Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Hi!
Nekem nincs fenn a SoU és nem tudom ott hogyan módosult ez, de az alapjátékhoz van egy modom amivel lehet mószerolni a henc cuccosát. Az NWNvaultról még mindig letölthetõ, vmi olyan néven hogy Auldar&Pausinas AI mod. Nem csak a henc inventoryt lehet alakítani, de sokkal pontosabban lehet vezérelni a henc, a familiáris és az animal companion mûködését, sõt a ugyanannak a parancsnak egymásutáni kiadásával a summont is lehet finomabban irányítani (pl. békés követés meg ilyesmi...). Arra kell csak ügyelni, hogy tárgyat viselésre csak a hencman kaphat, a többiek csak teherhordásra alkalmazhatók és a henc is csak annyi felszerelési hellyel bír amivel a karid (pl. 2 db köppeny között õ nem fog válogatni:)).

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

hogyan lehet a henchmannek tárgyakat adni?

Megjelent az 1.31es patch! A hivatalos oldalról letölthetõ.
ollie
ezért jó a fighter/druid ;D

Eye-scream
Elf druidám van, és az elf weapon feat miatt tudok íjászkodni. Sajnos más fajú druida csak parittyával meg dobónyíllal jeleskedik :/

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

ollie
Hát ez király! Az elsõk között fogom megvenni ;D

Na egy kis info a köv kiegészítõrõl. November a tervezett megjelenése. A szinthatár 40-re lesz megemelve. 6 új presztizs osztály (még nincs meg, hogy mifélék). 40 új varázslat. 50 új feat köztük a csak magasszinten felvehetõk és elég sok osztályspecifikus. Új skillek is lesznek. Az új küldetés mélysötétben játszódik, min 15. szintû karakter kell a modulhoz. Az új lények és tile set-ek mind mélysötéthez kapcsolódnak. A NPC-k script-jei tovább bõvülnek pl. képesek lesznek románcra stb. Egyenlõre ennyi.
nem tudja vki honnét lehet leszedni az NWN ISO-t még DC++-on kívûl?

War. War never changes.

ollie
hú, kiprószálom. a köv karim druida lesz ;D.
sima druidád nyomatja az íjat? semmi extra kaszt?

ollie
nem emléxem pontosan, de kb 5. szinttõl.

a henchmennek lehet tárgyat vagy vmit adni hogy jobb legyen? gyógyitalon kívül gondoltam...

Eye-scream
Új kedvencem a druida.

Jópofa varázslatok, animal companion nagyon hatékony, és jópofa is. Lényt is tud summonolni és a személyisége is kellemes. Érdemes elfet indítani belõle, akkor használhat hosszú íjat és a zen archeryvel felturbózva ez nagyon durva tud lenni. (elöl rohadt sok épvel maci zúzza a népet, hátul a druida rangereket megszégyenítõ módon íjászkodik, ha szorul a hurok a kemény elleneket levillámolja-szép az élet:D)

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

a ranger hanyadik szinttõl tud varázsolni?

Sipocz
Sehogy, új kari. A illúzionista a legjobb szakág szvsz. A büvölés elhagyható és meglátásom szerint magasabb szinteken már nem sokat ér.

Sipocz
Szvsz. egy monk/pap igen hatékony és szines egyéniség. Az OC nagyon támogatja a monk karit és a D20-ban alkalmasint a fighternél is tutibb. Papra meg érdemes felvenni a knowledge szférát és akkor a zárakkal-csapdákkal sincs már bajod. Nekem jelenleg van egy pap/monkom aki inkább pap +animal szférával(az õ gyengébb alkatához kell az erõsebb summon) és egy inkább monk +war szférával, ez egy nagy killer (látható a szféra választásból, hogy ki akarom küszöbölni a tolvaj hencmant és mind a két második szférában benn van a cat grace spell).

ollie
Eh, így van ;D és az többkasztú lesz!

Kedvencem a fighter/thief, meg a fighter/druid meg a fighter/illusionist. Persze a 2. kiadásban, de hát itt is jók lesznek.

Sipocz
Ne buslakodj Ollie! A következõ karival már mindent megcsináltathatsz!:))

ollie
Ja õ az! Persze, csak már végigvittem a fõszálat a ch2-ben és már nem hajlandó szóba állni velem. De elõtte elkezdte mesélni a történetét, csak hát nem folytattattam (szép szó) vele és már - úgy tûnik - nem is fogom.

