8396
-
#4846 Miértne? Pl. kőbőrű, mágikus bőrű szörnyek... -
steweee #4845 jut eszembe, miért olyan fontos hogy egy cucc +2 vagy +3-as. nehogymár ne lehessen megsebezni egy szörnyet egy frankó fegyverrel pl ch1 fegyverkovács által készítettel mert az "csak" +1es volt!! legfeljebb sebezzen kevesebbet! -
#4844 én írtam? eh, nem emléxem ilyenre. -
#4843 Egy pincében a gazdag negyedben vannak kriptaőrző kardok, magokban lebegnek.
Emlékszem annó a wizardommal a fut, mjegfordul, tűzlabda, fut, megfordul, tűzlabda taktikára :D -
steweee #4842 hauleth never a sírboltban kell megtalálni a holmijait és oleffnek odaadni ch1 tyr temploma.na az egyikben vagy 4vagy5 kétkezes pallos amik ráadásul repkednek és egy órával ezelőtt te is írtál róluk -
#4841 eh, milyen kardokról van szó? én már totál elfelejtettem... -
#4840 azért röhej, hogy hónapokig kérdezgettem hogyan lehet ezeket installálni és senki sem tudta megmondani. te meg rögtön rávágtad -
#4839 aha, köszi -
steweee #4838 nem normalon játszon hanem azon amin te is. itt főleg akkor volt gond, ha a kutyu meg a hench beleszaladtak ész nélkül az opportunity hitbe,végül úgy csináltam hogy én rohantam előre feturbózva,és minden kard engem ütött,de nem nagyon sebeztek vagy el sem találtak,míg a többieknek is maradt idejük kicsorbítani az élüket.amúgy mik a monk karid kezdő tulajdonságai?str,dex stb. + milyen feateket, skilleket érdemes fejleszteni neki.lehet hogy az undretinet vagy ami majd télen jelenik meg egy mond+pap karival fogom játszani. a varázsló a sok varázslat miatt nekem túl bonyolult,pedig biztosan fasza.szóval légyszi adj már instrukciókat,érdekel a véleményed -
#4837 Jamég juteszembe! Normal fokozatban gyengébb karival is meg lehet nyomigálni a Never kardokat. A trükk az hogy ilyen fokozatban nem őrjáratoznak csak állnak várva a hentelést. Invis.-ben beballagsz és elcsoszogsz hátra az ajtó és lépcső mögé. Befürödsz megfelelően, majd egyenként belekötsz a kardokba ijjal vagy ami van(fontos hogy nem területre ható mágiával), az jön hozzád hátra a többi áll tovább mint faszent. Legyakás, pihegés, befürdés, jöhet a köv...... -
#4836 Asszem kell hozzá un. patch manager exe, de nem biztos. Ez vmi univerzális foltozó progi. -
#4835 Aribici mama árulja a templomban, valami 4500 gp. -
#4834 hogyan lehet installálni rtp kiterjesztésű updateket? -
steweee #4833 Yellow Rose +2 - az első chapterben ezt hol szerezted? -
#4832 Én az első két karim után D&D HCR-ben nyomom, csak így van "élet" a gamában, próbáltam már a veryhard-ot is de lehaltam pillanatok alatt. Természetesen nem merem minden karival szemtől-szembe nyomni Never kardjait, a mágusabbja invis.-ben beslattyog és lenyúlja a cumót. A monknak én nagyon használom a wisdomos(+3) páncélját és nekem 3 szintre war domainü pap is, ahonnan még külön megnyomom tuninggal. Cat grace, owl wisdom, bull streng, barskin, speed, eagle spendor(hogy sokáig tartson a domain power), endurance (utóbbi négy a palackozott fajtából), aid és a war domain power együtt szinte sebezhetetlenné tették. Finesses a keze és hordja a Yellow Rose +2-es kesztyüjét, a lentebb leirt övet és mindazt a jót amit az OC kinál +2 monk ing, +2 monk csizma (ingyen!!), valamint még egy deflectios gyűrűje is van. -
#4831 tehát nem klasszikus értelemben vett resistekről van szó, hanem egy min követelményről, amit a fegyver nem ér el. egyébként a monk öklei is varászfegyvernek számítanak egy bizonyos szint felett. -
