1138
Milyen hangfalat vegyek?
-
grimm13 #738 Utolsó kérdésem hogy a közép hangsugárzó letehetem kb. térd magasságba vagy inkább fejmagasságban legyen ? -
grimm13 #737 Thx azért kérdeztem :D Amúgy marad ez mert az egy dolog hogy az asztalos vicces kedvében volt és 5cm-rel lejjebb rakott egy polcot emiatt nem fér el de nekem meg van "fűrészem" és nemfélék használni ... -
#736 Ezt nem nagyon szerencsés elfektetni, mivel ennek az oldalán van a hangszóró, lefelé nem tudod fordítani mert nincs talp az oldalán ami eltartaná a talajtól a membrán szélét.
Felfelé nem szerencsés állítani a mélysugárzót, mert a membránba belehullik por, kóla, szotyi, legókatona, ráadásul szarul is fog szólni... ha mindenképp fektetni akarod akkor jobb oldalára eszkábálj gumitalpakat és borítsd el. Az erősítőnek nem lesz baja (nem szabadna) viszont a ládakialakítás ezeknél optimalizálva van a hangszóró tulajdonságaihoz, vágási frekvenciához, fizikai méretéhez. Emiatt 90%-ot adok neki, hogy nem megfelelően fog szólni ha elfekteted.
(eleve több féle szub típus van, talaj felé sugárzó, oldalra sugárzó, zárt és nyitott kialakítású, stb.. ezeket úgy célszerű használni ahogy kitalálták, tervezték, tesztelték, stb).
Ha nem fér el akkor ne erőltesd szerintem, válassz másikat.
Röviden: Audival is tudsz szántani, csak nem arra találták ki, szántásra jobb a traktor, közúton meg az Audi...
-
grimm13 #735 hello mindenki az lenne a kérdésem hogyha veszek egy GENIUS SW-HF 5.1 6000-t akkor a mélynyomót csak állítva lehet elhelyezni vagy oldalra is fektethetem ? Azért kérdezem mert úgy férne el viszont nem tudom hogy lesz-e ettől valami baja ? -
#734 Sziasztok! Hozzáértők véleményére lennék kíváncsi.
Oszlop hangfalat szeretnék venni: a dupla mélynyomós 4-500W szép
és olcsó kategóriában. Találtam is 3at. Az egyik ami érdekelne a
Mivoc sb 210 tud róla valaki mondani valamit???? A másik kettő
Tangent sr 500
Eltax concept 400
Melyiket érdemesebb szerintetek??? Ha valakinek ezek közül van ilyen akkor írjon róla. Előre is Köszi!
-
darwin11 #733 Üdv!
Most vettem egy Genius SW HF 5.1 6000-es hangfal szettet...az érdekelne,hogy az mennyire normális úgy mondd,ha mikor nem szól semmi zene/hang ,csak be van kapcsolva,akkor elég erősen "búg"-nak...
Köszi előre is. -
#732 Szia.
A genius jobb, de ez az árán is meglátszik. De ha már 16-ot rászánsz hangfalra, akkor inkább egy ilyet vegyél. Nem bánod meg. -
#731 Ezekből melyik lenne jobb választás ??
Genius sw 3000
vagy
KÖNIG 2.1
-
#730 Értem, köszi! -
#729 Egyáltalán nem számít. Soha ne nézd hogy egy hangfal hány wattos. Vannak ezek a SAL márkájú hangfalak (amik messze elkerülendők), ráírják, hogy 150watt, de egy normális, yamaha álló hangfal, ami 70 wattos, lealázza hangerőben is, és minőségben is. -
#728 Oké rábeszéltél. :D Minimum kb. hány wattost nézzek? Vagy az nem számít annyira? -
#727 Sokat ér egy mélynyomó. Hidd el. KEresgess árban és kinézetben megfelelő 2.1-es hangfal "rendszert". -
#726 Kösz a választ! Szerintem elég lesz nekem egy alap is, főleg hogy a mélynyomós azért már mégiscsak drágább... Igazából csak netes beszélgetés és néha zenehallgatás céljából kellene, de ha azt mondod tényleg annyival jobb egy mélynyomós megfontolom... -
#725 Szia. Hát gondolom nem térhangzást szeretnél a szobádba, hanem csak egy alap hangfalat. Erre ez tökéletesen megfelel. Esetleg még ezt ajánlanám, mivel ez annyiba kerül mint a genius, csak van hozzá egy mélynyomó, ami azért elég sokat javít a hangzáson. -
#724 Hello!
