Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gyarthatsz maganak fireball varazspalcat, ha szerzel hosszu csoves combcsontot csontvazakbol, amit atalakithatsz craftinggal ures varazspalcava, amire fireball varazst mondva fireball palca lesz belole.

mas varazslatokat is lehet ra mondani, de asszem max 3. szintut tud befogadni.

Értem hogy nem diablo ez és örülök is neki hidd el. Csak megkérdeztem hogy van e valami jó kis pálca arra az esetre ha összefutok egy sárkánnyal...

Haste szerintem totál felesleges, lévén sok cuccból is megkapod (boot of speed és hasonlók), a stoneskin alacsony szinten hasznos, de egy idõ után úgyis átütik (asszem +2-es vagy +3-as fegyverrel már át lehet). Szerintem olyat érdemes, ami akár epic szinten is használható elõnyt nyújt. (Bár ha jól emlékszem a war szféra ad stoneskint is.)

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Van, minden szintlépésnél. A sorcinak különösen fontosak az enhanced / extended / maximized spell skillek, ezeket is érdemes figyelembe venni spellek választásakor. Pl. lvl9 direkt sebzõ spell tök felesleges, egy maximized chain light, vagy maximized isaac sokkal többet sebez mint egy meteor shower, így máris spóroltál 1 spell helyet, amire választhatsz valami egyedit, amit alsóbb szinteken nem kapsz meg, pl. a wailt. Ugyanígy érdemes végignézni az alacsonyabb szintûeket is, ott is sok párhuzamosság megszûntethetõ, így nem akkora korlát a kevés féle választható spell.

Paphozszerintem felesleges harcost dualozni, van spellje amivel egy azonos szintû harcos AR-jét megkapja (magas szinten elég hosszú ideig, + elég sokat lehet bemagolni belõle, gyakorlatilag kifogyhatatlan). Érdemes kreáláskor a war és heal szférákat választani. A war azért jó, mert egyel alacsonyabb szinten is hozzáférhetõvé válik a harcos AR-t adó spell, a heal meg hasonlóképp a healt teszi egyel alacsonyabb szinten is elérhetõvé, ami tekintve hogy a legdurvább papi spell a harm mellett, igencsak hasznos. A többi szféra sztem nem nyújt olyan elõnyt ami ezeknél jobb lenne.

A harcos osztály mellett egyedül a critical növelõ skillek szólnának, viszont ez annyi szintet elvenne a fejlõdésbõl, hogy a papi oldal rovására menne nagyon. A pap szerintem tisztán a legjobb. Ez a többi kasztra is érvényes, az egész NWN-ben a tiszta osztályok a legerõsebbek. Ott érdemes csak több classt is felvenni, ahol az elsõ 1-2 szinten tud vmi olyat nyújtani ami megéri. Pl. shadowdancer lvl1 HIPS, vagy 1 pala + 2 blackguard sorci mellé, a CHA bónuszból származó mentõnövelésért.

Ez nem diablo.

van hozzá olyan mod ami különféle kombókat varázsol a kissé sablonos harci mozdulatok mellé?

Mikor jutok végre valami jófajta varázspálcához? A 2. fejezetben árul valaki? Mert bemennék Luskanba, de nincs semmi gizda varázsbotom. Ilyen végtelenített fireball bot nincs valamelyik kereskedõnél? Ez a dombteteji banya nem ad semmi értelmeset...

mabbak
banyek ez a clar pósön volt a megoldás...a büdös életbe nem jöttem volna rá 2 perc alatt nyírtam ki mind a 4 alteregóját 😊
köszi szépen
Mert az a baj hogy ezt a területet már befejeztem tulajdonképp, mert csak itt nem jártam már. Volt a Yuan Ti is.

Hát az kira. Nem tudom hogy legyaktam e, mert nem figyuztam hogy kit-miért 😄 Áááááá. Pedig az XP jól jött volna... sehogy nem tudok már lejutni? Nincs hátsó út oda?

igen, megcsináltad azt a küldit hamarabb mint kellett volna, és azért nem enged le. én is jártam így. elsõnek oda kell menni a negyedben, de sokról nem maradtál le, csak idegesítõ a dolog. nincs ott olyan tárgy ami nagyon jó lenne. de ott van egy elõhalott kalózkapitány, remélem azt azért legyaktad, sok xp meg tárgy

Olyan létezik hogy a Koldusfészekben lévõ Raktárépületben nem tudok lemmenni az alsó szintre, mert ilyen villámfal keresztezi utamat?

[Jakuza]
Altalaban italt szoktak hasznalni a Potion of Clarity-t, ilyen esetekben ha jol emlekszem vagy pl Protection of Aligment-et.
De mar olyan regen jatszottam vele, hogy nem emlexem tisztan.
De szerintem a Clarity potion jo lesz oda.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

mabbak
köszi mindkettõtöknek...
mondjuk elég kellemetlen hotu-ba nem tudom megölni thixthrat vagy kit (lich-sárkány)
a kis félõs mindég megijed 😊
[Jakuza]
Vagy pedig paladin es Aura of Courage.
Arra mar nem emlexem, hogy a Clarity is jo e a Fear ellen.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

ollie
wis

mabbak
ahhoz hogy a karimat ne lehessen megfélemlíteni (pl: sárkány) melyik tulajdonságot kell erõsíteni? int vagy char?
Hali. Létezik olyan szörny vagy akármi a neverben ami ha megcsap akkor maradandóan lemennek tulajdonságpontjaim?

ollie
De érdemes még egy classt felvenni kettõ mellé? Így persze mindenhez fog érteni, de lassabban fejlõdik és nem is ér el annyi szintet.

