Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tescojoghurt: attól függ, hogy online vagy offline kell?
Üdvözlet. Egy jó fél éve már nézegetem az NWN ezköztárat(toolset) és kis segítség elkellene. Nem jövök rá a fontosabb scriptekre. Esetleg ha valaki ért hozzá vagy egyéb extrém dologhoz ami benne van a szerkeztõben kérem keressen meg. Pluss ha valakinek szervere is van annnyira ó az midnenképp keressen meg lenne pár kérdésem azzal kapcsolatban is.
MSN: [email protected]
Nincs valakinek az 1.69-es patchez igazított magyarítása véletlenül?
Nincs kivel? 😊 Van állandó szerver lanon és pl.: ahol én játszok ott 10 játékos se ritka egyszerre.Kihivás szempontjából pedig nem a játékoshoz igazitja a szerver az ellenfeleket hanem különbözõ helyen más-más a nehézség.Ebbõl lehet probléma mert lehet hogy egy kobold erdõt lazán kitisztít a következõ pályán pedig egybõl bedarálják és igen miértne lehetne henchman sõt a kreativitásnak se szabad gátat semmi mivel modulok segitségével a szerver gazda is tud akár hozzátenni vagy késziteni új dolgokat.

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

én szivesen játszanám neten, csak nincs kivel. amúgy felvetõdik bennem, hogy ha neten játsssza az ember, akkor hogy generálja az ellenfelek mennyiségét és erejét? akkor is van hechman, és ki az aki felveheti õket? a "fõjátékos" aki a szervert indítja?

Ebben énis egyetértek és még sokan mások, nem hiába jáccik még vele enyi ember.A 2. rész szinte ugyan olyan csak a grafikába van változás.Még azt tudom ajánlani ha megunnád, hogy próbáld ki neten mert sokkal izgalmasabb egy-egy ellenfelet vagy feladatot többen végigküzdeni....Én csak neten már 130 órát játszottam az utobbi 1 honapba és még mindig izgalmas köszönhetõ a sok karakter kasztnak 😊.

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

wantonly
Közben sikerült normálisan beüzemelnem, de mindez egy napi szenvedésbe került, hogy kitaláljam mi a hiba... Régi ati catalyst + minden hang gyorsítás letiltva, extra dolgok kikapcsolva. Most fut szépen nagy felbontásban is, majdnem maximális beállítással. Megérte, mert nagyon jó játék. Nekem ez jobban tetszik, mint a második része.
Ja nekem is azt csinálta bár én neten próbáltam és 3 lépés után le is fagyot letöltöttem uj drivert de nem az volt a probléma végülis ujraraktam a modult és jo lett de attol még minimum grafikán játszok én is 😊

wantonly
Látom a kutya se jár erre.. A probléma megoldódott.

Most meg akad, mint a fene teljesen minimumon.

3000+, 1,5Gb RAM, Ati 9600pro, pedig még az NW2 is fut rajta szépen..

Kezd felidegesíteni ez a játék, az egész napomat elszarom vele, mindig van valami baj.
wantonly
A játékból a legfrissebb patch van fent, a driverem is friss. Ati-m van.
wantonly
<#help>

Nem tudom feljebb állítani a felbontást. Hiába választok nagyobbat, mint 800x600 nem lesz teljes képernyõs, egy kockában mutatja a képet, ami -minél nagyobb felbontást választva - egyre kisebb.. Azt ne mondjátok, hogy ez ilyen. 😄 Mi a megoldás?
ezzel még játszanak
Hello menyit érdemes az arcane archer class ra tenni? 10 vagy amenyit nem sajnálok?

Köszi segítséget! Amint lesz idõm rápróbálgatok!
További jó gémelést😊
hát nem vmi sportszerû megoldás elteleportálgatni és felgyógyulni idõközben, hogy a monstárk nem pihennek. szerencsére a fõgonoszok is élesztik magukat. nem szedem le, mert így az izgi, csak mivel a fõmonstrák ereje az alapjáték intelligenciájához lett kitalálva, feljavítva már kissé túl erõsek néha. nagyon lutris a legyõzésük

amúgy kérdésem, hogyha van lvl 1-es varázslóbeütésem multiclassba, akkor tudok e majd olyan varázstárgyakat összerakni , vagy gólemet építeni ami wizard/sorcerer klasszhoz van kötve amúgy?

