Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Történetileg nem nagyon, de ugyanaz a világ. Elvileg Baldurs Gate II utódjának készült volna, abban volt is utalás rá (valami utazó Neverwinter városából), sõt, eredetileg úgy tervezték, hogy abból a karaktereket majd át lehet ide exportálni. Ez utóbb több minden miatt mégse lett így, fõleg annak köszönhetõen, hogy áttértek a dnd3-as szabályrendszerre, tehát nem lettek igazán kompatibilisek egymással a karakterek. Meg BGII végére félisteniek voltunk, nwn-ben pedig kezdõ kalandozóként indulunk.

Mitõl volt sikeres? Több oka is volt, egyrészt jól sikerült, és szerintem nagyon jól is nézett ki megjelenésekor, hangulatos volt, jól irányítható, relative hosszú kampány, ami kellõen változatos is volt.

De igazából a multi tette sikeressé. Azon belül is az, hogy nagyon jó editorral rendelkezik, amellyel százszámra (sõt..) írták a rajongók a saját modulokat. Azon túl, hogy berendezte a modulíró a terepet, lehetõsége volt bonyolult beszélgetéseket írni, küldetésekkel, triggerekkel. Átírhatták akár a szabályrendszert, fejlõdési rendszert, az alapvetõ mûködést irányító scripteket is, hogy a gyári beállítások ne álljanak az alkotói fantázia útjába😊 A modulokon belül is kiemelkedtek népszerûségben a persistent world-ök (pw-k), amelyek olyan multi világokat takarnak, amelyekben a játékos egy világban szabadon kóborolhat, nem köti semmiféle kötelezõ haladási irány. A kellõen sok küldetés, és a többi játékossal való együtt játék vonzották a kalandra vágyókat, akik többre vágytak annál, mint hogy pl diablóban ezerszámra öljék agyatlanul a szörnyeket. És ekkor még sehol se volt a wow meg társai😊 Nyilván eredetileg ezek a modulok is egyszerûbbek voltak, de ahogy az idõ telt, egyre profibb munkák születtek, néhol extra grafikai tartalommal (új modellek, tereptárgyak, tárgyak). Ezekbõl idõvel egy összegyûjtött, és folyamatosan bõvített rajongói csomag is készült, a CEP, ezt a legtöbb új modul manapság fel is használja.

Persze a multis világok mellett otthon játszható, egy vagy párszemélyes modulok is készültek, azok között szép számmal lehet igényes darabokat találni. Ezek igencsak változatosak, az általam említett 100 óra nagyságrendû bonyolultabb kaland a véglet, elég sok pár órás, pár szint fejlõdésre elegendõ modulka is van, amelyek egy rövidebb sztorival rendelkeznek, meg persze a két véglet között is akadnak. pl van Lord of Terror is, amelyben nwn-ben lehet diablózni 😊

Persze a grafika a mai játékokhoz képest megkopott, de nem olyan vészes még mindig.

Baldurs Gate? Naná, hogy jobbnak ítélték, mert az mindent ver😊 (Épp nemrégiben vittem végig újra😊 A Dungeon Siege más téma, én azt is nagyon szerettem, talán mert az elsõ ilyen stílusú játékom volt, de nem nagyon lehet összehasonlítani õket. DS-ben egy csõben kell menni (egy irányba mehetsz), és csak ölni kell, fejlõdési rendszer gyakorlatilag nincs, csak valami nagyon primitív képességnövekedés. "Küldetések"-nek nevezett valamik voltak, de semmi szerepük nem volt😊
Jól van na, igazándiból eddig nem néztem ezeknek utána, azt hittem nem voltak ennyire sikeresek😊 Akkor a legsikeresebbekre csak kíváncsi lennék majd😊

Csodálkozok, h ez a topic még mindig él, egyre kíváncsibb vok a játékra. Egy 2002-es Gamestarban jobbnak itélték a Dungeon Siege-t és a Baldur's Gate-et is, bár jóval kevesebb hsz van a ds topicban, Baldur topic meg nincs is, szóval kíváncsi vok,h mitõl ilyen jó ez a játék😊
és a többi Forgotten Realms cucchoz(könyvek,icewind dale,baldur's gate stb.)mennyire kapcsolódik történetileg???

ollie
Lol, sok ilyen "amatõr" mod messze lekõrözi a hivatalosakat. Nem tudod mit beszélsz.

