8396
  • nearo
    Előbb szedj le mindenkit, aki körülötte van.
  • Ryleh
    ok,,szegyen de god mod,,,viszont a fegyver innefect,,(+1,+2 es fegyverek,,,)mi a megoldas??...agyrem,,,ennel jobb fegyvereket nem talaltam....a vari,Dester nem sebzodik,a game ki is irja,,,:((
  • Ryleh
    sziasztok,,,bénázok(es tele a tokom) az alapjatek elso fejezet vegen:a fogenyat kellene kinyirnom,,de LOL!!!megsebezni sem tudom,,,
    1.66 ra van patchelve a game,,(alap+kiegek)...

utalom a kodokat,,,es nem is mukodnek,,,azaz kellne valami trainer,,vagy info,,mert a fax kivan,,,,koszi,,,,
    tolvaj,harcos párosom van,,+2 es fegyverekkel szart sem erek,,,D.....
  • Chipii
    Ha csak mágus vagy, és nem multizol, akkor semmilyen csökkenés nem lesz, csak ha famut vagy summont használsz (hogy akkor mennyit, azt ki tudod próbálni, ugyanolyan ellenfelet ölj meg velük meg nélkülük).
  • shadar619
    Valaki leirná hogy mitől kaphatok kevesebb XP-t mert már egy kicsit összekavarodott az egész. Én egy elf mágust inditottam. És igy milyen XP csökenés várható?
  • Kojiro
    Ja amúgy én erről az oldaláról eléggé leteszteltem a játékot anno, és néhány kattintással belenyúltam az eredeti chapterekbe és felvettem a kapható xp mennyiségét a fő chaptereknél 3x-osra, a chapter epilogue-oknál 10x-esre (ez általában 2-3 csata csak), és a chapter 4-et pedig asszem 5x-ösre.
    Namost a rendszer így is szuperül működött, ugyanis minél magas szintü voltam, így is annál kevesebb xp-t kaptam a lényekre. De azért élvezhetőbbé (és néhol még nehezebbé is) tette a játékot, többek között azért mert az elején rohamosan megnőtt a szintlépések száma, de aztán belassult persze. Így egy végigvitellel tök jó kis 3-classos kombókat lehetett kipróbálni.

A játék végére kb 25-28-as szintü lettem, ha csak egy classom volt akkor természetesen akár 30 is.
  • nearo
    Néha furcsa dolgokra képes a játék... tegnap jegesmacikkal találkoztam az erdőben :D tudom amiatt van, hogy a szintemhez igazítsa a találkozást, de akkoris =)
  • Chipii
    Akkor márpedig rendes xpt kapsz. Persze, Baldurs Gate-ben kaphattál 50ezer xpt egy sárkányért, de ott kb 400000 xp kellett magas szinten a szintlépéshez, teljesen más volt az xprendszer. Ott fix xpje volt a lényeknek, függetlenül attól, hogy melyik szintne ölted meg, cserébe rohamosan nőtt a szintlépéshez szükséges xp (kivéve magas szinten), míg dnd 3-ban és fölötte a szintedhez igazítja a kapott xpt, cserébe nincs drasztikus növekedés a következő szinthez szükséges xpben. NWN-ben általában az a jellemző, hogy a legnehezebb ellenfelekért nagyságrendileg max 2-300xpt kaphatsz. Akad pár elborult modul, ahol ennek többszörösét is megkapod, de ennek az a következménye, hogy egy nap alatt level40es vagy, és nincs minek tovább játszani.

Felesleges háborogni a kapott xp miatt, a alapjáték végére úgyis kb 18. szintű leszel, szóval teljesen mindegy, hogy menet közben egy adott lény mennyit ad ez minimálisan változhat, ha végig summmonal, famulussal és hencsmannel játszol, akkor elképzelhető, hogy eggyel kisebb leszel a végére, de nem biztos.
  • ollie
    Hmm, itt nem úgy van, hogy minél gyengébb az ellenség hozzád képest (illetve talán minél többet öltél már meg egy adott ellenből), annál kevesebb xp-t kapsz? Valami ilyesmi rémlik.
  • Kojiro
    elinditod a játékot, lenyomod a logókat :), multiplayer, megadod az accountod meg a pass-t, utána direkt connect, beírod az IP-t és enter...

müxik is, ha van CEP-ed
  • vicalanis
    Képzeld,vettem a fáradtságot,már amennyiben HUNCrassus commentjére gondolsz.Nekem ebből csak épp az nem derült ki,hogy ezt az IP címet hova kell beírni.
  • MarkBlade
    A kérdés nem alap de ha veszed a fáradságot és ráteszed a kezed az egér görgőre megtalálod a választ. Kb 10 commentel lejebb :)
  • BEAST #7784
    A lila az impossible, citromsarga a challenging :)
  • Terensz
    Egyelőre az alapot. (Ha kijátszom, rátérek a 2 kiegészítőre)

A challenging a lila, ha jól emlékszem, egy olyanért kapok kb 200 xp-t.