és az egyes kampányokban fejlesztett karaktert átvihetem e egy másikba a tárgyaival együtt, vagy mi rá a korlátozás?

Leszeded a progit😄
Vagy jobban tápolod a karaktered.
De ami biztos megoldás. Sok sok életerõ ital.
Ha kifogy viszateleportálsz valamejik kereskedõhöz. És veszel még aztán vissza a monsta hoz................
Ésígy tovább ésígy tovább amég el nem intézed............(sok ellenfelet csak így tudtam legyakni mivel még kezdõ voltam az ijen gamek terén és a karimat elbarmoltam😊

Mindenkit az élet tanít. De a halál vizsgáztat. És nála bizony mind elégtelent kapunk&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;.

nekem az a problémám, hogy egyik másik fõmonstra szinte kinyírhatatlan. telepítve van az a henchman ai program, és sokkal intelligensebbek lesznek tõle az ellenfelek is. ami nem baj, de egyes félisten ellenfeleknél már bizony probléma. vmi megoldás?

Üdv.
Ijen jellegû problémám nekemis volt.
7600 GT alatt.
Nállam a problémát megoldotta a legfriseeb driver feltelepítése.

Mindenkit az élet tanít. De a halál vizsgáztat. És nála bizony mind elégtelent kapunk&#8230;&#8230;&#8230;&#8230;.

ollie
Nem kell crack, ugyanis az uccsó patchek már leszedik a CD checket. Még megpróbálkoznék az egyik CPU mag letíltásával és/vagy a Catalyst AI kikapcsolásával.

Tedd újra a játékot és ne a legújabb javítást pakold rá. Amúgy fontos, ohgy hogy peccseled a játékot (bár ennél nem emlékszem, hogy számít-e). Ha warez, akkor utolsó a crack. Ha origi, akkor viszont peccs lehet a hibás, driverre gondolok még.

Nálam is elõfordult, eddig mindig szoftveres gond volt.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Sziasztok!
Egy problémám lenne. Kutakodtam egy kicsit, de mint tû a szénakazalban.
Felraktam az NWN elsõ részét és a két kieget, meg patch meg magyarítás. Megy is rendesen, csak idõközönként fogja és mindenféle hibaüzenet nélkül fogja és csontra kilép. Egyik pillanatban még játék, másikban már a win háttér. Általában akkor, mikor be/kimegyek valahova/honnan vagy mentek. Azzal próbálok védekezni ez ellen, hogy sûrûn mentek, de elég idegesítõ egy dolog. Jó lenne, ha vki tudna segíteni, mert így sztem hamar uninstall lesz a vége, pedig nem akarnám.

Amim van a laptopban: AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-50 3.11 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon Xpress 1100 128 MB, Windows XP Professional SP2

Elõre is köszi mindenkinek!
nem tudom, nekem már új kártyám van. de a 7600 gs-hez, illetve bármyelik másik régi nvidiához az a driver volt az utolsó és egyben legjobb fejlesztésû driver

az újak már architektúrájúak és sokminenben mások meg többet tudnak. az új driverek azoknak vannak optimalizálva

Akkor miért kellett pl új driver a bioshock-hoz? Ott volt az a szitu, hogy az nwn csak a régivel, a bioshock csak az újjal ment (a korábbiakkal fagyott). Topazo nyugodtan rakja fel az új drivert, mint írtam, nekem még régebbi kártyám van. Rosszul nem járhat, ha nem tetszik neki a végeredmény, nyugodtan visszarakhat utána egy régit.

topazo, nem kell neked eltávolítani a régi drivert, ha akarja, akkor az új driver elõtte eltávolítja a régit.
Jambykanak.
tehát most mit csináljak? vagy adjam fel, és törõdjek bele hogy nincs játék? volt már tudtommal ilyen probléma itt. õ hogy oldotta meg? vagy játszak a 2. résszel?
éppenhogy nem kell friss drives a régebbi vidkarihoz
amit írtam az az utolsó a régebbi karikhoz a driverek közül ami még készült....