Ja ne felejtsem, az nwn sose a hivatalos modulok miatt volt népszerû, hanem a rajongók által készített pw-k (multis világok) és modulok miatt. (Szerintem nem is fut olyan szerver, ahol hivatalos modult használnak, vagy csak nagyon elvétve)
Te tudod, de én játszottam a "hivatalosakkal" is, és a közelében nem voltak ezeknek az "amatõr", éveken át, nem mellesleg novellaíró segítségével készült moduloknak 😊 Legalábbis az én ízlésem és véleményem szerint. Illetve nem csak az enyém, hiszen nem véletlenük voltak végig ott a toplistán, ahol (az a 2007 gold award csak jelent valamit, meg a 100 oldalnyi komment).
De semmi se kötelezõ. Nyilván van akinek nem jönnek be, mert jobban szeretik, ha csak hentelni kell, és nincs ennyi sztorivonal. Csak fura ez a "magyar?" fuj, nem hivatalos? "fuj" (megnézés nélkül).
már tárgytalan...

Nekem eszem ágában se volt megvenni õket😊 De nem akarok nem hivatalos,ráadásul magyarok által készített amatõr modokkal játszani(elnézést azoktól,akik készítették)de azért mindig az eredeti a jobb,nekik sok szakértelmük van már játékkészítésben.
Szóval nemtom én azokat ''vhonnan'' megszerezni? XD

Szerintem felesleges a fizetõs prémium modulokat megvenni, elég ha megvan az alap+a két kieg. Sok nagyon jó ingyenes modult lehet letölteni: http://nwvault.ign.com/fms/TopRated.php?content=modules
Magyar vonatkozásban a Tortured Hearts I-II-t tudom nagyon ajánlani, ami ennek ellenére angol nyelvû. Ha érdekel a kaland és gondolkozás, és nem elsõsorban a hentelés a lényeg (persze azért van harc is rendesen, de nem az a lényeg, hogy szuperkarit gyárts hozzá), akkor nagyon hosszú idõre leköthetnek, mert a két rész külön-külön kb 100 órányi játékot ígér 😊
ollie
A többi prémium modult meg kell vásárolni a Bioware oldalán.

Hy mindenki! Elszántam magam, hogy megszerzem a játékot.
Na most ha minden igaz van a Diamond Edition,ami a legfrisebben tartalmaz mindent(patchekre értem)+kiegeket is. Meg van 6 db prémium modul. Na most ezekbõl csak 3 van a Diamondban? Ha igen,a többit hogy lehet megszerezni? És a legbõvebb és legújabb a Diamond kiadása ugye?

Jav: "még NEM telepítettem"
A patch-et már korábban felraktam, az NVIDIA drivere is meg van, de azt még telepítettem!!!
Köszönöm a segítséget!!!
1. A legfrisebb nvidia drivert rakd fel, amit a gépedhez lehet.
2. A legújabb patch-et is (jó nagy lesz, az utolsóba raktak egy csomó extra contentet). http://files.bioware.com/neverwinternights/updates/windows/english/NWNEnglish1.69HotUUpdate.exe

Ezekkel remélhetõleg megnni fog. (Volt egy csúnya bug, ami egy bizonyos nvidia driver utána fenti tünetet produkálta, majd egy késõbbi verzióval már megszûnt ez a fekete képernyõ dolog, de lett helyette textúra probléma, de késõbbi driverek javították azt is)
Üdv Mindenkinek! Egy olyan problémám van, hogy feltelepíttem az NWN Platinumot. Minden rendben ment, lejátszotta az intrót de utána nem jelent meg semmi, kivéve az egér-mutatót. Hang mûködött rendesen! Gyanúm szerint a videókártya lehet a ludas, egy NVIDIA GeForce 6100-as integrált kártya van a gépben, de nem olvastam sehol, hogy integrált kártyán nem fut. Minden más követelmény megvan!!
J.
Aha értem, énse olyan konzolra gondoltam de semmi sem jelent meg. A hiányosságért bocs mind a 2 kiegészítõ fennvan valamint a legujabb patch és igen a netre is próbáltam menni de nem megy mert amikor vettük elkeverték a Hordes of Underdark cd keyet amit meg leszedek azal nem megy. Amiket leírtál hamarosan kipróbálom és köszi

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

Besz
Egy kicsit részletesebben is kifejthetnéd a szituációt. Mire is kell neked a konzol? Melyik patch-et tetted fel?