Nemrég egy zöld sárkányra leltem egy barlangban (4. epizód eleje) Kinyírtam (ráment kb 20 cure crit potionom) és azért kaptam kereken 600 xp-t. (Ami szerintem vicc egy sárkányért, meg ugye 14.000-et kell a 14-ről a 15-re lépéshez összeszedni) A fire giant ha jól emlékszem 80-100 xp körül ér. Ez is nevetséges, minden más ad&d-ben a fire giant egy tonna xp-t ér, és tegyük hozzá, hogy annyira nem is könnyű legyőzni.
  • Chipii
    Az nem világos még, hogy mit játszol, ahol 14. szintű vagy? Az alapjátékot? És milyen szintűek az ellenfelek? A ratingjuk érdekel, azaz hogy lila, piros, narancs, sárga, zöld, vagy fehér? Mert ha fehér, vagy zöld, akkor ne is várj nagyon xpt.
  • vicalanis
    Sziasztok,még nagyon új vagyok NWNben,tegnap kezdtem :)
    Tényleg lehet online is játszani? Ha igen,hogyan? Mármint ezekket az IP címeket hol kéne átírni? Köszi a segítséget,és bocs ha nagyon alap kérdés,de még fogalmam sincs az egészről :D
  • Terensz
    Nem. Elfet indítottam.
  • [Jakuza]
    Upsz most latom hogy elfet inditottal, az meg nem custom kari.
  • [Jakuza]
    Veletlenul nem valami custom fajjal indultal a jateknak ami szint buntetest kap a fejlodesnel ?
    Lasd Aasimar.
  • MarkBlade
    A végén még én is megyek :)
  • [HUN]Crassus
    van több is!! csak most ki vagyok akadva,mert a famulusom/summonált segítőm felezi/harmadolja a szerzett xp-t!
    Ma véletlen áttévedtem arra a részre ahol fekete párducok vannak most lvl 11 vagyok nekem lila impossibile a szintjük! egyet iszonyat mákkal,vértizzadva 5 perc!!! alatt sikerűlt kinyírnom....kaptam 31!!!! azaz HARMINCEGY xp-t......azthittem elsírom magam!
    tegnap megigérte az egyik GM javítja,de szerintem elfelejtette vagy nem lehet megpiszkálni...így most elakadtam ujfennt:S:(
  • Terensz
    Köszönöm. Ez félig ad magyarázatot arra, hogy miért lépek tetű módon szintet.

Én most level 7/7 elf ranger/assassin vagyok és 1 db orc berserker megöléséért 4 (leírva: négy) xp-t kapok. Egy átlagos minibosszért (kb 200 hp-val) kb 12 (tizenkettő) tapasztalati ponttal leszek "gazdagabb", és úgy emiatt kezd elmenni tőle a kedvem, pedig nagyon jó kis játék lenne.
  • Terensz
    Köszönöm Chipii úr, pontosan ahogy mondja :-)
  • Terensz
    Jakuza úr, tessék számológépet elővenni, és egyeztetni a beszúrt tábládat azzal, amit írtam :-)

Ezt írtam: "a köv szintre lépéshez mindig 1000 XP-vel több kell, mint az előző szinthez kellett"

Másodikhoz: 1000 Xp
    Harmadikhoz: előzőhöz kellő mennyiség(1000) + 1000 Xp = +2000 (össz: 3000)
    Negyedikhez: előzőhöz kellő mennyiség(2000) + 1000 Xp = +3000 (össz: 6000)
    Ötödikhez: előzőhöz kellő mennyiség(3000) + 1000 Xp = +4000 (össz: 10000)
    Hatodikhoz: előzőhöz kellő mennyiség(4000) + 1000 Xp = +5000 (össz: 15000)

Tehát én is úgy mondtam, amit te a tábláddal alátámasztottál.
  • Chipii
    Azaz level1-ről 2-re lépéshez 1000xp kell, 2-ről 3-ra 2000, majd 3000, 4000 :)

Tehát minden szinten 1000-rel több xp kell, ráadásul az ugyanolyan nehéz ellenfelekért egyre kevesebb xpt kapsz.
  • BEAST #7771
    Tegnap delutan is 9-10 ember volt online :O
  • Chipii
    Szia!