A Genius SP-S350 és SP-F350 hangfalak milyen szintet képviselnek? Sajnos most nem sokat tudok hangfalra szánni, így első ránézésre ezek közül választok majd. -
#723 Cseréld le egy Genius SW-HF 5.1 5000-re (vagy a "tesói" közül valamelyikre) ha valóban jó, erőteljes hangzást és szép, igényes kivitelezést akarsz ...és most szándékosan nem beszélek ár/minőség arányról. Nekem 3 éve van egy ilyenem, zenéhez használom leginkább 2.1-ben és mind amellett, hogy most szándékozom venni egy pár hangfalat a sima sztereó Sony erőlködőmhöz nem szándékozok megválni tőlük - egyszerűen nincs okom rá.
-
#722 hát nincs mit köszönnöd, mert érdemben nem tudtam segíteni. Ezt legjobb személyesen látni, kipróbálni, stb.
Ha van vki a környezetedben aki házimozi rendszerekkel, hifivel vagy studiótechnikával foglalkozik, azt kellene megkérned hogy nézzen rá.
Az is lehet h az új hangfalad subja konstrukciósan ennyit tud. Vagy hibás a benne lévő erősítő. (ez esetben oda vidd vissza ahol vetted és garancia keretében próbálkozz, ugyanabból a szériából tesztelj egy másik darabot is). -
kompalor #721 Most jelenleg ezzel a DVD lejátszóval van összekötve: LG DVX494H
Ezen nincs 5.1-es analóg kimenet. De a régi lejátszómon igen és rá is kötöttem a hangfalat, de nem vettem észre javulást. Ez egy 60W-os mélynyomó lenne, előtte egy philips 20 w-os volt és az sokkal jobban szólt. Fel nem tudom fogni miért.
Még ennek a mélynyomó elhelyezésnek utána olvasok, hátha.
Köszönöm a tippeket! -
#720 +még valami:
mélyhangokról olvasgass kicsit a neten, mert az elhelyezésen múlik kb 70%-a annak h hogyan szól egy szub...
- milyen a padló borítása (talaj felé sugárzó rendszereknél főleg) padlószőnyeg/vastag szőnyeg (legjobb), parketta, járólap (legrosszabb)
- elrendezés a sarkoktól, szoba hátsó falától, és a frontokhoz képest (legjobb ha egyvonalban van velük)
- lehet h a sub-od reverse-re van állítva (lökésirány megfordul)
- Szoba mélysége, szemben a frontokkal és a szubbal
- láda zárt vagy nyitott kialakítása (bass reflex nyílás van -e)
- sub membránátmérője és anyaga (18-20 cm membránátmérő alatt sokat ne várj)
stb stb... -
#719 Gyakorlati tanács, amit mindig meg lehet csinálni, mindennel :D, szakértelem nélkül: az empírikus próbálgatás.
Kösd más eszköz(ök)höz, azoknál hogy működik, más kábellal stb.
Ha van minimum 3 db jelforrásod akkor abból már le lehet vonni valamilyen következtetést.
Egyszerre mindig csak 1 "változóhoz" nyúlj.