#4830 ja értem. de a gond az, hogy bizonyos monsterek megütéséhez kell egy bizonyos szintű enchant a varázsfegyverben: pl mondjuk mummy-t csak min +1-es (vagy 2-es?) fegyverrel lehet megütni, az alat nem. de pl a companion karmai is varászfegyvernek szuámítanak, ezért meg tudják ütni. na a gáz, ha van egy ellefél, amihez mondjuk legalább +3-as fegyver kell a megütéséhez, de csak max +2-es van, és nincs varázslat sem támadni. -
#4829 Ezeknek éppen az a tulajdonsága amit leirtam, nehéz őket rezisztelni. Nem konkrét fegyver, hanem tulajdonság, "éles fegyver". -
steweee #4828 ezt komolyan mondod? milyen fokozaton játszol? a monkot vittem oda henchmannek, + dire wolf, 4.fighter,3cleric dwarf,potionok mindenféle,na úgy sikerült 5-ikre -
#4827 mi az a keen fegyver? már nem emléxem hogy találtam volna ilyeneket... -
#4826 Nomeg juteszembe! Ezért érdemes megtartani egy-egy használható un. keen fegyvert még akkor is, ha nincs ráfókuszálva a kari. Mert valszeg. meg lehet ütni még a "nagymájereket" is pentagramma vagy litániavédelem ide-oda csak az a baj, hogy rezisztálják. A keen ebben a dologban jó utitárs. A ch2-ben lehet a barlangokban-ruinokban találni ilyenféle keen fegyvereket. -
#4825 Harcosnak talán ez az egy miatt nagyon jó a leütés feat és a mágék általában nem is készülnek diszciplinával ellene. Ha a mágus koncentrálás védelme sima sebzésnél meghaladja az attack rollt akkor el tudja mondani a litániát aminek a vége nagyon csúnya dolog is lehet. -
#4824 alapjaiban véve az én ranger-ömnek sem állhat ellen senki, csak a főellenfelek a gázosak. értem ez alatt pl azt, hogy volt amikor nem is volt olyan szintű fegyverem, ami sebezte volna a varázslót. na ez itt a gáz. spell failure meg megint csak nem jön be mindig, mert a főellenfelek többségének akkor is sikerül varázsolnia, ha megütöm. -
#4823 A monk karate ütése kap egyáltalán besorolást(zúzás?)? Van egy cuki monkom, most dolgozik a ch1-ben, pusztakezes. Nagyon szépen kidolgozott a karate animációja, a csajos a küzdelem 30-40%-át a levegőben tölti ugra-bugrálva az ellen orcáján. Eszméletlen a monk "baráti támogatása" az OC-ben mégcsak most van a csajos a ch1 3/4-nél és már 8.8 szintü(1200 pont kell a 9.-hez). Igaz rendesen befürödve, de Never kardjait szimultán szétpofozta:))). -
#4822 Hmm nem értek egyet a "harcos gyengébb mint a mágiahasználó" állítással. Az én megatáp törpöm 5 fighter és 15 barb egyszerűen kinyírhatatlan volt mágusok által. Nekikrohant és szétverte őket, mielőtt varázsolni tudtak volna (knockdown, meg persze spell failure miatt).
Rangerem még nem volt, ellenben ranger/rouge-el felstonskinezve/cats gracesve/shadow shieldezve/resist elementsezve nem sok minden állt ellen nekem. Bár kénytelen voltam rendszeresen lopkodni, hogy a pénz összejöjjön rá:P
De két rapírral és monk ruhában varik nélkül is aratott a drága rendesen... -
#4821 nekem most 21 a dex, ezért nem gond a két hosszúkard sem ;D
asszem Barun bácsit majd meglátogatom és lecsekkolom mit tud.
a csontikat én is onnan tudom, ogy egy időben dm voltam ad&d-ben, igaz a 2. kiadásban, de ahogy nézem itt is van reziszjük. de ez nem igazán gond a 2 tápos kardomnak... egyébként érdemes szörny manualokat nézegetni, főleg gyakori szörnyekről, mert sok erősségüket/gyengeségüket ismerheted meg.