köszi szépen megpróbálom. ahhoz le kell szednem a programok eltávolításával a régi drivert, vagy rá lehet telípteni az újat letöltés után? bocsi ehhez amatõr vagyok.
Volt egy rakás széria nvidia driver, ami az nwn fõképernyõt elszúrta (bár túl lehetett rajta menni trükközéssel). Rakd fel a legfrisebbet a www.nvidia.com-ról (178.24 most), nekem 175.16 van 7600GT-hez, és megy rendesen.

létezhet ilyen. használd a kártyához a gyári lemezes driverjét, vagy az utolsó "normál" drivert a nvidia forceware 91.23ast. azzal biztosan jó lesz

hát ez az, de ahhoz én hülye vagyok. nvidida geforce 8600 gt kártyám van. a driverem (dxdiag: 6.14.0011.5827 (angol)dátum: 2007. 05. 10.) ennél vajon van frissebb? egy másik fórumon azt mondták, hogy az elsõ rész nem támogatja a 8-as szériát. ez igaz lehet? tehát túl új a gépem a játékhoz azt mondták.
mikszer
nekem vidókártya driver frissítés oldotta meg a hasonló problémát, szerintem frissíts.

- A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

kicsit bajban vagyok. letöröltem az egészet, töredezettségmentesítés, meg minden, s újra elkezdtem felrakni, úgy hogy minden program telepítése után terveztem egy elindítást. namármost a program már az alapjáték után nem adja be a menüt, csak az a csinos fekete képernyõ, rajta a kurzor, illetve üvölt a zene. néha ha szerencsésen kattingatok, bead egy egy ikont, de aztán újra semmi. néha egy videót is elindít, aztán megint feketeség. megpróbáltam úgy hogy felteszem a kiegészítõket, de ugyanaz a tünet. javítással szintén. kikapcsoltam egy magot, de ugyanazt produkálja. a 2. rész pedig simán megy, a heroes V. simán megy, az oblivion simán megy, a baldurs gate simán megy, a thief 3 stb. simán megy. CSAK EZ NEM AKAR NEKEM MEGJELENNI. adjam fel? ne játszak vele?

a driver régi a kártyámhoz? mondjuk a directx szerint 2007. évi. de én ehhez a driver frissítéshez amatõr vagyok. menjek fel az nvidia honlapjára és töltsek le meghajtót a geforce 8600 gt szériához? tudsz ebben segíteni? az valós lehet hogy a második részhez, oblivionhoz, heroes V.-höz jó a driver, de ehhez nem? írd le légyszi lépésrõl lépesre a driver frissítést.

S elnézést kérek mindenkitõl, hogy belekavarok a kalandozós üzenetekbe, de nagyon zavar, hogy én nem tudok kalandozni.
HELP ME! Nagy neverwinter kalandozók. szóval a következõ dolog történt: az egész szabadnapomat elcseszte. Feltettem a gépemre a Diamond csomagot. a következõ képpen. én nem a C: meghajtó program files-ba, hanem egy másik meghajtó games könyvtárába telepítettem a játékot. eddig ez egyik programnál sem jelentett hibát. a sorren a köv. volt: alapjáték - kiegészítõk - kingmaker (a rajta lévõ 1.66 .os javítással). Ezt követte az update - 1.69-es javítás feltepítve, mintegy 40 perc eltelt (500 mb kb.). na most 1.69-es verziószámú a játék. Ezt követõen töredezettségmentesítés, lemezkarbantartás a c: és a játékot tartalmazó F: meghajtón. majd magyarosítás telepítése a játék könyvtárába (neverwinter/nwn). közben természetesen még a ccleaner-t is használtam, registry törlést is aktiváltam. Játék végre elindít. bejön az intro a reklámok, majd a menü helyén (ahol a zene szól) nem látszódik semmi, csak egy nagy fekete képernyõ, meg az egér kéz alakú ikonja. kattingatok összevissza, s nem történik semmi. csak nagy fekete képernyõ.

