Neverwinter Nights
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemtom, keresgélj! Az nwvault-on pl vannak hírek. Szabályok konkrétan nemnagyon ismertek még az nwn-hez, kivétel amiket ki lehet mazsolázni a hírekbõl, fórumról, de úgy konkrét anyag nincsen.
marmint a Discipline, Persuade, Taunt, és Parry kivételével mind benne van a dnd3e magyar kiadásba, így nem jo az Összpontosítás, mert a Concentration-t abban annak fordították. A Fegyelem szerintem megteszi, fõleg, mivel a szótárban is ez áll jelentésnek...
Kwish: így fordítottad te is?
Szakértelmek (Skills)
Animal Emphaty -- Állati Érzék
Concentration -- Összpontosítás
Diplomacy: Persuade -- Meggyõzés
Diplomacy: Taunt -- Figyelem Elterelés
Disable Trap -- Csapda Hatástalanítása
Discipline -- Fegyelem
Heal -- Gyógyítás
Hide -- Rejtõzködés
Listen -- Hallgatózás
Lore -- Ismeret
Move Silently -- Csendes Mozgás
Open Lock -- Zárnyitás
Parry -- Hárítás
Perform -- Elõadás
Pick Pocket -- Zsebmetszés
Search -- Keresés
Set Trap -- Csapda Állítás
Spellcraft -- Mágiaismeret
Spot -- Észlelés
Use Magic Device -- Varázstárgy Használat
A feateket megcsinálom én...
Szakértelmek (Skills)
Animal Emphaty -- Állati Érzék
Concentration -- Összpontosítás
Diplomacy: Persuade -- Meggyõzés
Diplomacy: Taunt -- Figyelem Elterelés
Disable Trap -- Csapda Hatástalanítása
Discipline -- Fegyelem
Heal -- Gyógyítás
Hide -- Rejtõzködés
Listen -- Hallgatózás
Lore -- Ismeret
Move Silently -- Csendes Mozgás
Open Lock -- Zárnyitás
Parry -- Hárítás
Perform -- Elõadás
Pick Pocket -- Zsebmetszés
Search -- Keresés
Set Trap -- Csapda Állítás
Spellcraft -- Mágiaismeret
Spot -- Észlelés
Use Magic Device -- Varázstárgy Használat
A feateket megcsinálom én...

Kapok valamit ha jól tippeltem?

Ez megint csak józan ész + rpg-s rutin... (Ha valaki unja szóljon!)
Called Shot: Célzott lövés. Valószínûleg adott testrészre lehet célozni, ezáltal a találat mellett egyéb sérüléseket is okozni. Vagy hosszabb ideig tartó célzás után bónuszpontok a támadó dobásra.
Disarm: Lefegyverzés. A legtöbb rendszerben a lefegyverzõ támadások nem vagy csak minimális sérüléseket okoznak. Általában az ellenfél fegyverének kézbõl való kiütésére, eltörésére irányulnak.
Knockdown: Leütés. Magyarán a támadás célja nem az ellenfél megölése, hanem csak a harcképtelenné tétele. Pl. kardlappal való támadás, célzott ütés tarkóra, álcsúcsra, gyomorszájra.
Parry: Kitérés, fegyveres hárítás. Valószínûleg az adott karakter az ellenfél támadása helyett inkább önmaga védelmére koncentrál. Vagy egyáltalán nem támad, vagy csak csökkentett támadó értékkel. Ellenben a védekezésére bónuszokat kap.
Sap: A szónak elég sok értelmezése van. Szerintem itt megtévesztésre, az ellenfél félrevezetésére vonatkozhat. Játssza az idiótát harc közben. A karakter gyengébb harcosnak mutatja magát, szándékosan nyit réseket a saját védelmén és az erre lecsapó ellenfélre megelõzõ-támadást, visszatámadást hajt végre. Szerintem a védelme minimálisan csökken, ellenben támadásra bónuszt kaphat.
Remélem jól tévedek.
Called Shot: Célzott lövés. Valószínûleg adott testrészre lehet célozni, ezáltal a találat mellett egyéb sérüléseket is okozni. Vagy hosszabb ideig tartó célzás után bónuszpontok a támadó dobásra.
Disarm: Lefegyverzés. A legtöbb rendszerben a lefegyverzõ támadások nem vagy csak minimális sérüléseket okoznak. Általában az ellenfél fegyverének kézbõl való kiütésére, eltörésére irányulnak.
Knockdown: Leütés. Magyarán a támadás célja nem az ellenfél megölése, hanem csak a harcképtelenné tétele. Pl. kardlappal való támadás, célzott ütés tarkóra, álcsúcsra, gyomorszájra.
Parry: Kitérés, fegyveres hárítás. Valószínûleg az adott karakter az ellenfél támadása helyett inkább önmaga védelmére koncentrál. Vagy egyáltalán nem támad, vagy csak csökkentett támadó értékkel. Ellenben a védekezésére bónuszokat kap.
Sap: A szónak elég sok értelmezése van. Szerintem itt megtévesztésre, az ellenfél félrevezetésére vonatkozhat. Játssza az idiótát harc közben. A karakter gyengébb harcosnak mutatja magát, szándékosan nyit réseket a saját védelmén és az erre lecsapó ellenfélre megelõzõ-támadást, visszatámadást hajt végre. Szerintem a védelme minimálisan csökken, ellenben támadásra bónuszt kaphat.
Remélem jól tévedek.