-
#4820 A Trading Post-ban Barun csinál picivel jobb kiadást a Marok féle jegyzéseknél, ahogy figyeltem +3-ról kapsz vissza +2+effekt cuccost.
Hosszúkard mind a két kézben? Sokat tohit-et levesz -4, -4(de ha van miből nem gond:))! Én spec. a saját rangeremet felszereltem 2-féle melee kiosztással, az egyik handaxe-handaxe, a másik handaxe-pajzs, de már így is a második a gyakoribb. Hiába nem megy nekem a ranger!
Lásd a csontik dolgait meg sem figyeltem! Sok a papos karim:)))! -
#4819 eh, bocsi, az előző steweee-nek szólt
egyébként pl a csontik alapból rezisztensek a slashing és piercing damage-ra (asszem 50%), így őket pl ütni érdemes mace-el vagy club-al.
a 3. ch-ban hol van a kovács, aki csinál saját anyagból varázsfegyvereket? mer nem találtam. ugyan van egy kovi, de nem nagy szám. de még így is találtam két nagyon állat +2-es kardot, az egyiknek cold (1d6) a másiknak fire (1d6) van mellette. így a rangerem egyik kezében az egyik, a másikban a másik van. -
#4818 a sakkos modult ha jólemléxem a bioware csinálta, és így letöltheted tőlük, vagy innen: www.fileshack.com -
#4817 Emilia elmene:))! -
#4816 Az 1. és a 3. ch-ban van csodakovács.
Az egyes sebzéstipusok ellen lehet rezisztálni vagy ilyesmit biztosító eszközt felvenni. A leggyakoribbak (sk.tapasztalás és lehet hogy nem általános) a vágás sebzések, aztán a szúrás jön(a nyilveszökkel együtt) és a zúzás már ritkább. A ch1-től a kovácsoknál lehet venni rezisztenciát adó eszközöket egy-egy sebzéstipusra, de van olyan ami kettőre is ad,de érzékennyé tesz a harmadikra. Én a greater belt of swordman-t használom, igaz borsos az ára de jó! Azszem a zúzó fegyverek sebzését pl. a barbár magasabb szinten már eszköz nélkül is képes rezisztelni. Találtam egyszer a papos harcosomnak egy páncélt az armor of Endiku-t, na az vmi király mert levonás nélkül reziszteli a vágást és a szúrást.
A tab villantja fel a tárgyakat és a spottolt-listenelt kányákat. -
steweee #4815 sajna már nincs rajta, a view all modulsban kerestem.el tudnád küldeni emilben?
[email protected]
ja, jut eszembe, vki emlékszik még hogy mi volt annak a modnak a neve amiben sakkozni lehetett vagy vmi sakktáblán játszódott? -
steweee #4814 hi! vissza lehet még térni a fegyverkovácshoz hogy csináljon még fegyvereket ha maradt az első fejezetből alapanyag? mi a különbség a sebzés típusok között. azon kívül hogy egyértelmű a bludgeoning, piercing, slashing damage, ez hogyan érvényesül itt a játékban? mi mi ellen a leghatékonyabb?törpe harcos papom van és zúzófegyverekkel nyomulok.az a biztos. de pl lesz olyan lény amit inkább más típusú fegyverrel érdemes támadni? melyik gomb lenyomásával lehet megvilágítani a földön lévő tárgyakat. az istennek sem találom?! -
#4813 Ja! még az érdekes, hogy Morag meg a lizardok nem is gonoszak igazán csak visszaperlik az ősök hatalmát. Először nagyon berágtam én is amikor tán a ch2-ben asszongya a karimnak a lizárd hogy "Szasz állat!" , kb. eddig élt:))) Aztán belegondolva az ő ismereteivel és hagyományával mit is mondhatott volna! -
#4812 Morag nénit még nem tudod meggyilkolni csak jól le kell ütögetni róla az ÉP-t, aztán már elhúz magától. -
#4811 eh, nem blur-t hanem grease-t akartam írni -
