8396
-
Chipii #7716 Csak később, valamelyik küldetés kapcsán fogsz tudni odamenni. -
steweee #7715 amúgy kérdésem, hogyha van lvl 1-es varázslóbeütésem multiclassba, akkor tudok e majd olyan varázstárgyakat összerakni , vagy gólemet építeni ami wizard/sorcerer klasszhoz van kötve amúgy?
és az egyes kampányokban fejlesztett karaktert átvihetem e egy másikba a tárgyaival együtt, vagy mi rá a korlátozás?
erre vki?
-
shadar619 #7714 Hello
Elakadtam az alapjáték második küldetésénél: Nem tudom hogy hogy kell lemenni a Port Llast-i bányákba. Találtam egy bejáratot de ott a kapu be van zárva hogy kell bejutni ide? -
Chipii #7713 Az alapjátékban az alfajnak semmi jelentősége nincs, de elég sok modul (főleg a netes pw-k) van, ahol az alfajnál kell megadni a tényleges fajodat (milyen féle félszerzet vagy, milyen törpe, esetleg drow) - ezek a modul leírásában megtalálhatóak. Ebben az esetben ezek ténylegesen módosítják a tulajdonságaidat (ezek modulonként mások lehetnek). -
#7712 na, még egy kérdés: amikor alfajt adok meg, az hogy működik? vannak ténylegesen alfajok saját tulajdonságokkal, vagy csak a neve lesz más, és az előző faj tulajdonságait örökli? -
Chipii #7711 (Jogos a d12, amikor elpostoltam, már láttam). Persze, amit írtam, az már bizonyos szempontból túl van a normalitás határán:) De ha fogod azt a file-t amit írtam, és pl mindegyik számot megnöveled 2-vel, akkor az összes encounteredben kb 2 szinttel nehezebb lények lesznek. (illetve nem a szintjük nő, más, erősebb lények lesznek.)
Az egyetlen baj ezzel, hogy a nem encounteres csaták ezekhez képest túl könnyűek lesznek. Például az utolsó részben egyáltalán nincs encounter, és így az nagyon sétagalopp lesz az addigiakhoz képest. -
#7710 greataxe d12, de majdnem ugyanaz (:
mindegy, én akkor is csak az encountert növelném, és azt se 9ig (ahhoz nem vagyok elég pro) -
Chipii #7709 Csak nagyon alacsony szinten van az, amit írtál. Egy keményebb modulban 20-as szint körüli ellenfelek sebzésének már csak nagyon kis része a fegyver alapsebzése. Dalakorán pl a 21-es szintű mon drakori orkoknak +3-as greataxe volt a fegyverük. A teljes sebzésük: 2d6+3 +15(30 erőből 10 bónusz, *1.5 mert kétkezes), ez átlagosan 25 sebzés (35, ha kicsi volt az ac-d, mert akkor imporved power attackot is használtak - megtehették, 35-ös első ütésük volt). Ebből csak 7 volt az alapsebzésből (2d6 átlagosan 7), tehát a sebzés igen kis része. Mondhatnánk erre, hogy nem minden szörnynek van ennyi ereje, és nem használnak ilyen nagy fegyvert, ez igaz is. De lehet más a tarsolyukban, sneak attack, ami sokkal nagyobb lehet ezeknél, vagy elemi sebzés a fegyveren. Igazából pont amiatt keményítettem be az alap kampányt, mivel a megszokott modulokhoz képest nagyon könnyű, viszont nagyon szerettem vele játszani, és kellett egy kis kihívás is.
