8396
-
Ebola #2794 javaslat: legyél barbárral 8D -
#2793 Akkor talán tud valaki segiteni.
A neverwinter átlag 15 percenként lefagy (Win98SE), ha meg telepitem a patch-et, akkor meg nem lehet megnyitni a spell bookot.
Valami ötlet kéne a hiba javításához. -
Ebola #2792 Szerintem Te meg egy tipikus faszi vagy tele előitélettel...
Mert a nők buták, nem számítógépeznek, nem szerepjátékoznak... ez szerintem balgaság...
Nézhetnénk úgy hogy közületek kerül ki a számítógépezők 95%-a és ebből 80% tornából felmentett monitorfejű, akik csak cseten tudnak megszólitani egy lányt...
Bocsi az OFFTOPICéééé ... de nem bírtam ki... -
Jaan #2791 Persze, mindenki játszik, senki nem irkál ide. :)
(Aki nem játszik, az meg dolgozik, nyaral, nőzik, nincs számítógépe, vagy nem is él)
uhh, most jutott eszembe, hogy tkp. a nő is egy számító gép. Lehet, hogy ezért nem szeretik egymást? Két dudás egy kocsmában? :) -
#2790 Miaz leeset a felső 1/3ból a topic? Ejnye ejnye :) -
Gabo #2778 Ez nem a Diablo!
AD&D-ben egyáltalán nem is változtathattál rajta. Legfeljebb egy-két varázstárgy, varázslat volt amikkel ezt át lehetett lépni.
Gondolj bele. Mire az adott teremtmény egy adott kaszt tagja lett (harcos, pap, varázsló stb.) a születésekor kapott képességeit szinte a maximumig fejlesztették. Ezek a tulajdonságok, csak nagyon kis mértékben, vagy egyáltalán nem fognak tovább fejlődni. Ennyire teszi képessé az adott lényt a teste, elméje. A harcos egy idő után hiába emelgeti a súlyokat, nem lesz erősebb. A varázsló hiába mélyed el jobban a mágia tudományában, hiába dolgoztatja elméjét keményebbnél keményebb fejtörőkkel egy bizonyos szintnél nem lesz okosabb.
Az, hogy a D&D-ben 4 szintenként lehet ezeket a képességeket fejleszteni, csak azt tükrözi, hogy a képesség hosszú időn át való kamatoztatása minimális fejlődést eredményez. A papíron játszott szerepjátékokban egy-egy szintlépés között akár évek is eltelnek a karakter életéből! Akkor gondolj bele, hogy 4 szint lépés mennyi gyakorlást jelent.
A képességeket ezen kívül az életkor is befolyásolja. De ez a szabálykönyvekben elég részletesen taglalva van. Kijátszva pedig nem kevés szint vihet a szerepjátékba.
Ezektől külön kell választani a szintlépéskor fejlődő képzettségeket. Ezek a gyakorlat folyamán állandó jelleggel fejlődnek. Így javul a harcosok harci tudása, a mágia használok hatalma. Így sajátít el a karakter új fogásokat, új eljárásokat. De ezen képzettségek alapjait a karakter képességei adják. Lényegében az egyes képzettségek csak lehetőséget adnak arra, hogy a karakter a képességeit új formákban, új módon használja.
Más játékrendszerekben ez megint másként van lekezelve, de nagy vonalakban ehhez hasonlóan. CP 2020-ban egy-két implantátummal szépen fel lehet turbózni a reflexeket, vagy éppen egy kis bőrátszövéssel szinte golyóállóvá válik az illető. -
#2777 sarkany ... gondolkodj csak el rajta ... ha minden szinten kapnal mondjuk 5 pontot ... akkor egy kezdo karakter szinte eletkeptelen lenne egy 10es szintuhoz ... es foleg egy 20as szintuhoz.
A karaktergeneralasnal oda kell figyelni. Hisz azzal jatszod vegig a jatekot ... es kozben nem valtozik felistenne. -
#2776 Hű emberek az ability-ket (strength, intelligence, carisma stb.) tényleg csak minden negyedik szintlépéskor lehet növelni (és akkor is csak eggyel)????????
Ez szinte semmi!!!!!!!
