8396
-
#8156 Vannak bizonyos skillek, amiket nehezebb vértezetben nehezebb használni, pl zsebmetszés, rejtőzködés, csendes mozgás, stb. Ezeknek a próbáira kapod ezt a negatív módosítót. -
Speedy99 #8155 Valaki tudja mit jelent az a bizonyos: Próba rontás vértben: -2 ?? -
Speedy99 #8154 Szerintem a könyvek azon kívül h eladod v elolvasod nem sokat érnek. Meg ha egy fontos könyvet találsz akkor a lényegét a naplódba úgy is leírja.(el se kell olvasnod csak fölvenned) -
Ronin04 #8153 Darun: ha helpelsz még 1szer meg kérdem a játékon belüli könyvek mire jok ? van hasznuk ?vagy csak teher?
kapram tüzbogár potrohot az jo valamire ?
tehát akkor ne fejleszem tovább a kalandort oldalát ?
jelenleg pallos a szakértelme és paittya ezt kaptam e mellé még uj szakértelmeket vegyek föl ? pl nehéz számszerijj és 2 kezes fwegyobol melyik szted a leg hatékonyabb ?
Fred: irtam elötte hogy poénnak szántam de beláthatod mértanilag a gula nem kocka kocka csak 1 féle van méretben változo de 6 1forma oldalu :) -
#8152 A hagyomanyosnak 6 oldala van, igaz, de a szerepjatekokhoz kellett a kezdetekben a "piramis szeru" 4 oldalastol (negy szabalyos haromszogbol) kezdve akar a 20 oldalas kockaig minden fele. -
Darun #8151 Szerintem elsőre ne nagyon akarj normálistól eltérő karit. Ha barbárt választottál, akkor legyél barbár. Vegyél fel fegyveres skilleket, fejleszd a fizikai tulajdonságokat, stb. Csak azért hogy legyen skill pontod, nem érdemes magas IQ-t rakni a barbárnak. Legyen magas az erőd, az állóképességed meg az ügyességed. Javaslom neki fegyvernek a heavy crossbow-t, meg valami kétkezes közelharci fegyót. A lényeg hogy ha kezdő vagy, akkor arra fejleszd a karaktert amiben egyébként is jó. Esetleg ajánlom egy második karakternek a tolvajt. Így sok helyre bejuthatsz, bár harcban vigyázni kell rá, jó ha sok gyógyitalod van és ha lehet, lopakodj. -
Ronin04 #8150 nos ugy látom kissé félre olvastatok :)
Fred-nek: a prosághoz azt értetem aki segit megoldani a müszaki gondokat amugy a szabály rendszerébe tul mélyen nem mentem bele igyekszem élvezni a játékot kicsit el szurtam mert a barbár alig kap skil pontot gondolom ez füg az inteligenciátol és a barbárnak abbol vami kevés van :)sikerült kijutnom az istálobol pechelés gondom volt utána lasu volt szabad tereken az magátol meg oldodot hogy mitöl azt nem tom
Darun-nak: bocs ha rosszul irtam a neved nem szándékos volt te is erösen félre értetél a save el vesztése csak hab volt a tortán mint irtam mod gondjaim vanak ott és ha 2 1forma stilusu program nem müködik jol akkor az ember összesküvés elméleteket gyárt tehetetlenségében amugy viccnek szántam és ezuek miat nem a stilust okolom és nem is okoltam hanem a szerencsém hogy ebben a stilusban a progikkal nincs szerencsém :)
Speedy-nek: köce a helpet hasonlo gond volt mint azut feljebb emlitetem sikerült megoldani :)
de még mindig nem értem hogy a könyvek mire jok Mw szerüen lehet fejlödni ? vagy el olvasom és enyi ?és a csapdákkal mit csináljak hisz meg se veszi senki esetleg ez ügyben ötlet tanács de akár kari épités ügyben is jöhet tanács hogy fejleszünk barbár kalandort
