Neverwinter Nights
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Légy üdvözölve. 😊
\" örökké nem eshet.... \"
Ja és remélem, hogy a Kósza sûrûbben fog cikkeket írni!! 😊)
Sajna az én lelkesedésem kicsit alább fog hagyni mostanság, egy csúnya nagy utóvizsga miatt, de igyekszem. Ha más nem, hírek mindig lesznek! 😊)
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
Tetszik az oldalatok! Végre egy lelkes csoport kik szívén viselik eme gyöngyszem alakulását. Igaz a megjelenés dátuma még a jövõ homályába vész, de addíg van mibõl felkészülni.
Csak így tovább srácok!! Tetszik a " project " Chris. 😉
\"Forgive him Fater, he is a robot from the future\"
Minden, minden, minden, amihez kedved van, és NWN info, jöhet! 😊)
Bocs, nem figyeltem 😞( Akkor írj a fórumunkba 😊) Az oldalon a híreknél van a link, de itt is valahol
Aha sikerült, www.neverwinternights.ini.hu már az oldalunk, de ugyanez extrában is. (www.extra.hu/neverwinternights)
KHKH:
Nagyon jóóó 😊)
gyere fel este az #nwn.hu-ra.. (remélem) ott lesznek a többiek is
Én mióta a Mithril Csarnok a gonosz kezére került és egyedül járom a világot, mindíg örülök, ha egy fajtámbélivel találkozhatom!
Gyere csatlakozz és Dumathoin áldása legyen rajtad és az elveszett Harcpöröly klánon!
Cobble Blackstone
Renegát törpe Pap
😊
tetszik..😊
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
A szokásos 10 dolcsi/hó.
Olyan 2500 forint lehet, de asszem még annyi se.
>>>marlowe
Nem voltál itt a régebben 😊)
126-os hozzászólás és környéke!
A karácsonyban meg egyetértünk azthiszem 😊 A vizsgák meg... khm...😊
Ja még a serveres programhoz:
Van már egy ilyen ingyenes, és jól mûködõ netes hálózat mégpedig az FSGS
Tehát nem elvetélt az, én bizakodok 😊
Szerintem a gyenge pont a DM-ek lenne... mert azért 24 órás ügyelet...tényleg csak fizetõsen megoldható, bár lehet az lesz!
Errõl a témáról, meg óhatatlanul eszembe jutnak a MUD-ok . ezeknek most is nagy sikerük van még. Tehát egy ehhez hasonló világ felépítése is nagy siker lenne, pláne ilyen köntösben.
Amúgy a Galaxies mennyi lesz/hó?
Ok!
Az egyetemi netre és a hasonlókra nem gondoltam...
Igazad 😊, így már van némi esélye, de még mindíg elég kicsi!
A Battle.Net szerû központi szerver biztos! Eleve így tervezték a játékot! Asszem a Pc guruban olvastam, de nem biztos...
Miért anyázna itt bárki is???
Már a kezdetek óta látogatom ezt a fórumot és legalább annyira várom ezt a játékot, mint ti! Minek vesznék össze a jövõbeli játékos-társaimmal??? 😊)
>>>Petyus_
Ez tuti?
Bakker! Már évek óta egy jo Dragon Lance játékra várok, erre most kiderül, hogy ilyen nem lesz! Na mind1...
Az SWG-nek valóban gyönyörû lesz a grafikája, ez tény! De ezzel sajnos együttjár az óriási gépigény is! Szóval SWG elõtt még jön egy kissebb Pc upgrade is, ami ugye a NWN elõtt nem szükséges, ami elég pozitív!
Egyébként nagyon remélem, hogy karácsonykor kijön, ugyanis elég szar lenne, ha a két játék egyidõben jönne ki...
Nem tudnám melyikkel játszak éppen.
Ja, a másik kicsit offtopic info, hogy az Interplay-nek csak a Forgotten Realms-re van licensze, pedig gondolom sokan reménykedtetek egy Dragonlance játékban. 😞
Aha idõközben leesett nekem is, hogy amolyan keressük meg egymást gyerekek alapon fog menni a dolog...😊) viszont egy mezei home user simán elbír 3-4 gamer-t (pláne, ha a melóhelyen hagyja a servert, és jelszóval lép be 😊)
Viszont ez a magyar kocsma..hm.. nagyon megfogott 😊 Elsõ nap nekikezdek, amint megvan 😊
Aztán én tuti fogok tudni modult is indítani, akkor már egy dimension door egy modulba 😊)
A D&D licensz elvesztése mennyiben érinti a játékot? Meg az esetleges +addonokat hozzá?