#4810 Akkor én belenyúltam a nehezébe ;D most épp a 3. chapterben nyűglődök, ahol le lehet nyomni valami ősi gonoszt (3 seal mögött elzárva). Hát 3-szor megpróbáltam lenyomni, de eddig még nem sikerült, holott mindenkit (tolvajka, macika és idézett dire wolf, na meg jómagam + még magic fang), telenyomtam mindenféle jó lötyivel (speed, barkskin, aid, bless, fox's cunning, asszem ennyi és persze mindenkit) és még így sem ment a lenyomása. Úgy tűnik a puszta erő nem nagyon nyerő a mágia ellen ebben a játékban. A többi hagyományos ranger varázslat meg mit sem ér (hiába a blur és entangles, hiszen a varázslók (főellen meg mummy helgyek) úgy is tudnak varázsolni. -
#4809 Én magam tényleg többféle karakterrel túrom az OC-t is meg a fan modulokat is és összevont tapasztalatom szerint a harcos kasztokat talán a pure fightert és monkot kivéve túlértékeli az engine, kevesebb a "baráti juttatás" alacsonyak az exp. hozamok. Pedig egy harcos igazán "megizzad" egy győzelemért, jobban mint a time stopban kinyomott destrukciót előadó máge, ráadásul felvállalja a könnyebben sebesülés ódiumát is. Kapnak ugyan ajándék featet a többi harcoskaszt reprezentánsai, de korántsem egy annyira alakítható szisztéma szerint mint mondjuk a wizard az 5 szintenkénti metamagic-et, nem beszélve a harcos páros kasztszinthez járó neszenekeddel. A ranger éppen ebben a körben nyüglődik: egy főleg indoorban játszódó modulsorozathoz az erdő-puszta-hegy-sivatag járás featjei nagyon nem illenek:))). -
#4808 aha, a bg ls iwd sorozatban még lehetett találkozni kihívással, főleg nehezebb szinteken (iwd-ben a heart of fury mód nagyon durvusz!). itt meg azt látom, hogy mivel nincs mágiahasználóm (ranger+ tolvaj hench, és a rangernek nincsenek támadó varázslatai), ezért némelyik főellenfél nagyon durva tud lenni (főleg, amikor +2-es fegyverrel sem tudom megütni, és a macira hagyatkozom, hátha kinyírja, mielőtt az ellen engem). viszont ezek szerint a mágiahasználókkal meg épp megfordul a helyzet, mert közelharcban/távharcban is táposak tudnak lenni, és a spellek is nagyon erősek.
Egyébként a druid a korábbi d&d-ben is haszálhatott bármilyen páncélt és scimitar-t. Az iwd-ben ezért is volt az egyik kedvencem. Egy fighter/druid megállíthatatlan volt egy +2-es scimitar-ral, és ráadásul ott is nagyon táp varázslatai voltak. Ehhez még hozzájött az is, hoyg bármilyen páncélja lehetett minden bűntető nélkül! -
#4807 Úgy látom a feat támogatásu játékrendszer teljesen kicsúszik az ésszel még felfogható vezérlés alól. Persze nem bírálat ez, ha lehet hát lehet és őrült aki nem él vele, de igen furcsa. A harci virtus átsorolása a szokásos str. con. dex. trió alól bármiféle szellemi erőforráshoz részint leértékeli a harcos kasztokat, részint túltölti a már így is tápos mágiahasználókat. Ha jól emlékszem a D&D korábbi kiadásaiban egy druida azért nem szaladgálhatott páncélban-pajzzsal-szablyával (sling&staff és kész) a képzettség lehetőségei sem voltak ennyire lazák. Azért gondoljunk csak bele: a wisdom nagyon nehezen kezelhető önállóan, hiszen egyszerre élettapasztalat, higgadtság, hit és elkötelezettség, beleérzés ,de már így is keveredik az inteligenciával és a személyiséggel. Az meg hogy egy tisztán harci feat hogyan társítható mindezzel számomra nagy rejtély. Csodálkozom, hogy a WotC ennyire prostituálja a D&D-t és sajnálom is. A SoU csak egyszeri lazítás és már így is túlzás és mint mondják jön még más is. Lassan ott tartunk, hogy a veryhardban nyomott kalandok is gyenguszok lesznek mert a karik akkor tápok. Talán, ha a featek is valamilyen fa struktúrába szerveződnének a jelenleginél is szigorúbb rend szerint segítene pl. a Zen íjászat kizárhatna néhány metamagic featet és el lehetne dönteni hogy a kari varázsolgatni jobb vagy harcolni.