Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Aha, majd a kieget egy varázshasználóval fogom végignyomni és meglátom. Sajna egyre jobban ér bennem a gyanú, hogy az NWN meg sem közelíti a BG2 színvonalát. Pedig (elméletileg) ugyanaz a csapat csinálta. Bár a multiplayer (ma abban van a pénz) részre annyira rányomultak, hogy valszeg ezért hanyagoltak el rengeteg dolgot a játékban, mert nem volt annyira fontos. Ez a helyzet az official campaignal is, mert a története/játékmenete szerintem (és szinte mindenki szerint) meg sem közelíti a Baldur's Gate sorozatét. Ami azt illeti szerintem még az Icewind Dale sorozat is jobb a játszhatóság szempontjából, de még talán történetben is. Nem véletlen az sem, hoyg ezen okok miatt számos, az eredeti campaignnál jobb mod található az interneten.

Sipocz
Ollie! irj egy linket ehhez a modhoz!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Most nézegetem a SoU kieg.-rõl az infókat. Úgy ítélem meg, hogy néhány változtatás kimeríti a "túltáp" kategóriát, fõleg amit a spellek, featek környékén csináltak (az un. presztizs kasztokról már ne is szóljunk). Eddig is igen baró volt a varázshasználó csapat, de most már vmi über. Bár nem tudom a kieg.-ben lévõ kalandsor tényleg megkívánja ezeket a nagy adományokat? Furcsa, mert eleddig a WotC igyekezett "tápmentesen" tartani a D&D-t, de úgy látszik az eladhatóság mindennél fontosabb😞(.

ollie
én is jáccok vele és nem fogom véletlenûl letörölni az ISO-t mert eredetiben van meg 😉

ollie
diablo mod, de van vagy 130 mega letöltés, viszont egy az egyben a diablo 1!

[HUN]PAStheLoD
😊 én játszok vele ezt bizton állíthatom!

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Még sokan játszatok a NWN-el?
Én 2 hónapja véletlenül letöröltem az ISO-t, azóta ne mtudtam megszerezni 😞

War. War never changes.

[HUN]PAStheLoD
ebbe nem teccik a fuck meg ilyenek ? 😊)

[HUN]PAStheLoD
ma jobb lesz 😊

Sipocz
😊a tegnap elõtti logód jobb volt😊

Sipocz
Itt egy cím:http://nwvault.ign.com/index2.shtml
A modulok leírásánál pontosan jelzik, hogy mennyi belõle az kaland, a trükközés és mennyi a gyakás.

[HUN]PAStheLoD
ezt nem tudom! 😊

Sipocz
Hi!
1. Valaki használja-e a karijánál a point blank shot featet? Nem értem a vizuális részét, bár lehet hogy ez csak a graf. engine szerinti szükségesség. A kari ugyanis picit elhátrál az ellentõl mielõtt belelõne. Valószinü ez nem lényegi harci hatás, mert közben nem tudnak ütni ellene opportunityt. Minden esetre érdekel, hogy erre a hátrálásra van-e igazán szükség?
2. Jól értem-e hogy a harcosnak nem ajándék featként felvett two weapon fighting és ambidexterity featek mûködnek tetszõleges páncélviselet mellett? Tehát nincs olyan megszorítás mint a rangernél, aki ajándékba kap egy specó kettõs featet?

tudna vki ajánlani egy pár olyan modot, ami alacsony szintû kariknak jó? vmi hack and slashnak örülnék a legjobban, csak ne legyen bonyolult beszélgetõs

[HUN]PAStheLoD
nem

M.AG.U.S.

De ott az ellenpélda is, ha az Asterix történetek végére gondolsz...

[HUN]PAStheLoD
a halál dala...

Szerintem mindenkinek olyan a karija, amit csinál belõle😊 Az én bárdom két karddal ment, közben varázsolt és énekelt. Az ének nagyon hasznos, fõleg magasabb szinten.

