy kattog a hangfal?hallkan és kb 15percenként egy pillanatra
  • sanya911201
    Nos a hangkártya egy Gigabyte GA-945GZM-S2 alaplap integrált hangkártyája ami elvileg 7.1-et is tud. A hangkártyán is be van állítva hogy 6 csatornát lásson és a vezérlőpultban is 5.1-es térhangzás van beállítva. Op rendszerem az XP.
  • Sharks
    A jobb alsó sarokban a kis hangszóróra kell nyomni a jobb egeret...
  • Sharks
    A hangkártyád milyen? Op-rendszer milyen? Valószínű, hogy a gépen nem állítottad be, hogy 5.1-nek lássa és csak stereo-ként kezeli. Elvileg, ha jobb alsó sarokban jobb egér gombot nyomsz/lejátszóeszközök/hangszórók-ra megint jobb egér gomb/Hangszórók beállítása opciót választod, akkor onnan tudni fogod a többit és be tudod állítani, de ez vistánál érvényes, xp-nél nem tudom, hogy ugyanígy van e.
  • sanya911201
    Van egy kis problémám! dyras CinemaxX 5.1 ALDS-430 5.1-es hangrendszerrel van a gond! Elvileg minden jól van összekötve de pl. youtube videó lejátszásánál meg játékoknál is csak az első 2 hangszóró szól! Van egy kapcsoló a mélynyomón ami 5.1 és 2.0 között vált! Ha átkapcsolom 2.0-ra akkor szól a többi is! Ezt miért csinálja???
  • Sharks
    Hát, nem tudom amúgy, hogy Nálad hol kezdődik a minőség. Számítógépes 5.1-es hangfalak körében ezek azért nem számítanak éppen s.ar-nak. Azt meg pláne nem értem, hogy miért csak olyan hangfalaknál kéne erre gondolni, amik egy vagyonba kerülnek. Inkább kérnének még ezért kb. 3-4 e-vel többet, de csináljanak olyan hosszú kábelt, hogy ne legyen probléma elhelyezni a hangfalakat. Teljesítmény alapján jóval nagyobb térben is el lehetne őket helyezni, mint azt a kábelek engedik.
  • mila69en
    "Egyébként nyugodtan megpróbálhatod a milaen által javasolt megoldást is, kárt nem tesz a hangfalban, max a pénztárcádban, de az is lehet, hogy nem fogod érzékelni a minőségromlást... attól függ, mennyire vagy érzékeny hallású, mennyire figyelsz a hangok minőségére, mikor éppen játszol."

erről beszélek:D x-530 az nem = a minőséggel:) tehát semmiféle romlást nem fog tapasztalni g51 már más tészta az már jobb minőségibb de még az sem minőség:) ezek nem prémium kategóriás cuccok ahol prémium minőségű kábelekre lenne szükség:) de hát ő tudja
  • Sharks
    Attól függ, mennyit akarsz meghosszabbítatni, mennyivel akarod hosszabbra, milyen kábel kell hozzá és hogy hol csináltatod. Viszonyítási alapnak: én a két elsőt fél méterrel v. 1-el (már nem emlékszem pontosan), a két hátsót 2 m-el hosszabbítattam meg és olyan 2-3 e körül volt. Nem tudom, melyik városban laksz, ha Pesten, akkor tudok ajánlani egy helyet. Egyébként nyugodtan megpróbálhatod a milaen által javasolt megoldást is, kárt nem tesz a hangfalban, max a pénztárcádban, de az is lehet, hogy nem fogod érzékelni a minőségromlást... attól függ, mennyire vagy érzékeny hallású, mennyire figyelsz a hangok minőségére, mikor éppen játszol. A garanciával nem tudom, mi a helyzet, én nem agyaltam ilyesmin mikor csináltattam. Érdemes kipróbálni (bár gondolom ezen már túl vagy) előbb, h működik. Ha esetleg úgy döntesz, hogy megcsináltatod, akkor onnantól kezdve az a cég tartozik garanciával a kábelekért, aki csinálta. Ha egyéb probléma van a hangfallal, ami ezzel nem áll összefüggésben, akkor szerintem ugyanúgy kötelesek garanciát nyújtani (nem hiszem, hogy bizonyos problémákat rá lehetne kenni a kábelezésre). Én annyit tudok neked mondani, hogy nálam tökéletesen működik a dolog.
  • mila69en
    biztos lehetsz benne hogy több mint 500:DDD és még a garanciád is ugrik:)
  • Firerock
    ha veszünk akkor biztos leírom
    bár nemtudom hoyg mit csináljak,ha valakivel meghosszíbíttatnám akkor az mennyibe kerülne?:D
  • Sharks
    Írta, hogy csak az egyiket... de ha a két hátsóval, akkor is járhat adatvesztéssel a dolog, bár ez már tényleg kábelminőségi kérdés is, abba meg nem akarok belemenni. Igazából nekem mindegy, hogy melyiket csinálja, de kíváncsi vagyok az ő tapasztalatára, remélem, majd leírja.
  • mila69en
    de miért hosszabbítaná meg csak az egyiket?:D valszeg a két hátsót szeretné kicsit hosszabbra:DDDD
  • Sharks
    Sztem nem vagyunk olyan agresszívak azért, csak diskurálunk.

