8396
  • marlowe
    Scriptelés nagyon leegszerúsítve:
    Írsz egy file-t amiben a parancsokat összefúzöd, olyan sorrendben, ami neked jó. Egy játék moduljának esetén a játék parancsait fúzöd össze.

Pl. a kovetkezo scriptnél neveden szólítva köszön neked a kocsmáros:

if (jatekosjon(kocsmaros)!="") echo"Szervusz"jatekosjon(kocsmaros),"!"

Ahol a:
    jatekosjon(kocsmaros)
    fugveny megadja a kocsmaroshoz kozeledo jatekos nevet, ellenkezo esetben nincs erteke.

Az if () parancs
    a zárójelben levo feltetel teljesulese eseten vegrehajtja az utana levo parancsot...

az echo parancs pedig az "" az NJK nevében szól.

Na ez csak egy nem létező példa, de nagyon egyszerűen lehet vele egész bonyolult dolgokatr megoldani.
  • Mucho
    Jut eszembe: egy kérdés. Mi az a scrippelés? Valamiféle programozási fajta? Sajnos én ilyesmikben igen oktondi vagyok, ezért örülnék neki ha valaki gyújtana egy kis pilácsot sötét fejemben, hogy értsem mi is ez.
  • Mucho
    Támogatom az öteletet!
    Rám számíthatsz, amiben tudok, segítek, csak szólj. Egyébként mikor leszenek fenn a februári hírek az nwn.hu-n? Nem sürgetésképp, csak érdeklődöm.
  • marlowe
    Még azt is jó ötletnek tartom (mivel egy gépen több server is futhat) Hétvégenként/esténként ugyanezen bemutatnánk a modulokat is. A standard
    NWN kocsmánk mellett. Persze rögtön a kocsma mellől lehetne egy térkapun indulni utunkra :o))
  • marlowe
    Amint tudom, az oldalon is meghirdetem hamarosan. SZóval várjuk a jelentkezőket, akik segítenének benne, akár csak azzal, hogy bemennek, és halálra fárasztják az agyonscriptelt kocsmárost,

Ami BIZTOS: Szerver az lesz rá, gyors net szintén.
    Aztán innen lehet indulni a kalandozásokra.
  • marlowe
    Nos, egyenlőre ők online világot nem terveztek, de már sok kezdeményezés indult. ALFA poject, meg van egy mésik is. (az oldalon a cikkek között ott van valahol).

Szóval szervereket ( virtuális tereket ) ők nem biztosítják. Csak a karaktereket tárolja a server, azaz ellenőrizgeti, stb...

A szervereket MI fogjuk Csinálni :o)
    Pl. Petyus vettette fel anno, meg volt is egy topic róla valamelyik fórumunkon, hogy kéne egy magyar kocsmát csinálni.
    Egész sokáig jutottunk a szerverzkedésben, már egy kis online magyarországról volt szó, stb..
  • Hmuda
    Reméljük igazad lesz.
  • Hmuda
    Reméljük igazad lesz.
  • Mucho
    És az alább felsorolt dolgok még csak a jéghegy csúcsát képezik.(Ez igen sejtelmesre sikeredett:)
  • Mucho
    A Battle.net-en mindenképpen túlmutat, elég ha csak azt vesszük figyelembe, hogy a bugok, -legalább is ezt mondják, és a Biowareben eddig nem nagyon kellett csalatkoznunk, nem igaz- száma jeletnősen kevesebb lesz, és a rendszer is stabilabb lesz, nem patctől patchig fogunk élni, mint a Diablo 2-nél. Legalább is remélem....
  • Gabo
    Hmuda:
    Azért ami itt készül, egy picit túlmutat a battle.net-en.
  • marlowe
    Ja, ezúton üzenném kwishnek is, hogy amit küldött és nincs fennt az oldalon azt elvesztettem..:o((

Elszállt a vinyóm partíciós táblája....
    Mailcímét sem tudom, semmit...
  • marlowe
    Addig is: www.neverwinternights.hu
  • marlowe
    Ezt a munkát főként Kwishnek köszönd ( KH )
    Rengeteget fordított. Jelenleg azért van kicsit elmaradva az oldal, mert készítem az új "engine"-t, amiben lehet hírezni, hírt küldeni nekünk, stb... Szavazás meg minden egyébb ökörség.