TSW: Tunderke

És még közben egyfolytában kornyikál, de ha mégsem, akkor fogja a gitárt és kioszt pár maflást vele =)

[HUN]PAStheLoD
a bárd az ilyen mágus meg harcos?

Én végigjátszottam bárddal, nagyon szórakoztató volt, asszem 17es szinten fejeztem be. Simán lecsaptam a fõellenséget. Igazából multiban ér sokat egy bárd, de singlében is simán megy, néha picit megszorul talán...

TSW: Tunderke

[HUN]PAStheLoD
jah értem

Olyan kiegészitõ file, amiben a speciális modulok fejlesztõi olyan dolgokat tárolnak, amelyek eltérnek az alapjátéktól (új felszinek, új karakterek...stb)

[HUN]PAStheLoD
hak? azmi?

ollie
a hak pack-ot egyszerûen be kell másolni a játék install könyvtárában levõ 'hak' könyvtárba. ennyi. semmit sem módosít, mert a modulnak külön kell rá hivatkoznia. tehát ha felteszel egyett, akkor csak a hozzá írt mod-ok használják.

hogyan kell a hak pack-okat installálni? nem alakítja át alapvetõleg az eredeti játékot? most akarom végigjátszani hogy feltettem az undretine-t

Sipocz
Nemtom mennyire emlékszel vissza ennek a karinak a fejlesztési lépéseire, tehát milyen kari szinten melyik kaszt ment elõre, melyik feateket, skilleket forszíroztad. Ha leírnád tuti lenne, mert fighterben qrvára béna vagyok!

Sipocz
Mondjuk és is csak arra tudok következtetni, hogy 11-12-és szintre a fighternek már van annyi támadásbónusza és featje amennyi egy +2-es, +3-as fegyverrel együtt eléggé hentelõke.

[HUN]PAStheLoD
keresnek... ok 😊 akkor nem pánikolok!

/meggondolom/

[HUN]PAStheLoD
hát 😊 magic swordok meg ilyenek csak hatásosak... meg hát a pure fighter szop a immune ellen...

Sipocz
Ne bánkódj! A Szem népe ugyanúgy keres Téged, ahogyan Te õket. Ez szerte P.Llast környékére igaz, légy felkészült mindig ha elhagyod a falut.
(a tegnapi logód jobb volt😊))

Sipocz
Hi!
Nem tudtok-e választ a 4578-ra a troll fönök levágott fejére?
A fiam, aki druidával nyomta végig kérdezteti hogy harcos karival miként tudtátok egyáltalán megütni a sárkányokat? (sajna én nem tudtam megmondani neki, nekem csak varázslós karaktereim voltak és vannak😞()

[HUN]PAStheLoD
charwood-i erdõben vagyok és igazából nem nagyon vágom hol is van ez a people of the eye... de gondolom pont õket kell keresni a nagy erdõkben? 😊

[HUN]PAStheLoD
hohoh 😊 most 9edik szintû lettem! És taliztam egy mummy lordal... nem volt rossz 😊

Nem. Szerintem legalábbis. Legelsõ karakterem amivel végigjátszottam egy 10fájter/9thief volt, és eccer sem kellett halál miatt visszatöltenem. Segitõm Linu volt, a kissé szeleburdi, de annál hasznosabb papcsajszi. Hátul jött, követve engem, ijjal, és gyógyitgatott ha úgy kivánta a helyzet. Nagyobb gyíkok ellen sokszor úgy kivánta =)

Mivel még nem nagyon merültem bele a szerepjátékok világába,(eddig fõleg a Diablo2t nyomtam) ezért kezdetnek egy Fightert indítottam(ami recommended volt), Most értem át Chapter2be. Végig lehet ezzel játszani? Nem lesz túl nehéz a mágusok elleni küzdelem? Vagy inkább kezdjek egy másik kasztot?
Strahd_
Pedig van értelem emrt szinesiti a karakterem és szerepjátszhatok egy kicsit vele és nem csak ütök boritok játék lesz belöle.. Ha nekem teszuik mert hangulatosabbá teszi a játékot akkor megéri nem?

ollie
nem tudom, mert nem scriptelek nwn-ben. de mi értelme van? mod-ot gyártasz? mert akkor biztos lehet. egyéb hasznát nem látom.