Ugyanezt csináljuk Hi-Fi / Audiofil rendszerek tesztelésénél és hibafeltárásnál (ott van minimum 5 - 15 változót jelentő komponens (/oldal), ami jó kis "játékot" jelent, úgy mondjuk egy fél napra ha gyors vagy és szerencséd van..)
a DVD lejátszódat is ki kellene próbálni egy kontroll 5.1 hangfallal, h azzal is úgy szól-e... vagy analóg kábellal, stb.. -
kompalor #718 Sziasztok!
Én nem rég vettem egy Sencor SHC SP170 típusú 5.1-es hangfalat, amit a DVD lejátszóhoz kötöttem optikai kábellal. Viszont nem vagyok megelégedve a mélyhangjával. Gyengén szól. A távirányítóval hiába veszem fel max-ra akkor se az igazi. Ennek mi lehet az oka? Valamit rosszul állítottam be?
A segítséget előre is köszönöm.
Sencor -
#717 ok. -
#716 thx, már találtam megoldást -
#715 ja, persze, 5.1-nél más a helyzet... -
#714 Ja, csak akkor max sztereo... -
#713 Csak RCA-HDMI kell és ennek az inverze:
-
#712 Hi, szvsz egy HDMI-komponens konverter kell hozza. Valami ilyesmi:
Persze az erositon kell lennie spdif bemenetnek.
Most nezem, 30k.. Derek... (link) -
#711 pm ment. -
#710 Én nem tudom, de próbáld meg subwoofer-es topicban, ott nagyobb a forgalom, hátha. -
#709 Sziasztok,
5.1 hangot a notim HDMI -n adja le :( viszont nekem egy szabványos erősítőm van (RCA bemenetek és egy normál 5.1 ps), mivel lehet átalakítani? -
#708 akkor megfordítod:D -
#707 ez 3.5-ből csinál USB-t, nekem pont fordítva kell -
#706 esetleg? -
#705 hi
olyan problémám lenne hogy USB to 3.5 jack adaptert keresek égen-földön, de nem találok csak mini USB-set. ha esetleg valaki nemrég vett ilyet, meg tudná írni hogy hol? -
#704 Üdv!
van itt valaki aki nem (csak) pc-hangfallal foglalkozik hanem hifi/audiofil/high-end hangfalakkal/rendszerekkel hallgat zenét és viszonylag tapasztalt (netán hangmérnök vagy High End rendszertulajdonos)?
Vandersteen model 1B-vel van valakinek tapasztalata?
-
#703 Nézegettem, teljesítményben teljesen egyformák, csak pár dologban különbözik, de az nem ér plusz 5000ft-ot. Egyébként énnekem sokkal jobban bejön az x-530, én azt venném. -
JD6820 #702 Szevasztok. Olyan kérdésem lenne hogy melyik éri meg jobban, Logitech X-530 vagy az X-540? Persze nem ár szempontjából kérdezem, mert akkor egyértelmű, hogy X-530 hanem hogy mivel tud többet az X-540? Mert teljesítményben szinte egyenlők. -
#701 Láttam már ilyet, de még nem hallottam, szval annyit tudok róla mondani, h elég jól néz ki. Maga a távirányító, ami elég vonzó volt számomra, hát... gagyi. Meg úgy maga a Genius nekem nem egy garancia semmire ez a név. De persze lehet jó... menj el vhova, ahol ki lehet próbálni és győződj meg róla, h milyen, mielőtt megveszed. Egyébként meg inkább logitech-et ajánlanék. -
#700 Tervezem egy ilyennek a vételét. Esetleg valakinek vélemény róla? így kicsit felpörgetve a topicot :D -
#699 hivatalosan nem:) ez csak amolyan hobbi féleség akarna lenni:D mint a zenélés és a dj-zés, és sok-sok ilyen barátom van, így rengeteg hangadóval, lemezjátszóval keverővel, dj cd játszóval találkozom, meg sokszor előfordul, hogy csak egy teszt kedvéért veszünk/beszerzünk valamit aztán továbbadjuk