Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Bioware modulok nálam az NWN OC, a SoU és a Hotu.
10 gyakás pl. 10 keményebb ellenfél kiírtása, ezeknek neve van a gamában találomra: Kurdan Fenkt, Callic, Montgomery Sureshot, Meldanen, Anew, Brother Thoras, highcaptain Baram v. Kurth, Maugrim, Morag........

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Kandurex
mi az a Bioware modul? 10 gyakás, ez alatt mit értesz?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Sipocz
Hi!
gamebanshee.com, nem igazán végigjátszás inkább helyszinleirás
Harcos karit szvsz. 10 gyakás után elunod😊! Jó persze a rengeteg feat meg a killerség, de 16-40 szint harcos minek? Ráadásul a harcos képtelen a Bioware modulokat egyedül nyomigálni, kénytelen hencmant alkalmazni.

Kandurex
Jó elpofázok itt magamba ;P. steweee ha erre jársz pls: #5740 thx

Kandurex
Ez is megvan 😊 marad az egyetlen kérés: tippek a harcos élethez.

Kandurex
vagyis megvan, elég érdekesen van a menü megoldva 😞

Kandurex
És a legutolsó kérdés? 😊 elvileg itt található a magyarítás ,de nem találtam az oldalon letöltési linket. 😞 help..

Kandurex
és ami a legfontosabb, a végigjátszás hol található? A http://www.neverwinternights.hu/ nem találtam csak a kiegészítõhöz 😞

Kandurex
Hmm, thx. tudnál adni tippeket a harcos gyakáshoz?

nos,nekem is volt egy ilyen érzésem a játékkal kapcsolatban mikor elõször játszottam vele.aztán elmúlt.a tulajdonságok leírásai rövidek, érthetõek kevés nyelvtudással rendelkezõknek is.a legkönnyebben vmilyen harcos karakter játszható, csak ütni vágni kell, nem kell varázsolgatni(barb,fighter,monk)és a küldetések sem bonyolultak, a fõszál érthetõ,én szótár nélkül is értek mindent,de a könnyebbség kedvéért leírással játszom,hogy ne kellejen keresgélni dolgokat.ha meg a nyelvet is akarod gyakorolni meg a szori is érdekel,akkor érdemes belemélyedni a mellékszereplõk dialógusaiba is, sok érdekességet lehet azokból hallani.úgy kerek a játék.a karaktered fejlesztésénél pedig ne szigorúan a "mindig a legjobbat" skill választási elvet kövesd,csinálj olyan karit, amilyen te szeretnél lenni egy fantasy világban.lehet egy barbár is két karddal(inkább csaj)vagy mondjuk az alakváltóval minden tárgygyûjtögetést megspórolsz, minél magasabb a szintje, annál erõsebb lénnyé alakulhat, ami aztán elég lesz kinyírni bárkit

Kandurex
Nyeh. Szóval eljött azaz idõ, hogy én is ráteszem piszkos kis mancsomat a Neverwinter Nights –ra. Csakhogy felmerült bennem néhány kétség a játékkal kapcsolatban és erre szeretném, ha választ adna valaki, aki komolyabban benne van a játékban, és persze nem utolsó sorban nem elvadult fanatikus, hanem objektív játékos. Nagy rajongója vagyok a fantasy stílusnak és minden lehetséges ezzel foglalkozó könyvvel és játékkal megismerkedek valamilyen szinten. De azt vettem észre, hogy jobban tetszenek az olyan típusú játékok amiben NINCS: 1600 képesség, plusz ezt módosító mágia, plusz ezt változtató képességek tucatjai, körülményes, nehezen érthetõ küldetések, nehézkes harcok és nem egyértelmû küldetések, amik különösen szegényes angol tudásomhoz nem igazítottak. Vagyis egyszeri játékos „nehogymárkiismerjemagát” effektus. Nem azt akarom, hogy halál egyszerû Diablo legyenek ezek a játékok, de kis kivétellel nem igazán érthetõek. Pl: miért kell ez: D10O4 Haoc4 és a többi érthetetlen „anyámkinjavalami” hanem egyszerûen: itt a kard 20hp sebzés 10% kritikus találati esély, pap nem használhatja stb. stb. tehát egyértelmû.

