8396
-
#934 Thx, én a szótárban nem találtam -
#933 mumus meg egy leny a finnugor mitologiaban ez komoly -
#932 wow a Spell_01 nem semmi
amúgy a fire_beetle tényleg állat -
#931 nem azért hogy okoskodni akarnék csak segítségként: a bugbear mumus-t jelent - képes voltam kinyitni a kisszótárat -
#930 topic vissza a topra ;) -
#929 varom mar hogy majd ilyen listak lesznek a forumokon:
Baldurs Gate: 192.156.145.156
Waterdeep: 184.56.65.164
Leilon: ...
stb :)))))))))
-
#928 Neverwinter varosa elvileg benne lesz a jatekban, nehany haverommal szivesen megcsinalunk egy ket nagyobb teruletet. Igy mehet Waterdeeptol a Ten Townsig a terkep :))) Szerintem 1 linux szervert en is tudok majd. Majd egyeztetunk, hogy ne csak egy nagy osszevisszasag legyen a vilagunk :)) -
Gabo #927 A sávszélességgel kapcsolatban van még egy említésre méltó dolog. Általában a jobb multis játékoknál meg szokták adni, hogy mekkora az a sávszélesség, ami egy kliens kiszolgálásához szükséges. Ennek ismeretében pedig adódik a képlet, hogy adott sávszélesség mellett mennyi a max. kiszolgálható kliensek száma.
UT esetében pl. jókora szívások voltak az olyan szervereken, ahol a tulaj túl sok játékost engedélyezett. Amikor meghaladta a csatlakozott játékosok száma a limitet, jöttek a szép kis lagok, egekbe szökött a ping. Szóval erre is érdemes lesz figyelni.
Azért Én bizakodó vagyok. Egy RPG esetében sokkal kevesebb fizikával kapcsolatos számítás, ütközési számítást kell a proginak elvégezni mint egy FPS-nél. Ez pedig valamivel kevesebb adatfogalmat jelent szerver oldalról nézve, illetve a kliensek egymáshoz való szinkronizálása is könnyebbé válik. -
Gabo #926 dracoon:
Szerintem érdemes lenne különbséget tenni a listen és a dedicated szerverek között.
Egy listen szerveren a szervert indító játékos is játszik. A gép erőforrásai megoszlanak a szerver feladatainak ellátása és a játékos kiszolgálása, a játék működtetése között. Dedicated szerver esetében a gépen egy vagy több játékszerver fut, amire párhuzamosan több játékos tud csatlakozni. Itt a szervergépnek lényegében csak adminisztratív dolga van. A procinak csak a játékosok kiszolgálásával kapcsolatos dolgokkal kell foglalkoznia, nem kell még mellette a grafikus engine-t és a hang rendszert is kiszolgálni.
Listen szerver lényegesen kevesebb klienst tud kiszolgálni. Ezért jelentkezett nálatok is 3 ember után az akadozás. Dedicated szerver esetében ha megvan a kellő hardverháttér és sávszélesség, akkor ki lehet használni a maximális kliens számot is.
Gyanúm szerint itt is, mint a jobb FPS-ek esetében is, lehet majd csak szerver módban is indítani a progit.
De majd mindezt meglátjuk, ha kijön végre A Játék. -
#925 Magyar ALPHA: Már volt róla szó, a magyar oldal szépemlékú topicjában, (de hamarosan feléled!)
Egy kocsmával indítanánk, ott lenne minden este találkozó, stb, később egy egész kis várossá is kifejlődhetne....1 szervert biztosan tudok adni
100Mbit, linux...Anno voltak is jelentkező szép számmal, szóval örülök, hogy felvetetted a témát.
Lassan kint a game, neki is kezdhetünk :o)
A multirészről:
64 a jelenlegi maximális, de egyenlőre teszt, azaz ezzel tesztelik. (lehet több lesz, lehet kevesebb)
A modem vs. 8player: Nem olyan eljárást fognak alkalmazni mint a legtöbb mai játékban van, hanem valami "adatbázis-szerűséget", pontosan én sem tudom micsodát, de valahol ezt olvastam..