A neverwinter.net-et szerintem az eddigi infok alapján kb. úgy kell elképzelni, mint az Mplayert, vagy a GameSpy arcade-ot, de nem biztos. 😊
A játék grafikája tényleg elég szép, de ha megnézed a QuickTime képeket a Rincewind oldalán, hát, ilyen ég+horizont sajna nem lesz! 😞
Szerintem már az is iszonyat nagy élmény lesz, hogyha akár 20-an vagyunk bennt egy szerveren, és ebbõl vagy 3 van összekötve...
Ja, Petyus: Ez a Magyar NWN online Kocsma MARHA JÓÓÓ ötlet 😊)
Ezt már a mostaniak ismeretében meg lehetne valósítani. (persze, ha kijött a game).
Szvsz ebben benne is lennék...
Más: töltögettem az e3-as "bemutató" videóiból (ahol egy pasi mutogatja játékot mûködés közben) Hát itt már eszméletlen szépek a fény/árnyék viszonyok....
Bár szvsz, ezzel ráérünk, ha kijött a game, mert így elõre semmit nem lehet még biztosan tudni 😊)
Nos, az én véleményem:
Ricewind írta: Az otthoni gépek az egységes világ részeinek tényleg gyengék, és egy modem tutira nem fog elbírni 64 klienst. Viszont ez NEM fps, tehát LÉNYEGESEN kevesebb információ áramlik a server és a kliens között!
Másrészt: Munkaelyi serverek, meg nem nem feltétlen a leggyorsab, ebben is igazad van. , de a fentiek tükrében egy 500K-s kapcsolat jónak tûnik ( az más dolog, hogy más a sávszélesség, és a sebesség )
Viszont! Ha valaki servert állít be az ki lesz? 1 Egyetemista, 2 Egyetemista, 3 Olyan ember aki ért a nethez, és van JÓ nete. 😊) Az elsõ kategóriákban elég jó a net ellátottság 😊)) Na meg a nagy játékfanatikusak is inne kerülnek ki.. szóval online világ terén nem vagyok szkeptikus, de tény, hogy nagyon nagy fába vágták a fejszéjüket 😊
Végezetül egy kis gondolat kisérlet:
Anno én is csináltam cs servert egy cyrix 166-os on(PI 133Mhz-nek felel meg) 64Mega EDO rammal. Szóval ótvar gép, rálökve az egyetemi netre. És 10-12-en gond nélkül lehetett játszani rajta. ( 30as ping, modem: 100-200 modemtõl függõen).
Nos, a mostani cs -serverek gond nélkül kiszolgálnak 20játékost.
Ha feltételezzük, hogy egy rpg servernek a sávszélesség igénye alacsonyabb.. pl. a fele ennek, akkor már 40 kliensnél járunk, egy otthoni alkatrészekbõl összerakott gép esetén.
Nos, lehet tovább ragozni, hogy ha harmadakkora.. stb.... mennyi terhet visel a kliens, mennyit a host.. stb.. de szerintem egy mostani gép simán elbír 64 user-t. (na de mi van, ha csak 40-et?) A gépek száma ami fontos...
Ennek semmi köze magához a programhoz!
Ennek csak a szerverekhez van köze!
Valamit félreértettél! Ha ugyanis te megveszed eredetiben a játékot, akkor nem kis otthoni szerverekre csatlakozol, hanem központi Gyári szerverekre! Úgy mint a Battle.Net-en! Épp ez a lényege. Azért kell megvenni eredetiben, hogy ne kelljen otthoni kókány szerverekre csatlakozni! Érted már? Én nem a program képességeit vitattam, ugyanis annak itt semmi jelentõsége...
Ez a kocsmázás+boltolás+magyar modul tetszik 😊)
Ami a Massive Online dolgot illeti: hát pl. az is kicsit massive online lesz, ami nekem a dédelgetett álmom. 😊) Ami az lenne, hogy lenne egy nyugis kis kocsma valahol Faerunon, ahol összegyûlnének a magyar játékosok, ott dumálnának, iszogatnának, bizniszelnének a karakterek, és innen indulnának portálokon keresztül a magyar modulokba. 😊) Ez tutira kivitelezhetõ, és nagyon jó lenne. 😊
Az otthoni NET elérések (legyen az Cable T1, ADSL, vagy bármi), semmik!!! Ezeknek a sebessége túl lassú és túlontúl megbízhatatlanok! Azok a szerverek csuppa LAGGból fognak állni, márha tényleg felállnak valaha! Szervert csak és kizárólag szolgáltatónál lehet indítani, különben nem ér az egész semmit! Tapasztalatból beszélek! Az én Kábel elérésemmel, nem lehetett olyan Counter Strike Servert indítani, ahol 5 játékos lagg mentesen tudott volna játszani és ne lettek volna állandóan connection problemek, pedig megy 500 k/s-el!!! És akkor ez még nem is 64 játékos! Otthonról képtelenség szervert indítani! Ez sajnos tény ...