Bocs a sok számért, de még egy utolsó :) Mint te is írtad, a rövidkard 1d6-os alapsebzése 2d6-ra nő, de ez csak 3.5-tel nagyobb sebzés ütésenként, ami azért nem olyan vészes (leszámítva a nagyon alacsony szinteket). A jó taktika amúgy egyszerű: ne hagyd, hogy megüssenek, és akkor mindegy, hogy mennyit sebeznek:) Ezt el lehet érni nagyon magas ac-vel, vagy ügyesen használt varázslóval, kinek ízlése és játékstílusa szerint. Vagy ha nem akarod túlkomplikálni, akkor segíthet a sok sok hp is, bár ez közel sem olyan hatékony, mint az előbbiek. -
#7708 jó, megfelelő erőmódival (4+) meg egy kis mázlival lehetséges 10et ütni rövid karddal, de ha folyamatosan ez van, és esetenként becsúszik egy 15 körüli, vagy a fölötti ütés, az már durva...
egyébként ha jó értem akkor 200% sebzésnél egy rövid kard 2d6-ot sebez? az már pallos... -
#7707 Ember, te megszállott vagy... ;) én max encountert vinném fel, de azt se 9re. És az, hogy az alapsebzést viszi fel az még mindig nem nyugtat meg... azért elég furcsa, ha mondjuk egy rövidkarddal 10 felett ütnek belém. -
Chipii #7706 Az nem dupla sebzés, csak a fegyver alapsebzését duplázza. Nyilván alacsony szinten egy ork csatabárdnál ez kevés vígasz, ha kritikust üt:) Erről írtam is korábban, emellett arról, hogy mi is az igazi nehéz beállítás:)
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=986317822&no=7618 -
#7705 jaja, én is hardcore-on tolom, bár régebben legnahazebb fokozaton indultam neki... duplasebzésnek valóban nincs értelme, aránytalanná teszi a játékot -
steweee #7704 nincs
erősséget nem lehet emelni, mivel alapban csak hardcore-on érdemes vele játszani. a dupla sebzés szörnyeknél meg hülyeség, aránytalanná és túl nehézzé teszi a játékot. -
#7703 az istenségnek és a leírásnak van bármilyen jelentősége a játék folyamán? -
Chipii #7702 A ládára megválaszoltad magadnak a kérdést, anno én is sokat szenvedtem vele, amikor meg sikerült kinyitnom, nem volt benne semmi értékes :)
Ha jól tudom, tényleg csak egy vasfa van az első részben, de nem is igazán van jó fegyver, amit lehetne kraftolni belőle. Ha gyengének találod az ellenfeleket, emeld meg a nehézséget, vagy (és) csinálj gyengébb karit, ezzel növelve a kihívást :) -
#7701 na, megéztem toolsetben, elvileg csak egyszerűen a zár erős rajta... na mindegy, más:
nézelődtem még toolsetben, peninsulán van 3 ajtó, amit nem lehet kinyitni sehogy sem, jófejejk (:
megint más XD:
lefrisssítettem a játékot, és sajnálattal vettem észre, hogy alefin rengeteget gyengült... még a körülötte szaladgáló őrök is keményebb ellenfelek, és ami a legrosszabb, hogy alefin eddig biztosan dropolt vasfát, meg +1es alabárdot, mostmár azt sem. Így összzesen egy helyről lehet vasfát szerezni, de ahhoz is kell némi rábeszélőképesség nyatarnál :( -
Atesz92 #7700 Sziasztok. Egy jó fél éve már nézegetem az NWN ezköztárat(toolset) és kis segítség elkellene. Nem jövök rá a fontosabb scriptekre. Esetleg ha valaki ért hozzá vagy egyéb extrém dologhoz ami benne van a szerkeztőben kérem keressen meg. Pluss ha valakinek szervere is van annnyira ó az midnenképp keressen meg lenne pár kérdésem azzal kapcsolatban is.
MSN: [email protected] -
#7699 Az alapkampányban találtam egy ládát, amit nem tudok kinyitni. Chapter 1 finale-ben van, helm's hold-ban. Ha a barlang felől megyünk be, akkor van ott egy börtönszerűség, na ott van egy láda egy elég erős tűzcsapdával őrizve. A csapdát elsütöttem, aztán megpróbáltam kinyittatni tomival, de azt mondja nem megy neki. Namost, a ládán csak simán egy marhaerős zárszerkezet van, vagy spec kulcs kell hozzá, vagy ez is egyike azoknak a dolgoknak, amik csak azért vannak, hogy szívassanak minket?