Direkt ez a szabály, hogy egy létrehozott karakteren már nem sokat változtathatsz ebből a szempontból? -
#2775 Sarkany ... amennyire en tudom a Sorcerer az akinek nem kell memorizalnia. O az aki egy adott nap el tud castolni 5 1es szintu varazslatot (pl.) ... tehat nala mukodik az amit irtal. Csak amennyire tudom a Sorcerer kevesebb spellt tud mint a Wizard. -
Gabo #2774 Amennyire tudom, igen. -
#2773 Köszi Gabo!
Ezek szerint az NWN-be se függ a fejlődésem közvetlenül attól, hogy mit használok (varázslatot, vagy kardot, stb.), csak a szintlépéseknél szétosztott pontoktól?
-
Gabo #2772 Eszembe jutott még egy dolog. Nem tudom ugyan, hogy működik-e még az oldal, de egy csomó hasznos infot lehet összeszedni róla a szerepjátékokkal kapcsolatban.
http://rpg.rulez.org/
A fórumon is nézz körül! -
Gabo #2771 SarkanyfuaRUSH:
Nem mondanám, hogy teljesen saját kútfőből jött volna. Ha az ember rajong a szerepjátékokért, átolvas néhány szabálykönyvet, elolvas egy rakat regényt (pl.: Sárkánydárda Krónikák), így egy idő után már átlátja a dolgokat.
Ha tényleg szeretnéd kipróbálni a Valódi szerepjátékokat, akkor előbb gondold át milyen jellegű játék érdekelne. Ráadásul ehhez társak is kellenek. Olyanok akik rendszeresen ráérnek és szintén érdekli őket a dolog. Vagy keresni kell egy már hosszabb ideje együtt játszó társaságot és velük kell kipróbálni a játékot.
Olyan játék rendszert ajánlanék, amihez vannak magyar nyelvű szabálykönyvek. Sok félreértést és vitát lehet ezzel elkerülni, bár lesz így is éppen elég.
Ha a meseszerű heroic fantasy áll közel hozzád, akkor AD&D vagy D&D jó választás.
Ha a stílusosabb szerepjátszáson van a hangsúly és inkább ember központú világ érdekelne, akkor ott a M.A.G.U.S., esetleg a Codex.
Ha tetszik a Cyberpunk stílus (ala Szárnyas fejvadász), akkor talán fel lehet hajtani még a Cyber Punk 2020 szabálykönyveit.
Ezen kívül persze még akad jónéhány másik játékrendszer. Ha bemész egy szakboltba biztos vagyok abban, hogy szívesen segítenek.
Ami a többit illeti. Persze bele lehet kötni a dologba, de itt a logikát lökd félre. Mágiáról, varázslásról van szó!
M.A.G.U.S. esetében pl. manapontokból varázsolgat mindenki. Az egyszerű mágia használók előre meghatározott forumlák alapján teszik ezt, míg a varázslók úgynevezett mozaikokból, mindig az alkalomnak megfelelő varázslatot rakják össze.
Ezt el kell fogadni. A D&D és az AD&D rendszere ilyen, a M.A.G.U.S.-é más. (Az Ars Magica-é pedig még ennél is másabb. )
Ami a karakter fejlődést illeti. Amennyire tudom D&D-ben teljesen szabadon, a saját kedved szerint fejlesztheted a karaktereidet.
Persze papíron játszva a DM beleszólhat a dolgokba. -
#2770 Bocsi, a duplázás véletlen volt.
Szóval röviden, nem cseszem el a varázslóm fejlődését, ha kardozok vele (amikor kell)? Csak a szintlépések során dőlnek el a skillek fejlődései ? -
#2769 És még egy kérdés:
Függ a tulajdonságaim fejlődése, attól, hogy mivel harcolok vagy kizárólag szintlépéskor én döntöm, el hogy milyen tulajdonságaimra hány pontot rakok?
Arra gondolok, ha egy varászlóval kardot használok, akkor ettől nem fejlődik-e valamilyen kardozó skill magától és így varázslóként nem fejlődök. Illetve ha varázsolok ez önmagában fejleszte-e valamit az XP-n kívül, ami várázslással kapcsolatos vagy kizárólag én tudom szintlépéskor meghatározni a fejlődési irányt, nem a cselekedeteim?
Szóval olyan-e itt a tulajdonságok fejlősése, mint a Morrowindben vagy a Dungeon Siege-ben (automatikus a skillek használatával) vagy olyan, mint a Diablóban (szintlépéskor én határozom meg hogy mit akarok fejleszteni)?
-
#2768 És még egy kérdés:
Függ a tulajdonságaim fejlődése, attól, hogy mivel harcolok vagy kizárólag szintlépéskor én döntöm, el hogy milyen tulajdonságaimra hány pontot rakok?