Vedd figyelembe, hogy ha egy szerverhez kapcsolódsz játékosként, akkor le lesz tiltva sok parancs. Lehet, hogy a konzol sem jelenik meg ilyenkor. Ugyanis nem akarják, hogy bárki csalhasson kénye-kedvére. Dungeon Master-ek kivételek, õk továbbra is elérhetik a nekik szánt funkciókat.

Ne várj semmi látványos dolgot, a konzol csupán egy villogó kurzor lesz a bal felsõ sarokban, nem pedig egy lenyíló ablak vagy hasonló. Talán nem is fog villogni, ezért próbálj meg begépelni valami szöveget minden egyes esetben, hátha megjelenik, amit írsz.

Nem éppen az ellenkezõjét kellene beírni az "nwn.ini"-be? Mert nullára állítva letiltunk dolgokat, mikor jelen esetben engedélyezni kellene:
Debug Mode=1
Érzékeny lehet a kis- és nagybetûkre, ezért javítsd ki! Tudtommal az újabb patch-ek már alapértelmezetten engedélyezetté teszik, és így nem is kellene belepiszkálnod, de azért ellenõrizd.

Próbáld a következõ billentyûzet kombinációkat is: CTRL + ALT + 1, CTRL + ALT + 0, ALT GR + 1, ALT GR + 0, Num Lock be majd ALT + 126. Nem fut a háttérben olyan program, ami elorozza az esetleges billentyûzet eseményeket?

Végsõ soron a Chat ablakot is használhatod a konzol helyett. Ekkor minden parancsot, amit a konzolba írnál, most a Chat ablakba gépeld be azzal a különbséggel, hogy az elejét kiegészíted két kettõs kereszttel. Például:
##DebugMode 1
Teljesség kedvéért: a Chat ablakot egyszerûen az Enter leütésével hozod elõ.

Hivatalos információ az elérhetõ parancsokról és magáról a konzolról. Nem hivatalos csalásokat pedig találsz magadtól is a neten, ha éppen az kell.

Jobb ötletem nincs. <#nemtudom>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

A konzol nem a szokásos legördülõ, csak a felsõ sorban megjelenik egy sárga jel, oda írhatsz.
Nemtudja valaki hogy miért nem jelenik meg nekem a konzol?

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

raktam fel patchet és az egyik oldal leírása szerint beleirtam a nwn.ini be egy sort
Debug mode=0

igen én is így tudom, de sehol sem jelenik meg.

Besz
Már biztos rájöttél magadtól is, de ha mégsem:

A konzolt a '~' (tilde) karakterrel tudod elõhozni. Ez az általános, más játékoknál is többnyire ezt alkalmazzák.
Mivel angol játékról van szó, ezért magyar billentyûzeten az ESC alatti 0-át kell leütnöd.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

hello nemtudjátok azt hogy, hogyan kell a konzolt elõhozni?

amúgy most készül egy nagyszabású NWN szerver de csak szeptember és karácsony között lesz kész sajna...
Kojiro
kreálj egyet, add meg névnek, hogy: Magyarok ide jöjjetek de MÁN!
és játszhatsz magyarokkal 😊

Kojiro ergo sum.

Csõ
Ha tudtok (magyar) NWN 1 vagy 2-es szervereket plz linkeljétek be az oldaljuk címét.
ollie
Hmm, ez az Icewind Dale, Heart of Fury fokozatára emlékeztet. Ott 1-2 goblin ki tudta írtani a 6 tagú csapatot, ha nem vigyázott az ember. 😊

igy van, vagy leitatnam oket sorrel, modvan ha iszik velem, friendly, ha nem, akkor meghal alkoholmergezesben. igyis ugyis, jon az xp.
errol eszembejutott,hogy en inkabb a tapasztalati szintfejlodest allitanam <#hehe>

Zsanki te nyilván a rendszert abba az irányba hekkelnéd, hogy a level40es kariddal ütnéd az 1/2es goblinokat, akik kaszával kritikussal sebeznének 1et, persze csak ha kapnának kaszát, mert csak menzai kenõkés jár nekik 😊
A modszer forditva is mukodik,ha valaki nem mazohista.<#rolleyes>

Volt egy kis szabadidõm, és újra kedvem támadt nwn1 alap kampányhoz. Hogy egy kis kihívás is legyen benne, gondoltam meghekkelek pár dolgot, azt hiszem sikeresen 😊 Két dolgot változtattam.