[Jakuza]
Altalaban olyan osztalyokat szoktak valasztani, amelyben megtalalhatok a haste es a stoneskin spellek.

monjatok már egy jó harcos+pap karinak milyen varázslatosztály érdemes választani ha jó és ha rossz karit akarok csinálni belõle, még nem tudom. gondolom a rossznál a nekromancia az egyik.

[Jakuza]
Azert nem art megtanulni a Magic missile-t es a Bigby (nincs mentodobas ellene)spelleket.

Ja hogy szintlépésnél fehér lappal indulok? Szuper thx 😊

Minden szintlépésnél újra választhatod a spelleket, nem kell aggódni.û

Inkább próbálgasd ki a spelleket, mint hogy kapott recept alapján válaszd ki õket, érdekesebb, és többet is tanulsz belõle. Általában kétféle spellekre kell alapoznod: legyen minden szinten valami támadó, és ne felejts el védekezõ spelleket se választani. Emellett sokat segit, ha van extended, empowered és maximized featod, igy ha van egy jó kis támadó spelled az egyik szinten, akkor azt más szinten is fogod tudni használni felerõsitve.
Sorcerernek melyik spelleket éri meg választani?
Késõbb van vmilyen lehetõség visszacsinálni a választást? <#help>

Ha szólózol, akkor idézz tankot ami feltartja a tömeget míg leszeded, ha nem, akkor felveszel egy harcost tanknak (az legalább nem tûnik el x óra múlva). Kicsit csít jellegû, de ha tápolni akarsz, idézz mindig lvl1 summont, az alacsony szintje miatt lenyomja a party átlagot, ezért úgy veszi mintha alacsonyabb szintûekkel nyomtad volna le az ellenfelet, és több xp-t kapsz. A legelején jól jön a suliban kapott pálca, magasabb szinteken meg lesz mindenbõl elég.

Ha sorcival vagy, a spellek kiválasztásánál számold bele hogy ugyanazt magasabb szinten is ellõheted az extended / empowered / quicken / maximized verziókkal, így nem feltétlenül kell arról a (magasabb) szintrõl is hasonló jellegû (leginkább direkt sebzõ spellekre igaz) spellt választani. Pl. Lvl9-rõl felesleges a meteor storm és hasonlók, inkább maximized chain lightning (lvl6 chain light + maximized miatt +3 szint, így lesz levl9), az egyrészt jóval többet sebez (garantált 120, igaz az ellenfél mentõi, resistei ezt is ugyanúgy csökkenthetik mint a többit, de ennek a maradéka is több).

Igen, oszlik az xp. Egyedül nehezebb, ezért logikus is hogy több xp jár érte ha úgy is birod.

3 gólem van, az uccsót mindenképp le kell gyakni, az 1.-t csak _lehet_ (asszem 1 fingertõl megfexik), a 2.-nak meg a déli "útvesztõ" közepén 1 tolvaj hullájában találod a kódot.

Le kell ütni az 5 zombit aki tápolja, aztán sebzõdik ha ütöd, de szanaszéjjel kell ütni mire lemegy kicsit sérültbe, amikor is feladja a harcot.

Sikerült végül. Pókháló+tûzfal+a fél orknak egy kis plusz erõ+megidézett lény+saját mágikus védelmem+jégesõ+tûzlabdák...
Érdemes amúgy ilyen mágikus ingekre költeni, mert így ruha ügyben nem vagyok tisztában mit is viselhet varázslóm. A fejére rakhatok sisakot?

Hali!

Ott tartok hogy Helmben az áruló csókászt kellene egy kicsit lehûtenem, de nem megy. Varázslóm van, übertáp, de nem tudom letenni, még csak meg sem sérül. Van valami trükkje?

erx13
én ugy öltem meg õket hogy vettem minden varázsitalt amit csak lehet jo sokat és azt benyomtam magamnak elõttük és igy le tudtam gyõzin õket 😄

Túl rövid az élet hogy ne élvezd!