Strahd_
lehet valahoyg a player oldara + scripteket berakni? PL egy gombra nyomásra mint a beszédeknél egy menuböl lehessen kiválasztani mit mond a kari? Pl irok egy egyedi mondatot és aegy menüvel elére modja a karakterem. Meg lehet ezt csinálni?

Sipocz
Nomegmég az az 500-700 pont ami ezért jár!

ollie
EZ teccik! ;D

Sipocz
Szvsz. itt is az illuziók a legjobbak! pl. a félelmetes dire jószágok (medvék, falkafõnök farkasok, pókkirálynõk) ellen legjobb a fantasmal killer c. spell, tutira elbukják az elme mentõt😊)). Tök állat( a szorosabb értelemben is) amikor egy védtelennek tûnõ mágus egyszál gatyában így végzi ki az impossible minõsítésü ellenfelet😊))

Sipocz
Vigyázz! csak az ultravision jó, tehát a darkvision meg a lowlight vision nem müxik.

ollie
eh, ez komolyan hangzik. az ultravison és társai nem mûködtek darkness alatt, de ha itt igen, akkor az nem semmi. kiváncsi vagyok mi a magyarázat, ugyanis a darkness spell a 2nd kiadásban illúzió volt, ezért érthetõen nem mûködött semmi extra látás alatta (de ha valaki túl okos volt és megdobta, akkor látott). de hogy itt mik vannak...

Sipocz
Mágus vagy pap tudja elõadni, igazán jól akkor jön ki ha már megvan az extend spell feat, az amivel a varázslat idejét lehet megnyújtani. Befürdésként magadra meg a kisérõre(fontos mindenkire) ultravisiont varázsolsz, a csatateret lopva közelíted, majd effektív távolságra az ellentõl(tehát úgy,hogy a fegyver vagy mágia elérje leraksz egy fekete foltot a darkness spellel(ide nagyon jó az extend). Mint örült berohantok a csapatoddal a fekete foltba. Õk nem látnak beneteket varázsolni nem tudnak rátok, a harcosok vakharc levonásokkal dolgoznak, azaz inkább ácsorognak. Ti meg gyaktok mint atom, aminek korai és fõleg lélekben kínos halál leend az eredménye. Az ultravision tuning és ártalmatlan spell, a darkness ellen nem lehet menteni😊))

ollie
végigjátszo(p)tam az iwd-t = nwn-t
hiába, már én sem vagyok mai gyerek 😉

ollie
eh, 4-5 tagja = 4. vagy 5. tagjaként

ollie
hát nem mondtam, hogy a fighter/bard a nyerõ? ;D
egyébként az ad&d2-ben csak single bard lehet, de ott tökéletes egy csapat 4-5 tagjaként. persze én hardcore gémer vagyok már ebben, és utoljára az iwd-t az ajánlott 5-6 tagú csapat helyett 3-al nyomtam a legerõsebb fokozatban... majd ha végigjátszo(p)tam az iwd-t a rángeremmel, lehet, hogy kipróbálom a fighter/bard-ot. eh, már most léelkes vagyok az ötlet miatt. ;D

Sipocz
Én Dealennel együtt próbáltam elõadni egy bárdot, kicsit varázsoltam, sok csapdát beszoptam, sok zár maradt zárva, ijászt láttam már jobbat is, dúdolgattam néhány strófát, de a Dock District után letettem a lantot😊)). Monkkal eljutottam Meldanenig úgy, hogy Linu kisérgetett a Dock-tól kezdve, de ez is csõd vala. Egy "tüzes" kis boszorkányom is volt, de hiába a nagy szépsége a mágiaszint késleltetése és az erõsen korlátozott spell választék miatt ez is abbamaradt még a Beggarnest elõtt.

ollie
mi is ez a fekete folt cucc?