Remélem egy héten belül befejezem, bár most nagyon sokminden összegyűlt.
  • Hmuda
    Csak megnyugtatásképpen. Bocsánatot kérek a modemesektől:

• Hmuda
    Szerintem egy Battle.net szerű dolgot fognak összehozni. Csak remélem sokkal kevesebb lesz a lag.
  • Hmuda
    Naná hogy kamu! Hol lehet ekkora beetetős híreket olvasni? Nevetséges. Úgy nem lehetne megoldani a játék lényegét, vagyis a modulkészítést.
  • Rincewind
    Lanban egyikőtöknek sem kell majd megvenni, ahhoz elég lesz a tört.
    De az Internetes játékhoz valószínűleg kell majd mindkettőtöknek az eredeti! Mondjuk úgyis lesznek tört szerverek, tehát lehet, hogy oda se...
  • Mucho
    Kösz Skorpio:)
    Egyébként lenne egy kérdésem. Ha én megveszem a programot eredetiben, de barátom nem, akkor még tudunk játszani (tehát ő az én progimat installálná fel magához) Magyarán, elég lez az egyikünknek megvenni a programot ahoz hogy mindketten játszani tudjunk vele multiban?
  • gwalker
    Olvastam valamelyik fórumon, hogy nem folyamatosan scrollozódó lesz a proggy (tehát ahogy megyek változik a pálya) hanem helyszínek lesznek (ala Alone in the Dark) és ott lehet kameraállást váltogatni. PLEASE ! Cáfoljatok meg, mert így nem akarok élni :)))))))

Mit gondoltok (akik értenek a DND 3e.-hez lehet majd empowerelni meg maximalizálni a varázslatokat ? )
  • skorpio7
    Üdvözlünk a fedélzeten .
    Az itteni aktív fórumos tagok tesznek róla , hogy ne menjen feledésbe egyetlen említésre méltó program , így anno a NWN-se .
  • Mucho
    Üdv mindenkinek!

Most egy kicsit nagyobb terjedelmű eszmefuttatást fogok itt véghez vinni, remélem elnézitek ezt nekem.
    Emlékszem, még "anno" 2000 nyarán ismekedtem meg a játékkal az egyik PC-s újság E3-as (ezt most jól írtam?:) rovatában. A DM-kedés rettentően felcsigázott, így hát eszeveszett kutatásokba kezdtem hogy legalább egy csipetnyi információ morzsával gazdagabb legyek a JÁTÉKkal kapcsolatban. Emlékszem, még itt is indítottam egy témát, de az akkoriban, csekély létszámú érdeklődő miatt megszűnésre kárhoztatott. Aztán eltelt egy év, itt volt 2001 nyara (az ígért megjelenési időpont) ám a játékot tovább halasztották karácsonyra, majd most tavaszra. Csak mellékesen jegyzem meg, nekem a nyári megjelenés lenne a legjobb, mert akkor lenne rá időm igazán.
    Na, hogy visszatérjek az eredeti mederbe, rettentően megörültem a magyar NWN honlapnak. Ezúton szeretném megköszönni az oldal készítőinek, fordítóinak(!) azt az iszonyatos mennyiségű munkát, amit ebbe belefektettek. Ezt most nem nyalásból mondtam, én ugyanis latinul és németül tanulok, angol tudásom alacsony, így tehát tényleg hatalmas segítség ez a honlap abban, hogy képben legyek a játék alakulását illetően. És tényleg sok munka lehet, én már fordítottam nagyobb mennyiségű német szöveget, és alaposan megszenvedtem vele, tehát át tudom érezni a fordító srác helyzetét, mikor a nyakába szakad az a sok meló. Na, szóval a lényeg hogy kösz:)
    Azt hiszem minden lényegeset elmondtam. A játékot nagyon várom, lassan már két éve, remélem hogy a nyár elején birtokba vehetem (lehetőleg magyar nyelvű kézikönyvel), hogy aztán legalább egy hónapig fel se álljak a gép elől -leszámítva az alapvető be illetve kiviteli dolgokat a szervezetemen belül, dehát ez nem lényeges-. Egyébkétn szerintem ideje lenne csapatot toborozni. Én már elkezdtem a környezetemben megfeleleő vassal ellátott emberkék toborzását, de eddig csak 3-4 érdeklődőre tettem szert. Ők viszont, hasonlóan hozzám, a megszállottai lettek a programnak.
    Na, most már tényleg befejezem, köszönet annak ki szentelt időt ennek a kis irománynak, és végigolvasta. Ezentúl megpróbálok aktív tagja lenni az itten fórumnak.

Minden jót!
  • D3t0nat0r
    HA lémszpájos lesz, akkor tuti az ASE is fogja támogatni, szóval nem gáz.