Tehát a kérdésem az: lehet ezzel a játékkal normálisan játszani egy egyszerû halandónak?

Sipocz
Szvsz. a csapdarakás nagy móka, érdemes rakni rá skillpontot ha van mibõl! Minden olyan kari akinek jó hide-move silently képzettsége (vagy ilyesmit biztosító tárgya) van használja egészséggel. Még nem láttam ellenfelet amelyik veszõdött volna a csapda felszedésével vagy kikerülésével és bizony-bizony volt nekik néha haláli nagy meglepi😊))!

Sipocz
Hi!
Létezik az un. "monkpáncél" effektus, ami 2 forrásból jön elõ. Az egyik a monk szintje, más kaszt nem képes arra hogy szintezõdésnél bizonyos szintszámonként az alap AC nõjön. A másik dolog hogy a monk a wis. módosító értékét hozzáadja az alap AC-hoz. A monkpáncél csak addig érvényes amig a kari nem használ un. armor armor-t, azaz olyan eszközt ami anyagi struktúrája révén biztosít védelmet. A korlátozásba nem számitanak be a deflectio, natural és dodge elemek. A DND-ben és kivált FR világán a monkok nevesítetten máge killerek, elsõdleges céljuk a necromancia felszámolása (hiszen az elsõdleges anyagi síkon a káoszkeltés egyik legegyszerübb és legáltalánosabb módja az élõholt idézés-készítés), de morális igazításuktól függõen akár a "jó mágusok és papok" is lehetnek célpontok. Mindenképpen a szociális egyensúly és a harmónia a céljuk a rendeknek, az hogy az események a maguk természetes folyamát kövessék pl. az OC-ban Grimnaw elsõdleges nem az evil volta miatt üldözi a nekromanciát és a mágikus úton betegségeket és halált okozó népeket, hanem azért mert így a Halál nem a természetes módon jelenik meg ami "megrövidíti" a Silent Lord hatalmát. Na a blablám lényege hogy a monk a magas wis. értékkel ráadásul jelentõs will.mentõ többlethez is jut, ami igencsak korlátozza a bûvölések, illúziók és egyébb elmemágiák lehetõségét vele szemben. A monk számára a gama 40. szintig kiterjesztett fejlõdési lehetõsége ráadásul szinte felkinálta hogy epikus szintek helyett alkalmasint (és persze a gamer szándéka szerint) kihasználja a magas wis. értéket és felszentelt pappá lehessen, a papi mágiák nagyon hatékonyan támogathatják a monk ügyködését. Más: egyik kedvelt kari tipusom a monkra kezdett pap magas dex-re gyúrva finesses kamával hadakozva, 16-16 dex és wis helybõl nyom neki 6 AC-t, +3 attack bónuszt és reflex+will mentõt, az 1 monk szint ad cleave, evasion, flury of blow (ráadásul a Bioware modulok nagyon tápolják a monkot)....kell-e még más?😊)

akarom mondani inkább több mitn dupla 😄

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

inkább dupla..., meg néha nem követnek mindenhová a szörnyikék 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

PiszkosFred
Korulmenyes az ketsegtelen, de ha nem siet az ember - marpedig miert sietne - akkor el lehet vele szorakozni. Sot, neha egy-egy magikus sebzest ado csapda igencsak jol tud jonni. De az ketsegtelen, hogy bizony dupla, vagy tobb ideig eltart egy csata elokeszulete...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

ehh nem igy értetem, de tolvajal is inkább backstab meg hasonlo, ez a csapdázász singleben körülményes szvsz...
van sok más "szerepjátékos" módszer is amivel jol lehet szorakozni (pl varázslatok kb fele is ilyen...)