Tomi-t sikerült fel bérelnem elsö ként és hogy öszinte legyek meg vok elégedve vele vanak apro gondok hogy pl neki megy minden modnak mikor meg mondtam hogy engem védjen ere elöre rohan de alapjáva véve tecik a játék ugy is hogy állandoan kocka dobásra hivatkozik amit csak részben értek Poén-milyen az a 4 oldalu kocka ?tudtommal a kockának 6 oldala van :)
-
Speedy99 #8149 lehet azért is mondom ezt, mert talán itt van időm egy kicsikét beleélni magam és nem okoz olyan jellegű függőséget, hogy csak hentelés. :D -
Speedy99 #8148 meg személy szerint én többre is tartom az ilyen jellegű játékokat mint az icewind dale meg nwn-t, mint mondjuk egy hack n slash Diablot. De nem azt mondom h az rossz. sőt nagyon is jó, csak mégis. :D -
Speedy99 #8147 olvastam 1 szabálykönyvet a neten,(amit linkeltem is) de nekem olyannak tűnt, h teljesen a közepéről kezdte magyarázni a dolgokat de lehet nem. szóval igazság szerint az a gondom nekem is h hiába h megtanulnám de valahogy nem tudom hol érdemes kezdeni, mert lényegében minden apróságra van szabály. :D -
Speedy99 #8146 köszi:) azt hittem bonyolultabb lesz. :D egyébként biztos jó lehet az asztali változat is, csak a környékünkön még azt se tudják, h mi az a szerepjáték sajnos. :) pedig szerintem kellemes perceket tud okozni. egy jó társaság, pár üveg sör. mi kéne még? :D de hát na. ez van. -
#8145 1d4 = egy "negy oldalu" dobokockaval dobott szamot sebezhet a kardod. Vagyis pech eseten csak 1-et, szerencse eseteben 4-et. Ehhez jonnek a kard modositoi (magikus tulajdonsagai), a karakter kepzettsegei, illetve a kritikus talalat eseten az extra sebzes.
Nem bonyolult a rendszer, annyira nem, hogy ezt asztal mellett szokas jatszani, kis tarsasagban, par dobokocka, papir+ceruza meg egy jo meselo segitsegevel.
Tenyleg erdemes a szabalykonyvre rakeresni, vagy legalabb az alapokra, magyarul. -
Speedy99 #8144 akit esetleg érdekelne: http://www.timba.biz/cgi-bin/db/db.cgi?db=srd&uid=&view_records=1&Fejezet=*&mh=1&nh=1
bár őszintén szólva ezt sem értettem teljesen, de lehet ez már csak az én hülyeségem. :D -
Speedy99 #8143 meg egy gyors megjegyzés a lassulásra. nekem is lassul vagy inkább úgy mondom szaggatott, de nekem ugye azzal meg is oldódott, hogy abba a sorrendbe fölpakoltam a gémeket meg a pecseket meg ezeket. szóval a szaggatás azzal megoldódna h ha a kiegészítőket is fölpakolod, mert sztem az 1.66 pecs csak azokkal kompatibilis. (de lehet tök hülyeséget mondtam. de sztem ez lesz a megoldás. tehát úgy csináld ahogy sorrendbe leírtam!) -
Speedy99 #8142 de egy gyors és bugyuta kérdésem lenne. arra nem tudtam rájönni, hogy mit takar mondjuk egy kardnál v akármilyen fegyvernél pl 1d4 meg ilyenek. -
Speedy99 #8141 Bocsi Ronin! tegnap már bealudtam. ma dolgoznom kellett. így is alig bírtam fölkelni. :D de am nem nagyon vágom ezt a d&d szab.rendszert, de meg szeretném legalább annyira tanulni h ezeket a gémeket tudjam játszani.:) -
Darun #8140 Én még nem hallottam róluk összehasonlítást. Azt meg nem feltételezem hogy visszafelé fejlesztették a játékot. Egyébként a MW is meg van, csak még nem került rá sor hogy fel is rakjam.
