8396
  • Molnibalage
    Na, ezen is túl vagyok. Dearence F. ki van szabadítva. Viszont gőzöm sincs, hogy a toronyba hogyan jutok be Pikadale-ben.

A Chris küldetést sem tudom megcsinálni. Valami kiszabadított félszerzettel kellene beszélni. A bibi az, hogy ki ez és hol...? Van egy sátras tábor egy valakivel, de nála nincs olyan obció, ami átengedne Billabongba...
  • Molnibalage
    No, jó messzire jutottam már.

Pár kérdésem lenne. A demilich hogyan nyírható ki? Még a prismatic dragont is legyaktam, de a lich sértehetlen, bármit is csinálok vele. A segítő sárkány tudta együl a lehelletével megsebezni, de a gógyulás miatt az sem ölte meg. (Egyáltalán mikor kellene azt használni? Eddig nem mertem sehol.)

A csarnokból a kapun belépve mindig megtámad a drow militia és más. Mit lehet ez ellen tenni?

Ezt írja a walktrough

-Until you have the Potion of the Svirfneblin, the drows will be hostile.

-Drink the potion outside of town. You'll have to disband your party, except for the dog and the pony.

Ez micsoda és hol van...?
  • Molnibalage
    Még a hinteket olvasa sem tiszta sokszor, hogy melyik helyszínről van szó. Több párbeszéd el lett tolva, nem látom, hogy hogyan fogom megcsinálni azokat a küldetéséket és hogyan fog összeállni ebből a főszál. Igazából vicc, hogy 12. szinten nem látszik a főszál, csak sejthető.
  • Chipii
    Az első rész közben szépen írogattam a bugokat, a másodiknál nem tettem, szóval biztos kevesebb volt benne:) A 2. valamivel könnyebb volt (vagy csak már rutinosabb voltam), ha meg szükség van rá, ott vannak a hintek is.
  • Molnibalage
    Már megoldottam. Hülyén volt megoldva. Hiába jelent meg a rope, az aljánál levő részt kellett "megfogni".

Most a játék azzal kerget őrületbe, hogy képtelen vagyok egyes tárgyakat megtalálni és bejutni egyes helyekre. A hegységben van egy piedesztál, nem tudom betenni azt, amit kér. Cape restben sem sok dolgot tudok csinálni. Kicsit fárasztó, hogy a nemlinearitás azt jelenti, hogy egyre nagyobb területen kell mindenkihez odamenná HÁTHA mond valami újat...

Ezt leszámítva tényleg jó A TH.

A TH II is ilyen idegesítő ebből a szempontból?
  • Chipii
    Nem az kell, hogy nálad legyen, és a toronynál valahova kattintva felajánlja, hogy használd? Nagyon régen volt:) Az nwvault-os oldalon ha felteszed a kérdést, előbb utóbb segítenek.
  • Molnibalage
    A hegységnél van egy bug a TH-ban? Hiába hoztam össze a kötelet, nem lehet "megfogni" sem. Nem tudok bemászni a toronyba...
  • Molnibalage
    Közben rájöttem. Kikapcsoltam a Catalyst AI-t.
    (2008-as drivert használok, nekem nagyon megfelel miden célra..)
  • Chipii
    Driverfrissítés? Fel vagy le irányba, ha épp most frissítettél, akkor vissza az előzőt.
  • Molnibalage
    Valami bibi van. Eddig tökéletesen ment a gamma. Most betöltve akármelyik játékot a humanoid NPC-k mind láthatatlanok. Árnyékuk van, tab-ra látsza a hihglight-ok, de egyébként nem látszanak.

Ez ismert bug? Ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Molnibalage
    Nem emlékszik valaki, hogy a Sir Wildbran kastélyában hogyan lehet megtalálni a titkos részt? Lore mellett elolvastam a könyvkupacot, de a tolajom nem talál semmi titkos részt sehol...
  • lipovics
    Sokat toltam a magyar Nordock szervereken, sajnos annak már vége. :(
  • Molnibalage
    Cimbim 1 éve még tolta valami hack&slash szerveren.

A Tortured Hearts meg egyre jobban tetszik. Megint. :)
    Az viszont tényleg elég hátrányos, hogy tolaj kaszt nélkül szinte játszhatatlan, harcosokkal kínszenvedés a játék eleje. Mondjuk a tolvaj-varázslóm meg egyedül senkit nem verne le...

Pár technikai kérdésem lenne.

1. Amit hátizsákba teszel, azt is úgy tekinti a program, hogy nálad levő tárgy a párbeszédek során?
    2. A NPC-nél levő tárgyra a fenti kérdés szintén áll? Olyan, mintha nálam lenne?

Azért kérdem, mert 11-es erővel bíró karakteremmel nehéz cipelni egy 50 fontos tárgyat, ami valami questhez kapcsolódhat. A pickadeli síkságon találtam egy eldugott ládában.

Az viszont atomduva volt, hogy gyak. 6 szinten mentem ki a városból először.

A síkságnál van egy olyan rész, ahol két medve van és egy barland + ösvény. Az ösvénynél volt egy Manticore. Levertem. Van egy kard, ami nem tudok felvenni. Hogyan kell? Van telekinézis a játékban?
  • lipovics
    Van még online szerver?
  • Molnibalage
    Rég játszottam már, de a varázslóval mindig íjászkodtam az elején és gyorsító varázslatokkal vagy csizmával mindig pozíciót váltottam.

A játék legdurvább tárgya talán a haste képességet adó csizma. Gyak. senki sem ér utol és +1 cselekvés / támadás egy körben atombrutál.

Tolvajnál a futkorászás szintén arra kell, hogy a társaimat ütő csúnya lények ellen mehessen a sneak attack. Varázslóként az csak bónusz, hogy mindenféle csúnyaságokkal lehet lassítani az ellenfelet.