Mivel a kampány encounteres felépítésû, a lények nagy része nem a mapon van eredetileg, hanem a karaktered/csapatod szintjétõl függõ nehézségû szörnysereg generálódik (bossok, meg pár egyéb kivételével). A encdifficulty.2da file tartalmazza az encounterek típusait. Ebben annyit tettem, hogy minden típushoz 9-est írtam, így minden esetben a lehetõ legerõsebb ellenfelek generálódnak (olyan szörnyeket kapunk, mintha magas szintû karival mennénk). Érzékeltetésként: fire beetlek helyett dire spiderek jöttek 10+os csoportban 😄

Emellett a diffsettings.2da file-t módosítottam, ez tartalmazza az egyes nehézségi szintekhez tartozó paramétereket. A DMPlayers (ez a very difficult) oszlopában MaxNPCDamagePercent-et 255-re emeltem. Ez a szörnyek alapsebzését emeli meg 2.55-szörösére. Ez nem a teljes sebzést, csak a fegyver alapsebzését emeli meg (tehát az 1d6ot, 2d10et, ami a lény fegyvere) - ezért is keveselltem a very diff 2-szerest, és ezért emeltem meg még jobban. 255 fölött nem lesz nagyobb, fölösleges tovább emelni, túlcsordul.

Ezt a két filet az NWNEXPLORER segítségével bányásztam ki nwnbõl (NWN Main Data, data\2da.bif\Game Data, és jobb gombra export). A módosított file-okat az override könyvtárba kell másolni.

Ezen beállításokkal még az erõsnek hitt karakterem is nagyon megszenvedett az elején (csalogatni 1esével, 2esével, néha futás az õrökhoz😊, nyilván egy 3as szintû karakter nagyon könnyen meghalhat megfelelõ felszerelés híján, de késõbb könnyebb lett - a jóval több és erõsebb ellenfél miatt a fejlõdés is gyorsabb.

Kevésbé mazohisták esetleg a két változtatásból csak az encounterest használják, vagy az is megfontolandó lehet, hogy az elején normál sebzést hagyni, és esetleg késõbb megemelni, ahogy erõsödünk (persze a szörnyek is erõsõdnek😊
köszi. megnézem majd a modulokat. az elsõ karakter amivel annó végignyomtam pap/dd volt, azt tudom, hogy minden segítõ nélkül végigmentem a játékon. a mefisztó-t a vízelementálom vágta le 1 ütéssel 😄 kicsit siralmas volt számomra, hogy a nagy fõördög nem immunis az azonnali halált okozó vízelementál skillre, de ez van.

amúgy a pap/wm/f nagyon kemény úgy, hogy ha normális szférákat választ az ember. ha haveromat rá bírom venni hogy játszunk multiban, bár ahhoz neki kéne venni még egy eredetit mert az enyémmel nyomja, akkor én csinálok valami olyan karaktert ami egy rakás védelmet, ellenállást kap. pl champ of torm+paladin párossal minden mentõ 25 vagy felette, ac 59!, attack 45 az alap astral blade-el, szóval elég kemény védelmek, de árnytáncost még sose próbáltam, arra valakinek ötlete? igaz barbárral se nagyon játszottam még.

Ez a wm rákfenéje, nem szereti az immuncrit lényeket, ezért kedveltem inkább a pap/rdd-t 😊
Mondom, próbáld ki a diablo modot, esetleg max nehézségen - úgy sem annyira vészes, bár néha akad benne kihívás, mindenesetre az alap kampányoknál jóval nehezebb. Vagy ha nem akarsz hentelni, és a fejedet is akarod használni, akkor próbáld ki a tortured hearts I és II modulokat (ha még nem tetted), nekem nagyon-nagyon bejött mindkettõ. Baromi hosszúak, jó sok hétre nyújtanak kikapcsolódást (egyenként😄), feltéve ha valaki szereti a szerepjátékot, a nyomozgatást, változatos küldetések tömkelegét, és nem csak ész nélkül akar irtani. Magyar készítésûek, de angol nyelvû mind a kettõ. Szerintem a kettõ benne van a valaha készült legjobb 3 nwn modulban😊

tortured hearts I
tortured hearts II
ez így rohadt unalmas tényleg 😄 bár boss-ok ellen elég nehéz, pl a csontsárkányt nem volt olyan egyszerû megölni, pl paladin/cot-al sokkal egyszerûbb volt.

na igen de az már csak a végén esik, mármint a sonic-os astral blade vagyis 8+2d6-os hosszúkard, most így az aramil blade-el is simán megyek, amúgy a beszélõ kardot szoktam használni amíg nem kapom meg az astral blade-et. múltkor a végén amikor egy kalandozó csapatot kell megölni akkor egyiknél egy +12es katana volt, de volt asszem -4 az erõre vagy az ügyességre.