Ha rosszul másoltál, az végképp nem a játék és főleg nem az összes rpg hibája. Csak azért mert egy játék esetleg nem jön be, nem kell az egész kategóriát elfelejteni.
A lassulás ellen meg esetleg megoldás lehet a grafikai opciók visszavétele. -
#8139 Ellentetben a TES sorozatok "junik" rendszerevel, a NWN eseteben nem kell "nwn pro"-nak lenni. A jatek egy nepszeru es millio mas jatek altal hasznalt (A)DND szabalyrendszerre epul. Az elso resz talan a 3.0, a masodik mar a 3.5-osre epult. Ezzel kapcsolatban keress ra a "dnd 3.0/3.5 szabálykönyv"-re a guglival, és csak olvasnod kell, és osszeall a kep.
Persze vannak elteresek a NWN eseteben a eredeti szabalykonyvtol, de minimalisak (felteve, ha jok az emlekeim - de majd Chipi kijavit:)), es ezeket az eltereseket a korabban linkelt kezikonyvben megtalalod.
Anno volt egy ember aki nagyon jo kis osszefoglalo irasokat, tablazatokat keszitett a nwn-hez, de sajnos az elet kozbeszolt, nyugodjek bekeben. Nem tudom, hogy a cikkei megvannak-e meg valahol, de sajnos a weboldala mar nincs. De mindezek ellenere a magyar nyelvu dnd 3.5 szabalykonyvbol es a jatek sugojabol/mellekelt nwn kezikonyvbol mindent meg lehet tudni, ami a rendszert illeti. -
Ronin04 #8138 hál istennek meg oldottam pachelés volt a gond mostmár a lasuságát kell orvosolnom utána jo lesz most kicsit darabos a mozgása külterületeken és a beszélgetések iritloan lasuak de idövel ezt is orvoslom nem akartalak rá dumálni a morrowindre csak meg emlitetem hogy számomra jo élmény volt nem a mod miatt vesztetem adatot hanem azért mert hülye voltam nem jol mentetem ki a save könyvtárat a skyrimröl is jokat halotam de állitolag a morrowind mögöt el enyészik szép meg jo de kevésbé rpg de nem tom ez csak hallomásbol tudom nem saját tapasztalat szorry az el gépelésekért -
Darun #8137 Szerintem nem félnek az emberek a Skype-tól, még mindig sokan használják. Én a MW-el nem játszottam, nekem az első ES részem a tavalyi Skyrim volt, de huszonpár óra után abbahagytam. Az hogy a modok miatt esetleg adatot veszítesz, nem az alapjáték hibája. Mindenhol felhívják a figyelmet arra hogy mindenki saját felelősségre modoljon és hogy figyeljen arra hogy mit rak fel, mert egyes modok összeakadhatnak.