PiszkosFred
Miert kell mindent a legegyszerubben megcsinalni? Egy tolvaj nem arrol hires, hogy bumm, nekiront 8-10 embernek kivont karddal. Trukkok, cselek, orvtamadasok, ezekkel is lehet operalni, nem csak agyatlan hent a nyero. Ez persze csak az en velemenyem, a legtobb ember marad az egyszeruseg es unalom szintjen es inkabb odaver kettot. Ez is megoldas persze...

ehh hát ennél eccerüb ha odamegy az ember azt lecsapja enemyt, bár akinek iylen tulbonyolitási hajlamai vanak annak sok sikert... 😛

PiszkosFred
Odehogynem, ha becsapdazol valamit, majd futsz egy nagy kort, lehetoleg minel nagyobb larmat csapva, majd menekulve - nyomodban a merges ellenseggel - a csapdas terulet fele futsz. Aztan kezdodhet a tuzijatek ;]

jah és ha tudja a weapon finess-t csak ako adodik a dex a sebzéshez amugy asszem a monknak is ez erõ számit...

a monknak a spec ütések száma meg a midenféle immunitása a wisdomtol függ, szal varik ellen kiemelten fontos meg amugyis...
csapdaállitást énse nagyon probálgatam de szerintem nem sok értelme, singleben fõleg...

miért olyan fontos a monknak a wisdom?a recommended mindig arra teszi a pontot.ha mondjuk pusztakézzel akarok vele harcolni, akkor ha a weapon finesset tudja, akkor IS a dexmódosító adódik hozzá a sebzéshez?elég furcsa.jó dolog a csapdaállítgatás?sosem próbáltam.eléggé hatékony?

Megnéztem tegnap este haverral a kampányt multiban, és egyszerûen ostoba volt! Amint belépett, elkezdett szaggatni mint az állat, meg milyen hülyén kapjuk az xp-t? Csak az lép szintet pl. a prelude-ben, aki éppen beszél az adottnpc-vel... (bug?) Meg lagzott is, pedig adsl-ünk van. fujjj

War. War never changes.

Mephistoles elleni harc bizony az eddigi legkeményebb. A társaiddal nem kötelezõ küzdeni. Menj ki a havas részre (azért írom így mert már nem emlékszem mi a neve) ott meg lehet válni tõlük (én így csináltam, legalább egy gonddal kevesebb). Ha Nathyrra veled van akkor még mielõtt megválsz tõle érdemes megkérni, hogy mondjon rád pár boost varázslatot. Mephistoleshez kell némi szerencse, én folyamatosan ittam a potion of endurance-t, bull's strenght-et, és még sorolhatnám. És csata közben quicksave-t is használtam. Én ennyit tudok segíteni, sok sikert!

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Ha SoU-val akarok játszani ,akkor melyik patc-et érdemes feltenni?Alapból ugyebár frissíti 1.30-ra.

Sziasztok!

Blade, köszi az elõzõért, viszonylag gyorsan rájöttem utána😊...
Most viszont nagyobb bajom is van😞...azt a ku**a tet*es ge*i Mephistopholes-t kéne kinyírni, de állandóan szétb*sz...rohadt ideges vagyok már...18. szintû fighter és 10. szintû barbár csaj (mindenféle várazscuccal felvértezve) és konyec...levittem Injured-re fél óra alatt...jah, az meg már más kérdés, h a társaim meg elárulnak és velük is harcolnom kéne közben...
A kérdésem (pedig úúúútálok cheatelni), h a cheat-et hogy kell használni, amit ajánlanak hozzá...az elején egy ~ gombról regél, de azt nem tudom beütni a játékban...vagy mit kell és hogy? Van más MÛKÖDÕ trainer vagy cheat?
Köszi!

Pás!

Asus Maximus Formula; Intel Quad 2,4 ghz; Kingmax 4x1 GB ram; Gigabyte HD6850 WindForce 1 GB; WD 2x1500 GB winyó

Jonny87
Én már meg vagyok, annyi lenne viszont a kérdésem, hogy milyen modult kell letöltenem, hogy tolhassam ? nwnhu-ról letöltöttem mindet, fel is pakoltam, de még mindig azt írja, hogy kell valami modul, hogy tolhassam. Elöre is thx

\"Árok szélén kanális,belebaszlak tégedis meg anyádis\"

MICIMACKO86
Hi!
Lehett hogy en vagyok a vakk😊
De én semmit nem latok mar mint olyan infot anmirol megtudom hogy "Miert masotan nem lehett nyomni neten?
Meg NWN es a HotU(Gondolom ez a kiegeszitoje) ezt s meg kell bvenem ahoz hogy tudjak neten jatszani?
Vagy csak eleg a NWN eredetiben" nah ezt nem volt kedvem ujra gepelni sorry😊

\"Minden tudásomat arra összpontositom, hogy megtaláljam hazám ellenségeit. Le fogom győzni őket a harcmezőn,mert erre lépeztek ki. Minden erőmmel küzdeni fogok! részlet a Zöldsapkások esküjéből.