Arra gondolok, ha egy varászlóval kardot használok, akkor ettől nem fejlődik-e valamilyen kardozó skill magától és így varázslóként nem fejlődök. Illetve ha varázsolok ez önmagában fejleszte-e valamit az XP-n kívül, ami várázslással kapcsolatos vagy kizárólag én tudom szintlépéskor meghatározni a fejlődési irányt, nem a cselekedeteim?
Szóval olyan-e itt a tulajdonságok fejlősése, mint a Morrowindben vagy a Dungeon Siege-ben (automatikus a skillek használatával) vagy olyan, mint a Diablóban (szintlépéskor én határozom meg hogy mit akarok fejleszteni)?
-
#2767 Gabo!
Egyébként kicsit gondolkodva a dolgon bele lehet kötni ebbe az ideológiába :)))
Szóval adott egy bizonyos szintű varázsenergiám. Na most ebből miért kell lekötnöm a síkból az elmémben többször ugyanazt az igét, hogy többször használhassam? Nem elég ha egyszer tudom az igét és használatakor csökken az energiám amit a többi varázslatra felhasználnék.
Vagyis az én bajom az, hogy az energiáimat, miért kell előre lekötnöm, még akkor, amikor nem tudom, hogy kivel, hogyan fogok harcolni, miért nem dönthetem el a limitált energiám felhasználását a megtanult igék között, amikor harcolok ?
Miért kell külön több EGYFORMA energiaszeletet előre tárolnom az elmémben, ahhoz hogy utána többször használhassam az igét? Miért nem tudják a varázslók a rendelekzésükre álló energiát beosztani harc közben?
Szóval megkötném én a várázsláshoz szükéséges energiákat az elmémben, de ezt nem szeretnlm előre beosztani, hogy melyik energiacellámat mire használom fel.
Na hát ez kurva jó lett :))))))))
De tudom a választ: előre meg kell határozni az energiákat és azok felhasználását is az elmében, mert harc közben erre már nincs koncentrációs lehetőség, igaz ? :))))))))))))
És különben is ez a szabály ugyhogy fogjam be !! :)))
De azért ez mókás :)))) -
TneX #2766 Köszi Gabo,hogy ezt leírtad,az egyszerű válaszaimat azért adtam,mert nem akartam ezt most elmagyarázni,de te ezt nagyon szépen megtetted! -
#2765 Tnex, Gabo köszi a válaszokat.
Na egyébként ez is szépen meg van ideologizálva:
"a memorizálás során a varázslathoz szükséges energiákat is meg kell kötnöd az elmédben. Tehát ha többször szeretnéd használni az adott varázslatot, akkor minden egyes használatához el kell tárolnod az szükséges varázserőt"
Ez tetszik :)))))))))))
Te találtad ki vagy valahol le van írva :)))))
Egyébként tetszik a gamma, már tényleg ki kéne próbálnom egy papíros szerepjátékot is. Mit ajánlotok?
-
Gabo #2764 Bár a 3rd edtiont nem nagyon ismerem, de nem hiszem, hogy a mágia rendszer sokban különbözne a jó öreg AD&D 2nd-től.
1.) A varázslataid számát néhány varázstárggyal lehet növelni, ha jól tudom. Illetve ha specializálódsz valamely iskolára (diviner, invoker, summoner, stb.) a karakter indításakor, akkor szintenként kapsz plusz egy varázslatot.
2.) Erre a kérdésre igen a válasz.
3.) Erre szintén igen a válasz.
A dolog a D&D világát és mágia rendszerét nézve nem logikátlan. Fogd fel úgy, hogy a memorizálás során a varázslathoz szükséges energiákat is meg kell kötnöd az elmédben. Tehát ha többször szeretnéd használni az adott varázslatot, akkor minden egyes használatához el kell tárolnod az szükséges varázserőt. Minden varázslathoz más energiákat kell eltárolni. A D&D világában a varázslatokhoz szüksége erőket a varázslok különféle síkokról csapolják le. Más energiákra van szükség egy tűzlabdához, más kell egy halott mozgatásához, megint más egy csábításhoz. Ezért nem működik az amit felvetettél.
Másik oldalról nézve csak így lehet a varázshasználókat valamelyest keretek közé szorítani. Magasabb szinten, így is szinte megállíthatatlanok.