Nekem is volna egy kérdésem. A teremtõ romoknál vagyok, méghozzá a legalsó szinten. Ott két golem van, amit az istennek nem tudok kinyírni, és csak elolvastam már a végigjátszást, hogy mit is tegyek. És ott írta, hogy el kell menni az alkotó helyetteséhez, aki elmondja a jelszót, amivel átjuthatnék rajtuk. De én még csak be se tudok menni hozzá! Nem tudjátok mi lehet a gond? Elõre is köszi!
Én úgy csináltam meg, és úgy emlékszem elõször kétszer kellett a pirosat, aztán kétszer a kéket, majd ismét a pirosat, de a többire már nem emlékszem😊 Remélem összejön.
Mortel
Azt hiszem, ezt már csináltam. Nekem is ez tünt logikusnak..
de próbálom még1szer.
köszike.

mortel: ha összeszetted a láncokat, és aktiváltad, amit kell, a kutra kattintassz, és ott mutatja a színeket, sorrendben, hogy hogyan kell láncokat meghúzni. Ugyanolyan sorrendben húzogasd õket végig, és akkor kinyílik az ajtó.
BaLeeX
Ha Dealen-re a Vörös tigrisre gondolsz az ideális társ. Minden ajtót meg ládát szétver amit lehet és rohan elõre, osztja a halált. Elárulok annyit, hogy én most már az utolsó teremben vagyok a játékban és õ van velem. 😊

Kipróbáltam még jópár csatlóst de még a Bárd csaj jött be valamennyire mert jók voltak az énekei de támadni nem mindig akart és itt volt a gondom az összessel hogy a varázslók, papok meg gyógyítók elvarázsolgattak ugyan de ha balhé van hamar feküdtek.
Ezzel a Dealen-el meg az a baj hogy szinte az összes mágiát beszívja így a vége felé nehéz vele.

Ha már itt tartunk: az utolsó teremben a gyíkembernek ki kellene nyírni a 6 védelmezõét utána lenne sebezhetõ elvileg de nem tudom õket sem megsebezni, mi lehet a gond? Mi a jó taktika? Szenvedek már vele egy ideje.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Úgy emlékszem van, de akkor is megéri segítõket használni. Ha varázsló vagy akkor lehet valami familiárisod is nem? Vagy idézhetsz lényeket, ha már elérted a megfelelõ szintet.
Aha. Köszi Ersiman. Most kipróbáltam hogy felvettem egy fél ork gyilkost😄 Arat mint a disznó. Ilyenkor a party miatt van XP osztás?

Vegyél fel valami izomember csatlóst, te pedig a háttérben dolgozz!
Mortel
A Hordes the underdarkban elakadtam egy helyen. Megkerestem a leírást a
http://www.freespace.hu/nwnhu/index.php?mindex=fo&menu=vegigjatszashotu&language=hun#hegymelye2kozpont
megcsináltam amit ír és még sem tudok tovább menni. A Hegymélye Második Szint (Központ) A Réjtvényajtónál. Hiába szerzem meg az összes láncot a kutat sehogy nem bírom mûködésre bírni.

Másodjára kezdtem el , mert azt hittem kihagytam valamit az elején , de nem.

Ha vki tudna segíteni, megköszönném.

Hali. Én is elkezdtem az alapmodult, de még sok minden homályos nekem. Én varázslóval tolom, de állandóan megölnek. Szinte a börtönbe alig tudok bejutni. Van valami tipp hogy lehet a varázslóval valami hatásos dolgot mûvelni?

Már régen játszottam az alap modullal, de úgy emlékszem Klauthot úgy nyírtam ki, hogy sokszor ittam tisztánlátás italt (sárkányoknál kellett nekem) és folyamatosan teleportáltam. Ennél jobb megoldás szerintem nincs. Kicsit idõigényes, de a végeredményért....
Remélem segítettem valamit! jó játékot!
Sziasztok! Olyan gondom van,hogy az alapjáték 3.fejezet végén Klauthot nem tudom megõlni. A végigjátszás alapján követtem a cselekményt és nagyon sok mellék küldetést is megcsináltam de a karim ígyis csak 11/3 szintû kalandor/harcos.Tud valaki valamilyen tanácsot a gyík ellen? Már az összes csatlóssal kipróbáltam de azok is gyengék.
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy játék közben kihoz egy hibaüzenetet, a játék
NWMAIN névvel 'A PROGRAM SZABÁLYTALAN MÛVELETET HAJTOTT VÉGRE ÉS EZÉRT LEÁLL.
Ezután kilép az asztalra és akkor is kihoz egy hibaüzenetet RUNdll / Runlld (már nem emlékszem) névvel.És ezután mindig újra kell indítanom a gépet.Nem tudjátok, hogy mi a teendõ???Elõre is köszönöm szépen a segítséget.
jól emléxem hogy volt hozzá vmi ilyesmi hogy pirates of the burning sea kieg? érdekes hgoy az még nemihvatalosan nem jelent meg, ellenben a kingmakerrel. vagy lehet róla tudni vmit_?

Köszi! Csak reménykedtem, hogy telepítgetés nélkül megúszom a dolgot, de akor ez maradt😊 Köszi még egyszer!!! Szép napot!
De, csöppet😊 Modultól függõen változik, talán 10 mega körül lehet a normális az alapjátékban. Próbáld felrakni újra nulláról, alap+sou+hotu, majd utána 1.66-os patch-et.
Köszönöm, de sajna nem segített. Azt meg tudná valaki mondani, hogy a mentésfájloknak hány megásnak kellene lennie? Mert egy mentés nálam 211 megás, és az nem túl sok?