Egyébként meg szerintem ki van zárva :)
  • Rincewind
    Valami olyasmit olvastam a hivatalos oldalon, hogy Gamespy-al fog menni. Cáfoljátok meg vagy tökön szúrom magam, nehogymá'... :((
  • marlowe
    Remélem valami ínycsiklandozó videót csak kihoznak :o) Esetleg egy bétát...
  • skorpio7
    A témában érdekeltekenek és különösen marlowe fórumtársnak ajánlom elolvasásra , hogy nehogy bekattanjon idő előtt .

...Previously only accessible to subscribers, Progress Report: Neverwinter Nights on PC.IGN catches up with BioWare producer Trent Oster and joint-CEOs Greg Zeschuk and Ray Muzyka about the development of their 3D role-playing game. After a brief introduction of the game, the trio shares some insight into its current status, aspects that were recently improved, what's still left to be done in terms of polishing, optimizing and testing, and their goal of "an early summer release of the game (i.e. May/June)."...
  • Gabo
    Részvétem...
  • Veriel
    De ha kijon, megerte, nem? :)
  • marlowe
    Szóval sehogy sem jó :o)) Ez a játék tönkretette az életem
  • marlowe
    egész felélénkült ez a topic, de ha nem jön ki nyárra, akkor öngyilkos leszek....
    Ha meg kijön, akkor elúszik a vizsgaidőszakom :o))))
  • Veriel
    "a diablo 2 megjelenese elott 2-3 evvel gyonorunek tunt a grafika most meg meg a LoD-dal is csunya! szoval oregedik es egyre rondabbnak tunik a grafekja :("

A diablo 2-nek nem csunya a grafikaja.
    Ugyanis a d2-nek nincs grafikaja...
  • Veriel
    En is ezt varom, mint allat..
  • marlowe
    Elvileg IDÉN nyárra.... Szerintem már tényleg meg fog jelenni akkorra..
  • marlowe
    Akkor vegyél gyorsan egy mx400-at az most nagyon olcsó, és azért van benne erő...és még kapni is lehet :o) Az NWN-hez szvsz elég lesz, ha meg mégsem, akkor egy durva procit kell mellé tenni :o)
  • marlowe
    És arról nem is volt szó, hogy olyanra tervezik a multis részét, hogy egy 56-os modem elbírjon szerverként 8 játékost!!!

Szóval nem egy Diablo lesz :o)))
  • marlowe
    árnyákok=árnyékok :o))
  • marlowe
    Valami kínja van a mozillának az SG fórumjával..rendszeresen elvesznek a hozzászólásaim.
    Tehát mégegyszer:
    Szerintem azért nem lesz csúnya ez a játék, elég csak belegondolni az árnyákok kezelésébe, a lángok megjelenítésbe....nem lesz maximális felbontás meghatározva, a modelleidet szabadon öltöztetheted, és így tovább.... láttam egy ősrégi videót, nagyon gagyi minőségben, azon a tűzelementás valami nagyon durva kinézetű volt. Ezt a csúszást meg remélem felhasználják a reklámozás beindítására, meg jópár video, meg screenshot kiadására.

Ja, és ez lesz az a játék, amiben nagyon nem a grafika számít. Én úgy vagyok vele, ha megüt egy szintet, akkor már nem érdekel....
  • marlowe
    Szerintem azért nem lesz csúnya ez a játék, elég csak belegondolni az árnyákok kezelésébe, a lángok megjelenítésbe....nem lesz maximális felbontás meghatározva, a modelleidet szabadon öltöztetheted, és így tovább.... láttam egy
  • Gabo
    A grafika nem minden. Mai szemmel nézve a CS is egy csúnyaság, mégis egy rakat ember imádja. Az NWN engineje pedig kicsit újabb. Az RPG-k mindig le voltak maradva a kor grafikai elvárásaitól (a legtöbb esetben). Gondlom ennek részben a hosszabb fejlesztési idő az egyik oka, az NWN esetében pedig a kiadó körüli huzavona.
    Mellesleg eddig nem csúsztak túl sokat. Ha jól emlékszem az első kiadási időpontok 2001 karácsonyát célozták.
  • I.C.ram
    igen csak azt is ezsedbe jutattnam hogy a diablo 2 megjelenese elott 2-3 evvel gyonorunek tunt a grafika most meg meg a LoD-dal is csunya! szoval oregedik es egyre rondabbnak tunik a grafekja :(