Azért a NWN nem egy mai játék. Anno népszerű is volt, de a játékosok többsége tovább lépett, szóval kicsi az esély rá hogy egy húdenagyonrpo erre járna. Főleg ha nagyon mélyen nem is akarod magad beleásni. -
Ronin04 #8136 nagyon mélyen nem ásnám bele magam max pár karit probálok ki a barbárt 1es szinten fél tolvajá képeztem csak félek hogy igy a barbársága gyengül most ugy néz ki hogy 1es szintü barbár és 1esszintü kalandor csak a csapda ,zsebmetszés és zárfeltörésre jobban oszthato meg talán több pontot is kap mert az elsöm 1 sunyi tolvak kalandor volt aszem közepesen semleges ful a középen ált mehetet jo ill rossz irányba is de sajna 1ik karival se tudok tovább játszani mert az istálobol nem jutok ki az 1es chapterre ahogy kilépek a istálon el sötétedik a képernyö és itt a vége fussel véle kezdem ugy érezni hogy engem utálnak az rpg progik a morro is meg szivatott ott 1 73as gyik tolvajt buktam el pár napja és még a felénél se tartotam a játékban szal ha ez se fog futni rendesen nem tudom lehet fel hagyok mindenféle rpg-vel pedig rengeteg van amit szeretem volna kiprobálni nem mondom hogy ez a tökéletes mert alig látam belölle valamicskét de a morrora báttran állitom hogy korstzak alkoto volt a maga idején és kötelezö kalandoroknak csak hát a modok meg szivatak igazábol talán az lenne a leg jobb ha 1 veterán NWN-essel tudnék skyponi mikin gyorsabb a komunikácio és nagyobb adat halmaz cserél gazdát de mindenki remeg a skyptol irni meg naon utálok de ez van nincs választásom most várok valakit aki NwN problémamegoldoszakétöenprofi és segit 1 kezdö lelkes amatörnek :) -
Darun #8135 Megmondom neked őszintén, én a DnD rendszerével az Icewind Dale sorozaton keresztül ismerkedtem meg. Kvázi játék közben tapasztaltam ki hogy mi hogyan is van. Esetleg volt annyi előnyöm hogy én ismerek asztali szerepjáték rendszert, bár pl a varázslatrendszer pont nem a "hagyományos" manás elven működik ami szokatlan lehet elsőre. Egyébként egyáltalán nem olyan bonyolult az egész. Az alapok elég könnyen elsajátíthatóak.
Fejből nem tudok DnD-vel foglalkozó oldalt, de keress rá wikiben vagy google-val, biztos dobál jó sok találatot. -
Darun #8134 Ha jól emlékszem, a DnD rendszerében a távolsági fegyverek három kategóriára vannak osztva képzettség szempontjából: Nyílpuskák, íjjak, parittyák. A parittya azért előnyös mert félkezes, mellette használhatsz pajzsot. Számszeríjaknál hogy nehéz e vagy könnyű annyiban számít hogy egyrészt a nehéz plusz súly, másrészt valamivel többet sebez illetve lehet hogy a kritikusa is jobb.
Kezdőként a barbár nem rossz, nekem is az első normális karim egy halforc barbár volt. Csak kell mellé valaki aki ért a csapdákhoz/zártöréshez. És érdemes egy távolsági fegyverre is rágyúrni.
Szakértelmet játék közben nem tudsz váltani úgy emlékszem. Amire egyszer elosztottad a pontot, az úgy is marad. Arra viszont ügyelj hogy ha képzetlenül használod akkor igen szép büntetést kapsz támadásra. -
Ronin04 #8133 Köszönöm most más karival probálkozok mindjárt kiderül az is meg akad e a kiegészitöket nem terveztem 1enlöre kijátszani hely sporolás szempontjábol elégé tele van a vinyom igy csak az alap játékot tolnám lehet ez a gondom ?de ha ugy is itt vagy kérdeznék mást is :) pl kezdö ként ember barbár chaotikus semleges kari 1es szinten fel vete a kalandort nem akarom huzni csak 1 kis tolvajkodás miat vetem fel jo ötlet volt vagy hülyeség ? a másik hogy távolsági fegyver szakértelmet tudok e váltani pl parityárol számszer ijra és a számszer ijbol mind hogy nehéz vagy könyi ? a szakértelmem mind a 2öt bonuszolja ?hu menyi kérdésem lene még skypon mikrofonon gyorsabb lenne :) -