Gépem paraméterei: Windows Xp sp3, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000 + proci, 2 gb ram, geforce 8600 gt (256) (6.14 driver verzió) mi lehet a gond? 64 bites csomagot telpítettem csak (16 és 32 nem) ez gondot jelenthet? kérlek titeket segítsetek. mert fél napom elment a telepítéssel, és mégsem tudok játszani.
Sorcinál nem kell elõre memóznod, hogy mibõl hány varázslatot akarsz, bármelyik adott szintû varázslatot felhasználhatod a napi kereted terhére. Pl ha tudsz 6 egyes szintû varázslatot egy nap, akkor 6 lesz látható minden elsõ szintû varázslatod mellett, de bármelyiket varázsolod, mindenhol csökkenni fog a látható szám. Ez nagyon nagy elõny a wizardhoz képest, ahol alvás elõtt kellene eldöntened, hogy mibõl mennyit akarsz majd használni. Cserébe kevesebb féle varázslatot tud megtanulni.

Viszont el kellene döntened, hogy wizardot, vagy sorcit szeretnél, mert együtt nem szerencsés a kettõ. Ha pl 20as szintû a karid, akkor csinálhatsz belõle egy 10wiz/10 sorcit, ami nem valami acélos, viszont akár a 20 wiz, akár a 20 sorci nagyon brutális.
Aha köszi, mostmeg egy wizzardot kezdtem el és mellé sorc classt
nem is rosz csak érdekes hogy miért megy le több varázslat is ha csak 1 iket nyomom el pl nyomok egy death cloudot és vagy 5 spellnek lemegy a charge e szal aludhatok megint.. ezt nemtudod hogy miért van?

lehet csak 1 pont kell vmilyen attribra
három szintenként kapsz rá egyet....

ja értem köszi bár mind1 mert már 40 es 😄

az elején a karigenerálásnál kiírja hogy milyen prerequist***akármi kell neki. meg kellene nézni egy új karigenerálásnál hogy mik ezek a feltételek. pl: 18as wisdom meg not evil char. ilyenek
(hasraütésre)

A 2. asszem de már megvan, az volt a lényeg hogy nem akkor kellet amikor irta a colors -os feliratot hanem amikor nem lehetet 😄
viszont van egy kérdésem amire talán tudsz adni választ hogy miértnem tudok presztizs class ra rakni? pl arcean archer?

ez melyik lánc és ajtó pontosan?
nekem megvan a saját leírásom, megnézem ott, de így nem tudom melyiket copyzzal a kettõbõl

Hello megint elakadtam 😊 Megnéztem végigjátszásban is de nem segitett.
Hordes of Underdark ról lenne szó amikor láncokat kell összegyûjteni hogy ki tudjam nyitni az ajtót, nos meg is van mind a 4 be is raktam a helyükre de mikor rányomok a kútra akkor vagy azt irja hogy nem történik semmi vagy six colors swir and apper above the pool és ekkor szinek jelennek meg a kút felett de ha helyesen nyomok akkor is csak anyit érek el hogy elõjön egy kis sárkány féleség és kezdhetem elörrõl.

6 másodperces körök vannak, kezdetben 1 lövés/kör a sebességed. Level6-on kapsz 2., 11-en 3., 16-on 4. lövést (ez kaszttól függ). Gyorsítás adhat még egyet, a gyors lövés képesség pedig megint egyet, az már elég gyors lesz😊
Az nwn/docs könyvtárban találsz doksikat, a NWN_OnlineManual.pdf-ban találsz táblázatokat, amelyek még akkor is segíthetnek, ha hadilábon állsz az angollal. A 179. oldalon látni, hogy melyik kasztnak melyik szinten hány támadása lesz. Ott találod az alap támadást, amit az erõd, egyes képességek, a mágikus fegyver tulajdonságai és buffok is növelhetnek, a végeredményt a karilapodon láthatod. Pl a 16/11/6 azt jelenti, hogy az elsõ támadásodnál 16ra dobsz 1d20at, a 2.-ra 11-re, a 3.ra pedig 6-ra. Tehát a többi támadásoddal kicsit nehezebben fogsz találni, de ha elég magas a támadóértéked, akkor ez nem lesz gond. Ha emellett van még gyorsításod is (azt alacsony szinten potiból, késõbb tárgyból kaphatod, illetve mágusnak van spellbõl), azt nem látod ugyan a karilapon, de az még egy 16-tal való támadást jelent.
Ez nekem elsõre a WoW hunter kasztjára hasonlít, de nagyon😊
Ugye a vándor elfem késõbb gyorsabban fog lõni?? Mert most még elég lassan lõ.