Sipocz
Anyakönyvezve imigyen van: Aribeth de Tylmarande, Tyr papja és paladinja, Neverwinter protectora, a fõmama, az übercsaj, a góré, a................

ollie
oksi! õ amúgy kicsoda is? nem emléxem

Sipocz
Sõt a ch2-ben el ne felejtsd Aribici mamát is meséltetni, bár hozzá kell a legnagyobb türelem:)))!

ollie
aha, akkor erre jó az a "meséltetés"...

Sipocz
Hát a henc ált. keres vmilyen tárgyat ami a chapterben valahol fellelhetõ. Hogy mi ez azt egy magáról szóló hosszúkás mesében el is mondja. Ha felleled a tárgyat és átadod neki akkor a népére-kaszjára jellemzõ mágikus kiegészítõvel (gyûrû, öv, nyaklánc) megajándékoz. Ahogyan én csinálom: a chapter végén, amikor már nálam van minden holmi elballagok a céhbe, barakkba ahol vannak és egyenként meséltetem õket amig topicot nem kapok a tárgyra, ekkor átadom nekik szivesen és cserében õk is szivesen átadják a holmijukat. Aztán henc partyból ki és köv. henc felvesz/visszavesz......stb.

ollie
Aha, amúgy milyen ajándékokról beszélsz?

Sipocz
Nem lineáris a dolog! Az én karijaim nem használnak hencmanust (addig veszem fel õket amig ki nem osztom nekik az ajándékaimat és õk meg nem ajándékoznak a megfelelõ eszközökkel, ált. ez a chapterek vége) csak familiárist és summont(idõlegesen) használok és az 1. végén min. 9 a 2. végén 15 a 3. végén 18 az elvárásom. Mondjuk azért úszom meg a henceket mer csak D&D HCR-ben megyek, valszeg a veryhardhoz már kell a csapat. És hát be kell nézni questért meg ellenfélért még az ágyak alá is:)))

ollie
Ah, király! Asszem leszek wizard is. Köszi a segítséget!

Sipocz
Jaja! Elf->varázsló, ha van legalább 11 int. akkor jó egy kör wizard is és mégcsak UMD sem kell!

ollie
Azért egy kicsit ijesztõ, hogy még csak chapter 2, és 11. szintû vagyok. Ha jól tudom a max szint kb 19-20. Ha így haladok, akkor a 4. chaptertõl nem fogok fejlõdni. Ja és normal fokozaton jáccok.

ollie
Ja ja, nálam is elõfordult az ilyesmi ;D de a henchman-emnél detto.
Amúgy elfike vagyok, gondolom így már nem jó az 1 szintnyi rouge...

Sipocz
Vigyázz azért macikával Ollie! Tarts magadnál sok-sok clarity lötyit:))) Láttam már amint a kisebbik fiam druidájának macikája félelemtõl remegve futott és nem igazán törõdött a gazdi szorult helyzetével!

Sipocz
Ha tisztakasztu ranger vagy akkor ember és félelf esetén a legmagasabb szintü kaszt az un. sajátkaszt, erre nem igaz a büntetés. Minden más fajnál van nevesített sajátkaszt. Pl. az én félelf papom 6. szintü pap, de 1 szint monk és 1 szint rogue is.

ollie
Ja de én semmiképpen nem tudok prot form evil-t varázsolni. Ranger vagyok és thief a henchman, a macika companionom meg nem túl értelmes ehhez a mûvelethez. Egyébként a ranger companionja már igen csak tápos, nagyon erõs és rohadt nagyokat sebez, valamint sok-sok a hp-je is. NAGYON használható. Sõt, van egy 3. szintû ranger spell is, mely 3 szintenként 1-el megnöveli a comapnion sebzés esélyét és a sebzést magát is. Nagyon állat! Ha ezek mellett a macika kap egy potion of barkskin-t, bull's strenght-t, aid-et, bless-t és potion of speed-t, akkor SEMMI sem állíthatja meg! ;D

ollie
Aha, de úgy tudom, hogy ha nagyobb az eltérés a 2 kaszt között mint 1 szint, akkor már jelentõs bûntetések vannak (képesség mínuszok, stb.), legalábbis az alapl D&D3e szerint. Tehát folyamatosan kellene gyúrni a másik kasztra is.

