8396
  • ollie
    ah télleg. néztem is, hogy minek ez a feat a rangeremnek, hiszen magasabb a dex-je, mitn a wis-je. de így már érthető és használható a cucc. egyébként a magic fang-et szorgalmasan használom a rangeremmel is.
    eh, a köv karim druida lesz ;D

az awaken az micsinál?
  • Eye-scream
    A SoU-ban van egy feat, a Zen archery ami azt jelenti, hogy a távfegyverek AB-jét a wisdomból számolja a dex helyett. Ezért lett fasza íjász a druidám :P
    Ráadásul a kieg tartalmaz pár remek új spellt a druidának amivel a companiont m,ár az első szinttől erősítheti (magic fang) és egy maci gr magic fanggal, awekennel, stonskinnel, bulls str-el már tényleg durva.
  • Sipocz
    4 chapter a wailingtól (a mi vidékünkön vájlingnak nagy, kerek, ált. lemezből készült tálat-dézsát neveznek, ami szerint a wailing death az amikor valaki belefullad a dézsába:))) a lizardman trónörökös felszámolásáig.
  • ollie
    Hány fejezetes az alapjáték? 6 ugye?
  • ollie
    aha, én pont a BAB miatt használtam mindig fighter/druid-ot
  • ollie
    müxik az a kieggel is.
  • Sipocz
    Népek! jóminőségü vagy "cseles" kamát láttatok-é valahol az NWN OC.-ban?
  • Sipocz
    A ranger 4. kaszt szintől képes varázsolni, de alapslottot csak 6.-tól kap. 4. és 5. szinten csak a wis.módosító értékétől függően kap mágia lehetőséget. Szvsz. a ranger mágihasználata fontosságát tekintve összevethető a nők szemfestésével vagy arcszinezésével (jó-jó de minek?). A ranger a kétkezességével tűnik ki igazán, ha mást is akarsz tőle keverd meg 3 szintnyi pappal (animal, plant, war, magic domainek nagyon kellemesen turbózzák) és a pap 2.mágiaszintjén megkapod azokat a kondicionáló spelleket amelyek igazán jók, sőt 1. szintről is sok védőmágia adódik. Ha animal companionra vágysz akkor meg a druidának nincs párja!
  • Sipocz
    Hi!
    A fighter/druid, egyáltalán a druida keverése bármivel nekem nagyon nem jött össze, sőt az íjászkodással meg végképp. A drui csak akkor oxi ha nagyon magasra viheti a mágihasználatát mert ugyan kevés mágiával bír választékot tekintve, de azok nagyon "csődörösek" kivált magasabb szinten (5. mágiaszint felett). Mivel nem harcos a BAB-ja lassan nő és a leghatékonyabb fegyvere (scimitar) str. függő. Tehát sok str. és sok wis. igény mellett (a con.-ról meg a cha.-ról ne is beszéljünk!) a dex.-re marad annyi (12), hogy ne legyen "ludtalpas" (mert ekkor ugye ütik ellen a sneaket mint atom!). Szvsz. a druida egy tolvaj vagy tolvaj jellegü hencmannal félelmetes combó, már csak azért is mert a személye nem csak egy agresszív harci mágiasort garantál kitűnő védelem mellett, hanem mint afféle tank teljesen magára tudja vállalni a csata frontember szerepét, ami viszont a tolvajnak/bárdnak nagyon jó lövéspoziciókat ad.
  • Sipocz
    Hi!
    Nekem nincs fenn a SoU és nem tudom ott hogyan módosult ez, de az alapjátékhoz van egy modom amivel lehet mószerolni a henc cuccosát. Az NWNvaultról még mindig letölthető, vmi olyan néven hogy Auldar&Pausinas AI mod. Nem csak a henc inventoryt lehet alakítani, de sokkal pontosabban lehet vezérelni a henc, a familiáris és az animal companion működését, sőt a ugyanannak a parancsnak egymásutáni kiadásával a summont is lehet finomabban irányítani (pl. békés követés meg ilyesmi...). Arra kell csak ügyelni, hogy tárgyat viselésre csak a hencman kaphat, a többiek csak teherhordásra alkalmazhatók és a henc is csak annyi felszerelési hellyel bír amivel a karid (pl. 2 db köppeny között ő nem fog válogatni:)).
  • steweee
    hogyan lehet a henchmannek tárgyakat adni?
  • sid123
    Megjelent az 1.31es patch! A hivatalos oldalról letölthető.
  • ollie
    ezért jó a fighter/druid ;D
  • Eye-scream
    Elf druidám van, és az elf weapon feat miatt tudok íjászkodni. Sajnos más fajú druida csak parittyával meg dobónyíllal jeleskedik :/
  • ollie
    Hát ez király! Az elsők között fogom megvenni ;D
  • GodBadka
    Na egy kis info a köv kiegészítőről. November a tervezett megjelenése. A szinthatár 40-re lesz megemelve. 6 új presztizs osztály (még nincs meg, hogy mifélék). 40 új varázslat. 50 új feat köztük a csak magasszinten felvehetők és elég sok osztályspecifikus. Új skillek is lesznek. Az új küldetés mélysötétben játszódik, min 15. szintű karakter kell a modulhoz. Az új lények és tile set-ek mind mélysötéthez kapcsolódnak. A NPC-k script-jei tovább bővülnek pl. képesek lesznek románcra stb. Egyenlőre ennyi.
  • Braveheart
    nem tudja vki honnét lehet leszedni az NWN ISO-t még DC++-on kívűl?
  • ollie
    hú, kiprószálom. a köv karim druida lesz ;D.
    sima druidád nyomatja az íjat? semmi extra kaszt?
  • ollie
    nem emléxem pontosan, de kb 5. szinttől.
  • steweee
    a henchmennek lehet tárgyat vagy vmit adni hogy jobb legyen? gyógyitalon kívül gondoltam...
  • Eye-scream
    Új kedvencem a druida.