Called Shot, Disarm, Knockdown, Parry és Sap FEATekrõl tudtok valamit? Ezek nincsenek benne a PHB-ben... 😞
Utalom a focit!!
Kwish: te elkezdted már a feateket lefordítani? Honnan? És a skillekrõl csak annyit írtál, ami a Players Guide ban van az nwn.bioware.com-on?
Kwish: te elkezdted már a feateket lefordítani? Honnan? És a skillekrõl csak annyit írtál, ami a Players Guide ban van az nwn.bioware.com-on?
Most nézem, hogy a 2002 foci VB után ez a topic a legnépszerúbb 😊)
\"Forgive him Fater, he is a robot from the future\"
Legalább nagy vonalakban jól közelítettem a témához. 

Melee Fegyerek
Egyszerû Fegyverek - Egyszerû Fegyver Jártasság kell a használatukhoz
Tiny
Dagger
Dagger, punching
Gauntlet, spiked
Small
Mace, light
Sickle
Medium-size
Club
Halfspear
Mace, heavy
Morningstar
Large
Quarterstaff
Shortspear
Harci Fegyverek - Harci Fegyver Jártasság kell a használatukhoz
Small
Axe, throwing
Hammer, light
Handaxe
Lance, light
Pick, light
Sap
Sword, short
Medium-size
Battleaxe
Flail, light
Lance, heavy
Longsword
Pick, heavy
Rapier
Scimitar
Trident
Warhammer
Large
Falchion
Flail, heavy
Glaive
Greataxe
Greatclub
Greatsword
Guisarme
Halberd
Longspear
Ranseur
Scythe
Egyszerû Fegyverek - Egyszerû Fegyver Jártasság kell a használatukhoz
Tiny
Dagger
Dagger, punching
Gauntlet, spiked
Small
Mace, light
Sickle
Medium-size
Club
Halfspear
Mace, heavy
Morningstar
Large
Quarterstaff
Shortspear
Harci Fegyverek - Harci Fegyver Jártasság kell a használatukhoz
Small
Axe, throwing
Hammer, light
Handaxe
Lance, light
Pick, light
Sap
Sword, short
Medium-size
Battleaxe
Flail, light
Lance, heavy
Longsword
Pick, heavy
Rapier
Scimitar
Trident
Warhammer
Large
Falchion
Flail, heavy
Glaive
Greataxe
Greatclub
Greatsword
Guisarme
Halberd
Longspear
Ranseur
Scythe
Szerintem az értelmezés a következõ:
Egyszerû fegyverek kategóriájába a nem kimondottan fegyvernek szánt tárgyak tartoznak. Pl. Pásztorbot, husáng, sörös korsó(?).
Harci fegyverek pedig kimondottan fegyvernek készültek. Kardok, alabárdok, számszeríjak.
Ez persze csak józan paraszti ész, lévén a szabálykönyv vagy a szabályok bármelyike teljes mértékben ismeretlen elõttem.
Egyszerû fegyverek kategóriájába a nem kimondottan fegyvernek szánt tárgyak tartoznak. Pl. Pásztorbot, husáng, sörös korsó(?).
Harci fegyverek pedig kimondottan fegyvernek készültek. Kardok, alabárdok, számszeríjak.
Ez persze csak józan paraszti ész, lévén a szabálykönyv vagy a szabályok bármelyike teljes mértékben ismeretlen elõttem.
Nem is lesz letölthetõ béta. Ennek oka, hogy a béta verzió csak az interneten multiban játszható a BioWare szerverein, így semmire nem mennél vele. (Én így tudom.) Egyébként nincs információm arról, hogy megkezdõdött-e már egyáltalán a béta-tesztelés.
Ez a két feat:
Simple Weapon = Egyszerû Fegyver Jártasság
Martial Weapon = Harci Fergyver Jártasság
nem, nem nunjaku, az egzotikus, de azt egyesével kell felvenni minden fegyverre, de nemtom az nwn-ben hogy lesz...
Simple Weapon = Egyszerû Fegyver Jártasság
Martial Weapon = Harci Fergyver Jártasság
nem, nem nunjaku, az egzotikus, de azt egyesével kell felvenni minden fegyverre, de nemtom az nwn-ben hogy lesz...
ja bocs az offért!!!
akkor már itt egy dracoon-nak ajánlva(ha nem ismered még)