Szerintem hotu-ban a leghasználhatóbb a 8+2d6sonic vs evil sebzésû katana (quarry bossnál), mert arra lehet rakni másik elementál sebzést is (2d6 sav mindenképpen!), meg persze rápakolni minden mást a kovácsnál, de igazából nincsen óriási különbség közöttük, egyedül arra kell figyelni, hogy sav legyen rajta.
módosítottam a szabláyt hosszú kardra, mert szablyát úgyse találok, erre kidobta az aramil pengét ami talán a legjobb hosszúkard a single módban, mondhatni hallhatatlan a karakter már most (15pap 3wm)

na kezdtem egy papot szablyával és wm lesz belõle.

de az elején még a monk fõnökért valami 2000xp járt azt úgy 1 órán keresztül gyaktam így gyorsan lehetett haladni xp terén.

Ha jól emlékszem, akkor 28. vagy 29. szint után mindenre csak 40xpt kapsz, azokból meg nem jött össze a 30, hiába állsz meg tápolni korábban.
diablo modot nem próbáltam. régebben sok karaktert próbáltam 10-es szinten, amikor még nem volt kiegészítõ akkor a játék maga felajánlja a conquest of champion-s részben vagy hol hogy csinál 10-es karaktert sõt még pénzt is kapunk és vásárolni is lehet fegyvereket meg minden cuccot, onnan karakter elment aztán act2 😄

most a bard10/aa10/harcos5 karakterrel próbálom végigtolni, amúgy 30-as szintet meg lehet csinálni simán hotu alatt ha egyedül tolod végig segítõk nélkül. na jó 29-es voltam a végére, de ha kicsit elidõztem volna az újraéledõ monkoknál akkor meglett volna a 30. most így belegondolva, hogy ez az ijjasz segítõk nélkül életképtelen, a pappal meg segítõk nélkül toltam végig.

gondolkoztam, hogy végre egyszer kipróbálok egy assassint is, mert az kimaradt az életembõl, de majd meglátom, az ijjásszal nem biztos, hogy végigszenvedem mert elég gyér pedig attack 40-rõl indul ac meg 44 de alig sebez. a halál nyilvesszõ még egyszer se jött be semmi ellen 😄 egyedül a robbanó okosság amit használni szoktam. lehet megint csinálok egy kaszás harcos/weapon master-t aztán repkednek a 200-as crit-ek, a végén mikor megtámad a sok kis apró hülyeség a nevek örzõje vagy kinél, na ott a kaszás harcos 1 kör alatt vagy 20-at vág le cleave-ek miatt 😄

Területre papnak Storm of Vengeance nagyon jó (igaz, az druidának is van), implosion vagy word of faith (outsiderek ellen). Ezeken kívül amúgy meg üt a pap, nem varázsol😊
Diablo modot próbáltad? Kis változatosság😊

Amúgy pár viccesebb kari:
-fighter(10)/dwarf defender(többi) masszívan CON-ra gyúrva, felvéve 3 epic damage res feat, elemi resist gyûrû-> iszonyat sok HP, masszív AC, fegyverrel szinte sebezhetetlen😊
-druida epic sarki formával, max wissel, epic szinten 5 gr wist felvéve level30-ra megvan, ez lehet nem fér bele hotu-ba... Pedig nagyon feelinges😊 3 féle sarki forma, jó ac, isteni statok (erõ buffal 50 fölött, dex con szintén az égben), sebzéselnyelés, végtelen sok tûz(vagy más elem)okádás. (1 szint monkkal insane ac érhetõ el, meg improved expertise is lehet, de ahhoz intre is kell rakni, még viccesebb 1 szint sd-vel az utolsó szinten: Árnyéksárkány😄 - )