Egyébként félork harcossal tolom most, kétpengéjű kardra vagyok specializálva (már 15-20ig ütök kritikust), egész jól megy, bár Deshterrel megszenvedtem kicsit, meg az egyik sírhelyen is, ahol négy kard őrzi a koporsót... de az összes többi akadályt simán vettem eddig. -
Atesz92 #7698 stewee és még akit érdekel akinek van kedve HÁLÓBA JÁCCANI az szintén megkereshet az előzőekben említett msn címen mert én hálón kívül nem is jáccok máshol az nwn háló az életem + a toolset :D -
Atesz92 #7697 Tescojoghurt: attól függ, hogy online vagy offline kell? -
Atesz92 #7696 Üdvözlet. Egy jó fél éve már nézegetem az NWN ezköztárat(toolset) és kis segítség elkellene. Nem jövök rá a fontosabb scriptekre. Esetleg ha valaki ért hozzá vagy egyéb extrém dologhoz ami benne van a szerkeztőben kérem keressen meg. Pluss ha valakinek szervere is van annnyira ó az midnenképp keressen meg lenne pár kérdésem azzal kapcsolatban is.
MSN: [email protected] -
tescosjoghurt #7695 Nincs valakinek az 1.69-es patchez igazított magyarítása véletlenül? -
matyi009 #7694 Nincs kivel? :) Van állandó szerver lanon és pl.: ahol én játszok ott 10 játékos se ritka egyszerre.Kihivás szempontjából pedig nem a játékoshoz igazitja a szerver az ellenfeleket hanem különböző helyen más-más a nehézség.Ebből lehet probléma mert lehet hogy egy kobold erdőt lazán kitisztít a következő pályán pedig egyből bedarálják és igen miértne lehetne henchman sőt a kreativitásnak se szabad gátat semmi mivel modulok segitségével a szerver gazda is tud akár hozzátenni vagy késziteni új dolgokat. -
steweee #7693 én szivesen játszanám neten, csak nincs kivel. amúgy felvetődik bennem, hogy ha neten játsssza az ember, akkor hogy generálja az ellenfelek mennyiségét és erejét? akkor is van hechman, és ki az aki felveheti őket? a "főjátékos" aki a szervert indítja? -
matyi009 #7692 Ebben énis egyetértek és még sokan mások, nem hiába jáccik még vele enyi ember.A 2. rész szinte ugyan olyan csak a grafikába van változás.Még azt tudom ajánlani ha megunnád, hogy próbáld ki neten mert sokkal izgalmasabb egy-egy ellenfelet vagy feladatot többen végigküzdeni....Én csak neten már 130 órát játszottam az utobbi 1 honapba és még mindig izgalmas köszönhető a sok karakter kasztnak :). -
#7691 Közben sikerült normálisan beüzemelnem, de mindez egy napi szenvedésbe került, hogy kitaláljam mi a hiba... Régi ati catalyst + minden hang gyorsítás letiltva, extra dolgok kikapcsolva. Most fut szépen nagy felbontásban is, majdnem maximális beállítással. Megérte, mert nagyon jó játék. Nekem ez jobban tetszik, mint a második része. -
matyi009 #7690 Ja nekem is azt csinálta bár én neten próbáltam és 3 lépés után le is fagyot letöltöttem uj drivert de nem az volt a probléma végülis ujraraktam a modult és jo lett de attol még minimum grafikán játszok én is :) -
#7689 Látom a kutya se jár erre.. A probléma megoldódott.
Most meg akad, mint a fene teljesen minimumon.
3000+, 1,5Gb RAM, Ati 9600pro, pedig még az NW2 is fut rajta szépen..