MarkBlade
Be kell csalni középre a mimic-et gyémántokkat kell lerakni és így ahogy eszegeti õket így ha bement középre akkor már csak egy kart kell meghúzni és megsül.. 😊 Remélem ennyi elég..
MarkBlade
Javaslom hogy látogassatok el: http://www.neverwinternights.hu/
cimre itt sok hasznos info van! Van fórum meg minden..
MICIMACKO86
Miert masotan nem lehett nyomni neten?
Meg NWN es a HotU(Gondolom ez a kiegeszitoje) ezt s meg kell bvenem ahoz hogy tudjak neten jatszani?
Vagy csak eleg a NWN eredetiben.

\"Minden tudásomat arra összpontositom, hogy megtaláljam hazám ellenségeit. Le fogom győzni őket a harcmezőn,mert erre lépeztek ki. Minden erőmmel küzdeni fogok! részlet a Zöldsapkások esküjéből.

ollie
Most jelenik meg az NWN 4 rugó-ért, szóval menjetek megvenni.

MICIMACKO86
Hi nekem van egy másolt Newerwinter Nights CDm aval lehett jatszani neten es ha igen mit kell letolteni stb...
Kossz

Jonny87
Hi! Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem 1 lopott nwn + HotU-m. Namost ezzel lehetséges neten játszani, és ha igen, hogyan ? Ja és szájbarágósan plz 😊

\"Árok szélén kanális,belebaszlak tégedis meg anyádis\"

Sipocz
Hi!
Kelleni nem kell csak lehet hogy megéri amennyiben a dex módosító meghaladja a str módosító értékét. Nálam a monk dex-es harcos a dex-e 1. szinten 16 minima, az ereje meg ált. 10. A monk erejénél sokkal többet ér a szintje, hiszen attól függ a "scaled demage" a pusztakézre.

a monknak minek weapon finesse?kell e ha pusztakézzel harcolok?

[HUN]Crassus

Mert más az IP:
never.vault.hu
kavics.no-ip.biz
jelszo:nwnhu

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Sziasztok!
Please Heelp!

Elakadtam a Hordes of the Underdark-ban...
ott tartok, amikor a 'Deepest Wastes of Cania'-ban mászkálok, és lemegyek a 'Mimic Chamber'-be...az elején a Mimic elveszi a páncélom és átjutok a varázsgyûrûvel a középpontba..., de annyi, nem vágom, h hogy lehet visszakapni a ruhát...
Az angol végigjátszás nem említette, h mit kell csinálni...

Segítseteeek!😊
Köszi elõre!
Csopi!

Asus Maximus Formula; Intel Quad 2,4 ghz; Kingmax 4x1 GB ram; Gigabyte HD6850 WindForce 1 GB; WD 2x1500 GB winyó

Miért nem lehet a freespacere csatlakozni már vagy 1 hete?

War. War never changes.

ollie
Gyerekek, kijött az NWN 4 rugóért, szal szaladjatok megvenni!

ollie
Nekem az a gyanúm, hoyg a HotU tartalmazza az összes SoU hackpack-ot is, mivel a HotU-ban vannak SoU specifikus dolgok is. ÉS mivel a HotU mûködik SoU nélkül is, ezért ez logikus. Végül is sok minden ráfér arra az egy cd-re. De szerintem tölts le egy kissebb modult, próbáld ki és úgy is kiderül. Egyébként meg az nwvault-on mindig jelzik letöltés elõtt, hogy mi kell a modulhoz (alap, SoU, HotU, ill a patch száma).

ollie
komoly? nem is tudtam!