Néhány powerebb (bár ezeket single kampányban?😊
- 3 rogue/wizard(többi) nagy kedvenc, elsõ szinten egy, meg még egy alacsony szinten, hogy meglegyen evasion, majd a 3.-at level22-õn, ekkor feltolni tumble, umd, search és egyéb toli skilleket (elkölthetetlenül sok skillpontja van😊 Ízlés kérdése, hogy expertisét/improved expertisét felveszi e az ember, valahol tiltják, mert arra szolgálna ugye, hogy AC növekedés a támadásod kárára, de varázslás közben nem nagyon akarsz ütni - van olyan szerver, ahol le is van tiltva - single kampányban amúgy is értelmetlen, mert enélkül sem ütnek meg😊 Az ac-ja is nagyon magas, epic warding után meg fõleg nem sebzi semmi, varázslatok ellen pedig 40-es reflex mentõt lehet kihozni vele (dex 18, tárgyakkal és buffal növelni, +prot from spells), evasionnal sárkányok ellen is tökéletes védelem.
- 15 pap/2bárd/10vörös sarki, erõre gyúrva, vagy 15pap/7wm/többi harcos scimitarral: ezeket csak akkor, ha nagyon unatkozni akarsz, ezekkel inkább brutál pw-ken szokás játszani, mert singlében olyan, mintha easy alatt játszanál 2 szinttel😊
-az általad is részben említett pap/aa/bárd(1) zen archerivel, ez se a szerepjátékosok kezében született😊 Tûpárnát csinál mindenbõl pillanatok alatt, átvisz minden AC-t, és a divine favor használható a távolsági fegyverrel...
Kojiro
nem mert területre a druid messze a legjobban sebez, akkor is varázsol ha íj van a kezében, de pl a pap nem olyan jó területre, a monknak meg ugye folyamatosan unequipelni kell majd a fegyót.

Kojiro ergo sum.

most mentem egy kicsit a bard/arc archer/harcos-al 10/10/5ös erre dobott egy hibát az nvn.exe 😄 elsõ hiba elmúlt 2 hónapban. ott voltam a vért ellopós helyen, most nincs kedvem újra mekiállni annak a résznek. ez a druida/aa egész jól hangzik, lehet kipróbálom, bár akár pappal is lehetne csinálni, vagy monk-al 😄

Kojiro
Nekem ami nagyon bejött anno, mikor még NWNeztem, az az Arcane Archer + Druid (lvl 1re meg megveszed a mage-et vagy bardot) volt. Veszel neki egy zen archeryt és akkor wisdomból lõ és a druiddal meg ugye folyamatosan a wisdomot tolod. Nagy ellenfelek ellen az AA nagyon erõs és ha közeljön sok kisebb akkor meg druiddal lenyomod õket területre (villám, savas esõ).
Írtad, hogy játszottál AA-val, akkor ez tetszeni fog.

Kojiro ergo sum.

már jópárszor végignyomtam a hotu kieget (alapjátékot is, de elsõ kieg meg nem jött be) tegnap fejeztem be egy paladin(11)champion of torm(15)-el és talán ezzel volt a legkönyebb eddig (harcos/weapon master, wizard, cleric/dwarven defender, sorcerer) ezekkel nyomtam végig eddig de lehet még régebben volt más is, de ez a lovag 51-es AC-vel nagyon kemény és még a fegyverét se tuningoltam fel (majdnem végig a beszélõ hosszúkard volt nálam, act3-ban cseréltem le az astral blade +8ra) most gondolkodok mi legyen a következõ, varázslót nem nagyon akarok, mert már kicsit unalmas. próbáltam egy bard/arcane archer-t de act3-ban már elég gyenge szegény, persze lehet nekiesek vele újra. valakinek valami jó kombó ötlete esetleg?

Ötlet:
Fényes vízfelület(shiny water) opció kikapcsolása a video menüben?
Friss driver?
Hellotok! Segítséget szeretnék kérni, mert sajnos nagyon idegtépo így játszanom. Nagyon gyakran a teruletek betoltésénél hibát észlel a program és kilép, egyenlore csak az alapjátéknál tartok. Eloszor akkor tortént amikor a bortonbol kilépve megtámadott a 4 szektatag. Utána a toltéseknél kezdett és folyamatosan problémázik is a program. Eredeti Diamond kiadás, 1.68patch, 2kiegészíto telepítve és a teljes magyarosítással. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megkoszonném!
Köszönöm a segítséget, így már betölti.

Próbáld átírni nwnplayer.ini-ben a Single Player Enforce Legal Characters=1-et 0-ra.