A hencsment nem tudom, valamennyire csökkenti. A többiről:
    multiclass esetén az alábbi szabályokat kell figyelni:
    - a prestiege kasztok nem adnak xp büntit, ezeket a továbbiakban teljesen figyelmen kívül is hagyjuk a számításhoz
    - ha több kasztod van, akkor van büntetés, ha a legnagyobb kasztodnál van több mint 1 szinttel kisebb kasztod. Ezek után mind 20-20% büntetés jár. Pl ha valamilyen kasztokból 11/2 szintjeid vannak, akkor az 20% bünti, ha 9/2/2, akkor az 40% büntetés (ennyivel kevesebb xpt kapsz mindenért)
    - ha egy fajnak van kedvenc kasztja (favored), akkor azt nem kell figyelembe venni a multi bünti számításánál, pl 11kedvenc/2/2 esetén úgy kell nézni a büntetést, minta 2/2 kasztok lennének, azaz nincs levonás. Ha viszont 11/2kedvenc/2 formában lennének a kasztok, akkor van 20% büntetés, mert kiesik a kedvenc, és marad 11/2.
    - embernél mindig az számít kedvenc kasztnak, ami a legnagyobb (pl 11/2, 11/2/2 se ad büntetést, ellenben 11/5/3 már ad 20%-ot, mert 5 és 3 között nagyobb mint egy a különbség)

Fajra vonatkozó büntetés alaphelyzetben nincs, csak ami a multiclassból adódik. Illetve akkor van, amennyiben speciális fajjal játszol, aminek van ELC büntetése, ezek pl drowok, asimaarok, stb.
  • [Jakuza]
    Hat ez pont nem igy van ugyanis egy XP tablazat alapjan lepsz szintet, ami nem 1000XP plusz szintenkent.

Level 1 0
    Level 2 1,000
    Level 3 3,000
    Level 4 6,000
    Level 5 10,000
    Level 6 15,000
    Level 7 21,000
    Level 8 28,000
    Level 9 36,000
    Level 10 45,000
    Level 11 55,000
    Level 12 66,000
    Level 13 78,000
    Level 14 91,000
    Level 15 105,000
    Level 16 120,000
    Level 17 136,000
    Level 18 153,000
    Level 19 171,000
    Level 20 190,000
    Level 21 210,000
    Level 22 231,000
    Level 23 253,000
    Level 24 276,000
    Level 25 300,000
    Level 26 325,000
    Level 27 351,000
    Level 28 378,000
    Level 29 406,000
    Level 30 435,000
    Level 31 465,000
    Level 32 496,000
    Level 33 528,000
    Level 34 561,000
    Level 35 595,000
    Level 36 630,000
    Level 37 666,000
    Level 38 703,000
    Level 39 741,000
    Level 40 780,000

Itt pedig a multiclass penaty leiras: Link
  • [Jakuza]
    Mindosszesen 2db karakter van a szerverren az enyim es Beast-e ? :D
    Huha igy eleg nehez lesz a Dalakoran kalandozni, mert nem kifejezeten egy szemelyre szabott vilag.
  • Terensz
    De játszottam (de csak keveset. EoB 1,2,3, Baldurs Gate, Ice Wind Dale, Dark Sun pl. megnyerődtek :-) ) De a hsz-ed alapján te viszont nem nagyon játszottál a Neverwinterrel, mert ott nem úgy van az xp, ahogy írod.

Alapvetően úgy lépsz szintet, mint a Falloutban: a köv szintre lépéshez mindig 1000 XP-vel több kell, mint az előző szinthez kellett. Utána pedig dönthetsz, hogy épp melyik class-od fog szintet lépni.

A kérdésem nem ez volt, mert ez tiszta sor.
    Csak annyi, hogy valaki tudja-e, hogy PONTOSAN hogyan befolyásolja a multiclass, a henchmen és az embertől különböző race a kapott xp-t.