Mondjuk "fullos varázslónál" olyan tömegpusztító varázslatok vannak a két kieg óta, hogy trükközni sem kell egy idő után. 6-7 szintű varázslatok az átlagellenfeleket úgy aratja, mint arató a búzatáblát...

• Chipii
    Alacsony szinten lehet, de 4. varázslatszinten durva az Evard's Black Tentacles (magyarul valami fekete csápok:)), 5.-en pedig Firebrand, és pusztul minden.
  • Molnibalage
    Most ezzel tolom. Egészen más. Az más kérdés, hogy a harcos és paladin segítőm ver le mindenkit...
  • Chipii
    varázsló toli nagyon hálás karakter, főleg ilyen játékban, ahol sok skill kell:)
  • Chipii
    nwn/docs/NWN_OnlineManual.pdf 187. oldal, legkorábban a 4. szinten kap a paladin varázslatot (a 0 azt jelenti, hogy alapból 0-át kap, de már 12-es bölcsességgel kap 1 bónusz spellt azon a szinten).
  • ollie
    Emlékeim szerint a 6-8. szint környékén kap először varászlatot.
  • Molnibalage
    Volt valami ilyen sejétsem. A karakterválasztást azért "toltam el", mert a MOD a jelek szerint igen skilligényes, erre mozdult rá. A paldint szinte semmit nem kap. A varázsló / tolvaj egész jó kombónak tűnik. :)
  • steweee
    van papi és varázslói varázs. nem ez a gond ? meg lehet hogy 4. szint kell a legalapabb varázslathoz is neki...
    de 5 éve játszottam vele, lehet rosszul emléxek
  • Molnibalage
    Miért van az, hogy a Paladinnal játszva 3. szintűként 14-es bölcsességgel üres a varázslat memorizálás rész? Nem látszik semmi.

Bugos lenne a Tortured Hearts ezen része? Kétlem. Viszont így túrót sem ér a paladin. Kezdhetem előről az egészet...
  • Molnibalage
    Van értelme a craftingolásra gyúrni?

Azt soha nem tudtam, hogy a különféle ékköveknek van valami funkciója? Lehet velük valamit csinálni az eladáson kívül?
  • Molnibalage
    Na, újra elkezdtem a Tortured Hearts-ot. A feature-ök elolvasása nagyoncsak meghozta a kedvem. Végre van értelme a különféle skilleknek. Ott toltam el (?), hogy paplovaggal vagyok, aki alig kap pontot.
  • ollie
    Gondolom már nem él az a szerver, amihez kapcsolódna az auto patcher. Nincs ebben semmi meglepő egy ilyen régi játéknál.
  • e57
    Régen a bioware oldalán nagyon részletes magyarázat volt a patch telepítéséhez. Előző verziók, meg auto/kézi telepítés. Mi mihez jó.

Most már nem találtam náluk ezt. Sajnos ők sem a régiek már.
    A standalone szerver letöltést sem találtam meg náluk. Legacy-ba tették az egész játékot. Ez van sajna.
  • Molnibalage
    Köszi. Ez már megy. Vajon miért nem írják ki piros nagybetűkkel, hogy van ehhez és ahhoz is patch..

Az, hogy az auto firssítés nem megy, az tényleg vicces.
  • e57
    Próbáld innen a 1.69 HotU patchet letölteni. Nekem innen sikerült.

Letöltés
  • Molnibalage
    Megjött a Deluxe. Az indítás után azt látom, hogy 1.63-as a verziószám. Az beépített updater nem megy. Az 1.69 letöltésekor a képembe vágja, hogy nem telepíthetem. WTF?

Most akkor mi a rákot csináljak...?
  • Molnibalage
    Ok. Egyébként eddig a moddolt / közösség által összerakott MOD RPG-ben soha nem csalódtam.
  • Chipii
    A 2-at se hagyd ki, nagyon jó lett az is:)
  • Molnibalage
    Ok.
  • ollie
    Letöltőset linkeltem: http://www.gog.com/en/gamecard/neverwinter_nights_diamond_edition
  • Molnibalage
    Két részet a TH? Na, ezt sem tudtam. Olyan 2005/6 magasságában tolhattam az alapot. Már szinte semmire sem emlékszem csak arra, hogy kurva jó volt.
  • Chipii
    Természetesen a Tortured Hearts-ra vonatkozott a kérdés:)
  • Molnibalage
    Bakker, mégsincs. Van olyan, ahol letöltősen vásárolható meg. Fene sem akar a külföldi postával szórakozni...
  • Molnibalage
    A HotU-t simán ki lehetett tolni 50-ből. Az NWN1 alapjátékot soha nem vittem végig, a 3. fejezet végéig vagy 5-ször elvittem... Egyszer talán a 4.-ig.

Az NWN2 alapot kitoltam, fantasztikus volt, a két kieg 1,5 éve vár a sorára. A BG szériára mikor lesz időm. Majd nyugdíjasan...
  • Chipii
    Mindkét részt toltad? Darabonként majdnem 100-100 óra játékidő volt:)
  • Molnibalage
    Hát akkor ez nem lesz benne. Annyira nem is érdekel. Csak azért veszem meg, mert végig akarom már tolni legalább egyszer. Soha nem tudtam az alapot végigtolni, mert mindig elvesztek a mentéseim. A HotU-t kétszer is végigtoltam, de csak a démon valódi nevének ismeretével tudtam végigtolni. Esélyem sem volt a démont szétgyakni. Az 1. kieget sem vittem végig.

A másik, amiért veszem, az a Tortured Hearts. Azt is elvittem anno jó sokáig. A sztoria nem emkékszem, de élveztem. Az is elveszett. Talán most menni fog.

Tehát ez nem kell. :)