A minőségromlást arra értettem, hogy ha hosszabbítóval oldod meg a dolgot és csak az egyik hangfalra teszel, akkor ott a másikhoz képest késni fog a hang egy kicsit. A jel biztos, hogy lassabban megy azon, amelyiket meghosszabbítottad... A G51-esnek pedig igen is rövid volt az egyik első és az egyik hátsó kábele is, pedig nem egy húúú de nagy szobába kellett, hanem egy normális emberi nagyságú helyre tettem be. Ilyen teljesítménnyel még nagyobb szobában is elhelyezhetőnek kéne lennie és nem úgy, hogy a szoba közepén fut át a kábel, de nekem még úgy is rövid lett volna, ha ott viszem keresztül...
  • mila69en
    vissza olvasol ebben a topicban rájöhetsz hogy bizony láttam már g51-et loool a kábelezés minősége meg úgy jön ide hogy felhoztad a minőség romlást:D ehhh ha rca hosszabbítót vesz! te valamit nagyon benéztél:) itt bizony nem lesz semmiféle minőség romlás ha rca hosszabbítót vesz
  • Firerock
    olvasok én folyamatosan:)
    csak nemmertem beleszólni mert nemértek hozzá és még lehet hogy meg is vertek:D
  • Sharks
    Úgy látom, teljesen felesleges ezt folytatni... egyrészt nem érted, ami le van írva, másrészt csak azt szajkózod, amit eddig is mondtál, de nem támasztod alá semmivel, csak rákontrázol, arra, amit írok. Nekem igazából nem fontos, hogy te megértsd, amit leírok, elég, ha én tudom, hogy igazam van. Valószínűleg még nem is láttál G51-est, feltételezem, azt sem tudnád pontosan, milyen hosszú a kábele (ha erre is rá akarsz kontrázni, akkor jó google-zást, de nem hinném, hogy kapásból tudod). Igazából csak Firerock-nak akartam segíteni, gondolom Te is, de az a vicces, hogy ő meg pont nem reagál az egészre, tehát nincs értelme.
    A kábelezés minősége meg tényleg nem értem, hogy került egyáltalán szóba, mikor köze nincs a témához...
  • mila69en
    miért dobná ki az ablakon az 500ft-ot? hosszabb kábel akar hosszabb lesz a kábel:) ergo nem pénzkidobás:D

amúgy igen is hogy számít a kábelezés minősége de az nem itt ebben a kategoriában:D g51-nek szerintem kellően hosszúak a kábelei hova kell annál hosszabb?
  • Sharks
    Ha jól tudom, ez nem a kábelezés minőségétől függ... egyszerű fizikán alapul a dolog... amennyire én hallottam, de az is lehet persze, h én vagyok a hülye. Igazából Firerock-nak kell eldönteni, ő tudja, végül is, ha kipróbálja, amit te mondtál, nem történik semmi extra, max kidob 500 Ft-ot kb. az ablakon, h rájöjjön arra, amit mondtam, vagy neked lesz igazad.
    "logitech is gondol az ilyenekre, csak az már kicsit magasabb árkategória" Neked mi számít magasabb árkategóriának? G51-esem van és kuvára nem gondoltak rá... nekem is meg kellet csináltatnom és szakemberek javasolták azt, amit alább leírtam, nekem elég logikusnak hangzott a magyarázatuk, hogy miért úgy csináljam.
  • mila69en
    te sem gondolod komolyan, hogy az x530 bármiféle minőségi kábelezésen esett át?:D nem lesz ott semmiféle minőség romlás:) logitech is gondól az ilyenekre csak az már kicsit magasabb árkategória
  • Sharks
    Ja, egyébként gratula a hangfalhoz, jó választás
  • Sharks
    Én inkább azt javasolnám Neked, hogy hosszabbíttasd meg hangtechnikai szaküzletben, mert a milan által javasolt megoldás minőségromlást és időbeni eltérést is okoz valószínűleg. És nem ajánlatos csak az egyiket meghosszabbítani, párosával szokták, tehát ha az egyik elsőt akarod, akkor a másik elsőt is kell, ha az egyik hátsót, akkor a másik hátsót is, egyforma hosszúak legyenek, különben ez is időbeni eltérést okozhat. Sajnos a logitech még mindig nem jutott el arra a szintre, hogy rájöjjön, a rohadt erős és minőségi hangfalakat nem feltétlen egy 1x1 nm-es szobába veszi az ember. A mai napig nem tudom, hogy a baromi okos fejlesztők miért nem gondolnak ilyen alap dolgokra. Nekem is meg kellett hosszabbíttatni. Egyébként nem nagy ügy, csak esztétikailag nem olyan szép, persze ha úgy is el van esetleg dugva a zsinór, akkor kit érdekel, de azért csak logitech-ről beszélünk, szóval idegesítő hiba ez.
  • mila69en
    tessék 500 tallér:)
  • Firerock
    oksi
    köszi a helpet:)