Az alap kampányt gyakorlatilag bármivel végig lehet vinni (én még emlékszem a legeslegelsõ karakteremre, egy barbárra, aki kétkezes fejszével irtott, de úgy, hogy fogalmam se volt szinte semmirõl😊
Szóval bármivel lehet játszani, ami tetszik.
Ha íjásszal akarsz lenni, akkor mindenképpen érdemes egy kísérõt szerezned, aki feltartja a tömeget, hogy a háttérbõl lövöldözhess. Jellemtõl függõen Grimnaw a szerzetes (ha gonosz vagy), egyébként meg Daelan Redtigert tudom ajánlani. Õket megtalálod a városközpontban az egyik fogadóban.
Képességeket 3 szintenként kapsz, amiket érdemes egy íjásznak (nem sorrendben írtam)(magyarosítással nem játszottam, próbálom tippelni, hogy mik lehetnek magyarul😊
- fegyver képzettség (+1 a támadáshoz)
- célzott lövés (lábra vagy kézre lehet lõni vele, és lassítja vagy a védelmét csökkenti egy idõre a célpontnak)
- fejlesztett kritikus (nagyobb eséllyel tudsz kritikust (íjnál 3-szoros) sebzést okozni
- "point blank shot" - Lövés Közvetlen Közelrõl? Ha közelre lõsz, akkor büntetést kapnál, de ezzel még bónuszt is kapsz közelre, +1 támadás és +1 sebzés
- gyors lövés: ha aktiválod, akkor körönként kapsz még 1 lövést, cserébe minden támadásod 2-vel kisebb lesz

Ezeket az extra támadási módokat megtalálod a jobbgombra feljövõ menüben, érdemes a gyorsmenübe rárakni õket, és akkor könnyen elérhetõek.

ügyességek, amit érdemes lehet:
- észlelés (messzebbre tudsz látni, és korábban lõhetsz elvileg)
- "tumble"- akrobatika? - erre is érdemes, növeli a védelmet, meg nem kapnak extra támadást az ellenfelek, ha közöttük lavírozol.
- Állatok szelidítése is jó lehet, azzal akár félelmetesnek tûnõ állatszörnyeket is a kísérõddé tehetsz, igaz, csak ideiglenesen.

A vándor 5-szintenként választhat kedvenc ellenfelet, aki ellen egyre több bónuszt kap (többek között extra sebzést). Olyat érdemes választani, akibõl sok van, pl ember, vagy élõholt.
Fel tudtam tenni a magyarítást😊
Már kijutottam az Akadémiáról, eddig nem csalódtam a játékban. Elf vándort kezdtem, ami íjász lenne. A kérdésem, h milyen karakterrel lett volna érdemes kezdenem, v h ennek milyen képességeit fejlesszem fel? Mert hiába van lemagyarítva, így is bonyolultnak tûnik.

Na rájöttem, de a magyarítást nemtom rá feltenni, nem lesz magyar. alapból C:\NeverwinterNights\NWN-t ír, nekem csak egy NWN mappa van. Ha oda telepítem,akkor meg semmi se lett magyar. Hogy magyarítsam le?

Hogy lehet a felbontást 800*600-ról fentebb venni???? Mert a configban csak ott a felbontás,de nemtom állítani.

ja meg jut eszembe, nagy csinnadrattával hirdették egy idõben hogy magyar fejlesztésû nwn klón játék lesz a káosz ciklus feldolgozásával skandar graunnal az élen. még képeket is láttam belõle, hát nem egy nwn volt.....

miért inkább nem erre kértek engedélyt hogy a szerkesztõvel csinálják meg erre a platformra?

én azt sajnálom,hogy nem írnak rá kieget most hogy már így szét van turbózva a CEP-el. az alapjáték, sõt a hou is kissé unalmas tilesetekkel van tele, bár történetileg meg szuper mindkettõ. a sou-t csak kipróbáltam. a kingmaker egy fos, én szótár nélkül is tudok angolul, de az a sok idióta dumálás kikészít. inkább meg kellene rá írni a baldurt.

ollie
Azért a Baldur's Gate sokkal jobb, mint single player játék.