-
#924 32 volt asszem a maximalis de az is mar rengeteg :)) 5-6 Party kitelik belole :)) -
#923 ha valaki lat jovot ebben es szivesen benne egy magyar "alfa project" megalkotasaban, irjon. bar ezzel meg raerunk, ha megjelenik a jatek, de azert irjatok ha erdekel vkit -
#922 gepigeny ide gepigeny oda, szerintem 800Mhz 256Mb ram Gef2 32Mb igencsak a minimum lesz :)))
azt szeretnem tudni, hogy ha ineten akarok multizni, akkor mennyi jatekost tudok majd hostolni? mert azt nem hiszem el amit irtak a faqn, hogy 56k s modemmel 8 jatekos. Hahaha. Nekem adsl van, es dungeon siege ben rajtam kivul 3 embert tudtam fogadni anelkul, hogy beszaggatna az egesz :(( Orulnek neki, ha az adsl el 8 -an tudnank jaccani, de ezt ketlem.
Persze remelem lesznek nagy savszelu linux szerverek, majd lehet csinalni ra hatalmas vilagokat. Ugy olvastam, ossze lehet kapcsolni a terkepeket, igy vegtelen vilagokat lehet megalkotni, csak savszel es szerverek kerdese :)))) -
#921 utána rájöttem, hogy nem jött ki. :)
csak má honlap meg minden, én meg marha sok játékról lemaradtam:(
A Schizm is kellene:(
meg minden. -
#920 Még nem jött ki :o)))) -
#919 Mer? -
#917 A játékot honnan lehet leszedni???
-
#916 Kívülről nézve enyém lett a 900. hozzászólás.. :o)) ( a törölt beszólások ugye nem számítanak :o) -
#915 Jah, a modelviewer textúrái még csak feleakkorák mint amik a játékban lesznek....
Hogy én miért nem bírok 1 hozzászólásban leírni mindent? :o) -
#914 Ja, amúgy nagyon királyak az új modellek :o)
Igazából a játékban meg halomra akrom őket írtani :o))
-
#913 Szerintem érdemes megnézni őket, több okból is:
Akik azt tartják, hogy rossz lesz a játék grafikája... azok nézhetnek... ettől a legújabb bogártól, majd eldobtam magam :o)
Másik: nagyon szép :o)
Amúgy van érdekes dolog... írj a progi is, hogy 32bitre optimalizált..és nekem a desktopom nem 32biten van... (nem baj, mondom jó nekem a 16bit is....) Hát nem volt valami szép , meg szaggatott... Aztán áttetem 32bitre és ég és föld...folyamatos mozgás minden. Szóval ennyit számít az optimalizálás... -
Gabo #912 Én csak azért sem nézegetem a modelleket!
Én már a játékban szeretném nézegetni őket. -
#911 Tök jól beindult a topic... ennek örömére semmi értelmeset nem szólok hozzá, csak felhozom megint! :o)
Na jó valamit csak írok, a hivatalos oldalon megint kinnt van egy vagon új modell (bár akik nézegetik azoknak ez nem új ) Na mindegy szedem lefele, aztán kiteszem a magyar oldalra :o)))
-
Gabo #910 Ha ez alatt a 3rd edition érted, akkor azt kell mondjam ismerik a M.A.G.U.S.-t.
