Neverwinter Nights
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
Emlékszem annó a wizardommal a fut, mjegfordul, tûzlabda, fut, megfordul, tûzlabda taktikára :D
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Rangerem még nem volt, ellenben ranger/rouge-el felstonskinezve/cats gracesve/shadow shieldezve/resist elementsezve nem sok minden állt ellen nekem. Bár kénytelen voltam rendszeresen lopkodni, hogy a pénz összejöjjön rá:P
De két rapírral és monk ruhában varik nélkül is aratott a drága rendesen...
asszem Barun bácsit majd meglátogatom és lecsekkolom mit tud.
a csontikat én is onnan tudom, ogy egy idõben dm voltam ad&d-ben, igaz a 2. kiadásban, de ahogy nézem itt is van reziszjük. de ez nem igazán gond a 2 tápos kardomnak... egyébként érdemes szörny manualokat nézegetni, fõleg gyakori szörnyekrõl, mert sok erõsségüket/gyengeségüket ismerheted meg.
Hosszúkard mind a két kézben? Sokat tohit-et levesz -4, -4(de ha van mibõl nem gond:))! Én spec. a saját rangeremet felszereltem 2-féle melee kiosztással, az egyik handaxe-handaxe, a másik handaxe-pajzs, de már így is a második a gyakoribb. Hiába nem megy nekem a ranger!
Lásd a csontik dolgait meg sem figyeltem! Sok a papos karim:)))!
egyébként pl a csontik alapból rezisztensek a slashing és piercing damage-ra (asszem 50%), így õket pl ütni érdemes mace-el vagy club-al.
a 3. ch-ban hol van a kovács, aki csinál saját anyagból varázsfegyvereket? mer nem találtam. ugyan van egy kovi, de nem nagy szám. de még így is találtam két nagyon állat +2-es kardot, az egyiknek cold (1d6) a másiknak fire (1d6) van mellette. így a rangerem egyik kezében az egyik, a másikban a másik van.
Az egyes sebzéstipusok ellen lehet rezisztálni vagy ilyesmit biztosító eszközt felvenni. A leggyakoribbak (sk.tapasztalás és lehet hogy nem általános) a vágás sebzések, aztán a szúrás jön(a nyilveszökkel együtt) és a zúzás már ritkább. A ch1-tõl a kovácsoknál lehet venni rezisztenciát adó eszközöket egy-egy sebzéstipusra, de van olyan ami kettõre is ad,de érzékennyé tesz a harmadikra. Én a greater belt of swordman-t használom, igaz borsos az ára de jó! Azszem a zúzó fegyverek sebzését pl. a barbár magasabb szinten már eszköz nélkül is képes rezisztelni. Találtam egyszer a papos harcosomnak egy páncélt az armor of Endiku-t, na az vmi király mert levonás nélkül reziszteli a vágást és a szúrást.
A tab villantja fel a tárgyakat és a spottolt-listenelt kányákat.
[email protected]
ja, jut eszembe, vki emlékszik még hogy mi volt annak a modnak a neve amiben sakkozni lehetett vagy vmi sakktáblán játszódott?
Egyébként a druid a korábbi d&d-ben is haszálhatott bármilyen páncélt és scimitar-t. Az iwd-ben ezért is volt az egyik kedvencem. Egy fighter/druid megállíthatatlan volt egy +2-es scimitar-ral, és ráadásul ott is nagyon táp varázslatai voltak. Ehhez még hozzájött az is, hoyg bármilyen páncélja lehetett minden bûntetõ nélkül!
eh, a köv karim druida lesz ;D
az awaken az micsinál?
Ráadásul a kieg tartalmaz pár remek új spellt a druidának amivel a companiont m,ár az elsõ szinttõl erõsítheti (magic fang) és egy maci gr magic fanggal, awekennel, stonskinnel, bulls str-el már tényleg durva.
A fighter/druid, egyáltalán a druida keverése bármivel nekem nagyon nem jött össze, sõt az íjászkodással meg végképp. A drui csak akkor oxi ha nagyon magasra viheti a mágihasználatát mert ugyan kevés mágiával bír választékot tekintve, de azok nagyon "csõdörösek" kivált magasabb szinten (5. mágiaszint felett). Mivel nem harcos a BAB-ja lassan nõ és a leghatékonyabb fegyvere (scimitar) str. függõ. Tehát sok str. és sok wis. igény mellett (a con.-ról meg a cha.-ról ne is beszéljünk!) a dex.-re marad annyi (12), hogy ne legyen "ludtalpas" (mert ekkor ugye ütik ellen a sneaket mint atom!). Szvsz. a druida egy tolvaj vagy tolvaj jellegü hencmannal félelmetes combó, már csak azért is mert a személye nem csak egy agresszív harci mágiasort garantál kitûnõ védelem mellett, hanem mint afféle tank teljesen magára tudja vállalni a csata frontember szerepét, ami viszont a tolvajnak/bárdnak nagyon jó lövéspoziciókat ad.