Besz
Köszönöm a válaszokat. Kérdeznék még valamit. Nekem csak a második kiegészítõ van meg. Gondolom többen használjátok az nwvault adatbázisát. Kérdésem az lenne, hogy a HOTU kiegészítõs modulok, ha tartalmaznak az elõzõ kiegészítõbõl dolgokat (mondjuk egy lényt), akkor nekem le fognak fagyni, vagy mi fog történni? Vagyis van-e olyan módszer, amivel meg lehetne állapítani (még letöltés elõtt), hogy mindkettõbõl, vagy csak az egyikbõl készült? Csak reménykedek abban, hogy van ilyen, angolból nem vagyok túl jó, lehet, hogy jelzik valahol. Vagy ne is foglalkozzak vele, amíg nem szerzem meg a közbülsõt?

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Sipocz
Hi!
Az alapjátékban üztem monkot, igen nagy megelégedésemre. Számomra a harcos kasztok közül a legjobban kedvelt. Rengeteg featet kap kasztra jellemzõt, az általános, 1.+minden 3. szintü featekbõl én használtam pl. a toughness, alertness, weapon finesse, weapon focus hand, improved critical hand, dodge, mobility. Az alapjáték nagyon tápolta a monkot, a kiegekben még nem próbáltam ezt a kasztot. Szvsz. magasabb szinteken a "kézkezi munkásemberek" közül legfeljebb a fighter rendelkezhet nagyobb szakmai tudással, de egy monkkal szemben még a vazsiknak is igencsak kell iparkodniuk (pl. a monk 8. v. 9. szinten elõképzés nélkül kap impr. knockdown-t😊). A monk minden mentõje elsõdleges és naccerû amikor a sárkányok félelemauráját szemberöhögi, a vazsik tüzét átugrálja😊)!A fegyverhasználat nagyon puritán a monkoknál, pure hand és távolra shuriken (ami inkább felbosszantásra jó fõleg ha nincs rajta vmi pótlék-járulék). Szvsz. a kama csak akkor éri meg ha mondjuk monkra kezdve csinálsz egy papot, nyílván egy ilyen karinak a pusztakezese nem fog egekig érni, de a kamára kihasználhatja a flury of blow-t (félig kétkezes lesz). A pusztakéz nem olyan szörnyû mert roppant dinamikus a sebzés és a támadás/kör fejlõdés és vannak mindenféle remek kesztyûk is.

igen, a kamára tényleg azt írja hogy együtt hat a pusztakezessel, de nem úgy ahogy azt elképzeltem.a houban 15szintig egybõl felmegy a kari, lehet kísérletezgetni a beállításokkal.meglepõdve tapasztaltam, hogy fegyverrel sokkal kevesebbet sebez mint puszta kézzel, viszont ha az egyik kezébe kamát vesz, a másikkal még boxol.jobb a puszta kéz.elég furcsa, meg az is hogy nincs rögtön two weapons fightingja a monknak.én pl két nuncsakuvan képzeltem el.tud a monkra vki jó feat és skill beállításokat és trükköket?

PiszkosFred
Biztos vagy te ebben? ;]

PiszkosFred
Minimalis, par mega maximum, talan egy egesz este 10-15mb ha osszejon.

nem tudom hogy a nwn mennyi adatforgalmat produkál, de míg nekem is chello volt, addig a 15GB-ot 6 nap folyamatos letöltéssel sikerült elérnem 60kb/seccel.6nap*24óra=144óra játékra van lehetõséged ami majdnem napi 5 egy hónapban.persze ez gyakorlatilag kevesebb, mert gondolom mást is akarsz letölteni meg egyebek, de azért biztosan elég lesz, fõleg hogy nem valószínû hogy a teljes sávszélességet lefoglalná.de vagy sok progi az adatforgalom mérésére, azt hiszem régebben én a dmu metert használtam, de már nem vagyok benne biztos.mióta korlátlan, nem használom

Eye-scream
Nem tudom, de a class descriptionban benn van asszem. A kamára emlékeztem, másra nem de lehet van még más is...

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!