Amikor a M.A.G.U.S. megjelent a konkurens kiadók némelyike jó magyar szokás szerint elkezdte a sárdobálás, kitalálták, hogy a játék az AD&D koppintása. Ezért a M.A.G.U.S. készítői (WP) felvették a kapcsolatot az AD&D gárdájával és kiadójával, ismertették velük a játékot, a plágium vádját így hárítva el. -
#909 amúgy szerintem így is tök jó a rendszer meg minden de nagyon kezd M.A.G.U.S.-szerűvé válni... na jó hát azt ott kint nem ismerik -
#908 Ez csak az ismeretleneknek van, amolyan rövidebb üzenetkre, linkekre stb. Szerinte te meradj a jól bevált mailnál egyenlőre -
#907 Egyenlőre eljön nekem mailban, később a tagoknak lesz egy olyan is, ami dirrekt az oldalra teszi ki -
#906 bár az NWN textúrái nem túl nagy felbontásúak első ránézésre de még így is szebb a DS-nél (szerintem...), azt viszont nem hinném hogy nagyobb gép kellene neki (ramot kell vennem) -
#904 Mondjuk a 800Mega RAM nem túl tipikus :o))
De tény, hogy sok ram nem árt soha -
#903 szerintem mindig tulertekelik a konfigot szerintem sima megy 300-ason 800 rammal a DS is ment -
#902 Mindenesetre Megindult itt az élet....egyébként rengetegszer nyilatkoztak úgy a gépigényről, hogy:
Nem lesz maximális felbontás :o))
De le lehet annyira butítani, hogy a minimum konfigokon is fusson...
-
#901 És még ki sem jött a játék :o)) Mi lesz, ha megjelenik? :o)) -
#900 ja es 900. !!! :)) -
#899 NWN-t jobban varom mondjuk mint az eddigieket osszesen mert a multi-mese-generatorral illetve editorra nagyon rafogok epulni :)) nagy RPG fan vagyok foleg DnD3e, aDnD es Warhammer (RPG es a rendes strategia jatekot is birom sot gyujtom is :) -
#898 szerintem az is jo unokatesommal ketten nyomjuk a single campaign multiban medium fokozaton es eleg nehez tud lenni neha es akkor kiraly a jatek mert eddig nem votl olyan rpg ahol nehezsegekbe botlottam (en nem lattam meg ilyet) pedig jatszottam a BG1-2-vel IWD-vel egy kicsit, D2-vel bar az szar, Arcanummal, stb -
#897 A mi oldalunkon lévő faq-t olvastad?
Mert ott már elég régi a helyzet :o)
Dungeon Siege:
Szerintem is csodaszép, az engine-meg kisértetisesen hasonlít arra, ami az NWN lesz...
De az tény, hogy a DS engine-je nagyon el van cseszve, mármint az optimalizálást illetően...
(vagy egyszerűen kifelejtették ezt a fázist a játék készítésekor)
( MOHAA 2-4x annyi fps-t ad..., Summoner...brutálisan gyors engine, igaz nem ilyen szép, de cel 366@550, 128Mb ram, GF256 egyszer sem szaggatott be anno a végigjátszás alatt....
Amúgy az NWN... valami rengeteg fényforrást tud kezelni, kezedben fáklya lehet, nagyon szépek az elementálok és a varázslatok (lásd modelviewer)
-
#896 Hat a dungeon siege nek lehet hogy jo volt a grafikaja, de csak az volt jo, amugy egy nagy sz*r.
Az nwn t meg nemtom, szerintem juniusban sem adjak ki. Elolvastam a faq t, aztan az jott le, hogy meg sehol sem tartanak. Olyan mint a tavaly oszi megjelenes. Tul nagy faba vagtak a fejszet?? -
#895 ahh
Dungeon Siege haverom p2-es 300-an 1024-ben akads nelkul futott igaza 768 RAM-ja van :)) de akkor is nem hinnem hogy az NWN-nek nagyobb kell majd mert szerintem nem valami csodaszep a grafekja a mai vilaghoz kepest de legalabb nem szaggat -
#894 Required
Processor Pentium II 300 MHz or AMD K6-2 350 MHz
RAM 96 MB
Video Card 16 Meg TNT2-class, OpenGL 1.2
Hat ja, ha valaki csak kepkockakat akar latni, akkor biztosan eleg ez a konfig. De en le nem ulnek vele 1Ghz 256ram 32gef2 alatt. Szerintem ez a MINIMUM. Amin MEG futni fog :))) -
#893 juni 11 ... lehetseges volna? mar lehet elorendelni a hivatalos oldalrol... lehet hogy tenyleg kiadjak?? :)))))))