Jópofa varázslatok, animal companion nagyon hatékony, és jópofa is. Lényt is tud summonolni és a személyisége is kellemes. Érdemes elfet indítani belőle, akkor használhat hosszú íjat és a zen archeryvel felturbózva ez nagyon durva tud lenni. (elöl rohadt sok épvel maci zúzza a népet, hátul a druida rangereket megszégyenítő módon íjászkodik, ha szorul a hurok a kemény elleneket levillámolja-szép az élet:D)
  • steweee
    a ranger hanyadik szinttől tud varázsolni?
  • Sipocz
    Sehogy, új kari. A illúzionista a legjobb szakág szvsz. A büvölés elhagyható és meglátásom szerint magasabb szinteken már nem sokat ér.
  • Sipocz
    Szvsz. egy monk/pap igen hatékony és szines egyéniség. Az OC nagyon támogatja a monk karit és a D20-ban alkalmasint a fighternél is tutibb. Papra meg érdemes felvenni a knowledge szférát és akkor a zárakkal-csapdákkal sincs már bajod. Nekem jelenleg van egy pap/monkom aki inkább pap +animal szférával(az ő gyengébb alkatához kell az erősebb summon) és egy inkább monk +war szférával, ez egy nagy killer (látható a szféra választásból, hogy ki akarom küszöbölni a tolvaj hencmant és mind a két második szférában benn van a cat grace spell).
  • ollie
    Eh, így van ;D és az többkasztú lesz!

Kedvencem a fighter/thief, meg a fighter/druid meg a fighter/illusionist. Persze a 2. kiadásban, de hát itt is jók lesznek.
  • Sipocz
    Ne buslakodj Ollie! A következő karival már mindent megcsináltathatsz!:))
  • ollie
    Ja ő az! Persze, csak már végigvittem a főszálat a ch2-ben és már nem hajlandó szóba állni velem. De előtte elkezdte mesélni a történetét, csak hát nem folytattattam (szép szó) vele és már - úgy tűnik - nem is fogom.
  • Sipocz
    Anyakönyvezve imigyen van: Aribeth de Tylmarande, Tyr papja és paladinja, Neverwinter protectora, a főmama, az übercsaj, a góré, a................
  • ollie
    oksi! ő amúgy kicsoda is? nem emléxem
  • Sipocz
    Sőt a ch2-ben el ne felejtsd Aribici mamát is meséltetni, bár hozzá kell a legnagyobb türelem:)))!
  • ollie
    aha, akkor erre jó az a "meséltetés"...
  • Sipocz
    Hát a henc ált. keres vmilyen tárgyat ami a chapterben valahol fellelhető. Hogy mi ez azt egy magáról szóló hosszúkás mesében el is mondja. Ha felleled a tárgyat és átadod neki akkor a népére-kaszjára jellemző mágikus kiegészítővel (gyűrű, öv, nyaklánc) megajándékoz. Ahogyan én csinálom: a chapter végén, amikor már nálam van minden holmi elballagok a céhbe, barakkba ahol vannak és egyenként meséltetem őket amig topicot nem kapok a tárgyra, ekkor átadom nekik szivesen és cserében ők is szivesen átadják a holmijukat. Aztán henc partyból ki és köv. henc felvesz/visszavesz......stb.
  • ollie
    Aha, amúgy milyen ajándékokról beszélsz?
  • Sipocz
    Nem lineáris a dolog! Az én karijaim nem használnak hencmanust (addig veszem fel őket amig ki nem osztom nekik az ajándékaimat és ők meg nem ajándékoznak a megfelelő eszközökkel, ált. ez a chapterek vége) csak familiárist és summont(időlegesen) használok és az 1. végén min. 9 a 2. végén 15 a 3. végén 18 az elvárásom. Mondjuk azért úszom meg a henceket mer csak D&D HCR-ben megyek, valszeg a veryhardhoz már kell a csapat. És hát be kell nézni questért meg ellenfélért még az ágyak alá is:)))
  • ollie
    Ah, király! Asszem leszek wizard is. Köszi a segítséget!
  • Sipocz
    Jaja! Elf->varázsló, ha van legalább 11 int. akkor jó egy kör wizard is és mégcsak UMD sem kell!
  • ollie
    Azért egy kicsit ijesztő, hogy még csak chapter 2, és 11. szintű vagyok. Ha jól tudom a max szint kb 19-20. Ha így haladok, akkor a 4. chaptertől nem fogok fejlődni. Ja és normal fokozaton jáccok.
  • ollie
    Ja ja, nálam is előfordult az ilyesmi ;D de a henchman-emnél detto.
    Amúgy elfike vagyok, gondolom így már nem jó az 1 szintnyi rouge...
  • Sipocz
    Vigyázz azért macikával Ollie! Tarts magadnál sok-sok clarity lötyit:))) Láttam már amint a kisebbik fiam druidájának macikája félelemtől remegve futott és nem igazán törődött a gazdi szorult helyzetével!
  • Sipocz
    Ha tisztakasztu ranger vagy akkor ember és félelf esetén a legmagasabb szintü kaszt az un. sajátkaszt, erre nem igaz a büntetés. Minden más fajnál van nevesített sajátkaszt. Pl. az én félelf papom 6. szintü pap, de 1 szint monk és 1 szint rogue is.