Szóval ez egy D&D szabály.
4.) A fentiekből adódik, hogy ez sem működik.
Ha több varázslatot szeretnél használni, keresni kell tekercseket, varázspálcákat és egyebeket. Persze ha megszoktad a fenti rendszert, akkor biztos vagyok benne, hogy élvezni fogod a játékot. (Papíron játszva még érdekesebb! )
Más szerepjáték rendszerekben (pl.: M.A.G.U.S.) másképen épül fel a varázslás rendszere. -
#2763 Renben van, hogy nem mana alapú, de miért kell háromszor megjegyeznem valamit, hogy háromszor használjam?
Én csak azt várnám, el hogy ha tudok 3 spellt, egy szinten, akkor felölem lehet a cast limit is 3, csak ha akarok, akkor háromszor castolhassam el az egyiket és mikor castolok a másik kettő spell castolási lehetősége is csökken egyel. Aztán egy cast után még eldönthessem hogy a maradék 2 castomat mire használom az adott szinten.
Vili, hogy mi a gondom a dologgal? -
TneX #2762 Ugy van,hogy a varázslatok csoportokba vannak osztav,és ezek a csoportok a szintek.Minél magasabb szint-be van 1 varázslat annál hatalmasabb. -
TneX #2761 Nem,of korsz,annak meg mi értelme lenne?:))) -
#2760 És alacsonyabb szintű spellt lehet magasabb szintű memrozied slotba rakni? -
TneX #2759 Ez nem mana alapú varázslat rendszer -
TneX #2758 Miért lenne logikátlan?amugy D&D szabály... -
#2757 Ez biztos ? Szomorú vagyok :((((((((((((
Ez valami D&D szabály?
De logikátlan, nem ??? -
TneX #2756 ilyet nem lehet csinálni..csak ha többet memorizálsz -
GodBadka #2753 Kozben rajottem en vagyok a hulye. Felejtsetek el az elozo kerdest. Hiaba no. Munka,vizsga,no es meg jatszani is kellene sok ez egy kicsit egyszerre:))))
-
GodBadka #2752 Szeva mindenki!
Lenne egy kerdesem. A capter 1-ben a harom sirhoz hogy bejussak milyen targyakat kell az ajtok melletti ladakba rakni. Biztos hogy en vagyok a hulye de a ladakban levo papirokon szereplo infokbol nem jottem ra.
Elore is koszi a segitseget.
-
#2751 na ... par portret csinaltam a Lodoss War alapjan ... (aki nem ismerne ... egy anime a D&D vilagaban)
Ha valakit erdekel akkor itt letoltheti:
http://web.interware.hu/kirkie/nwn/lodoss.zip
(meg feltoltes alatt de mire olvassatok mar szerintem fent lesz ...)
Ja ... nem teszteltem le mindet ... csak parat ... (28 portre az soka tartott volna ^.^) ... azok jok voltak es a tobbi ugyanolyan szisztemaval ugyanavval a programmal ... tehat azok is jok kellenek legyenek! -
#2748 Visszajöttem. Valaki game? -
#2744 nem gond a neten, hogy mindenki ezekkel játszik?
-
#2743 kösz
rossz a szemem -
#2742 #2722 -
#2741 serialt vagy generatort nem tud valaki?
-
Daermond #2740 Itt egy másik oldal is, itt egyenlőre több letölthető cucc van.:)
http://nwvault.ign.com/index2.shtml -
Jaan #2739 Ajánlom mindenki figyelmébe:
http://nwn.lyoness.com/
Mindenféle nyalánkság kedvenc játékunkhoz.
Modulok, HakPak-ok, editorhoz scriptek, arcképek. -
Zoidberg #2736 Azt még elfelejtettem mondani, hogy lopni multiban is próbáltam eleget /Chapter 2-ben/.
Szerintem a Pick Pocketet leszámítva jók lettek a tolvajok.
Ha elég nehéz ellenfelekkel találkozom, akkor be kell vetni a teljes repertoártom.
Csapdatelepítés, lopakodás, backstab.
Változatos és érdekes a tovaj élete NWN-ben.
Annak aki nem akar bicskamaxi lenni nagyon jó választás. -
#2735 tolvajok csak ugy hasznalhatoak ha multiclassolnak. egyebkent a tolvajok jok a papir-os rpgkben de a pc-s rpgben mindig a harc az igazi kuldetes mindig a gyilkolason van a hangsuly ezert nem jok :(