Sipocz
Nem tudom mennyire illik bele a kariformálásodba, de talán 1 szint. rogue UDM-mel megoldhatná a mágiahiány ilyen eseteit.

Sipocz
A nimfa csurkája valamelyik hencman kérése, asszem Sharwyné.

Eye-scream
Hát nekem a démon nem támad senkit, ha van RAJTAM prot from evil.

A blackguard meg nem annyira táp keri, sima fighter/barb erõsebb. Az a baj, hogy az idézett lényei nem igazán "vannak képben" Én sima fighter/blackguardot indítottam, és amikorra tudtam ghastot idézni már simán lenyomták... A succubus már jobb vmivel, ha hagyod hogy az ellen téged üssön, akkor egész szépen sneak attackol, de ez így elég gáz. Legalább egy darknesst kaphatott volna, mert a sneak attack ellenben fasza nagyon...

ollie
aha, köszi, a trollos dolognak majd utánanézek.

Sipocz
Látod én is kérdezgettem a troll fejét. Innen Ny-ra azt mondták, hogy a pasast a barakkban(a bábut csépelõt) valahogy rá kell venni a beszélgetésre. Megoldásnak adták a charmolást, vagy a bábu és közzé történõ belépést.
A démont csak akkor szabad megidézni ha a csapatod minden tagján van prot. from evil, ez igaz a Gate varázslatra is. Fantasy konvenciók szerint a démon a megidézõt támadja elsõre, ha azon nincs mágikus védelem (aura, idézés védõköre, kasztból eredõ fix védelem).

Sipocz
Ja! Sima evil harcos, 6. szintre(kell hozzá +6 BAB) legyen hide 5-re és cleave feat. Bár elgondoltam, amint egy blackguard talpig vasban kezd el rejtõzködni:)))))! Nekem még nincs, de jó nagy tápnak tünik(minden presztizs osztály az, szvsz. normális DM nem is engedi be ezeket a kasztokat)! Jóegészséget hozzá!

ollie
Ebben igazad van, nekem is úgy sikerült a kúton átúszni. A potion of endurance segít.

ollie
Hello!
Most már befejeztem a fõszálat a 2. chapterben, csak még néhány kisseb küldit akarok befejezni.
Kérdés: mire jó a troll head? Eddig senki sem kérte tõlem. Ja és a lock of nymph's hair? Az is nálam van.

Ti meg tudtátok idézni a démont a Charwood Castle-ben? Én meg, de aztán egy újratöltés után lemondtam róla, mert kb 0,1 mp alatt lenyomta a társaságot (nincs prot from evil-em, mert ranger vagyok, a henchman egy tolvaj és még van egy kis macikám is, eh télleg, átnevezem Teddy Bear-re ;D).

Sipocz
Hi!
Presztizs osztály, kell hozzá a SoU.

Szevasztok!ú

Blackguard karaktert hogyan indíthatok. Lehet-e az alapp gameban vagy csak az expansionban és mik a feltételei?
Elõre is köszi.

\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fû, ha nincsenek problémák, de mindenki tetû! ...

:))

War. War never changes.

ollie
Kell hozzá a bg2 is, sõt szerintem a kieg is (throne of bhaal), mert a feltelepített bg2-re kell telepíteni majd.

Eye-scream
Hmm, ha a Baldur's Gate 2 nincs meg, akkor is futni, fog, vagy kell hozzá. Mert ha igen akkor sux, kezdhetem keresgélni a neten :P

ollie
a surranó ténlyeg választható lesz (halfling helyett), de a sárkányfattyú nem.

ollie
na, azért ez nem "teljes értékû" játék lesz, hiszen ez egy mod a baldur's gate 2-höz, egész pontosan total conversion, ami annyit jelent, hogy teljesen új sztori, semmi közen nem lesz a bg világához. és ennek megfelellõen nem hivatalos, hiszen bg rajongók csinálják. ahogy elnézem a grafika nem lész toppon (már amit a rajongók csináltak), de maga a gáma még lehet király.

Eye-scream
Marhajó, tényleg lesz RPG a Dragonlance világán? Remélem a sárkányfattyak meg a surranók választható faj lesznek.:D Az egyik legjobb fantasy világ szerintem.
Sipõcz:
A Gyûrûk Urából is készült játék, pedig ott aztán tényleg nagyon egyértelmû a jó/gonosz meghatározás, szal sztem ez nem nagy akadály...

ollie
ez most van beta teszt fázisban, de sajna nem public beta