Nem, sajnos az NWN nem lesz MMO RPG soha! Bár ezt én sajnálom a legjobban 😞
De azért, az se lesz semmi, mikor egymás moduljait oldogatjuk meg 😊)
Ha megnézed az oldalukat, egyáltalán nem tûnik amatõr kezdeményezésnak - bár valóban "lelkes amatõrök" csinálják, de néha õk jobbat képesek kihozni, mint a hivatalosak.
A szervereket "adományozzák", és itt ne légkondis terembe bepakolt hiperszuper szerverekre gondolj, hanem akár egy jobb PCre, kábel, ADSL vagy T1 internettel. Ezekbõl viszont sok van, az oldalon fenn is van a szerver térkép. A szerverek Faerun egy kis szeletét jelképezik, de azért nem olyan kicsik ezek a területek. Azt is meg fogják oldani, hogy Faerun részei mindig online legyenek.
Az ellenõrzésrõl: ez a NWN egyik erõssége, hogy én pl. nehezen döntenék, hogy DM-kedni vagy játszani élvezetesebb. DMeik vannak, de jelentkezni is lehet, és megvizsgálják az illetõt, hogy mennyire van otthon D&D, FR vonalon. Tehát belõlük is lesz elég.
Az elemekbõl összerakott helyszínek felvetéseddel igazából nem tudok mit kezdeni, ez minden computer játékban így van, EverQuest-ben is kell "zónázni", nem? A portálokat egyébként kiveszik, tehát nem varázsportálokon fogsz közlekedni, hanem csak átgyalogolsz a másik szerverre.
Szerintem biztos lesz belõle valami, de az is valószínû, hogy én azért túlontúl lelkes vagyok. 😊))
Nos a véleményem errõl a következõ:
Nem valószínû, hogy összejön! Túl nagy falat ez, arról nem is beszélve, hogy mivel elemekbõl rakod össze a helyszíneket, egy idõ után nagyon változatlan és unalmas lenne a terep!
És szerinted mennyi embernek kéne fentlenni a szervereken, hogy mindenkit ellenõrizni tudjanak (mert lesz munka a DM-ek rendesen).
Valamint lévén, hogy ez egy amatõr kezdeményezés, szerintetek honnan fogják fedezni a szerverekre a pénzt! Ugyanis elárulom, 4 szerver éves fentartása mindennel együtt kb. 50.000 dollár). És ezt nem az újjamból szoptam, hanem Andrew Gower mondta, a Runescape online rpg készítõje!
Én szeretném a legjobban, hogy összejöjjön ez a próbálkozás, de szerintem eleve halálra van ítélve 😞( Szóval ne nagyon reménykedjetek! Hacsak maguk a játék készítõi nem hoznak egyet létre, de erre jelenleg nem sok az esély...
Ha meg már a grafika elfogadható, onnantól kezdve meg a játékélmény válik fontossá 😊)
Ja, olvastam, hogy az nwn-ben már lesz hang alapú kommunikáció is benne, sõt üzengetési lehetõség is...😊) Az amit anno a diablo2-ben is igértek 😊
A "rivális" játékokat csak így viccesen írtam... egyébként sajna a NWN grafikában biztos nem versenyhet a SW:Galaxies-zal.
Mostmár van elég információ, és egész összeszedetten, hogy aki nem tudja mi ez, az képet kapjon róla.. Aki meg tudja, az meg csak nézze meg 1xûen, és írjon róla véleményt 😊
Semmi köze a ketõnek egymáshoz!
A STG MMO RPG!
A NWN meg sima RPG!
Én például mindkettõvel fogok játszani.
Rince
u.i.: Az oldalam meg nem egy nagy durranás (csak leloptam a fosite grafikáit és újra megszerkesztettem). Nem is azért hoztam fel, csak, hogy nem egy olyan ördöngõsség az a fórum (már, ha szûkségetek van rá), nekem kb. 1.5 percembe került 😊)
ALFA
Rince: bár a rivális játékunkat népszerûsíted, el kell ismerjem, szép az oldalad! 😊