akkor már itt egy dracoon-nak ajánlva(ha nem ismered még)
heh ez rettenet magyar siteok közt keresve nem lehet találni egy komoly oldalt ahol fegyvereket páncélokat íjakat stb mutatnak be, írnak le... RPG mindenhol😊))
google talált pár angol nyelvût de nekem az nem a legjobb😞
google talált pár angol nyelvût de nekem az nem a legjobb😞
Hallottam már valami olyat, hogy már megy a béta teszt...Talán dracoon-t kéne kérdezned ezügyben.
Ha tudok valami kiszivárgott anyagot, fogok szólni :o))
Ha tudok valami kiszivárgott anyagot, fogok szólni :o))
Na, jó
FIGYELEM ONTOPIC KÖVETKEZIK!
Mikorra leszel meg Kwish? Korgó bendõvel várom azt a player guide-ot :o)
FIGYELEM ONTOPIC KÖVETKEZIK!
Mikorra leszel meg Kwish? Korgó bendõvel várom azt a player guide-ot :o)
Na, nálam meg a proci a szûk keresztmetszet.
(de olyan szép mélyzuhanásban vannak az AMD procik :o)
(de olyan szép mélyzuhanásban vannak az AMD procik :o)
Egyébként egy adat:
Athlon XP 1700+
DDR RAM ( mennyisége a 3dMark szempontjából mindegy, mert 128 felett nem számít, viszont játékokban de)
Radeon 8500 64Mb DDR
3dmark2k1: 8500 pont
Ugyanez a konfig gf3ti200-al ( 7500-8000 )
Saját konfigom:
Duron 650-> 866Mhz-en ( 133as FSB )
DDR RAM
Gf2ti--> 7200 pont (3Dm2k)
A 2001-et nem tudom, de bizisten lefuttatom nektek :o)
Athlon XP 1700+
DDR RAM ( mennyisége a 3dMark szempontjából mindegy, mert 128 felett nem számít, viszont játékokban de)
Radeon 8500 64Mb DDR
3dmark2k1: 8500 pont
Ugyanez a konfig gf3ti200-al ( 7500-8000 )
Saját konfigom:
Duron 650-> 866Mhz-en ( 133as FSB )
DDR RAM
Gf2ti--> 7200 pont (3Dm2k)
A 2001-et nem tudom, de bizisten lefuttatom nektek :o)
Lásd elõzõ válaszom, jobban le tudom mérni.
Ez már azért a kártyához jó pontszám, de sajnos nagyon látszik, hogy szûk keresztmetszet a gépben a kártya. (viszont egy VGA updatevel késõbb megúszod az egészet)
Ez már azért a kártyához jó pontszám, de sajnos nagyon látszik, hogy szûk keresztmetszet a gépben a kártya. (viszont egy VGA updatevel késõbb megúszod az egészet)
Én azért használom, hogy leteszteljem, hogy a gép a konfignak megfelelõen mûködik-e. A 2000-et jobban szeretem, mert a 2001-be rohadtul idegesít az a mátrix imitáció. ( meg nem is igazán tükrözi a mai játékokat, bár lassan igen )
nekem
2000: ~3000pont
2001: ~1000pont
és én biztos vagyok benne hogy nálam el fog futni szóval ne aggódj

2000: ~3000pont
2001: ~1000pont
és én biztos vagyok benne hogy nálam el fog futni szóval ne aggódj

nem jobb csak gyengébb grafikával mér(2000-es szint kb) ezért itt jobbak az eredmények és a mai átlag gépeket jobban össze lehet hasonlítani
haveromnal 8000 pontot megy a 3dmark2001 😊 de a sokmegvilagitasos resz meg nala is szaggat... Egyebkent a 2400 pont az oke az asus7100-nak, az a maximum, amit tud... gef2ti megy 3000-3500-at is 😊 En mar reg letoroltem a 3dmarkot, szerintem hulyeseg... van egy haverom, az allandoan azt elvezi, hogy most ha huzza a procit, akkor 10 pontal tobbet megy... baaaa...
Na, mostmár kezded érteni, hoyg miért írtam bolddal a 2000-et? :o) te a 2001-et futtattad le nem?
igen erre én is gondoltam de jelenleg nincs kedven szinte elõlrõl kezdeni
wow dizájnos a nicked! marhára teccik😊)))
wow dizájnos a nicked! marhára teccik😊)))
fú ez a házas dolog hát ennyire seggnek még nem éreztem magam😊)
film
film