8396
  • Sipocz
    A másik megfigyelésem és erre már sok helyen kértem választ, de igazán megnyugtató még nem jött sehonnan - az xp osztásának kasztfüggése. A Bioware által adott infók szerint a fixen rakott ellen tipusa és kasztja miatt illik minden karival egy-egy ch. végén bizonyos szintet elérni. Legjobb tudomásom szerint ez 9. , 15. , 18. a ch1,ch2,ch3 végére, hiszen warzone-ra és a három nagyság elkapására így van normális sanszod. Legnagyobb gondjaim a wizard kaszttal vannak , aztán jönne a pap, a tolvaj, a harcos és legkevésbé a monk szenved hátrányokat (sőr mint tapasztalom már túl is lőtt a célon). Szigorúan egyedül dolgozó karival nyomigálva előfordult legjobb emlékezetem szerint hogy a wizard előmenetele fele sebeséggel történt mint a harcosoké.
  • steweee
    igen,a kiegészítőt vagy monkkal vagy druidával, esetleg rangerellel fogom játszani, de ha nem az undretinet akkor a decemberi kieget biztosan monkosan fogom nyomni
  • Sipocz
    Hi!
    Steweee! hogy tovább bátorítsam a monkos terveidet, hagy bőcsködjem el miszerint a leirt monkica (a neve is ez Ica Su:)) karim még az OC első chapterben 10-es szintü lett és a Helmhold végére már csak 2000 pont körül hibádzik a 11.-hez. Be kell vallanom, hogy így már "felfelé" lóg ki a gamából. És mit ád az ég: Gulnan mami mellett a ládában "véletlen" ott találtam a Sárga Rózsa Rend +3-as kesztyűjét, azóta feszt flury of blows-zal megy (kb. annyi mint a fegyverforgatók kétkezessége 2 tohit levonás csupán).
  • ollie
    lehet, hogy télleg gratulált, csak éppen az érintése nem teccet neki ;D
  • Sipocz
    Ja! Volt egyszer(hol nem?) egy papom állat domainnel (maga is szép nagy vala:). Emlékszem, jártam vele valami kriptában, hemzseget a sok-sok élőholt. Ezzel együtt a kari páholyból nézte végig ahogyan az idézett greater elemental rohan a dögökhöz és mindegyikkel "kezetfog", a gyakás teljesen úgy nézett ki mintha minden élőholtnak gratulált volna az elementál:)))!
  • Sipocz
    Monkgólem?
  • ollie
    Ez milyen gólem?
  • ollie
    a gólem sem fegyverrel harcol, az ökle nagyobbat sebez bármely fegyvernél...
  • ollie
    A Media Markt-ban is, tegnap láttam ;D
  • Amiga
    A CDGalaxisban leesett a játék ára 7990-re!!!
  • ollie
    ezt nekem sem sikerült megoldani, pedig valami patch organizer-t (vagy mit)is letöltöttem. mindenesetre van egy 70 megás patch (1.31) ami exe file és az jól felpatcheli, bár nem tudom, hogy ez jó e a kieggel is.
  • Eye-scream
    Csinálj egy accountot aminél a nevet és a jelszót is végigírod karakterekkel. Így bármilyen szerverhez csatlakozni tudsz.
  • Braveheart
    Nem tudjátok honnét lehet még letölteni a sima game ISO-ját?
  • kokas
    Segitsetek!!!

Nem tudom patchelni ajátékot!
    Álandóan csak az internetes patchet akarja tölteni mást nem.Pedig Le van töltve(innen) a 20 Megás full patch, sőt még az update patch is,de mindig csak azt a siteot akarja elérni és egy bazi nagy fájlt akar tölteni.
    Hogyan tudom felpecselni???
    Köszi
  • Eye-scream
    Jah, egyedül a bulls str. van a statnövelő spellek közül.( Talán azért mert ha a companionre az aweken után még endurancet is tennénk (pláne emp-et) akkor már szinte legyőzhetetlen lenne)
  • Sipocz
    Te, én is nagyon furcsálom, hogy egy ennyire "druidás" spell mint az endurance nincs meg neki! Eleddig a karijaim valamennyi pap kaszti szintet betudtak, olyan 2. spell szintig és az endurance mindig a szabvány befürdés része volt. Mostanság van az említett druidám(csipetnyi bárddal a tetején) és nagyon hiányzik az endu.
  • Eye-scream
    Földelementál, gr stoneskinnel, energy bufferrel resist elementsel emp bull str.el meg endurence itallal(a druid olyat nem tud varázsolni:() szinte legyőzhetetlen...
  • steweee
    jaj,bocs, nem ebbe a fórumba akartam küldeni!
  • Sipocz
    Sajna oly magasszintü druim még nincs, hogy tapasztaltam volna magam ez elementális formát, de láttam amint a fiam jégelementált formában gyakta a tüzes fiukat, igen hatékonyan.
  • steweee
    baró mi? jó hely ez a miskolc.van még ilyen több is!