Speedy99 #8132 hali ronin04! szerintem így próbálkozz!--> alap játék install,a két kiegészítő install, 1.66patch, (ha nem eredeti a gém akkor 1.66 crack 2db exe file-nak kell lennie) és legvégül a magyarítás. ebben a sorrendben tutinak kell h legyen. ha így nem jó akkor ott más gubanc lehet. :) -
Ronin04 #8131 üdv Ma tetem fel a játékot elöször az lene a gondom hogy az akadémiárol az istálobol nem tudok kijutni ki megy a pajta ajton elsötétül a kép és enyi nem történik semmi a játékot 1.66 patch-vel frisitetem mert mintha azt olovastam volna az kell a honositáshoz a honositás fenn is van de itt jön a bug nincs ötletetek rá ? -
Speedy99 #8130 Na ezt átnézem akkor. nagyon köszönöm! :) egyébként jaja magyarítás is meg van csak ugye a szabályrendszerrel volt gondom. -
Chipii #8129 Találtam egy ilyet, ez a kézikönyv fordításának tűnik:) Meg magyarítás is van a játékhoz valahol. -
Speedy99 #8128 akkor inkább Gothicozzak? :D -
Speedy99 #8127 És ha hadilábon állok? :D -
Chipii #8126 Szia, ha az angollal nem állsz hadilábon, akkor a játék docs könyvtárában levő pdf-ekben szinte mindent megtalálsz, érdemes olvasgatni. -
Speedy99 #8125 Sziasztok! most ismerkedek ezzel a gémmel. Nagyon tetszenek a szerepjátékok. De ez a gém most különösen megfogott. :) Egyetlen egy gondom van. (mert hát miért ne lenne :D )Ez ugye a d&d szabályrendszerre épül és hát nem igazán értem. Kerestem már különböző szabályokat, de valahogy nem jön össze a dolog. Tehát számomra nem olyan egyértelmű rpg mint mondjuk a Gothic vagy az elderscroll sorozat, hogy pl találok egy akármilyen fegyvert és eltudom dönteni, hogy az nekem jó.(most csak írtam valamit :D) Itt egy csomó dologra kell figyelni, vagy nem is tudom. A kérdésem a következő lenne.: tudtok e esetleg olyan leírást, oldalt vagy valamit linkelni, amivel esetleg megtudom "szelidíteni" a játékot.Válaszotokat előre is köszönöm! Békesség! ;) -
SubBassman #8124
Aki a Tortured Hearts modokat szerette, illetve odavan a nem-lineáris, összetett (és nem konvencionális) szerepjátékokért, szeretettel várjuk itt:
Tortured Hearts weboldal
Tortured Hearts Facebook Page
-
kraven81 #8123 http://iscandar.ch/server.php?ip=84.3.119.119&port=5121&template=# -
#8122 yeeeeaaah :) melyik verzió? -
kraven81 #8121 Dalakora pw: direct connect: 84.3.119.119:5121 -
Chipii #8120 Illetve ami még kimaradhatott a játék indításakor, hogy Post game to internet. -
Chipii #8119 Tudomásom szerint már nincsenek master szerverek. Az nwnplayer.ini-ben ezek így legyenek beállítva, elvileg ez után mennie kell:
Master Server Authentication Required For Player Login=0
Account validation required during Master Server down times=0 -
Felhőjáró #8118 Sziasztok!
Van egy problémám, mégpedig:
- Megvettük ketten a Diamond Editiont és végig akartuk játszani az alapjáték. Eddig semmi baj. De mikor belépünk a többjátékos módba azt írja ki h:
NEM TUDOK CSATLAKOZNI A MESTERSZERVERHEZ, BIZONYOS TÖBBJÁTÉKOS MÓDOK NEM ELÉRHETŐEK.
És igaza van nem tudunk egymás játékába belépni és néha nem is jelenik meg a másik host-ja.
Minden más szerverre gond nélkül tudunk csatlakozni mindketten.
Ha ezt már vki kérdezte, akkor bocs h újra felteszem.
Előre is köszönjük a segítséget. -
Chipii #8117 Ez nem csak a pályákat jelenti, hanem ha az adott modulnak saját, átírt szabályrendszere van, akkor akár a varázslatok és a tárgyak is máshogy működhetnek, mint az eredeti játékban.