Kezd felidegesíteni ez a játék, az egész napomat elszarom vele, mindig van valami baj. -
#7688 A játékból a legfrissebb patch van fent, a driverem is friss. Ati-m van. -
Nem tudom feljebb állítani a felbontást. Hiába választok nagyobbat, mint 800x600 nem lesz teljes képernyős, egy kockában mutatja a képet, ami -minél nagyobb felbontást választva - egyre kisebb.. Azt ne mondjátok, hogy ez ilyen. :D Mi a megoldás? -
Fasiszta #7686 ezzel még játszanak -
matyi009 #7685 Hello menyit érdemes az arcane archer class ra tenni? 10 vagy amenyit nem sajnálok? -
Agassy #7684 Köszi segítséget! Amint lesz időm rápróbálgatok!
További jó gémelést:) -
steweee #7683 hát nem vmi sportszerű megoldás elteleportálgatni és felgyógyulni időközben, hogy a monstárk nem pihennek. szerencsére a főgonoszok is élesztik magukat. nem szedem le, mert így az izgi, csak mivel a főmonstrák ereje az alapjáték intelligenciájához lett kitalálva, feljavítva már kissé túl erősek néha. nagyon lutris a legyőzésük
amúgy kérdésem, hogyha van lvl 1-es varázslóbeütésem multiclassba, akkor tudok e majd olyan varázstárgyakat összerakni , vagy gólemet építeni ami wizard/sorcerer klasszhoz van kötve amúgy?
és az egyes kampányokban fejlesztett karaktert átvihetem e egy másikba a tárgyaival együtt, vagy mi rá a korlátozás?
-
Gorkyus #7682 Leszeded a progit:D
Vagy jobban tápolod a karaktered.
De ami biztos megoldás. Sok sok életerő ital.
Ha kifogy viszateleportálsz valamejik kereskedőhöz. És veszel még aztán vissza a monsta hoz................
Ésígy tovább ésígy tovább amég el nem intézed............(sok ellenfelet csak így tudtam legyakni mivel még kezdő voltam az ijen gamek terén és a karimat elbarmoltam:) -
steweee #7681 nekem az a problémám, hogy egyik másik főmonstra szinte kinyírhatatlan. telepítve van az a henchman ai program, és sokkal intelligensebbek lesznek tőle az ellenfelek is. ami nem baj, de egyes félisten ellenfeleknél már bizony probléma. vmi megoldás? -
Gorkyus #7680 Üdv.
Ijen jellegű problémám nekemis volt.
7600 GT alatt.
Nállam a problémát megoldotta a legfriseeb driver feltelepítése.
-
#7679 Nem kell crack, ugyanis az uccsó patchek már leszedik a CD checket. Még megpróbálkoznék az egyik CPU mag letíltásával és/vagy a Catalyst AI kikapcsolásával. -
tomcsa4 #7678 Tedd újra a játékot és ne a legújabb javítást pakold rá. Amúgy fontos, ohgy hogy peccseled a játékot (bár ennél nem emlékszem, hogy számít-e). Ha warez, akkor utolsó a crack. Ha origi, akkor viszont peccs lehet a hibás, driverre gondolok még.
Nálam is előfordult, eddig mindig szoftveres gond volt. -
Agassy #7677 Sziasztok!
Egy problémám lenne. Kutakodtam egy kicsit, de mint tű a szénakazalban.
Felraktam az NWN első részét és a két kieget, meg patch meg magyarítás. Megy is rendesen, csak időközönként fogja és mindenféle hibaüzenet nélkül fogja és csontra kilép. Egyik pillanatban még játék, másikban már a win háttér. Általában akkor, mikor be/kimegyek valahova/honnan vagy mentek. Azzal próbálok védekezni ez ellen, hogy sűrűn mentek, de elég idegesítő egy dolog. Jó lenne, ha vki tudna segíteni, mert így sztem hamar uninstall lesz a vége, pedig nem akarnám.
Amim van a laptopban: AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-50 3.11 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon Xpress 1100 128 MB, Windows XP Professional SP2
Előre is köszi mindenkinek!