    C:\Documents and Settings\STEWE PC\Dokumentumok\Képek\0232.jpg
  • Eye-scream
    Na igen de ha belegondolsz azért az sem túl szokványos, hogy egy farkasfalka rohangál a városban...(egyszer hülyeségből megcsináltam, leempathyzott dire wolf, summoned dire wolf, én mint dire wolf, és companion dire wolf-nagyon menő volt :D)
    Amúgy a wild shape-et nem kedvelem túlzottan, talán csak a medve jó, meg a borz (akkor ha unalmas területen gyorsan át akarsz rohanni, és nincs hastés cuccod) Az elemental shape már jobb.
  • steweee
    köszi szépen a segítséget!
  • Sipocz
    :))De ha levered qrva jól hangzik: megöltem egy halottat! Van-é az előholtnak elvitathatatlan joga bármihez, mondjuk az életéhez ami egy halál, vagy a halálához ami a fantasy elvei szerint(lélekvándorlás) feljogosítja az újjászületésre, azaz az életre?:))
    (olyan nagyon hülyének(hüjének) érzem óh magam!!:)))
  • Braveheart
    Végül is a zombi addig is halott volt, csak annyira "dezintegrálódik" hogy a mágia sem tudja egybetartani :))
  • Sipocz
    Eleddig egyszer poenkodtam a drui wildshape-ével, a békés-biztonságos helyeken borz alakban rohangáltam és beszélgettem a népekkel. Érdekes fel sem tünt nekik:)))
  • Eye-scream
    :D

Amúgy az a szar, hogy sárkányként nem lehet használni a "természetes" képességeket( rettegés, tűzfújás) és ráadásul állandóan mellékatintok mert rohattul nagy... Szal sztem egyáltalán nem éri meg használni. A druidnak meg azért nem, mert neki van gr elemental shape-je, amit nem kell memorizálni és az elder earth elemental erősebb mint a sárkány...
  • Sipocz
    Ha egy piritott kenyér kétszersült, akkor egy agyonvert zombi kétszerholt?
    (egy manager irtó spellt nem tudtok?)
  • Sipocz
    Ja! NEM.
  • Sipocz
    Hi!
    Nem elég az a rengeteg jóság, ami az átalakulás után elérhető? Láttál már vörössárkányt kétkezes karddal?:)))Bocsi!!!
    Ha a karid egy 9. szintü spellel bíró mágiahasználó akkor egyáltalán szükséges a metamorfózis? Ez legfeljebb egy druidának éri meg mert ő powerből teszi!
    Összegezve: úgy tudom, hogy az átalakult formában nincs fegyverviselés csak a kreatura természetes fegyverei és mágiázni sem tudsz, hiszen ahhoz szükség van a memorizáláson kívül verbális, szomatikus és materiális(ez csak a D20-ban van NWN-ben nincs) komponensre amit egy szörny nem tudhat.
  • ollie
    Ha monsztává változol, akkor búcsú a fegyvereknek.
  • ollie
    JA, akkor az volt a gond. DE mindegy a sárkány már múlt idő. Majd ha legközelebb újra kezdem az egészet... ;D
  • Sipocz
    Nem emlékszem pontosan, de mintha előbb a driádoknál kellene erről dumálni, aztán a törpiknél és aztán megint a driadoknál.
  • ollie
    Hát ez az. Megszereztem az amulettet (nem is a sárkánynál volt, hanem a barlangja bejáratánál egy ládában) meg a journalokat, majd egy kis baráti csevej vele és nyomás a törpicékhez az amulett+journalok comboval. DE, semmi választható pont a beszélgetésben, ami erre utalna, pedig végigpróbáltam minden lehetőséget.
  • Sipocz
    Te, nekem is csak most tünt fel. Jött felém egy nagyobb csapat és kaptak egy kis puhítást mielőtt rátértünk volna a kézimunkára és látom, hogy oda sem kapok ezek meg esnek össze. Megállítom a gamát felhúzom az eseménynaplót és mivel a karim spellcraftja elég király látom a beazonosított cure light wounds-ot.:))))
  • Sipocz
    Nohát előbb kell maga az amulett az akkor még "barátságos" jegestől:))) Elviheted, mert mifenét ér egy törött-kimerült akármi....
  • Braveheart
    Mármint tudtam hogy sebzik őket, csak azt nem hogy ilyeneket varázsolgatnak magukra :))
  • Braveheart
    Ja mert a gyógyítás sebzi az élőhalottakat? Hahahaha :)))
  • ollie
    Aha, a törpik barátságosak voltak, de lehetőség sem volt utalni a sárkányra vagy amulettre. De köszi az infot. Lehet hogy mindenképpen ki kellett volna jönnöm hozzá?
  • Sipocz
    Ha belépsz, akkor az egyik nép ellenséges és a másik barátságos. Kijössz, megforgatod a globe-ot, visszamész. Namost az egyik nép barátságos, a másik ellenséges.
  • ollie
    Megjavítják? De hogyan? Mikor megvolt az amulett, direkt mentem a törpikékhez (a vezetőjükhöz), de még csak utalás sem volt se az amulettre, se a sárkányuszra a párbeszédben.