Amit írtál, úgy van a régi TSR-féle AD&D 2nd Editionban, de ez már a WotC féle AD&D 3rd. Itt nincs osztott xp.
  • ollie
    Még soha nem játszottál szerepjátékkal? Az XP minden esetben egyenlő arányban oszlik el a tagok között. Ha valaki multiclass, akkor a kapott xp továbboszlik egyenlő arányban a kasztok között.
  • Kojiro
    Jah én tolom AMIA-n elég gyakran.
    (logjobb)
  • [HUN]Crassus
    ÜDV!

Neverwinternights Server indul hamarosan
    Dalakora PW
    Direct ip: 157.181.180.24:5121
    ami kell: NWNalap+SoU+HoTU+CEPv2full
    game version: v1.69
    folyamatos DM jelenlét

Hamarosan találkozunk, üdv: Neverwinternights Community, Hungary
    http://forum.rpgvault.hu/
  • Terensz
    Hahó!!!44

Jár még valaki ide?
    Szokta még valaki egyáltalán tolni a Neverwintert?

..
    Csak hogy valami konkrét kérdés is legyen:
    A kapott XP-t nem tudjátok, hogy mi alapján számolja?
    Az tuti:
    - multiclass: csökkenti
    - henchmen a csapatban: csökkenti
    - nem eNber race: csökkenti
  • Terensz
    Ezsgé szívat :-)
    Egy perccel ezelőttig a #7734 volt nálam az utolsó hozzászólás :-)
  • Terensz
    Hály!!4
    Nem vetted fel a dropját. (Asszem az agya, vagy egyéb szerve)

Bocs, hogy most kapcsolódok be, de épp most kerestem rá itt az ezsgén.
    Amúgy +fav mindenképp a topic, nagyon jó játék.
  • inecromancer
    Köszönöm a segítséget. A tulmelegedes lesz a gond
  • BEAST #7759
    ooo... ha nem subrace wizard vagy (Illithid) akkor atszokhetsz manayba. Lvl4ig patkanyozas siman jo, utana megkiserelheted a hangyas szigetet, bar casterrel kicsit ovatosan kell haladni. Ez nekem is teljesen uj helyszin, anno ilyesmi meg nem volt bent :D North Manay kikotojeben van egy Shady Figure npc, o visz at a szigetre, majd ott a hangya kiralynot leverve juthatsz vissza Manayba (ha megcsinalod a questet tobbet nem mehetsz at, viszont ha maradsz egy kicsit akkor lvl7/8-ig siman jo hely. 8-tol pokok/ogrek, vagy ovatosan mar gnollok, 11-12 felett meg dungeon of despair es bugbearek/ettinek/mountain giantok. Itt tartok most... a tobbire megint ra kell jonnom :D Bar az is igaz hogy casterrel es egy par jol iranyzott phantasmal killer spellel lvl8 korul is mehetsz mountain giantokat olni manay temeto fole :D
  • [HUN]Crassus
    nah csinaltam en is egy jo kis wizardot Dalakoran! igaz bekvertem 1 szint ruzst-majd 2 szint lesz/tobbi wizard/mindenfele titkos okok miatt:)/

2 dolog: Obsi kari attud szokni a hataron? regen ezt olyan lvl 5-6 koruli wizardommal megoldottam...nemtudom most szabad-e,lehet-e...

masik pedig: nem nagyon enmlekszem a kuldikre:S aki jobban kepben van egy kis "vegigjatszast" toljon ide pls olyan lvl 12-14-ig mit es merre erdemes kuldizni,karit huzni...
    patkanyos kuldi megvolt!:) es emlekszem,hogy lehet fejeket leadni a varosban az orkapitanynak es lehget ezeket az erodoket "befoglalni" xp-ert...meg van valami ekkoves kuldisorozat is....

nagyon durva wizarddal menni kb 12. szintig, azert kene egy kis segitseg....sajna haverokat meg gyozkodnom kell jojjenek addig muszaj egyedul kicsit megerositeni a karit:P
  • Kojiro
    A prociról semmi ötletem nincs, de ez egy régi játék, úgyhogy egy dolog mindenképpen ajánlott, ha még nem próbáltad volna: töltsd le a legújabb patchet a játékhoz! Főleg a régi játékoknál rengeteg kompatibilitási problémát megoldhat.